τα φωτα σας για αγορα ενισχυτη.

Reaction score
2.288
Βεβαια θα προτιμούσα τον xls 1502 αντι του 1500 αλλά είναι λίγο πιο ακριβός.
Με αφορμη το παραπανω σχολιο να πω οτι παρ ολο που ο θεματοθετης αναφερονταν στον XLS1500 εγω για καποιο λογο στο μυαλο μου τον ειχα ηδη αντικαταστησει με τον XLS1502 και σε αυτον αναφερομουν. Η διαφορα τιμης εξ αλλου ειναι αμελητεα.

Reaction score
4.327
Λοιπόν οι crown για να παίξουν όπως πρέπει χρειάζονται balanced προενίσχυση με ρεύματα. Αλλιώς δεν....

Reaction score
4.327
Ρεύματα η προενίσχυση; :p

Προενίσχυση ΜΕ ρεύματα (vrms) mr Zizik :p .
Αλλιώς δυναμικά γιοκ

Selectable input sensitivity; 1.4Vrms and .775Vrms options so that amp can be driven at full power
Ναι οι xls 2 έχουν αυτό το χαρακτηριστικό αλλά αν το ηχείο είναι 88 -90 db και πάνω και το παίζεις full range ανεβαίνει ο θόρυβος (hum)

Reaction score
725
Προενίσχυση ΜΕ ρεύματα (vrms) mr Zizik :p . Αλλιώς δυναμικά γιοκ

Ναι οι xls 2 έχουν αυτό το χαρακτηριστικό αλλά αν το ηχείο είναι 88 -90 db και πάνω και το παίζεις full range ανεβαίνει ο θόρυβος (hum)
Το δικό μου ειναι 97 db και το είχα για αρκετες μερες με τον xls 2002 και δεν ακουσα κανενα hum... τι να πω.

Reaction score
6.609
αν και αυτο δεν εχει να κανει με humm..
http://www.crownaudio.com/en/products/xls-1502

Βλεπουμε τη μεγαλη διαφορα στο λογο σηματος προς θορυβο , αυτο απο μονο του λεει πολλα...

Ο βασικος λογος που η νεα σειρα εχει αυτη την επιλογη, ειναι αυτο που λεει ο Γιωργος, επειδη ηταν πολυ δημοφιλης και σε hi fi συστηματα αλλα ειχε θεματα οδηγησης προστεθηκε αυτη ομως με το αντιστοχο τιμημα, προσωπικα μονο για χρηση σαμπ θα την επελεγα...

Reaction score
725
Επίσης παλιότερα είχα μιλήσει μέσω εμαιλ με crown και είχε προτείνει το Art clean box μεταξυ preamp και amp αν τον και καλά θλελω να το έχω στο 1.4vrms.

Reaction score
4.327
Ρε φίλε την έκφραση "προενισχυτής με ρεύματα" δεν την έχεις ακούσει ποτέ; Γιατί το συνεχίζεις; Μαθήματα για τάση και ένταση θα μας κάνεις τώρα; Άσε τα έχω κάνει και πιο πριν από σένα...

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009
αν και αυτο δεν εχει να κανει με humm..
http://www.crownaudio.com/en/products/xls-1502
Βλεπουμε τη μεγαλη διαφορα στο λογο σηματος προς θορυβο , αυτο απο μονο του λεει πολλα...
Ο βασικος λογος που η νεα σειρα εχει αυτη την επιλογη, ειναι αυτο που λεει ο Γιωργος, επειδη ηταν πολυ δημοφιλης και σε hi fi συστηματα αλλα ειχε θεματα οδηγησης προστεθηκε αυτη ομως με το αντιστοχο τιμημα...
Σοκολάτα μέχρις εκεί...στον SOCO.:D
Ρε φίλε την έκφραση "προενισχυτής με ρεύματα" δεν την έχεις ακούσει ποτέ; Γιατί το συνεχίζεις; Μαθήματα για τάση και ένταση θα μας κάνεις τώρα; Άσε τα έχω κάνει και πιο πριν από σένα...
Όπως θέλεις.
Και δεν είμαστε "φίλοι".
Μη καλέ. :(
Αδίκως αγχωνόμαστε περί ΄΄φιλίας΄΄,εφόσον θα μπορούσε κάλλιστα να θεωρηθεί ότι κανείς δεν είναι ουσιαστικά φίλος κανενός.:sneaky:

Για να διευθετηθεί δε και η πρωταρχική διαφορά,ενισχυτές όπως οι Crown XLS (με την έκδοση Drivecore 2 συμπεριλαμβανόμενη παρά τη ρυθμιζόμενη ευαισθησία εισόδου) απαιτούν σύνδεση με προενισχυτικό στάδιο το οποίο θα διαθέτει όχι μόνο υψηλό κέρδος τάσης,αλλά και αρκούντως χαμηλή αντίσταση εξόδου.

Ο λόγος για τη διπλή απαίτηση είναι ότι σε κάθε κρίκο οδήγησης ισχύουν σταθεροί ηλεκτρικοί κανόνες.Το υψηλό κέρδος χρειάζεται για να μπορεί το προενισχυτικό στάδιο ν'αποδώσει στον τελικό τις στιγμιαίες κορυφώσεις του σήματος χωρίς αντιληπτές παραμορφώσεις.Κατά συνέπεια δεν μας εξυπηρετούν λ.χ. έξοδοι προενισχυτικού σταδίου με χαμηλό κέρδος είτε προέρχονταν από λυχνιακές υλοποιήσεις με κορεσμένη τονική συμπεριφορά,είτε από ολοκληρωμένους στερεοφωνικούς ή πολυκάναλους.

Η δε εμπέδηση εισόδου του Crown λαμβάνουσα τιμές 20ΚΩ & 10ΚΩ για τις ισορροπημένες και τη μονοτελή είσοδο αντιστοίχως δεν θεωρείται ευκολοοδήγητη ούτως ώστε να συνδεόταν είτε απευθείας η πηγή -έστω και αν παρείχε εκείνη υψηλό κέρδος τάσης- είτε μέσω παθητικού εξασθενητή χωρίς λ.χ. κατάλληλο μετασχηματιστή εξόδου- όπου τα ποτενσιόμετρα τυπικής αντίστασης 10ΚΩ συνδυαζόμενα κιόλας με την εγγενή χωρητικότητα του καλωδίου από την παθητική έξοδο στην είσοδο του Crown θα κατέληγαν σε οδηγικές ανεπάρκειες,φιλτράρισμα αποκοπής ανώτερων υψηλών οκτάβων,κ.ο.κ.

Κάπως έτσι θα μπορούσαν κατόπιν να προκύψουν εσφαλμένες ακροαματικές εκτιμήσεις περί ελλιπούς φινέτσας και αέρα στις ανώτερες υψηλές,πλημμελούς στερεοφωνικής απεικόνισης ,ανεπάρκειας στις δυναμικές αντιθέσεις και λοιπές συναφείς πλάνες.
επειδη με ενδιαφερει το θεμα και ισως μου μπει το σαρακι για μελλοντικο project θα προτεινατε την χρηση interstage μετ/στη μεταξυ Crown και Cd player?
Αναφέρθηκα σε τέτοια λύση εν είδει παραδείγματος και όχι ως ένθερμη προτροπή.Οι σύγχρονες υλοποιήσεις με τα διαθέσιμα ηλεκτρονικά εξαρτήματα της αγοράς παρέχουν ικανοποιητική ευχέρεια κι ευελιξία στο θέμα της οδηγικής ικανότητας ως προς δεδομένο τελικό ενισχυτή.Η παρεμβολή μετασχηματιστή θα ήταν πάντως λίαν ενδεδειγμένη εφόσον επιθυμούσαμε μετατροπή της μονοτελούς μορφής για το σήμα από την πηγή σε ισορροπημένο με απώτερο σκοπό να διέτρεχαν μεγάλες αποστάσεις τα καλώδια χαμηλού σήματος προς τον τελικό.

Last edited:

Reaction score
221
Σοκολάτα μέχρις εκεί...στον SOCO.:D

Αδίκως αγχωνόμαστε περί ΄΄φιλίας΄΄,εφόσον θα μπορούσε κάλλιστα να θεωρηθεί ότι κανείς δεν είναι ουσιαστικά φίλος κανενός.:sneaky:

Για να διευθετηθεί δε και η πρωταρχική διαφορά,ενισχυτές όπως οι Crown XLS (με την έκδοση Drivecore 2 συμπεριλαμβανόμενη παρά τη ρυθμιζόμενη ευαισθησία εισόδου) απαιτούν σύνδεση με προενισχυτικό στάδιο το οποίο θα διαθέτει όχι μόνο υψηλό κέρδος τάσης,αλλά και αρκούντως χαμηλή αντίσταση εξόδου.

Ο λόγος για τη διπλή απαίτηση είναι ότι σε κάθε κρίκο οδήγησης ισχύουν σταθεροί ηλεκτρικοί κανόνες.Το υψηλό κέρδος χρειάζεται για να μπορεί το προενισχυτικό στάδιο ν'αποδώσει στον τελικό τις στιγμιαίες κορυφώσεις του σήματος χωρίς αντιληπτές παραμορφώσεις.Κατά συνέπεια δεν μας εξυπηρετούν λ.χ. έξοδοι προενισχυτικού σταδίου με χαμηλό κέρδος είτε προέρχονταν από λυχνιακές υλοποιήσεις με κορεσμένη τονική συμπεριφορά,είτε από ολοκληρωμένους στερεοφωνικούς ή πολυκάναλους.

Η δε εμπέδηση εισόδου του Crown λαμβάνουσα τιμές 20ΚΩ & 10ΚΩ για τις ισορροπημένες και τη μονοτελή είσοδο αντιστοίχως δεν θεωρείται ευκολοοδήγητη ούτως ώστε να συνδεόταν είτε απευθείας η πηγή -έστω και αν παρείχε εκείνη υψηλό κέρδος τάσης- είτε μέσω παθητικού εξασθενητή χωρίς λ.χ. κατάλληλο μετασχηματιστή εξόδου- όπου τα ποτενσιόμετρα τυπικής αντίστασης 10ΚΩ συνδυαζόμενα κιόλας με την εγγενή χωρητικότητα του καλωδίου από την παθητική έξοδο στην είσοδο του Crown θα κατέληγαν σε οδηγικές ανεπάρκειες,φιλτράρισμα αποκοπής ανώτερων υψηλών οκτάβων,κ.ο.κ.

Κάπως έτσι θα μπορούσαν κατόπιν να προκύψουν εσφαλμένες ακροαματικές εκτιμήσεις περί ελλιπούς φινέτσας και αέρα στις ανώτερες υψηλές,πλημμελούς στερεοφωνικής απεικόνισης ,ανεπάρκειας στις δυναμικές αντιθέσεις και λοιπές συνήθεις πλάνες.
επειδη με ενδιαφερει το θεμα και ισως μου μπει το σαρακι για μελλοντικο project θα προτεινατε την χρηση interstage μετ/στη μεταξυ Crown και Cd player?

Reaction score
3.093
Nad ή κάτι άλλο,δεν σ'ενδιαφέρει,μεταχειρισμένο βέβαια,στα χρήματα που διαθέτει ο φίλος σου;

Z

Zdimis

Guest
παιδια βρεθηκε ενας xtz και εκλεισε το projectaki(δοκιμασμενος και εγκεκριμενος για τον χαρακτήρα του απο επισης αγορα για αλλο φιλαρακι πέρυσι ) .Παραυτα ευχαριστω ολους για τις χρήσιμες απόψεις τους .(Ηθελα να .....χτυπησω τον onkyo 9755 για να περάσει κι απ το σετ απο μου για δοκιμη καθως τον xtz τον ειχα πέρυσι μια εβδομάδα αλλάααα/// περιεργος ο πωλητηςμε την ιδιοκτησια ,ηθελα κι εγω να κάνω ...το deal μου κοβοντας ενα 50 αρικο ......δενβγηκε η χημεία.Περιεργοι οι ιδιοκτητες.....μαλ@κες οι επιδοξοι αγοραστές :) η αντίστροφα καμμια φορά! :) )

Οσο για το φιλε που καποιος θιχτηκε απο καποιον /και καποιον που το να του ξεκαθαρισει καποιος καποιοα τεχνικη διαφορα αφου εχει αποψη πως πρεπει ναναι μια σωστη πηγη για ενα συγκεκριμενο μηχανημα ωστε να ξερει τι ακριβως λεει ...καλύτερο σεξ ευχομαι και λιγοτερο στραβωμα για όλους μας.

Last edited by a moderator:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.058
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Vaslamp