αγορά συστήματος για μεγάλο χώρο

Reaction score
7
καλησπερα σε ολους και καλες γιορτες.
Χρειαζομαι την βοηθεια σας για επιλογη ηχητικου εξοπλισμου για μουσικη (οχι home cinema) σε ενιαιο χωρο (κουζινα,σαλονι, τραπεζαρια bar).
Ο χωρος ειναι μεγαλος και ειναι υπο ανακαινηση.Η αγορα και η καλωδιωση θα γινει απο το μηδεν.
11,5 x 7.9 μετρα με υψος 3,2m. Στο ταβανι γυψοσανιδα.
Συγκεκριμενη θεση ακροασης δεν υπαρχει αλλα θα προτιμουσα να το χωριζα σε 2 η 3 ζωνες μαζι με 2 ηχεια εξωτερικου χωρου.
Ιδιαιτερες απαιτησεις τυπου HI END δεν εχω αλλα θα ηθελα οσο το δυνατον καλη ποιοτητα ηχου και μια δυο φορες το χρονο σε καμια μαζωξη 10-15 ατομων να μας καλυψει σε ενα γλεντι.
Σαν player εχω την συλλογη μου στο laptop (ισως αργοτερα να αποκτηθει media server)
Τα ακουσματα ειναι μικτα(rock,deep house κλπ) οποτε πιστευω το sub ειναι απαραιτητο.
Budget περι τα 1500 ευρω( βια στα 2χιλ)
Δηλωνω αγνοια του ειδους μιας και ξεφευγω απο τα κλασικα hifi, 2 ηχεια και ενας ενισχυτης .
Καθε προταση και βοηθεια θα μου ηταν πολυ χρησιμη.

Attachments

Reaction score
2.288
Last edited:

Reaction score
2.288
Εναλλακτικη επιλογη ηχειων (ισως καταληλλοτερα λογω του πραγματικα πολυ μεγαλου χωρου) https://www.skroutz.gr/s/2840594/Cerwin-Vega-XLS-215.html (τιμη ανα τεμαχιο)
Sub σε αυτο το μπατζετ δεν χωραει μια που σε τοσο μεγαλο χωρο θες τουλαχιστον 2Χ18" η 4Χ15"

Reaction score
4.327
Ναι κάτι σε cv είναι πιο κατάλληλο για τόσο μεγάλο χώρο. Ίσως και τα επαγγελματικά της jbl 18'

Reaction score
7
μήπως θα ηταν καλυτερα περισσότερα και μικρότερα ηχεια δεδομενου οτι ειναι κατοικια και οχι επαγγελματικος χωρος?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.951
Ίσως να απευθυνθείς σε κατάστημα επαγγελματικού ήχου, για εγκατάσταση πολλαπλών ηχείων οροφής (ίσως και έξω) και ανάλογων σαμπ σαν αυτό.

Πάρε μερικές προσφορές, να τις συζητήσουμε αν θες.

Reaction score
2.340
Για να καταλαβουμε, θελεις να ακουγεται το ιδιο η μουσικη σε ολο τον χώρο ετσι? Δεν σε ενδιαφέρει να στησεις καπου μέσα στον χώρο δυο ηχεια και να ακους σε κοντινή αποσταση ακροασης sweet spot.
Η καλύτερη λυση ειναι να εκμεταλευθεις την γυψοσανίδα και να βάλεις 4 ζευγη χωνευτα ηχειά, με εναν πολυκαναλο τελικο. Τωρα στην προενισχυση home cinema ενισχυτη με pre out ισως?

Last edited:

Reaction score
2.340
Tωρα ειδα το budget σου! Λυση θα βρείς όπως ειπε και ο costas ear στον επαγγελματικο ηχο για να ενισχυσεις τοσα ηχεία.

Reaction score
7
Για να καταλαβουμε, θελεις να ακουγεται το ιδιο η μουσικη σε ολο τον χώρο ετσι? Δεν σε ενδιαφέρει να στησεις καπου μέσα στον χώρο δυο ηχεια και να ακους σε κοντινή αποσταση ακροασης sweet spot.
Η καλύτερη λυση ειναι να εκμεταλευθεις την γυψοσανίδα και να βάλεις 4 ζευγη χωνευτα ηχειά, με εναν πολυκαναλο τελικο.
η σκεψη ειναι αυτη, να ακουγεται σε ολο τον χωρο και αν γινεται να εχω επιλογη καποιων ηχειων να παιζουν η οχι(πχ τα εξωτερικα)
μια προταση που μου ειχε γινει ειναι για 6 η 8 απο αυτα για μεσα....
η ιδεα των ηχειων οροφης δεν με χαλαει, απλως δεν τα εχω ακουσει πουθενα (τετοιας ποιοτητας)
αλλα και οσα εχω συναντησει σε μεγαλα καταστηματα ηταν απαραδεκτα.

Reaction score
2.340
Δυστυχως ηχεια οροφης δεν εχω ακουσει, δεν εχω άποψη. Τωρα τι μηχανηματα εχεις? Μήπως μπορεις να χρησιμοποιησεις κατι, να γλυτώσεις λιγα χρηματα! Αλλη μια λυση ειναι ενεργα ηχεια με βασεις στους τοιχους. Ξεμπερδευεις κατευθειαν με ηχειο ενισχυτη και χρειαζεσαι μονο καποια κονσολα για να τους δωσεις σήμα. Βεβαια αυτο απαιτει και παροχη ρευματος διπλα σε καθε ηχείο.

Last edited:

Reaction score
7
μηχανηματα δεν εχω (περα απο κατι φθηνοmultimedia στο pc)
αλλα και η απορια μου επισης ειναι πως μπορουν να συνδεθουν πολλαπλα ηχεια χωρις να καψω εξοδους η να κανω ζημια σε ενισχυτη hifi
θα εξυπηρετουσε ενας 5.1 (η 7.2)απο home theatre αλλα να παιζει μουσικη.
σορρυ για τις (ισως αστειες) ερωτησεις αλλα απεχω καιρο απο το αθλημα

Reaction score
2.340
Ναι θα εξυπηρετουσε ενας πολυκάναλος με εξοδους προενίσχυσης. Ετσι μπορείς να δώσεις σημα σε 7 ενεργα ηχεια βιδωμενα στον τοιχο με βάσεις η σε επαγγελματικους τελικους για να οδηγησείς παθητικα ηχεια! Απο τον πολυκαναλο θα μπορουσες να συνδεσεις ευκολα και ενα η δυο sub!
Για φαντασου 7 τετοια http://www.skroutz.gr/s/3364182/Yamaha-HS7.html

Last edited:

Reaction score
446
Εγώ με παρόμοιο χώρο πήρα πρόσφατα τα C.V. XLS-215 και είμαι ευχαριστημένος.Προς το παρόν έχω και άλλα δύο συνδεδεμένα στο Β καναλι έτσι για την διασπορά σε χαμηλές εντάσεις αλλά δεν τα χρησιμοποιώ.
Ακούω κλασική , τζαζ , φανκ , ροκ και όλα παίζουν μιά χαρά .

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.951
μια προταση που μου ειχε γινει ειναι για 6 η 8 απο αυτα για μεσα....
η ιδεα των ηχειων οροφης δεν με χαλαει, απλως δεν τα εχω ακουσει πουθενα
8 ηχεία μίνιμουμ..
Δυστυχώς το κοστολογιο είναι πολύ συμμαζεμένο, αλλιώς έχει κορυφαίες λύσεις..

AV Dolby TrueHD κλπ ενισχυτής δε θα κάνει δουλειά. Θες επαγγελματικό εξοπλισμό, τουλάχιστον 8-καναλο για να βάλεις και εξωτερικά ηχεία και 2 ανεξάρτητα ζεύγη μέσα και σαμπ.. loudspeaker management με κρος και ενισχυτικά θες.

Μόνο επαγγελματικού προσανατολισμού επιλογές υπάρχουν για τέτοιες ιστορίες.

Αλλιώς, παίρνεις 2 μεγάλα ηχεία να βαράν σε μία πλευρά του χώρου, το οποίο δε θα παίξει σωστά.

Ενεργά ηχεία μικρά θα μπορούσαν να ενσωματωθούν στις γυψοσανίδες οροφής, σα τα μικρά JBL.

Τώρα που είπα JBL, έχει κάτι ασύρματα ενεργά κουκλιά, για ρίξε ένα ψάξιμο, διότι τα ελέγχεις με WiFi και παίζουν ανεξάρτητα με streaming.

Ρε Αρβανιτάκη; Δώσε λύση στο παιδί!

Reaction score
2.288
Σε αυτο το κοστολογιο και με τα νεα δεδομενα (πολλαπλα ηχεια στο χωρο) θα εβαζα ενα ζευγαρι δυνατα ηχεια σε ενα χωρο που θα εξυπηρετουν κανονικες ακροασεις αλλα και δυνατες εντασεις για παρτυ, και 4-6 ηχεια οροφης με εναν πολυκαναλο για τους υπολοιπους χωρους.
Κανεις δεν θελει να παιζει τοσο δυνατα που να μην υπαρχει σημειο μεσα στο σπιτι που να μπορεις να μιλησεις απο την ενταση αλλα ταυτοχρονα εκει που θα γινεται το γλεντι θα θες και την ενταση σου για να αισθανθεις καπως οτι βρισκεσαι σε παρτυ.
Θα παρεμενα στις προηγουμενες προτασεις μου και θα προσθετα και 4-6 τετοια με εναν πολυκαναλο

Z

Zdimis

Guest
  • Bipolar technology for huge room-filling sound for every listener in the room
  • Built in 300 watt powered subwoofer delivers massive bass, eliminating the need for a separate subwoofer
  • Second generation patented BDSS high definition drivers for life-like tonal balance, supurb iteligibility and broad dispersion
  • Slim enclosure takes up less than 1 sq.ft. of floor space
  • Single speaker - Priced and sold individually

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7