Stylus Force Gauge

Reaction score
5.880
Θελω να παρω μια ζυγαρια για το βαρος της βελονας.
Ψαχνοντας βρισκω φθηνες εως επωνυμες πανακριβες. Ποια η διαφορα μιας επωνυμης με μια ΟΕΜ?

Πχ. με αυτες δεν θα κανω την δουλεια μου http://www.ebay.com/itm/Digital-Car...986803?hash=item1eab00f9f3:g:R0wAAOSwA29Y4Ftz & http://www.ebay.com/itm/NEW-Vesion-...069438?hash=item1eb9e8ef3e:g:T4EAAOSwBLlVLxu9 σε σχεση με αυτη http://www.kosmasaudiovideo.gr/showprod.php?id=1413 η αυτη https://www.3345rpm.gr/προϊόν/hlektronikh-zygaria-akrivias-gia-pikap-gigital-stylus-force-gauge-turntable-cartridge-picap/ η και αυτη https://www.3345rpm.gr/προϊόν/pro-ject-hlektronikh-zygaria-pikap/

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.431
Το βαράκι περιέχεται στη συσκευασία.
Γιάννη έχω την πρώτη και δουλεύει μια χαρά εδώ και πολλά χρόνια.
Καλό είναι να αφαιρείς τις μπαταρίες αν δεν χρησιμοποιείται για καιρό, επειδή της καταναλώνει και σε STBY.

Η διαφορά βέβαια με τις επώνυμες είναι τεράστια...
Υπάρχει επάνω ένα αυτοκόλλητο, που αυτομάτως ανεβάζει την αξία της 400% τουλάχιστον.:p:p:p

Last edited:

Reaction score
660
Πήρα μια με συρταρωτό καπάκι τη πιο φτηνή από το amazon uk και είναι μια χαρά , έχει μπαταρίες κ βαράκι κ θηκη και δουλεύει απροβλημάτιστα. Βέβαια δεν έχει καμία σχέση με αυτές που κάνουν 200+ Ευρώ αλλά δεν ψαχνω και το χιλιοστό του γραμμαρίου

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
O john markou ειναι σωστος.Ολες ο ιδιος κινεζος τις φτιαχνει.Ομως εκ πειρας θα ελεγα οτι οι μικρες με τις φλατ μπαταριες χρειαζονται τακτικα αλλαγη μπαταριων για καποιο λογο.Στην τυχη βαζω πιο κατω ενα λινκ με αυτην που παιρνει ΑΑΑ μπαταριες με πολυ μεγαλυτερη αντοχη.Χρησιμοποιω αυτην μετα απο τις μικροτερες που με ταραξαν κυριολεκτικα στην αλλαγη μπαταριων.Ειναι λιγο μεγαλυτερη και πιο βαρια αλλα ειναι πολυ καλη,ισως η καλυτερη που δοκιμασα ως τωρα.Υπαρχει σε εκδοση μεγαλης ακριβειας,μεχρι εκατοστο του γραμμαριου αν λεει κατι αυτο.

http://www.ebay.co.uk/itm/Digital-S...908157?hash=item43fcab85bd:g:z7sAAOxyVaBS097z

Reaction score
660
IMG_6507.PNG
Αν αποφασιζα να δωσω πιο πολλα χρηματα για μια ζυγαρια θα επαιρνα μια της clearaudio που ειναι ισως η μοναδικη που ξεχωριζει

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.544
Για ποιο λόγο ξεχωρίζει από τις άλλες;

Reaction score
330
Εχω πάρει από ε-βαυ ( με ακρίβεια δύο ψηφίων ) και είναι μια χαρά . Έχουν συγκριθεί και μετρηθεί με μεγαλύτερης ακριβείας και δείχνουν αυτό που πρέπει να δείξουν . Το βαράκι αναφοράς το είχαν και στη συστευασία . Αν έχεις φαγούρα παίρνεις μια ποιό επώνυμη αλλά αξίζει να πάρεις και μία από ε-βαυ ( 7 - 9 ευρώ ) για να διαπιστώσεις την πραγματικότητα . Αν αγόραζα τώρα θα έπαιρνα από ε-βαυ με ακρίβεια τριών ψηφίων αν και είναι υπερβολή έως άχρηστο το τρίτο ψηφίο ( αλλά έτσι για να έχω το απόλυτο στο δεύτερο - άλλη υπερβολή και αυτό ) . Καλή επιλογή !!!

Reaction score
715
Εγώ έχω αυτή με 10€ και όλα είναι πολύ καλά. Την έχω αγοράσει από κατάστημα ηλεκτρονικών. Απόλυτη ακρίβεια με μετρήσεις πάνω από ένα δεκαδικό νομίζω πως είναι περιττή. Το βάρος μεταβάλλεται διαρκώς κατά την αναπαραγωγή (πολική αδράνεια κλπ) οπότε θεωρρώ πως δεν έχει ιδιαίτερη αξία. Ωστόσο είναι μια πολυτέλεια που μπορείς να την έχεις άνετα σε αυτά τα χρήματα.

DSC_8906.JPG

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Υπαρχουν κεφαλες που ειναι πολυ ευαισθητες στο βαρος αναγνωσης οποτε ειναι καλο να εχεις αυτη την "πολυτελεια" της ακριβειας.

Reaction score
715
H αλήθεια είναι πως σε μια φθηνή της Grado (όπου δίνει σαφή οδηγία για 1,5) είδα διαφορά με τον test record από 1,47 όταν πήγα σε 1,5. Δεν το περίμενα αλλά συνέβη. Με 1,5 η διαφορά στην ρύθμιση του antiskating ήταν πολύ μεγάλη. (δυσανάλογη σε σχέση με την ελάχιστη διαφορά του 0,3 στο βάρος)
Περίεργο.

SIMPLYMUSIC

"Επαγγελματίας"
Reaction score
67
Έχω την φθηνή ζυγαριά και θεωρώ ότι δεν χρειάζεται κάτι άλλο. Αυτά τα περί 3 ψηφίων μάλλον έιναι υπερβολές και δεν χρειάζονται.

Reaction score
379
Έχω την εντύπωση ότι το ύψος που κάθεται η βελόνα πάνω στη ζυγαριά είναι πολύ πιο ψηλά από το ύψος που είναι η βελόνα πάνω στο δίσκο με αποτέλεσμα λάθος βάρους ανάγνωσης.

Εγώ έχω αυτή με 10€ και όλα είναι πολύ καλά. Την έχω αγοράσει από κατάστημα ηλεκτρονικών. Απόλυτη ακρίβεια με μετρήσεις πάνω από ένα δεκαδικό νομίζω πως είναι περιττή. Το βάρος μεταβάλλεται διαρκώς κατά την αναπαραγωγή (πολική αδράνεια κλπ) οπότε θεωρρώ πως δεν έχει ιδιαίτερη αξία. Ωστόσο είναι μια πολυτέλεια που μπορείς να την έχεις άνετα σε αυτά τα χρήματα.

View attachment 72909

Reaction score
715
Έχω την εντύπωση ότι το ύψος που κάθεται η βελόνα πάνω στη ζυγαριά είναι πολύ πιο ψηλά από το ύψος που είναι η βελόνα πάνω στο δίσκο με αποτέλεσμα λάθος βάρους ανάγνωσης.
0,01 χωρίς το mat (η ζυγαριά πάνω στο πλατό) και 0,02 με mat είναι η διαφορά. Τσεκαρισμένο. Είναι ψηλότερα αλλά πολύ λίγο και αυτό πάντα στην θέση 0 της ρύθμισης ύψους.

Reaction score
330
0,01 χωρίς το mat (η ζυγαριά πάνω στο πλατό) και 0,02 με mat είναι η διαφορά. Τσεκαρισμένο. Είναι ψηλότερα αλλά πολύ λίγο και αυτό πάντα στην θέση 0 της ρύθμισης ύψους.
Με δύο ψηφία ακρίβεια ( σφάλμα + ή - 0.01 στην καλύτερη ) δεν είσαι και σε τόσο ασφαλές συμπέρασμα ( νάτο τώρα το τρίτο ψηφίο γιατί το θές .... + - 0.001 και ίσως ....) - αν και ξαναλέω ότι είναι υπερβολή ) .

Reaction score
715
Με δύο ψηφία ακρίβεια ( σφάλμα + ή - 0.01 στην καλύτερη ) δεν είσαι και σε τόσο ασφαλές συμπέρασμα ( νάτο τώρα το τρίτο ψηφίο γιατί το θές .... + - 0.001 και ίσως ....) - αν και ξαναλέω ότι είναι υπερβολή ) .
Της ίδια άποψης είμαι όσον αφορά την υπερβολή. Δεν έχει νόημα ιδιαίτερο σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε. (το οποίο δεν είναι να μετρήσουμε το όργανο μέτρησης χαχαχα) Το τσέκ το έκανα με άλλη ζυγαριά χαμηλή. (μήπως είναι τελικά; ) Ωστόσο ο λόγος που πήρα ακριβείας ήταν γιατί το Dual μου στην βαθμονόμηση του δυναμικού είχε απόκλισση αρκετή. Περίπου 0,3 - 0,4 Αντίθετα το αντίβαρο του mk2 έχει πάρα πολύ καλή αντιστοιχία στο βάρος αν είσαι προσεκτικός στο σετάρισμα.

Reaction score
91
Φιλε μου να μην παρεις ζυγαρια πανω από 10 ευρω γιατι απλα δεν υπαρχει κανενας λογος ετσι απλα .οσο για αυτους που βλεπουν διαφορες για 0.000001 του γραμμαριου να μας φωναξουν να τα δουμε και εμεισ από κοντα!!!!Αντε καλο βραδυ και ετσι για το τελοσ εφτιαξα καλωδιο ΑΡΣΕΑ 12 ΜΕΤΡΑ με απλο καλωδιο μικρωφωνου και είναι τελειο καμια διαφορα με καποια γνωστα καλωδια!!!!!Καληνυχτα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.968
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas