Προτάσεις για ψηφιακή πηγή...

Reaction score
5.849
Καλημέρα φίλοι....προς το παρόν ακούω μουσική από CD και βινύλια...βασικά σκέφτομαι να πουλήσω το cd player που έχω (το έχω βάλει ήδη αγγελία) και θέλω κάποιες προτάσεις για ψηφιακή πηγή (μπορεί να είναι και σε 2 κομματια) η οποία όμως πρέπει να έχει τις ευκολίες που θέλω:
1. Θέλω να μπορώ να παίζω τα CD μου ακόμη (άρα πρέπει να υπάρχει transport)
2. Θέλω να μπορώ να ακούω υψηλής ανάλυσης αρχεία κατευθείαν από εξωτερικό σκληρό δίσκο ή USB stick (χωρίς να χρειάζομαι το laptop)
3. ΔΕΝ θέλω να δεσμεύσω τον υπολογιστή μου σε ενσύρματη σύνδεση με την πηγή...
4. Θα με βόλευε να έχει την δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης με το δίκτυο internet ώστε να ακούω ιντερνετικούς σταθμούς αλλά και μουσική Online (βέβαια υπάρχει εναλλακτικά η δυνατότητα μετακίνησης του router και χρήσης ethernet καλωδίου)
5. ΔΕΝ με ενδιαφέρει η δυνατότητα χρήσης ακουστικών
6. Τιμή έως 1000-1100 ευρώ
7. ΘΑ μπορούσε να είναι και δεύτερο χέρι
αυτά σε γενικές γραμμές.....ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Reaction score
1
καλημερα..εγω ειχα cd kai exv το marantz 6005..pira kai το pionner n 50 hi res..kala einai!!ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΤΟ CD DEN EINEI..EKANA KAI συνδεση TIDAL KAI STO TELOS,ΓΥΡΙΖΩ CD,TO αγοραζεις και ειναι δικο σου..ολλα τα αλλα ευρω δινεις και στην πραγματικοτητα ,μπενεις σε εξοδα ,,που ποτε δεν θα μηνεις ικανοποιημενος,κυριωσ στις ηχογραφισεις..

Reaction score
1.469
εχω το cambridge audio cxn που ειναι στην τιμη που ψαχνεις και εχω να πω καλα λογια
δεν ξερω πως θα παιξεις τα cd σου με αυτο
οπως επισης και τα teac σαν ψηφιακα μεσα ειναι παρα πολυ δυνατα!!

Reaction score
5.849
καλημερα..εγω ειχα cd kai exv το marantz 6005..pira kai το pionner n 50 hi res..kala einai!!ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΤΟ CD DEN EINEI..EKANA KAI συνδεση TIDAL KAI STO TELOS,ΓΥΡΙΖΩ CD,TO αγοραζεις και ειναι δικο σου..ολλα τα αλλα ευρω δινεις και στην πραγματικοτητα ,μπενεις σε εξοδα ,,που ποτε δεν θα μηνεις ικανοποιημενος,κυριωσ στις ηχογραφισεις..
Γι' αυτό θέλω να υπάρχει και transport για να μπορώ να ακούω τα cd μου....
[DOUBLEPOST=1492423963][/DOUBLEPOST]
εχω το cambridge audio cxn που ειναι στην τιμη που ψαχνεις και εχω να πω καλα λογια
δεν ξερω πως θα παιξεις τα cd σου με αυτο
οπως επισης και τα teac σαν ψηφιακα μεσα ειναι παρα πολυ δυνατα!!
μπορείς να συνδέσεις εξωτερικό σκληρό δίσκο; Επίσης ξέρεις αν κάνει upsamling όταν του δώσεις είσοδο από cd transport;

Reaction score
2.166
Καλημέρα φίλοι....προς το παρόν ακούω μουσική από CD και βινύλια...βασικά σκέφτομαι να πουλήσω το cd player που έχω (το έχω βάλει ήδη αγγελία) και θέλω κάποιες προτάσεις για ψηφιακή πηγή (μπορεί να είναι και σε 2 κομματια) η οποία όμως πρέπει να έχει τις ευκολίες που θέλω:
2. Θέλω να μπορώ να ακούω υψηλής ανάλυσης αρχεία κατευθείαν από εξωτερικό σκληρό δίσκο ή USB stick (χωρίς να χρειάζομαι το laptop)
4. Θα με βόλευε να έχει την δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης με το δίκτυο internet ώστε να ακούω ιντερνετικούς σταθμούς αλλά και μουσική Online (βέβαια υπάρχει εναλλακτικά η δυνατότητα μετακίνησης του router και χρήσης ethernet καλωδίου)
Oppo Sonica DAC + ένα αξιοπρεπές DVD player πχ των 100 ευρώ για CD transport

Reaction score
1.469
Γι' αυτό θέλω να υπάρχει και transport για να μπορώ να ακούω τα cd μου....
[DOUBLEPOST=1492423963][/DOUBLEPOST]
μπορείς να συνδέσεις εξωτερικό σκληρό δίσκο; Επίσης ξέρεις αν κάνει upsamling όταν του δώσεις είσοδο από cd transport;
ναι μπορεις usb stick εξωτερικό σκληρό nas κ ολα αυτα
επισης τα διαχειριζεσαι τα ψηφιακα αρχεια σου απο την εφαρμογη της εταιρείας αν θες
αν κανει upsampling δεν μπορω να το απαντησω...

Reaction score
13
ναι μπορεις usb stick εξωτερικό σκληρό nas κ ολα αυτα
επισης τα διαχειριζεσαι τα ψηφιακα αρχεια σου απο την εφαρμογη της εταιρείας αν θες
αν κανει upsampling δεν μπορω να το απαντησω...
PIONEER N-79A
[DOUBLEPOST=1492428229][/DOUBLEPOST]
PIONEER N-79A
sorry PIONEER N-70A

Reaction score
1.469
μιλω συγκεκριμενα για αυτα τα μηχανηματα που εχω και και για αυτα που ξερω
cambridge audio σοβαρα παρα πολυ αξιολογα μηχανηματα VFM
teac ud-501 οχι τοσο εμπορικα γνωστα στην ελλαδα αλλα επισης παρα παρα πολυ αξιολογα μηχανηματα
ολα στο μπατζετ του φιλου :)

Last edited:

Reaction score
1.469
Αυτο?
http://www.cocktailaudio.com/overview_x40.php
Παει 1500 ομως, αλλα εχει πολλα μπλιμπλικια πανω του.
το ειχα δει προπερσι στην εκθεση και ειχα δειξει ενδιαφερον για το τοπ μοντελο 1700 ευρω
εχει απειρα μπλιμλικια επανω και πολλες και παρα πολυ καλες κριτικες ομως δεν το τολμησα

zakman35

Επαγγελματίας
Reaction score
4.008
Αν έχεις κάποιο Pc που δεν χρησιμοποιείς, τότε πιστεύω το Daphile θα σε καλύψει.

Το Daphile είναι ένα λειτουργικό (linux) που φτιάχτηκε για αναπαραγωγή μουσικής σε υπολογιστές χωρίς την ανάγκη ύπαρξης οθόνης (Headless). Βασίζεται στο Squeezbox server και ενσωματώνει λειτουργίες όπως αυτόματο CD ripping, Internet radio, Spotify & Tidal.
Ο έλεγχός του γίνεται από smartphones & tablets.

Το σημαντικό βέβαια είναι ότι έχει Εξαιρετική ποιότητα ήχου και είναι Δωρεάν.

BLUES

TV
Reaction score
995
Οι προτασεις μου ειναι δυο
1.www.auralic.com/en/
Αφορα το αριες μινι with sabre dac,roon ready,and web app lightinig ds---------- 550 e + transport
Γρηγορο αξιοπιστο,φτηνο ΜΕ χαρακτηριστικα που ολοι οι αλλοι ζητουν 2 πλασια--------------------------VFM
2. www.innuos.com/en/catalog/go/zen-mini-mk2-std-----------------699 pownds + dac with akm 4490
Διαβασε καλα πριν αποφασισεις

Reaction score
5.849
Oppo 105.
Θα βρεις μεταχειρισμένο.
Δεν βρίσκω τίποτε σε μεταχειρισμένο....υπάρχει όμως ένα τρέχον μοντέλο το UPD-203 και αναμένεται και 205 τον άλλο μήνα..αυτά δεν είναι συγκρίσιμα με το 105;

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.168
Δεν βρίσκω τίποτε σε μεταχειρισμένο....υπάρχει όμως ένα τρέχον μοντέλο το UPD-203 και αναμένεται και 205 τον άλλο μήνα..αυτά δεν είναι συγκρίσιμα με το 105;
Υπάρχει πωλητής στις αγγελίες. Ψαξτο.

Το 105 είναι αντίστοιχο του 205

Reaction score
523
Φίλε μου ακολούθα τη συμβουλή του zakman35....βρες ενα υπολογιστή ή φορητό με cd player των 300ευρω....εγκατέστησε το daphile....πάρε και ένα dac μεταχειρισμένο στα 700-800 και τέλος από ψηφιακή πηγή.
Θα ακούς κορυφαία ποιότητα....θα ασχοληθείς μετά με χώρο, ηχεία και ενισχυτικά.
Από ψηφιακή πηγή τέλος.

Reaction score
1.469
με dac η network player καινουργιο 800-900€ συν σκληρό δισκο δεν υπαρχει κανενας λογος να παρεις υπολογιστη daphile κτλ
τουλαχιστον αρχικα

Reaction score
7.082
το cd player που πουλας ειναι πολυ καλο και δυσκολα θα βρεθει music network player στα 1000 ευρω που θα το ανταγωνιστει στην αναπαραγωγη αρχειων με αναλυση επιπεδου cd (16/44.1).
Δεν ξερω φυσικα ποια ειναι τα οικονομικα σου,αλλα εγω στη θεση σου θα κρατουσα το cd player που εχεις για να ακουω τα cd μου (θεωρω δεδομενο οτι εχεις μεγαλη συλλογη και οτι προτιθεσαι να συνεχισεις να αγοραζεις cd) και θα αγορασζα και ενα σχετικα προσιτο music network player για να ακουω spotify,ιντερνετικο ραδιοφωνο και αρχεια απο σκληρους δισκους (usb ή nas). Σε αυτη την περιπτωση δεν χρειαζεται να πας στο χιλιαρικο,με 500 ευρω και κατι ψιλα αγοραζεις ενα pioneer Ν-50Α και εισαι μια χαρα.

Reaction score
3
Αυτό που προτείνει ο tanto είναι το ποιο ευέλικτο και η ποιο ορθή προσέγγιση. Αυτό ακριβός έχω κάνει κι εγω με την προσθήκη του pioneer Ν-50Α και την χρήση cd player η μουσική δεν σταματάει ποτέ....Βέβαια όπως βολεύει τον κάθε έναν μας

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Η χρήση (λειτουργία) του dac στα m.pl. απενεργοποιειται ώστε να χρησιμοποιηθεί το ενσωματωμένο του ενισχυτη; Δηλ το m.pl. θα χρησιμοποιείται απλά ως μεταφορέας αρχείων στο ντακ του ενισχυτή ή σε άλλο "καλυτερο".

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.796
Members
38.495
Νεότερο μέλος
JGmag