ακουστικη σαλονιου

Reaction score
6.236
Καλημερα στο forum, θα ηθελα να κανω μια ερωτηση μιας και οσο και αν εψαξα στο φορουμ δεν βρηκα καπου καποια ξεκαθαρη τοποθετηση στο ακολουθο ερωτημα. Τι μπορω να κανω για να γλυτωσω συντονισμους απο τα τζαμια της κρυσταλιερας (ολοκληρο συνθετο ειναι παναθεμα το ) καθως και απο τα ντουλαπια και συρταρια των επιπλων που βρισκονται μεσα στο σαλονι. Το προφανες ειναι να τα πεταξω πριν το παρει χαμπαρι η γυναικα και να το αποδωσω σε φυσικη καταστροφη αλλα οπως καταλαβαινεται ειναι κομματακι δυσκολο να γινει κατι τετοιο οποτε παμε σε πιο συμβιβαστικες λυσεις. Το σαλονι που ειναι τοποθετημενο το ηχοσυστημα καθως και το ρημαδι το συνθετο εχει διαστασεις 3,70 * 6,70 *3,30 υψος και το συνθετο βρισκεται απεναντι απο τα ηχεια σε αποσταση περιπου 5 μετρων. Σε νορμαλ εντασεις κατω απο 80 db ολα καλα. Αλλα μολις η ενταση ξεπερασει τα 90 db απλα αρχιζουν να τριζουν τα παντα. Χωρις να εχω κανει καποια συγκεκριμενη μετριση μιας και δεν εχω καποιο σοβαρο μικροφωνο για να την κανω και καθαρα απο το ακουσμα σε ενα τεστ συχνωτητων παρατηρησα οτι το μεγαλυτερο προβλημα ειναι στα 65-70 hz και κατω απο τα 40 .Οποιαδηποτε συμβουλη ειναι καλοδεχουμενη ...
Υ.Γ φυσικα ειδα και το θεμα με την ηχομονωση καθρεφτων αλλα ο ανθρωπος απο οτι διαβασα δεν ειχε το ιδιο προβλημα με εμενα ουτε καποιος ανεφερε κατι σχετικο εκτος ισως απο τον σποκ που ανεφερε τις κουρτινες .Βεβαια στην δικη μου περιπτωση αμφιβαλω αν οι κουρτινες μπορουν να κανουν κατι.

Reaction score
6.598
Kαλημερα, το συνθετο ειναι ακριβως εκει που ασκειται η μεγαλυτερη πιεση , οχι πως δε θα ξανασυντονιζοταν , αλλα ισως σε μεγαλυτερες εντασεις, εαν δε γινει ομως σοβαρη μετρηση δε μπορεις να βγαλεις ακρη, και αυτο γιατι το ποιο πιθανο να εχεις πολυ μεγαλυτερες σταθμες σε συγκεκριμενες συχνοτητες οι οποιες εαν υποβαθμιστουν ερθουν δηλαδη σε νορμαλ καμπυλη να ξεμπερδεψεις , απο την αλλη βεβαια με τη μετρηση θα φανουν και αλλα προβληματα που εαν εχεις τη διαθεση μπορεις επισης να τα διορθωσεις...
Η αλλη λυση ρωτα τον
daharis666 ;)

Reaction score
6.236
Ειχε παρει το ματι μου τον daharis666 να αναφερει κατι σχετικο σε ενα θεμα αλλα δεν ειδα να λεει πουθενα οτι το ελυσε. Εκτος αν το ελυσε με τον τροπο που προανεφερα.... την φυσικη καταστροφη η την πυρκαγια που επιασε το σπιτι και καηκε μονο η κρυσταλιερα ...

Reaction score
30.455
Ειχε παρει το ματι μου τον daharis666 να αναφερει κατι σχετικο σε ενα θεμα αλλα δεν ειδα να λεει πουθενα οτι το ελυσε. Εκτος αν το ελυσε με τον τροπο που προανεφερα.... την φυσικη καταστροφη η την πυρκαγια που επιασε το σπιτι και καηκε μονο η κρυσταλιερα ...
Aν το είχε λύσει με αυτόν τον τρόπο ,η μοναδική φυσική καταστροφή θα ήταν αυτή που θα είχε υποστεί το ξερό του το κεφάλι ,από τις παντοφλίες που θα είχε φάει...:D

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.516
- πολύ φοβάμαι πως δεν υπάρχει λύση καθ΄ ότι οι συντονισμοί των 65-70 hz είναι οι ποιό επίμονοι και οι ποιό επιθετικοί , ενώ οι των 40hz είναι ποιό ήπιοι αλλά και ποιό υποχθόνιοι

- όταν συντονίζεται η κρυσταλιέρα προφανώς εννοείς και τα αντικείμενα εντός της ;

- το δικό μου σαλόνι είναι αρκετά φροντισμένο και μετρημένο , αλλά η κρυσταλιέρα που υπάρχει σε άλλον χώρο κελαηδάει

Reaction score
1.064
Καλημερα και απο εμενα . Ωραιο το θεματακι σαλονιου . Να παραθεσω και τα δικα μου δεδομενα να δουμε ποια φυσικη καταστροφη θα πρεπει να επικαλεστω και εγω
Εχουμε κ λεμε
Σαλονοτραπεζο-κουζινα:
Πλατος 6μ
Βαθος 9μ + 3μ για την κουζινα ( κλεινει ο χωρος κ αφηνει ενα μετρο ανοιγμα)
Υψος 2,60
Καλα ? οχι γιατι και στις 2 πλευρες των 9μ εχουμε
1,50*150 διπλα παραθυρα
μετα τοιχο 1,50 περιπου και μετα παλι 1,50*1,50 διπλα παραθυρα
1μ τοιχο και μετα παλι 1,50 * 1,50 παραθυρο (παλι)
Σημειωση οτι τα παραθυρα απο τη μια πλευρα δεν εχουν κουρτινες
Και οι ερωτησεις μου ειναι εκτος την πρωτη που ανεφερα στην αρχη ειναι
1) Να αγορασω ηχοσυστημα η να παρω ακουστικα?
2) Ποσα θα πρεπει ν ειναι τα ελαχιστα watt που θα πρεπει ν κοιταξω δεδομενου οτι ακουμε χαμηλες εντασεις και μονο ακουστικα κομματια?
Αυτη τη στιγμη εχω 2 ηχεια Β&Ο 6000 beolab και ενα σαμπ αλλα το εχω σαν συστημα ηχου τηλεορασης

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.516
Καλημερα και απο εμενα . Ωραιο το θεματακι σαλονιου . Να παραθεσω και τα δικα μου δεδομενα να δουμε ποια φυσικη καταστροφη θα πρεπει να επικαλεστω και εγω
Εχουμε κ λεμε
Σαλονοτραπεζο-κουζινα:
Πλατος 6μ
Βαθος 9μ + 3μ για την κουζινα ( κλεινει ο χωρος κ αφηνει ενα μετρο ανοιγμα)
Υψος 2,60
Καλα ? οχι γιατι και στις 2 πλευρες των 9μ εχουμε
1,50*150 διπλα παραθυρα
μετα τοιχο 1,50 περιπου και μετα παλι 1,50*1,50 διπλα παραθυρα
1μ τοιχο και μετα παλι 1,50 * 1,50 παραθυρο (παλι)
Σημειωση οτι τα παραθυρα απο τη μια πλευρα δεν εχουν κουρτινες
Και οι ερωτησεις μου ειναι εκτος την πρωτη που ανεφερα στην αρχη ειναι
1) Να αγορασω ηχοσυστημα η να παρω ακουστικα?
2) Ποσα θα πρεπει ν ειναι τα ελαχιστα watt που θα πρεπει ν κοιταξω δεδομενου οτι ακουμε χαμηλες εντασεις και μονο ακουστικα κομματια?
Αυτη τη στιγμη εχω 2 ηχεια Β&Ο 6000 beolab και ενα σαμπ αλλα το εχω σαν συστημα ηχου τηλεορασης
- o χώρος είναι πολύ μεγάλος , θα χρειαστείς μεγάλα ηχεία και από ενισχυτή ότι ποιό δυνατό σε watt αντέχει η τσέπη σου ( άσχετα του εάν παίζεις σιγά )

- τα ανωτέρω φυσικά για άλλο σύστημα καθ΄ ότι τα beolab 6.000 είναι ενεργά

Reaction score
2.477
Τι δάπεδο έχεις. ?

Μεγάλο μέρος των χαμηλών συχνοτήτων μεταφέρεται και από το δάπεδο . Θα δοκίμαζα να απομονώσω με αποτελεσματικό τρόπο το ποδαράκια του σύνθετου από το δάπεδο σαν αρχή – κάτι μπορεί να γλυτώσεις.

Reaction score
1.064
Τι δάπεδο έχεις. ?

Μεγάλο μέρος των χαμηλών συχνοτήτων μεταφέρεται και από το δάπεδο . Θα δοκίμαζα να απομονώσω με αποτελεσματικό τρόπο το ποδαράκια του σύνθετου από το δάπεδο σαν αρχή – κάτι μπορεί να γλυτώσεις.
ξυλινο πατωμα

Reaction score
2.477
- κάτι μου λέει πως η ερώτηση πήγαινε στον νηματοθέτη , αλλά καλά έκανες και απάντησες

Ναι σωστά – αλλά δεν έχει σημασία.

Το ξύλινο παρκέ – αν είναι και τακαριστό είναι ότι χειρότερο για τον ήχο.

Εκτός του ότι λειτουργεί σαν αντηχείο το υποκείμενο κούφιο μέρος , η ενέργεια που του προσθέτει το χαμηλό φάσμα συχνοτήτων δημιουργεί και μικρομετακινήσεις στις σανίδες του παρκέ

Ουσιαστικά είναι μια μικρή σεισμική δόνηση όπως ο κανονικός σεισμός που επιβάλλονται παραμορφώσεις .

Ένα μεγάλο έπιπλο όπως είναι το σύνθετο δέχεται ενέργεια από τις χαμηλές συχνότητες μέσω της επαφής με το παρκέ αλλά δέχεται και παραμορφώσεις – σαν να του πιάνεις τα ποδαράκια ή την βάση έδρασης και να την ταρακουνάς.

Η γνώμη μου είναι σε πρώτη φάση να προσπαθήσεις να απομονώσεις το παρκέ από το σύνθετο – πιθανά σε πρώτη φάση παρεμβάλλοντας και μία αδρανή πλάκα από κάτω του και κάτι απομονωτικό μεταξύ των ποδιών και της πλάκας.

Δεν ευελπιστώ να λυθεί - απλά ίσως παρατηρούνται τα τριξίματα σε μεγαλύτερη στάθμη.

Last edited:

Reaction score
6.236
- πολύ φοβάμαι πως δεν υπάρχει λύση καθ΄ ότι οι συντονισμοί των 65-70 hz είναι οι ποιό επίμονοι και οι ποιό επιθετικοί , ενώ οι των 40hz είναι ποιό ήπιοι αλλά και ποιό υποχθόνιοι

- όταν συντονίζεται η κρυσταλιέρα προφανώς εννοείς και τα αντικείμενα εντός της ;

- το δικό μου σαλόνι είναι αρκετά φροντισμένο και μετρημένο , αλλά η κρυσταλιέρα που υπάρχει σε άλλον χώρο κελαηδάει
Κυριως τα τζαμια του επιπλου αλλα οταν οι εντασεις ξεπερασουν τα 105 db πλεον γινεται χαμος απο τα παντα... ποτηρια- πιατα που ειναι εντος ακομα και τα ραφια τριζουν.
[DOUBLEPOST=1493130706][/DOUBLEPOST]
Τι δάπεδο έχεις. ?

Το συνθετο ειναι τεραστιο για να κανω κατι τετοιο πιθανοτατα... η πραγματικοτητα ειναι οτι αν δεν υπαρχει λυση 100% αποτελεσματικη θα παρουν τον πουλο ολα η θα παρω τον πουλο εγω σε αλλο δωματιο

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.516
Κυριως τα τζαμια του επιπλου αλλα οταν οι εντασεις ξεπερασουν τα 105 db πλεον γινεται χαμος απο τα παντα... ποτηρια- πιατα που ειναι εντος ακομα και τα ραφια τριζουν.
- ξεκίνα να βάζεις παρεμβύσματα στα κενά ( από οδοντογλυφίδες μέχρι ότι άλλο χωράει ) , και μετά θα ξέρεις τουλάχιστον τι να μονώσεις

- τώρα γιά τα 105db και άνω . . . λογικό είναι να χορεύουν όλα . . . 105db στην θέση ακρόασης ;

Reaction score
6.236
- ξεκίνα να βάζεις παρεμβύσματα στα κενά ( από οδοντογλυφίδες μέχρι ότι άλλο χωράει ) , και μετά θα ξέρεις τουλάχιστον τι να μονώσεις

- τώρα γιά τα 105db και άνω . . . λογικό είναι να χορεύουν όλα . . . 105db στην θέση ακρόασης ;
Ναι στην θεση ακροασης ειναι 105 db ... το συνθετο ειναι 2 μετρα πισω μου..

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.309
Ρώτα το μέλος daharis666 πως έλυσε το θέμα της κρυσταλλιερας...:D
[DOUBLEPOST=1493095022][/DOUBLEPOST]Ρε soco.....τι σύμπτωση απόψεων είναι αυτή πρωινιατικα!
καλά το φαντάστηκα Alexandros1986...ένας είναι ο poystis της παρέας...:laugh:
[DOUBLEPOST=1493148222][/DOUBLEPOST]
Kαλημερα, το συνθετο ειναι ακριβως εκει που ασκειται η μεγαλυτερη πιεση , οχι πως δε θα ξανασυντονιζοταν , αλλα ισως σε μεγαλυτερες εντασεις, εαν δε γινει ομως σοβαρη μετρηση δε μπορεις να βγαλεις ακρη, και αυτο γιατι το ποιο πιθανο να εχεις πολυ μεγαλυτερες σταθμες σε συγκεκριμενες συχνοτητες οι οποιες εαν υποβαθμιστουν ερθουν δηλαδη σε νορμαλ καμπυλη να ξεμπερδεψεις , απο την αλλη βεβαια με τη μετρηση θα φανουν και αλλα προβληματα που εαν εχεις τη διαθεση μπορεις επισης να τα διορθωσεις...
Η αλλη λυση ρωτα τον
daharis666 ;)
να κ άλλος..ρε κιορατάδες!!!:roflmao::roflmao::roflmao:
[DOUBLEPOST=1493148380][/DOUBLEPOST]
Οπως βλεπεις ο daharis666 εχει και εκπροσωπο τυπου, γνωριζει απο πρωτο χερι αλλα δεν τον καλυπτει ως οφειλε διπλωματικα :D
φταίει ότι είναι μακρυά και δεν τον g@mis@ μικρό να με φωνάζει θείο τώρα:roflmao::roflmao::roflmao:

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.309
Για να μιλήσουμε και σοβαρά:gotcha: μήπως και βοηθήσουμε τον Αλέξανδρο..

1ον οι δικές μου είναι χειροποίητες και έχει περαστεί ένα ελαστιχομερές κορδόνι εσωτερικά του γυαλιού και δεν δημιουργεί θέμα

2ον τα γυάλινα ράφια..εκεί που πατάνε έχουν τοποθετηθεί σιλικονούχοι πάτοι και είναι κομμένα έτσι ώστε να μην ακουμπάνε εσωτερικά σε κανένα σημείο το ξύλο

3ον αυτό που τρίζει ώρες ώρες και λογικό είναι.. τα εσωτερικά τζιβιτζιλίκια...τσαγερά...πορσελάνες...πιατάκια κλπ

έχεις δοκιμάσει να αφήσεις ένα κλικ ανοιχτή την πόρτα της κρυσταλλιέρας να δεις αν μειώνεται το φαινόμενο?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.951
Κάνε μια μέτρηση RT60 και θα λυθούν όλες οι απορίες..

Reaction score
375
Σε συμπονω φιλε. Η γυναικα μου αγαπαει πιο πολυ την κρυσταλλιερα απο οτι αγαπαει εμενα....
Πρεπει να κανουμε ενα γκρουπακι εμεις οι αντρες που αναγκαζομαστε να ζουμε μαζι με κρυσταλλιερες.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7