Passengers (2016)

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.629
Reaction score
83.112
Passengers-970x545.jpg


Spoiler Alert

Αυτό που είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον μου για την ταινία ήταν κάτι εντελώς "άσχετο": Η αμοιβή της Jennifer Lawrence που εδώ και δύο χρόνια είναι η πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός με ετήσιο εισόδημα άνω των $50 εκατομμυρίων. Για το Passengers συμφώνησε να πάρει $20 εκατομμύρια συν 30% επί των κερδών! Η ταινία κόστισε $110 εκ. και οι εισπράξεις έχουν ήδη ξεπεράσει τα $300 εκ. ... Μπροστά σε αυτά τα νούμερα τα $12 εκατομμύρια που πήρε ο συμπρωταγωνιστής Chris Pratt φαντάζουν σαν pourboire.

Η συχνή σύγκριση του Passengers με το Arrival βασίζεται αποκλειστικά στη χρονική εγγύτητα της κυκλοφορίας τους. Αν και θεωρητικά κατατάσσονται στην επιστημονική φαντασία, οι ομοιότητές τους είναι ανύπαρκτες.

Το Passengers έχει πιο ακριβή παραγωγή και είναι στημένο πιο έξυπνα. Τι σημαίνει αυτό; Στο Arrival δεν υπάρχει κάτι για να τραβήξει τον απλό θεατή, αυτόν που βλέπει την ταινία για διασκέδαση. Τον ρίχνει κατευθείαν στα παιχνίδια του χρόνου και στα διφορούμενα βαθιά νοήματα, δοκιμάζοντας τις αντοχές του (και τα νεύρα του). Το Passengers είναι διττό. Μπορείς να το απολαύσεις επιφανειακά, περιορισμένος στην οπτική απόλαυση και στο love story. Αν ψάχνεσαι για μηνύματα, πάλι θα μείνεις ικανοποιημένος έστω και σε μικρότερο βαθμό.

Passenger16.jpg


Υπόθεση:

Δυο επιβάτες ενός διαστημόπλοιου το οποίο κάνει ένα ταξίδι 120 ετών για να τους μεταφέρει σε μια καινούργια ζωή ξυπνούν μυστηριωδώς από τις κάψουλες ύπνωσής τους 90 χρόνια πριν φτάσουν στον προορισμό τους. Προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο πίσω από αυτήν τη δυσλειτουργία, ερωτεύονται ο ένας τον άλλο, απειλούνται όμως από την επικείμενη πρόσκρουση του διαστημόπλοιου με τους 5.259 επιβάτες και την ανακάλυψη της αλήθειας που τους ξύπνησε.
Το πρώτο πράγμα που εντυπωσιάζει τον θεατή είναι το υπέροχα εμπνευσμένο διαστημόπλοιο Avalon. Σαν σύγχρονος Τιτανικός, προσφέρει κάθε είδους πολυτέλεια αναλόγως της οικονομικής ευρωστίας του επιβάτη. Εδώ έχουμε το πρώτο σημείο που μπορεί να αγγίξει τον θεατή που ψάχνει μηνύματα. Σε αυτήν τη μελλοντική περίοδο που ο άνθρωπος έχει καταφέρει να αποικεί ασύλληπτα μακρινούς πλανήτες, συνεχίζει να υπάρχει η ταξική διαστρωμάτωση και η δύναμη του χρήματος.

Μέρος της χλιδής του σκάφους είναι και ένα φανταχτερό μπαρ που το διαχειρίζεται ένα ανθρωπόμορφο ρομπότ, o Arthur, που υποδύεται ο υπέροχος Michael Sheen. Οι έξυπνες συζητήσεις με τον Jim (Chris Pratt) είναι από τα στοιχεία της ταινίας που ξεχωρίζουν.

Η προώθηση της ταινίας έγινε με "πονηρό" τρόπο για να μην ξεσκεπαστεί το βασικότερο στοιχείο της υπόθεσης. Οι δύο επιβάτες δεν "ξυπνούν" ταυτόχρονα. Ένας αστεροειδής καταφέρνει να περάσει την ασπίδα προστασίας και προκαλεί βλάβες σε βασικά συστήματα ελέγχου του Avalon. Η πρώτη αστοχία είναι το ξύπνημα του Jim (Chris Pratt) 90 χρόνια νωρίτερα. Αυτός προσπαθεί μάταια να ξαναμπεί σε νάρκη αλλά διαπιστώνει ότι δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Η εταιρεία που ανέλαβε την αποστολή είχε τη σιγουριά ότι δεν θα υπάρξει ανάλογο πρόβλημα. Αυτές οι εταιρείες... όλα για το κέρδος και τη βιτρίνα. Τόσες "περιττές" πολυτέλειες σε σουίτες, playrooms, κοινόχρηστους χώρους κλπ και οικονομία στα backup συστήματα διαχείρισης εκτάκτων αναγκών.

passengers0010.jpg


Ο Jim μετά από ένα χρόνο έχει αποδεχτεί ότι το μέλλον του είναι να ζήσει μόνος στο Avalon με μόνη παρέα τον Arthur. Οι σκέψεις (και τάσεις) αυτοκτονίας αρχίζουν να βγαίνουν στην επιφάνεια καθώς η ανθρώπινη μοναξιά είναι ανυπόφορη. Σε μία βόλτα του ανάμεσα στα pods των "κοιμισμένων" εντυπωσιάζεται από την εμφάνιση της Aurora (Jennifer Lawrence). Αφού διαβάζει το βιογραφικό της και μετά από σύντομη εσωτερική διαμάχη και διάλογο με τον Arthur αποφασίζει να την ξυπνήσει για να έχει συντροφιά, λέγοντάς της ψέματα ότι έπαθε βλάβη και το δικό της pod. Η ομορφιά έχει και τα στραβά της...

Η Aurora με τη σειρά της περνάει απ' όλα τα στάδια συνειδητοποίησης της κατάστασης, τελικά συμβιβάζεται και ζευγαρώνει με τον Jim. Σε μία ανύποπτη στιγμή ο Arthur της ξεφουρνίζει άθελά του το μυστικό και το ζευγάρι χωρίζει με άσχημο τρόπο. Πώς ένας μελλοντικός νομικός θα σχολίαζε την πράξη του Jim να ξυπνήσει την Aurora, καταδικάζοντάς την να ζήσει το υπόλοιπο της ζωής της με τον ίδιο και ένα ρομπότ, και να πεθάνει πολύ πριν φτάσει το σκάφος στον προορισμό του; Ποια θα ήταν η θέση μιας φεμινίστριας αν το σενάριο ήταν ανάποδο, αν δηλαδή η γυναίκα ξυπνούσε τον άντρα; Τη φεμινίστρια δεν την ανάφερα τυχαία. Διάβασα σχόλια όπου ο Jim περιγράφεται ως φαλλοκράτης, εκμεταλλευτής μίας κοπέλας λόγω εμφάνισης κλπ.

Εντωμεταξύ, η ζημιά από τον αστεροειδή έχει μεγαλώσει και έχει αρχίσει να απειλεί την ακεραιότητα του Avalon αφού ο αντιδραστήρας σύντηξης σταδιακά υπερθερμαίνεται. Μία νέα αστοχία σε pod ξυπνάει τον Gus (Laurence Fishburne), έναν υψηλόβαθμο αξιωματικό που έχει πρόσβαση σε θαλάμους του πληρώματος απαγορευμένους στους επιβάτες. Δυστυχώς, ο Gus δεν στάθηκε το ίδιο τυχερός. Το απότομο ξύπνημα κατέστρεψε ανεπανόρθωτα τα ζωτικά του όργανα. To Autodoc, μία διαγνωστική κάψουλα στο Ιατρείο του διαστημόπλοιου, του δίνει λίγες ώρες ζωής. Αυτός δίνει το ID του στο ζευγάρι για να προσπαθήσουν μόνοι πλέον να αποτρέψουν την καταστροφή του Avalon και τον θάνατο των χιλιάδων επιβατών του.


aed56f24a302.jpg


Από δω και πέρα αρχίζει η περιπέτεια της ταινίας. Ανακαλύπτουν τη ζημιά στον υπολογιστή που ελέγχει τον πυρηνικό αντιδραστήρα, επισκευάζουν ό,τι μπορούν, αλλά χρειάζεται να ανοίξει μία κολλημένη διέξοδος αερίων που βρίσκεται έξω από το σκάφος. Ο Jim βγαίνει, τα καταφέρνει, τραυματίζεται, τον φέρνει πίσω η Aurora θεαματικά και τον βάζει στο Autodoc για "επισκευή". Όλα βαίνουν καλώς και λίγο αργότερα παρουσιάζεται μέσω διλήμματος η κορυφαία "πατάτα" της ταινίας: Ο Jim ανακαλύπτει ότι το Autodoc έχει δυνατότητα hibernation αλλά χωράει μόνο ένας. Και προτείνει στην Aurora να μπει για να συνεχίσει τη νάρκη και αυτός να μείνει μόνος του όπως πριν. Αυτή βέβαια έβαλε την καψούρα πάνω από τη ζωή της και προτίμησε να γεράσει μαζί του μέσα στο Avalon...

Ένα τόσο προηγμένο διαστημόπλοιο που μεταφέρει 5000+ άτομα διαθέτει ένα μόνο Autodoc! Ναι μεν είναι σε νάρκη αλλά θα ξυπνήσουν 4 μήνες πριν την άφιξη για να προετοιμαστούν σωματικά και πνευματικά για τη νέα τους ζωή. Ακόμα κι αν εκτελεί διαγνώσεις και θεραπείες σε δευτερόλεπτα, υπάρχει ο κίνδυνος της βλάβης ή της ταυτόχρονης ανάγκης για χρήση λόγω έκτακτης ανάγκης π.χ. από ατύχημα. Είπαμε νωρίτερα για τις περικοπές λόγω κόστους από την κατασκευάστρια εταιρεία αλλά εδώ δεν υπάρχει δικαιολογία. Οι συντελεστές επέλεξαν το δίλημμα χωρίς να αναλογιστούν ότι χαλάει το επιστημονικώς άρτιο κατασκεύασμα μέχρι τότε.

Τι μένει από το Passengers; Αγάπη μόνο! :D

Βαθμολογία: 6,5/10


IMDb


 

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Μηνύματα
46.153
Reaction score
93.263
Τι μένει από το Passengers; Αγάπη μόνο! :D
:roflmao:

Ώρες ώρες απορώ με την υπομονή σου να γράφεις τέτοια κατεβατά. Μετά βέβαια θυμάμαι την υπομονή σου στα πολιτικά, οπότε...:D
 

Pin

Θεΐτσα
Μηνύματα
8.036
Reaction score
4.439
Εμένα γιατί δεν μου άρεσε καθόλου αυτή η ταινία;
Για την ακρίβεια, τη σταμάτησα στο σημείο που πήγαν για χορό.
 

Μηνύματα
5.280
Reaction score
6.428
Λοιπον... :D Ποσο δικαιουται καποιος να επιλεξει το ναυαγο του για το υπολοιπο της ζωης του χωρις να ρωτησει? αφηνοντας τετοιου ειδους φιλοσοφικα διλληματα
παμε στις λεπτομεριες...τυχαια ξυπνησε μελος επιβατων με μηχανικες γνωσεις ? τυχαια ξυπνησε ο κυβερνητης δυο χρονια μετα οπου τυχαια ηταν βιολογικα η ωρα του? τυχαια ειχε το βραχιολι του autodoc και τυχαια αυτο θα μπορουσε να επαναφερει σε κατασταση ''υπνου'' ενα ατομοπου τυχαια το ανακαλυπτει ο Jim? σαν πολλα τυχαια δεν συμβαινουν?:Dο υπολογιστης το μονο που δεν υπολογισε ηταν τον ασταθμητο παραγοντα ανθρωπο σκεφτηκε ως ρομποτ που εμμεσως μας το περνα με τους υπεροχους διαλογους με τον ''Αρθουρ''... η μονη αφυπνιση μη ανθρωπινη ηταν του Jim στην καψουλα της Αurora :wink: δε θα υπηρχε δηλαδη καμια απωλεια λεω εγω με το διεστραμμενο μυαλο μου.... μη μου τα αλαξετε!!! αφηστε με να ζω το ονειρο μου :o...
Τελος να πω οτι ζηλευω οσους παιζουν με JVC projectors...>:(

8/10 απο μενα... ηταν μια ευχαριστη εκπληξη !!
 
Last edited:

Μηνύματα
44
Reaction score
60
Εμένα γιατί δεν μου άρεσε καθόλου αυτή η ταινία;
Για την ακρίβεια, τη σταμάτησα στο σημείο που πήγαν για χορό.
Γιατί η αλήθεια είναι ότι η ταινία παίρνει μπρος πιο μετά (ναι αργεί πολύ). Πέρα πάντως από το κυρίαρχο ερώτημα ηθικής φύσεως που θίγει η ταινία και το καλοεκτελεσμενο αλλά χιλιοειδωμένο sci-fi σκηνικό, η ταινία στη σεναριακή της ραχοκοκαλιά είναι μία άκρως προβλέψιμη κλισεδιά. Αυτός είναι κατά τη γνώμη μου και ο λόγος που δεν θα διακριθεί πουθενα. Κρίμα που ένα πολύ μέτριο σενάριο "πήρε στο λαιμό του" μία κατά τα άλλα άρτια ταινία.
 

Μηνύματα
5.280
Reaction score
6.428
τα οποια σχολια περι φαλλοκρατη...παλι καλα που δεν διαβαζω κριτικες, μενει να το δουλεψω μονος και να μου μεινει ολη η εκπληξη δικια μου :),ομως εδω θα απαντησω....δεν υφιστανται γιατι ερχεται η ωρα της γυναικας στη θεση του Jim...ποτε ομως? οταν θα επρεπε να επιλεξει αν θα τον εσωνε η οχι και η αγωνια της δε ξερω εαν τελικα ηταν, ερωτας ...βεβαια αυτο αποδειχτηκε στο τελος με περισσοτερα του ενος τιμηματα.... η προσπαθεια να σωσεις απλα μια ανθρωπινη ζωη που θυσιαστηκε για την ιδια και το συνολο(μαλλον αυτο δεν την ενοιαζε τοσο :D σε πρωτη γρηγορη σκεψη ασχετα αν ηταν και αυτη μερος του συνολου :D) της μοναξιας η και ολα μαζι (δεν γνωριζε την εξτρα λειτουργεια του autodoc τοτε)...
και φυσικα παλι βλεπουμε οτι απαρνηθηκε με αυτην την επιλογη της του να μην δηλαδη μπει σε κατασταση ''υπνου'' τη μητροτητα, αν και θα μπορουσε αλλα ισως υπηρχε περαν αυτου και αλλο διλλημα του κινδυνου επιπλοκων εγγυμοσυνης και οχι μονο και αλλο διλλημα :D του να φερεις στο μοναχικο σου αυτο κοσμο ενα παιδι, αποφασιζοντας να επιλεξεις εσυ τον κοσμο του..η ο φοβος μεγαλωνοντας να μπει στο ιδιο διλλημα του πατερα...;) αυτα τα τελευταια δικα μου σεναριακα ειναι μαλλον που στερησαν υψηλοτερη βαθμολογια ..:)
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.629
Reaction score
83.112
τα οποια σχολια περι φαλλοκρατη...παλι καλα που δεν διαβαζω κριτικες, μενει να το δουλεψω μονος και να μου μεινει ολη η εκπληξη δικια μου :),ομως εδω θα απαντησω....δεν υφιστανται γιατι ερχεται η ωρα της γυναικας στη θεση του Jim...ποτε ομως? οταν θα επρεπε να επιλεξει αν θα τον εσωνε η οχι και η αγωνια της δε ξερω εαν τελικα ηταν, ερωτας ...βεβαια αυτο αποδειχτηκε στο τελος με περισσοτερα του ενος τιμηματα.... η προσπαθεια να σωσεις απλα μια ανθρωπινη ζωη που θυσιαστηκε για την ιδια και το συνολο(μαλλον αυτο δεν την ενοιαζε τοσο :D σε πρωτη γρηγορη σκεψη ασχετα αν ηταν και αυτη μερος του συνολου :D) της μοναξιας η και ολα μαζι (δεν γνωριζε την εξτρα λειτουργεια του autodoc τοτε)...
και φυσικα παλι βλεπουμε οτι απαρνηθηκε με αυτην την επιλογη της του να μην δηλαδη μπει σε κατασταση ''υπνου'' τη μητροτητα, αν και θα μπορουσε αλλα ισως υπηρχε περαν αυτου και αλλο διλλημα του κινδυνου επιπλοκων εγγυμοσυνης και οχι μονο και αλλο διλλημα :D του να φερεις στο μοναχικο σου αυτο κοσμο ενα παιδι, αποφασιζοντας να επιλεξεις εσυ τον κοσμο του..η ο φοβος μεγαλωνοντας να μπει στο ιδιο διλλημα του πατερα...;) αυτα τα τελευταια δικα μου σεναριακα ειναι μαλλον που στερησαν υψηλοτερη βαθμολογια ..:)
Ο καθένας κρίνει και βρίσκει πατήματα αναλόγως του χαρακτήρα του. Η φεμινίστρια στράβωσε με την αρχική πράξη του Jim και αγνόησε όλες τις εξελίξεις. Μπορεί και να το σταμάτησε εκεί από τα νεύρα της. :D

Ένας άλλος, πιο διεστραμμένος Jim, θα μπορούσε να σκοτώνει την εκάστοτε Aurora μόλις τη βαριόταν και να ξυπνάει όποια του γυάλιζε από τις χιλιάδες άλλες. Τότε βέβαια η ταινία θα ήταν τρόμου κι όχι ρομαντική. 8-)
 


indikos001

Games
Editor
Μηνύματα
4.020
Reaction score
3.970
Εχει καιρο που την ειδα και δεν θυμαμαι πολλα...
Στα θετικα ηταν οι ωραιες εικονες του σκαφους και γενικα του ολου σκηνικου

Στην αρχη νομιζα οτι θα ειναι μονος του ο τυπος στο σκαφος σαν το the martian
και θα μιλαει με τις πατατες(δεν ειχα δει το τρειλερ)..
Μετα αρχισαν τα βαρετα(για ταινια φαντασιας) ερωτικα παιχνιδακια...


Ένας άλλος, πιο διεστραμμένος Jim, θα μπορούσε να σκοτώνει την εκάστοτε Aurora μόλις τη βαριόταν και να ξυπνάει όποια του γυάλιζε από τις χιλιάδες άλλες. Τότε βέβαια η ταινία θα ήταν τρόμου κι όχι ρομαντική. 8-)
Η να βλεπαμε ρομπογυκαικα στo μπαρ και να εκανε παιχνιδι εκει ο δικος μας!:D

Και αλλο ενα ερωτηματικο!
Αφου το ιατρικο μηχανημα ειχε τη δυνατοτητα μεχρι και να σε ξαναφερει στη ζωη γιατι δεν
το χρησιμοποίησε ο ετοιμοθανατος καπετανιος?ε?:D

πεντε και πολυ ειναι.
 

Zizik

Chauncey Gardiner * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.346
Reaction score
74.447
Λίγα πρόχειρα:

Η ταινία είναι απολαυστική σε visuals, ενδιαφέρουσα σε 'πιστημονικότητα, αλλά το σενάριο πάσχει σε ενοχλητικό για εμένα βαθμό. :)

Έφριξα μ' αυτό:
Ο Jim ανακαλύπτει ότι το Autodoc έχει δυνατότητα hibernation αλλά χωράει μόνο ένας. Και προτείνει στην Aurora να μπει για να συνεχίσει τη νάρκη και αυτός να μείνει μόνος του όπως πριν. Αυτή βέβαια έβαλε την καψούρα πάνω από τη ζωή της και προτίμησε να γεράσει μαζί του μέσα στο Avalon...

Ο Chris Pratt δεν είναι κωμικός ούτε είναι action star, απλώς περνάει απο σκηνές με την πρέπουσα έκφραση και σφίξιμο*. Μου είναι συμπαθής γιατί έτυχε να είναι κατάλληλος για πολύ συγκεκριμένες ταινίες, το Guardians (που είναι ο ρόλος της ζωής του) και σε κάποιο βαθμό το Magnificent 7 (στο οποίο σκίζει 1-2 σκηνές). Στο Jurassic World για παράδειγμα, είναι σταθερά κακός. Η απορημένη έκφρασή του είναι για πολλά χαστούκια. :D
Στο Passengers δεν είναι πειστικός, κι αυτός είναι κατά τη γνώμη μου το χειρότερο στοιχείο της ταινίας μετά τις σεναριακές βλακείες.

Η αντιπαθητική είναι, και θα γίνει καλή, ηθοποιός, έστω κι αν χαρακτηρίστηκε απο τη φρικιαστική τριλογία. Εδώ παίζει στο ρελαντί και κάτι.

Για τον Michael Sheen τα έγραψε ο OP, είναι άριστος.






*Υπάρχουν βέβαια ακόμη χειρότεροι ηθοποιοί που πληρώνονται αδρά, ο Vin Diesel για παράδειγμα. :rolleyes:
 


Μηνύματα
5.280
Reaction score
6.428
Τωρα εγω φαινομαι για καψουρης?:D καλα εκανε το κοριτσι απο ερωτα δεν εχετε ιδεα μου φαινεται:D...
Θα μου πεις προβλεψιμο κλεισε τελος σε sci-fi ταιριαζει? αν τον παραταγε τι θα ελεγαν οι φεμινιστριες μετα?
 

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Μηνύματα
30.058
Reaction score
728
Δηλαδή μόνο το δικό μου, βρώμικο, μυαλό βρήκε Κιουμπρικους συνειρμούς καθώς οι σκηνές στο μπαρ θυμίζουν κάποιες άλλες παρόμοιες στο Shining
Μην ξεχνάτε, και στις δύο περιπτώσεις την ζημιά την έκανε η απομόνωση. ...
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.629
Reaction score
83.112
Δηλαδή μόνο το δικό μου, βρώμικο, μυαλό βρήκε Κιουμπρικους συνειρμούς καθώς οι σκηνές στο μπαρ θυμίζουν κάποιες άλλες παρόμοιες στο Shining
Μην ξεχνάτε, και στις δύο περιπτώσεις την ζημιά την έκανε η απομόνωση. ...
Για να κάνει κάποιος τέτοιου είδους συνειρμούς πρέπει να είναι πραγματικός σινεφίλ. Εγώ δεν είχα ποτέ τέτοιες τάσεις. Μου είναι αδύνατο να θυμάμαι ταινία που είδα πριν 35 χρόνια. Το ίδιο αδύνατο είναι να την ξαναδώ. :)
 

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Μηνύματα
30.058
Reaction score
728
Για να κάνει κάποιος τέτοιου είδους συνειρμούς πρέπει να είναι πραγματικός σινεφίλ. Εγώ δεν είχα ποτέ τέτοιες τάσεις. Μου είναι αδύνατο να θυμάμαι ταινία που είδα πριν 35 χρόνια. Το ίδιο αδύνατο είναι να την ξαναδώ. :)
Και πρόσεξες ότι δεν έπιασα καν στο στόμα μου το διάστημα πλοίο, ε? :)
 




melina

Cargo 200
Μηνύματα
22.817
Reaction score
40.984
Εντυπωσιακή sci fi ταινία μέχρι τη σεκάνς με την έλλειψη βαρύτητας στην πισίνα, νομίζω ήταν αριστουργηματική η σκηνή αυτή και ξεκάθαρα το peak της ταινίας. Μετά από αυτό σαν να έχασε την έμπνευση του ο σκηνοθέτης, σαν να ανέλαβε άλλος τη σκηνοθεσία, η ταινία από κει και πέρα ήταν "άντε να τελειώνουμε".

Ξεφλουδίζοντας το sci fi μανδύα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με δυσεπίλυτα ζητήματα ηθικής όπως το αν, πότε και πως δικαιολογείται κάποιος να επέμβει δραστικά στη ζωή του άλλου με μοιραίο τρόπο για εγωιστικούς λόγους. Εχουμε το δικαίωμα του ρόλου του μικρού εγωιστικού θεού; Ο καθένας το απαντάει όπως νομίζει και καταλαβαίνει. Ο σεναριογράφος επέλεξε να δώσει τέτοια πλοκή στην υπόθεση ώστε να δικαιολογήσει πλήρως την απόφαση "του μικρού θεού" μέσα από την αντίφαση "μικρό κακό - μεγάλο καλό".

Η ερμηνεία της πρωταγωνίστριας πολύ καλή. Του πρωταγωνιστή πολύ καλή όσο έπαιζε μόνος του. Το android εξαιρετικό. Ο τρίτος περαστικός χάλιας.

Μέχρι το 7 νομίζω ότι πάει, όπερ watchable enjoyable movie. :beach:
 

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Μηνύματα
46.153
Reaction score
93.263
Ξεφλουδίζοντας το sci fi μανδύα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με δυσεπίλυτα ζητήματα ηθικής όπως το αν, πότε και πως δικαιολογείται κάποιος να επέμβει δραστικά στη ζωή του άλλου με μοιραίο τρόπο για εγωιστικούς λόγους.
Έχουμε κι άλλο δίλημμα: αυτή ήταν η καλύτερη κοιμωμένη του διαστημόπλοιου; Αν ναι, να ανησυχήσουμε για την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους; :D
 


Τελευταια Μηνυματα

Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.317
Μηνύματα
2.858.302
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top