τα φωτα σας για αγορα ενισχυτη.

Z

Zdimis

Guest
Φιλος με "εξουσιοδοτησε" δινοντας μου 400 ευρω μπατζετ να επιληφθω του θέματος ενισχυτης για ενα δωματιο 40 τμ με ηχεία qln 601 2,5 dromvn 90 δβ 4ωμα.Eντασεις μεσαιες αποσταση ακροασης 3 μετρα ,μουσικες κυριως κλασσικη και folk rock,

Εχω καταλήξει σε τρεις επιλογες απο δεκαδες

onkyo 9755 μεταχειρο στα 400

crown xls 1500 new 440 e

xindak 6900 μεταχειρο κοντα 400

Επειδη δεν υπάρχει δυνατοτητα για ακρόαση οποτε η αγορα θα γινει λαχείο και ενω επικρατεστερος στο μυαλο μου ειναι ο onkyo ρωτω απόψεις πιθανον κατοχων μπας κ μεγιστοποιησω τις πιθανοτητες καλης απροβληματιστης κ vfm αγορας.
Επειση γυρναει απο πολυμηνο ταξιδι και περιμενει να τουχω ετοιμο το ενισχυτικο για να χαλαρώσει κ επειδη εχω καθυστερησει αρκετα καθως ...αρεσκομαι κ στην ερευνα για πειτε καμμια άποψη ρε παιδες.

Last edited by a moderator:

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.700

Z

Zdimis

Guest
οι 3 επιλογες εχουν προκυψει απο εναν 9355 που κατειχα κ μου αρεσε πολύ,το review του στσματακου για τον 9755 αλλα με απασχολει η πιθανοτητα αδυναμιας αποκαταστασης βλαβης εφοσον η τεχνολογια ειναι καταργημενη στην onkyo και ειναι κ 8ετιας μηχανημα ,ο crown επειδη πιθανολογω οτι αντεχει δεν μασαει λογικα παιζει καθαρα κ ουδετερα,και ο xindak καθως τιουναρεις με προενισχυτριες τον ηχο και οτι μηχανημα κατειχα απο αυτη την εταιρεια δεν με ξετρελλανε ΑΛΛΑ ηταν πολύ καλά ηχητικά και με ποιοτικη φανερη ανωτεροτητα απο ιδιας τιμης.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.700
- οντως ο crown είναι θηρίο , τον xindak δεν τον ανέφερα διότι ''φοβάμαι'' τα λαμπάτα μτχ , όχι τόσο για τις λάμπες ( αλλάζονται ) αλλά για τα παρελκόμενα . . . βάσεις , κολλήσεις κλπ

Z

Zdimis

Guest
Και οι τρεις σε επιπεδο wattage ειναι επαρκείς για τις ζητουμενες μεσες στάθμες 80 db .Οποτε ...στα επιμερους. :)

Reaction score
221
Υπαρχει μια αγγελια σε αλλο site για εναν Advance Acoustic MAP 305DA στα 400 ευρω.Απο αποψη service αν χρειαστει θα υπαρχει καλος τεχνικος στην Αθηνα και εχει και καλο ηχο γενικα.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.700
- Nαί όντως ο crown είναι τελικός αλλά με volume . . . Zdimis , υπάρχουν πολλές πηγές και εάν ναι υπάρχει προ ;

Reaction score
2.288
Στα 40τ.μ. με αυτα τα ηχεια οτι ενισχυτη κι αν βαλει χωρις sub δεν κανει δουλεια πες του φιλου σου.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.700
Στα 40τ.μ. με αυτα τα ηχεια οτι ενισχυτη κι αν βαλει χωρις sub δεν κανει δουλεια πες του φιλου σου.
- ισχύει , απλά τα πήρα ως δεδομένα που δεν αλλάζουν , ευτυχώς το sub μπορεί ( και πρέπει ) να προστεθεί και εκ των υστέρων , οπότε θέλουμε και line out ( pre . . . sub . . . tape - out )

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.700
- δεν διαφωνώ , αλλά ούτε 40hz θα υπάρχουν άντε το πολύ 65-60hz ( ακουστά βέβαια )

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.700
- τώρα είδα την διόρθωσή σου πως είναι τα 604 , δεν τα γνωρίζω αλλά από τα τεχν. χαρακτηριστικά φαίνεται οκ , βέβαια δε λέει στα μείον πόσα db κατεβαίνουν στα 34 hz

- ενημέρωσέ μας γιά τα νεότερα και καλή αγορά

Reaction score
2.288
δεν απασχολουν οι χαμηλες κατω των 40 και εχουμε βγαλει τα sub απο την ζωη μας απο τις εποχες των 2000's και του home cinema.Λιγο κ καλο μπασσο.
[DOUBLEPOST=1487243389][/DOUBLEPOST]ta qln einai ta 604 σορρυ http://qln.se/loudspeakers/discontinued-models/604-2/
Αυτα ειναι σχεδον ΟΚ.
Το sub παντως βοηθαει ακομα και οταν δεν μας χρειαζονται οι χαμηλοτερες οκταβες.
Τα κυριως ηχεια θα παιξουν με μεγαλυτερη ανεση, λιγοτερες παραμορφωσεις και υψηλοτερες εντασεις αν κοπουν στους 60-80Hz αντι να παιζουν σε ολο το φασμα και η διαφορα θα ειναι ακουστη σε ολο το φασμα που καλυπτει το γουφερ που πλεον δεν θα χρειαζεται να παλλεται σαν τρελο για να αποδωσει τις χαμηλοτερες συχνοτητες ταυτοχρονα με τις υπολοιπες.

Reaction score
393
Νομίζω ότι οιοδήποτε ενισχυτή και να συνδέσεις, αποκλείεται να γεμίσουν 40τμ τα υπόψη ηχεία (και δεν έχει σχέση το sub). Θα έχεις πάρα πολλές παραμορφώσεις εάν ανεβάσεις το volume διότι τα ηχεία θα πέξουν στα όρια. Επίσης δεν νομίζω ότι με 90db ευαισθησία χρειάζεσαι 150W/ch. Μπορείς να κινηθείς και σε ενισχυτή με λιγότερα watt σε ένα πιο ποιοτικό χαμηλότερης ισχύος εγγλέζικο ολοκληρωμένο (για παράδειγμα). Για παράδειγμα πουλάνε ένα Rega Mira 3, ή ένα Roksan Caspian σε αυτά περίπου τα χρήματα, ή ακόμα φτηνότερα ένα Musical Fidelity B1.

Reaction score
2.288
(και δεν έχει σχέση το sub).
Εχει.
[DOUBLEPOST=1487250268][/DOUBLEPOST]
Επίσης δεν νομίζω ότι με 90db ευαισθησία χρειάζεσαι 150W/ch.
Χρειαζεσαι
Μπορείς να κινηθείς και σε ενισχυτή με λιγότερα watt
Οχι

Για αλλα ειδη μουσικης, με μικροτερη δυναμικη περιοχη μπορεις να κανεις δουλεια με μικροτερο ενισχυτη.
Για κλασσικη μουσικη δεν βγαινουν τα νουμερα.

Z

Zdimis

Guest
παιδια δεν εχουν επιλεχθει τυχαια αυτοι οι τρεις ας μεινουμε σε αυτους αν εχχετε αποψη ,επιμερους θεματα εχουν ληφθει υπόψιν.

Reaction score
2.288
Παντως ο Οnkyo δεν θα επρεπε να ειναι ο επικρατεστερος δεδομενου του δυσκολου φορτιου των ηχειων και του παρακατω σχολιασμου στο review του AVmentor:
"Ωστόσο, φαίνεται, ότι η απόδοσή του εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από το φορτίο που θα συνδεθεί στην έξοδο και μάλιστα με την καλή ή κακή σχέση του φορτίου αυτού με το φίλτρο του ενισχυτή. Κάτω από αυτές τις περιστάσεις, το καλύτερο που έχει να κάνει κανείς είναι να τον ακούσει προσεκτικά σε συνδυασμό με το ηχείο που θα κληθεί να οδηγήσει."
Προσωπικα θεωρω ως σαφως καλυτερη επιλογη τοσο τον Advance Acoustics που αναφερθηκε πιο πανω οσο και τον Crown εφ οσον υπαρχει προενισχυτης η κατι να υποκαταστησει τον προενισχυτη.

Reaction score
725
Advance acoustic εχω..πολυ ικανοποιημένος είμαι.
Επίσης και ο crown για τα λεφτα του καλη περιπτωση.Βεβαια θα προτιμούσα τον xls 1502 αντι του 1500 αλλά είναι λίγο πιο ακριβός.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.081
Members
38.527