Θαυμάστε...

Reaction score
98
Ναι στη διαφήμιση. Όχι στην παραπληροφόρηση.
Θα πω οκ σαν σωστή τη σκέψη (σου), στην χώρα όμως που είναι όλη μια παραπληροφόρηση αυτό είναι πταίσμα...
ΥΓ. Δεν είχα ποτέ αγάπη στο πικάπ, το " σέβομαι" σαν όχημα όμως της μουσικής.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
91.054
Εγω το αντίθετο.

Εχω πολυ αγάπη για το πικάπ (ή μήπως νοσταλγία της νιότης?) , δεν το σέβομαι όμως ως μέσο αναπαραγωγής.

Reaction score
98
Εγω το αντίθετο.

Εχω πολυ αγάπη για το πικάπ (ή μήπως νοσταλγία της νιότης?) , δεν το σέβομαι όμως ως μέσο αναπαραγωγής.
Κατανοώ την οποία διαφορά θέλει να δηλωθεί.
Οσο για τα νιάτα ... περνάν γρήγορα ...

Reaction score
14.790
....τι θες να μας πεις τωρα? οτι αυτο το πικαπακι δεν το σε σεβεσαι..
Εγω το αντίθετο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.434
Εγω το αντίθετο.

Πολύ έξυπνη απάντηση φίλε μου ντιμιφουτη, εύγε! :)

Προσωπικά, μου αρέσει ιδιαίτερα το να παίζω με το πικάπ, να το βλέπω να γυρνάει, με ευχαριστεί ως θέαμα.
Με ευχαριστεί να αφήνω την βελόνα στο αυλάκι, να στοχεύω την αρχή του δίσκου, ακόμα και το να αλλάζω πλευρά στο δίσκο, έχει ικανοποίηση η απλή αυτή διαδικασία.

Βαριέμαι αφάνταστα να βαζοβγάζω δίσκους βινυλίου από τις θήκες και τα πλαστικά τους και να γεμίζει το τραπέζι πράγματα άχρηστα που με ενοχλούν, και ιδίως με ενοχλεί η ιδέα ότι πρέπει να τους καθαρίζω από σκόνη με το βουρτσακι, την απεχθάνομαι τη διαδικασία, όπως και να καθαρίζω την ακίδα από τις σκόνες-τρίχες που μαζεύει, αισχρότητα σκέτη, βρίζω..

Στον ήχο με εκνευρίζει αφάνταστα ο θόρυβος επιφάνειας, αυτό το ρημαδοφύσημα σε χαμηλές εγγραφές, αλλά ιδίως τρελαίνομαι με τα τσακ τσουκ της κεφαλής σε σκουπίδια ή χαραγματιες που έγιναν από απροσεξία στην επιφάνεια του δίσκου, ή από στατικό ηλεκτρισμό και άλλες μπούρδες, και να τα ειδικά βουρτσακια με ίνες άνθρακα και γείωση και παπαριές καμαρωτές και πλυντήριο δίσκων γ#@μω το μεσαίωνά μου, τα παίρνω άσχημα με όλες αυτές τις παρενοχλήσεις, τα παρατράγουδα..

Από πλευράς "ποιότητας ηχογράφησης" και τέτοια παραμύθια δεν έχω κανένα απολύτως θέμα, κάθε ηχογράφηση έχει το χαρακτήρα της, δε με ενοχλούν, συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια. Υπάρχουν εξαιρετικές ηχογραφήσεις, υπάρχουν κι άθλιες, έτσι πάει το ποίημα, νόου πρόμπλεμ.

Σα μέσο μεταφοράς και αποθήκευσης μουσικής, το βινύλιο είναι για τα μουσεία.

Σα μέσο αναπαραγωγής των βινυλίων, το πικάπ είναι απαραίτητο εργαλείο για αυτόν που έχει αξιόλογη δισκοθήκη βινυλίου και δε θέλει να την πετάξει/πουλήσει/χαρίσει, του θυμίζει τα νιάτα του και χαίρεται να παίζει τους δίσκους του, δεν επιθυμεί να του αδειάσουν χώρο τα χιλιάδες βινύλια που διαθέτει, διότι έχει άφθονο χώρο στο σπίτι του και δε τον ενοχλεί η βιβλιοθήκη με βινύλια.

Από πλευράς διακόσμησης, ένα πικάπ έχει θέση σε κάθε σπίτι. Κάπου να φαίνεται καλά, σε περίοπτη θέση. ;)

τους τύπους που λεν αυτές τις μπούρδες για το πικάπ, όπως αυτός ο χατζηπαπαρίδης στο βίντεο, θέλω να τους φτύσω και να τους μπατσίσω ταυτόχρονα. :p

Last edited:

Reaction score
9.867
...Τουλάχιστον αυτοί δε θα πάρουν ζωές .Ο ένας γιατί πέρασε το μπατζανάκη του για μπεκάτσα , ο άλλος γιατί δεν αναγνώρισαν το ταλέντο του στη F1 ...
Κ ίσως ίσως ακόμα να μην ενοχληθώ αν ο του video κάνει επαγγελματικά επισκευές κ ψάχνει πελάτες...
Προ κρίσης ίσως τα "έχωνα" κ εγώ. Τώρα που όπου σταθεί κανείς βλέπει περίεργα θα βάλω νερό στο κρασί.
Δεν θα διαφωνησω, εδω υπαρχει κυβέρνηση που βάπτισε το νερο κρασι, τωρα σε πταισματα θα κολλήσουμε? :D

Τεσπα το θεμα ειναι οτι αναπαραγονται για μια ακομη φορα οι ιδιες ασυναρτησίες. Αμαν πχια

Α και αυτο με το κρασι και το νερο. Μου θυμισες ολους τους μπαγλαμαδες που προ Συριζα δεν βαζαν ουτε σταγονα νερο στο κρασι τους και τωρα πινουν με την κανατα το νερο και λενε τι ωραιο κρασι που ειναι.

Last edited:

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.487
Κώστα έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα.
Παρ όλα αυτά, ο ήχος του πικάπ έχει ποιότητα ήχου που συγκρίνεται μόνο με πολύ λίγες και ποιοτικές ψηφιακές εγγραφές.

Κουραστικό λοιπόν το σήκω κάτσε κάθε τόσο, έτσι σαν βασικό μέσον αναπαραγωγής, δυστυχώς, δεν συστήνεται.
Τα ψηφιακά μέσα αναπαραγωγής από την άλλη, έχουν τα κουσούρια που αναφέρονται στην αρχή του άρθρου, και δυστυχώς δεν πρέπει να τα παραβλέπουμε διότι "ακούγονται" , πόσο μάλλον σε μας τους παράξενους.

Τι μένει?

Η εγγραφή - αναπαραγωγή σε αναλογικό μέσο. Η κασέτα (όπως τουλάχιστον την γνωρίσαμε) απορρίπτεται για λόγους φυσικής (μικρός διαθέσιμος χώρος για την εγγραφή και πολύ χαμηλή ταχύτητα ανάγνωσης - εγγραφής). Μένει λοιπόν η επιλογή μπομπινόφωνο της οποίας όμως η παραγωγή σταμάτησε σχεδόν αμέσως με την εμφάνιση της κασέτας. Ο ήχος τους υπερέχει σε όλους τους τομείς και πιστεύω ότι ακόμη και σήμερα σαν ποιότητα δεν έχει ξεπεραστεί!

revox_pr99.jpg

Πιστεύω λοιπόν όποια εταιρεία (ξανά) επενδύσει σε αυτό το μέσον, θα έχει τρομερή ανταπόκριση από την αγορά!

Reaction score
98
Α και αυτο με το κρασι και το νερο. Μου θυμισες ολους τους μπαγλαμαδες που προ Συριζα δεν βαζαν ουτε σταγονα νερο στο κρασι τους και τωρα πινουν με την κανατα το νερο και λενε τι ωραιο κρασι που ειναι.
Πολιτικά σχήματα πλέον δεν τα βάζω στο κάδρο των συζητήσεών μου .
Εκανα το " χρέος" μου για τελευταία φορά στις προηγούμενες εκλογές,το έκανα ανελλιπώς από το τέλος του 80 , πλέον το θεωρώ το λιγότερο χάσιμο χρόνου. Αν με πείσει η κοινωνία (που δε θα...) ότι αλλάζει ( τους πολιτικούς δεν τους μετράω,αυτοί θα αλλάξουν εκ των πραγμάτων αν αποκτήσει IQ η βάση) τότε πριν κλείσουν τα μάτια μου ( κ τα αυτιά για μουσική) θα πάω να ψηφίσω.

Reaction score
384
χαχα...πέθανα στο γέλιο! Μιας κι έχω πικάπ,τρέχω να βρω κι ένα VHS γιατί τα έχουν παίξει τα ματάκια μου όλα αυτά τα χρόνια με τα φουλ έιτς ντι! Ζαλίζομαι πλέον με τόσες αναλύσεις,θέλω ζεστή,θολή εικόνα και ήχο!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.434
Κώστα έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα.
Παρ όλα αυτά, ο ήχος του πικάπ έχει ποιότητα ήχου που συγκρίνεται μόνο με πολύ λίγες και ποιοτικές ψηφιακές εγγραφές.
Έτσι ακριβώς.
Οι υπόλοιπες ποιοτικές ψηφιακές εγγραφές δε συγκρίνονται με την ποιότητα ήχου του πικάπ.
Είναι κλάσεις ανώτερες.
:fuckyou:
μένει?
Σίγουρα όχι η μπομπίνα.

Η οποία έχει ξεπεραστεί κι από το mp3.
:p:D:lol:

Reaction score
1.469
οταν ειμαι με φιλο φιλους σπιτι κανουμε κουβεντες φιλικες λεμε γνωμικα και αμπελοφιλοσοφουμε ακουμε μουσικη και οταν μερακλωσουμε με την καλη εννοια και οχι την καγκουρειντζερς σταματω το pc ανοιγω τις γαμημ@νες τις λαμπες ανοιγω το thorens του 70 και βαζω τα καλα κομματια

στεκομαστε απο πανω ορθιοι με τα ποτα στο χερι σαν να μαστε στο καλυτερο ποταδικο και
τελειωνουμε την κουβεντα με το εξης γνωμικο

΄΄καθε ποτηρι ουισκυ λενε σκοτωνει 1000 εγκεφαλικα κυτταρα
πρωτα πεθαινουν τα κυτταρα της ακοης για αυτο μιλας δυνατα χωρις λογο
επειτα τα κυτταρα της θλιψης για αυτο γελας πολυ χωρις ιδιαιτερο λογο
τελος μενουν τα κυτταρα της μνημης....αυτα ειναι σκληρα καρυδια΄΄
(χρειαζονται πολλα ποτηρια)

Reaction score
1.173
Απορώ με εσάς δηλαδή....
Τι περιμένατε? Μια χαρά τα είπε ο άνθρωπος.

Ούτως η άλλως απευθύνετε σε ένα κοινό που ακούει vintage και ηδονίζεται. Εδώ οι γκόμενες φοράνε τα τζιν σωβρακοφανέλες αυτά που φτάνουν μέχρι τις μασχάλες και τους αρέσουν..... Αλλά είναι βίντατζ.

Απλά η κοροϊδία βέβαια φτάνει σε επίπεδα μάγου ξεματιάσματος και αιώρησης όσο αφορά το audio γιατί στα υπόλοιπα με γεια σου και χαρά σου.

Φανταστείτε να έβγαινε ένας άλλος κύριος σε τηλεοπτικό παράθυρο την ίδια ώρα και να έλεγε ότι "το πικαπ καλό είναι εντάξει όλοι κάνουμε και λίγο πικαπ(υπο προϋποθέσεις) αλλά η τεχνολογία προχωράει.
" Χ Α Μ Ο Σ.:smg:

Καρπαζιά που θα έτρωγε... !!!!!! ακόμα και από την ξανθούλα θα έτρωγε που είχε πάθει τους πολλαπλούς vintage οργασμούς.

Μια γνωστή μου έβλεπε στο facebook το σκουπίδι αυτό και ποστάριζε το θέλω το θέλω το θέλω. Τι θέλεις μωρέ!!!!! κάτι άλλο θέλεις "και το ξέρεις". Που να σου πει κανένας ότι πρέπει να βάλεις βάρος στην κεφαλή αντισκέιτινγκ και τα λοιπά......

Σκέτος εμετός...... έτσι αισθάνομαι όταν τα ακούω πραγματικά.

Καλά δεν το συζητάω όταν ακούω ότι το CD και τα ψηφιακά σκότωσαν την μουσική.......χαχαχαχα και τι να πει ο Vivaldi που δεν πρόλαβε τον φωνόγραφο να βάλει την μουσική του στο αναλογικό αυλάκι; τι; δεν προχώρησε καν η μουσική από τότε;

Ένας λόγος που γενικά δεν πάει μπροστά αυτό το είδος το ανθρώπινο είναι γιατί θέλει περισσότερο παραμύθια από αλήθεια.

Και καλά κάνει δηλαδή..... όλα καλά.

Reaction score
1.469
χανεται το νοημα

τι σημαινει
που ακούει vintage και ηδονίζεται
αλλη μουσικη ειναι απο cd αλλη απο flac αλλη απο βινυλιο?

σιγουρα μιλαμε για το ιδιο πραγμα?

Reaction score
1.173
Σαν την καλογραμμένη κασέτα χρωμίου δεν έχει.
Είχε ένα επαγγελματικό crown κασετόφωνο ο πατέρας και είχα κάνει μια εγγραφή σε μια χρωμίου που τα έσπαγε πραγματικά......
Κάθε κομμάτι που είχα γράψει πρώτα γινόταν τεστ, σημειώσεις σε χαρτάκι ξεχωριστά και μετά εγγραφή από κάθε βινύλιο ξεχωριστά.

Και το σοκ ένα απόγευμα..... βάζω την κασέτα και ακούω ριζίτικα κάτι θείους που είχε γράψει ο πατέρας μου που είχαν έρθει από Κρήτη και λόγο ότι δεν έβρισκε κασέτα κατάλαβες τι έγινε.
[DOUBLEPOST=1488620330][/DOUBLEPOST]
χανεται το νοημα

τι σημαινει

αλλη μουσικη ειναι απο cd αλλη απο flac αλλη απο βινυλιο?

σιγουρα μιλαμε για το ιδιο πραγμα?
Το video το είδατε στο mad;

Reaction score
1.469
Είχε ένα επαγγελματικό crown κασετόφωνο ο πατέρας και είχα κάνει μια εγγραφή σε μια χρωμίου που τα έσπαγε πραγματικά......
Κάθε κομμάτι που είχα γράψει πρώτα γινόταν τεστ, σημειώσεις σε χαρτάκι ξεχωριστά και μετά εγγραφή από κάθε βινύλιο ξεχωριστά.

Και το σοκ ένα απόγευμα..... βάζω την κασέτα και ακούω ριζίτικα κάτι θείους που είχε γράψει ο πατέρας μου που είχαν έρθει από Κρήτη και λόγο ότι δεν έβρισκε κασέτα κατάλαβες τι έγινε.
[DOUBLEPOST=1488620330][/DOUBLEPOST]

Το video το είδατε στο mad;
ναι
στο ιδιο επιπεδο το βαζω με καποιον που υποστηριζει πως μονο flac η cd η βινυλιο κτλ

Reaction score
1.173
ναι
στο ιδιο επιπεδο το βαζω με καποιον που υποστηριζει πως μονο flac η cd η βινυλιο κτλ
Δεν συμφωνώ με κανένα μα με κανένα που να πει ότι το πικαπ δεν παίζει. Υπό προϋποθέσεις είναι πραγματικά πολύ καλό.

Άλλωστε με αυτό μεγάλωσα και έχω 7 πικαπ στην κατοχή μου και αρκετά βινύλια δεν είμαι πολέμιος του.

Αλλά είναι απλά τραγικό να λες σε νεολαία έτσι απερίσκεπτα ότι το βινύλιο παίζει καλύτερα από τα ψηφιακά.

Δηλαδή προτρέπει τους νέους να πάρουν ένα πικαπ και να ακούνε βινύλια από ψηφιακά μάστερ.
Εκτός και εάν αγοράζουν φθαρμένους δίσκους ή κακές εγγραφές. Διαφορετικά με την αφραγγία δεν θα ακούσουν ποτέ μουσική, με 10 βινύλια θα μείνουν και ένα πικαπ.

Μαζί του βέβαια όσο αφορά τους κατόχους παλαιών συστημάτων που μπορούν να τα αναβιώσουν με λίγα χρήματα και ένα σχετικό service να ακούνε την μοσικούλα τους... αλλά τα υπόλοιπα είναι χοντράδες.

Reaction score
15.469
τζιν σωβρακοφανέλες
μια εικονα για το τι εννοεις ? (ειμαι θαυμαστης της γυναικειας ενδυσης η' και ελλειψης αυτης και ενδιαφερομαι)

ριζίτικα κάτι θείους που είχε γράψει ο πατέρας μου που είχαν έρθει από Κρήτη
:thumbsup:

Reaction score
1.469
Δεν συμφωνώ με κανένα μα με κανένα που να πει ότι το πικαπ δεν παίζει. Υπό προϋποθέσεις είναι πραγματικά πολύ καλό.

Άλλωστε με αυτό μεγάλωσα και έχω 7 πικαπ στην κατοχή μου και αρκετά βινύλια δεν είμαι πολέμιος του.

Αλλά είναι απλά τραγικό να λες σε νεολαία έτσι απερίσκεπτα ότι το βινύλιο παίζει καλύτερα από τα ψηφιακά.

Δηλαδή προτρέπει τους νέους να πάρουν ένα πικαπ και να ακούνε βινύλια από ψηφιακά μάστερ.
Εκτός και εάν αγοράζουν φθαρμένους δίσκους ή κακές εγγραφές. Διαφορετικά με την αφραγγία δεν θα ακούσουν ποτέ μουσική, με 10 βινύλια θα μείνουν και ένα πικαπ.

Μαζί του βέβαια όσο αφορά τους κατόχους παλαιών συστημάτων που μπορούν να τα αναβιώσουν με λίγα χρήματα και ένα σχετικό service να ακούνε την μοσικούλα τους... αλλά τα υπόλοιπα είναι χοντράδες.
εδω συμφωνουμε :D

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.979
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas