Προτάσεις για ψηφιακή πηγή...

Reaction score
5.848
το cd player που πουλας ειναι πολυ καλο και δυσκολα θα βρεθει music network player στα 1000 ευρω που θα το ανταγωνιστει στην αναπαραγωγη αρχειων με αναλυση επιπεδου cd (16/44.1).
Δεν ξερω φυσικα ποια ειναι τα οικονομικα σου,αλλα εγω στη θεση σου θα κρατουσα το cd player που εχεις για να ακουω τα cd μου (θεωρω δεδομενο οτι εχεις μεγαλη συλλογη και οτι προτιθεσαι να συνεχισεις να αγοραζεις cd) και θα αγορασζα και ενα σχετικα προσιτο music network player για να ακουω spotify,ιντερνετικο ραδιοφωνο και αρχεια απο σκληρους δισκους (usb ή nas). Σε αυτη την περιπτωση δεν χρειαζεται να πας στο χιλιαρικο,με 500 ευρω και κατι ψιλα αγοραζεις ενα pioneer Ν-50Α και εισαι μια χαρα.
Ναι καλό είναι το CD player....σκέφτομαι να το δώσω γιατί έχω και δεύτερο...ένα vintage Musical Fidelity CDTube player...
Βασικά η σκέψη μου για ένα, ει δυνατόν, μηχάνημα που να παίζει και CD και ό,τι άλλο δισκάκι αλλά και να έχει και καλό DAC και δικτύωση internet προέρχεται από τις απόψεις εδώ στο φόρουμ ότι π.χ ένα Oppo player ή κάτι αντίστοιχο έχει την ίδια απόδοση στην αναπαραγωγή CD με ακριβότερα players και ουσιαστικά δεν χρειάζεσαι κάτι ακριβότερο...άσε που έχει προταθεί ακόμη και Tascam player που είναι ακόμα πιο φτηνό από το oppo και σύμφωνα με κάποιους είναι "υπεραρκετό" για την αναπαραγωγή cd...βασικά υπάρχει μια σύγχυση...και δυστυχώς αδυναμία (λόγω του ότι μένω στην επαρχία) για δοκιμή σε πραγματικές συνθήκες....

BLUES

TV
Reaction score
994
Kαλημερα
Ξαναδιαβασε την προταση μου
Η auralic και η aurender μαζι με την melco και την antipodes την dcs ,msb,linn και την playback designs ειναι οι πρωτοποροι και οι πλεον συγχρονοι χαιεντ κατασκευαστες-στην ψηφιακη αναπαραγωγη μεσω μιντια στριμινγκ σερβερς
Τα απς της αουρεντερ και της αουραλικ μαζι με το ρουν ειναι οτι πιο εξελιγμενο σε πλατφορμα δικτιακης αναπαραγωγης βιβλιοθηκων αρχειων υψηλης αναλυσης
To μελλον ειναι αυτη η κατευθυνση
Απο την αλλη πλευρα αν εχεις η βρεις αξιοπιστο τρανσπορτ και ενα συγχρονο Δ/Σ ντακ τυπου τεακ 503 η questyle η αουν η πιονιρ 05 (γενικα υλοποιηση με ακμ 4490)εχεις μια οικονομικη προταση,εκτος του ραδιοφωνου
Οι σερβερς τυπου πιονιρ κοκταιλ σονος δεν εχουν το καλυτερο ηχητικο αποτελεσμα συγκρινομενα με τα παραπανω
Σιγουρα ομως παιζουν καλυτερα απο πισι λυσεις τυπου γουιντοους(foobar-j river-wasapi-asio drivers) η μακ (audirvana plus-ammara)

Η εναλλακτικη λυση ειναι το μικρο αουραλικ με ενσωματομενο ντακ συν ενα αξιοπιστο τρανσπορτ για να παιξεις αμεσα τα σιντι χωρις να τα ριπαρεις
Η αλλη λυση ειναι το φρεσκο ιννουος με σλοτ ιν που ριπαρει σωστα τα σιντι σου αλλα θα χρειαστεις φρεσκο ντακ
Εγω παιζω με αουρεντερ ν100 με 2 τερρα εσωτερικο και γραμμικο τροφοδοτικο
Ευχαριστω για την υπομονη

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Kαλημερα
...............................................................................................
Οι σερβερς τυπου πιονιρ κοκταιλ σονος δεν εχουν το καλυτερο ηχητικο αποτελεσμα συγκρινομενα με τα παραπανω
Σιγουρα ομως παιζουν καλυτερα απο πισι λυσεις τυπου γουιντοους(foobar-j river-wasapi-asio drivers) η μακ (audirvana plus-ammara)

....................
ΓΙΑΤΙ παιζουν καλυτερα εφ΄οσον το dac οπου κατευθυνεις τα αρχεια σου μεσω foobar, jriver etc., ειναι καλυτερο απο αυτα που αναφερεις;

BLUES

TV
Reaction score
994
ΓΙΑΤΙ παιζουν καλυτερα εφ΄οσον το dac οπου κατευθυνεις τα αρχεια σου μεσω foobar, jriver etc., ειναι καλυτερο απο αυτα που αναφερεις;
Ολα τα μουσικα προγραμματα δεν αποδιδουν το ιδιο ηχητικα
Ειναι απλο
Καλυτερη υλοποιηση software------καλυτερη αναπαραγωγη απο hardware

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Ειναι απλο
Μη πειστικη απαντηση! Δηλ το ντακ του coctail πχ (πολυμηχανημα ειναι, αρα πρεπει να καλυψει πολλες απαιτησεις στο κοστος του) και το software εφαρμογης του, ειναι ανωτερο απο ενα αυτονομο ντακ των 1200€ (φτιαγμενο για ΜΙΑ και μονη δουλεια) + τις εφαρμογες που αναφερουμε;

Reaction score
2.166
Ειναι απλο
Από περιέργεια μπορείς να δοκιμάσεις σε PC το foobar2000 με WASAPI και VST graphic equalizer & limiter plugins, μετά σε USB DAC και πιστεύω σίγουρα θα αναθεωρήσεις.
Επίσης υπάρχει plugin να παίζει το Spotify μέσα από το foobar2000.

BLUES

TV
Reaction score
994
OXI λαθος καταλαβες
Απλα τα τυπου κοκταιλ, παιζουν καλυτερα απο πισι,αλλα δεν παιζουν καλυτερα απο ινουος +ντακ η αουραλικ +ντακ
Οταν εχεις στριμερ τυπυ αουραλικ η αουρεντερ και εξωτερικο ντακ παιζει καλυτερα
Οταν εχεις απ των τριων μεγαλων και εξωτερικο ντακ και γραμμικο τροφοδοτικο παιζει τουμπανο

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Από περιέργεια μπορείς να δοκιμάσεις σε PC το foobar2000 με WASAPI και VST graphic equalizer & limiter plugins, μετά σε USB DAC και πιστεύω σίγουρα θα αναθεωρήσεις.
Επίσης υπάρχει plugin να παίζει το Spotify μέσα από το foobar2000.
To plugin το εγκατεστησα μα πως παιζει;

Reaction score
7.069
Ναι καλό είναι το CD player....σκέφτομαι να το δώσω γιατί έχω και δεύτερο...ένα vintage Musical Fidelity CDTube player...
τοτε προτιμησε ενα απο τα δυο και πουλας το αλλο και με τα χρηματα που θα παρεις παρε το ακριβοτερο music network player που μπορεις.Καλες οι λυσεις που προταθηκαν απο τα αλλα μελη (ειδικα αυτη με το dac+auralic) αλλα διαβαζωντας το αρχικο μηνυμα σου στο θεμα,νομιζω οτι κατι τετοιο ισως σε κουρασει (σαν λειτουργια εννοω).

Το οτι εισαι επαρχια δεν ειναι πλεον μειονεκτημα για τα μηχανηματα και Αθηνα να ησουν ειναι πλεον πολυ δυσκολο να ακουσεις,γιατι λογω κρισης δεν υπαρχουν ντεμο συσκευες ,οπως παλιοτερα.

Reaction score
2.166
Για το plugin του Spotify ελεγα
A OK, σόρρυ λάθος κατάλαβα!
Υποθέτοντας ότι το component foo_input_spotify-v006.zip εγκαταστάθηκε σωστά κατά το:
https://github.com/FauxFaux/foo_input_spotify/wiki

Τότε:
1. Έχεις ανοιχτά και το Spotify premium σου (να θυμάσαι username & password) και το foobar2000
2. στο Spotify πας σε ένα Album που θες και με δεξί κλικ στο εξώφυλλο επιλέγεις "Share ..." και "URI" (ο unique Spotify κωδικός του album) , το οποίο αντιγράφεται στο clipboard
3. στο foobar2000 πατάς Ctrl+u (ή File>Add Location ...) και κάνεις επικόλληση, θα μπει αυτόματα το expression π.χ., spotify:album:2Upqk0mMh9OMIVSj9F8Xzw όπου 2Upqk0mMh9OMIVSj9F8Xzw το URI - θα σου ζητήσει και τα user+password που λέγαμε, επιλέγεις να τα θυμάται.
4. επαναλαμβάνεις το #3 και για άλλα album που θες να ακούσεις μετά.

ΟΚ, ακούγεται πολύπλοκο αλλά μετά μια-δυο φορές γίνεται παιχνιδάκι κι αξίζει για τη βελτίωση του ήχου, σε συνδυασμό με wasapi & VST, νομίζω.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Σταυρο, μεχρι το 3 ενταξει, μπηκε στην "ουρα" αλλα δεν παιζει γιατι :"
Unable to open item for playback (Unsupported file format):
""
Δεν μου ζητησε κωδικο για spotify
Ωπα, τι γινεται εδω; Πατω το play/foobar και μου ανοιγει το spotify απο οπου παιζει! Ετσι πρεπει; Οχι μεσα απο το foobar?

Last edited:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.756
Members
38.491
Νεότερο μέλος
Δημήτριος Φάβας