Ideon Audio 3R USB Renaissance.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.831

Με το 3R USB Renaissance η Ideon Audio επιχειρεί να κινηθεί σε έναν χώρο που λίγοι έχουν τολμήσει μέχρι σήμερα. Έξω από τα όρια του audio, εκεί που βρίσκονται τα data πριν εισέλθουν στον μετατροπέα, στον δίαυλο USB. Θεωρίες έχουν διατυπωθεί και προϊόντα έχουν δει το φως της αγοράς, με την υπόσχεση ότι βελτιώνουν τις συνθήκες μεταφοράς του σήματος “εκεί”, ωστόσο μεταξύ των ψύχραιμων παρατηρητών υπάρχει μια υποψία: Οι περισσότεροι κατασκευαστές συσκευών ήχου δεν έχουν ιδιαίτερη γνώση αυτού του “εκεί” και του πώς επηρεάζει, αν επηρεάζει, το δικό μας “εδώ”, δηλαδή την τελική ηχητική συμπεριφορά μιας συσκευής. Από την άλλη, η αλήθεια είναι ότι η Ideon έχει καλές ιδέες και η υλοποίησή της είναι κάτι παραπάνω από φιλόδοξη. Το θέμα είναι τι μπορεί να κάνει κανείς ώστε να μετακινηθεί από την περιοχή της απλής αποδοχής σε μια περιοχή με περισσότερο λογικά επιχειρήματα, αποδίδοντας σε συσκευές όπως το 3R USB την αξία που τους αναλογεί.

Με βάση τα όσα αναφέρει η ίδια η εταιρία, το 3R USB Renaissance έχει σαν στόχο να βελτιώσει τις συνθήκες μεταφοράς των δεδομένων μέσω του USB (το “3R” προέρχεται από τους όρους “Re-Drive”, “Re-Clock” και “Re-Generate”). Τοποθετείται μεταξύ του υπολογιστή (host) και του μετατροπέα d/a και, σύμφωνα πάντα με τις δημοσιευμένες λεπτομέρειες, επιτυγχάνει εξαιρετικά ηχητικά αποτελέσματα, αναδεικνύοντας τις χαμένες λεπτομέρειες και τα δυναμικά, χρησιμοποιώντας clock υπέρ-χαμηλού jitter για τον χρονισμό (re-clocking) του σήματος και μειώνοντας στο ελάχιστο τις απώλειες της μετάδοσης.
Η Ideon αναφέρει ότι σε αντίθεση με την συνήθη μεταφορά δεδομένων μέσω του USB, όπου τα σφάλματα διορθώνονται με την επανάληψη της αποστολής τους, όταν αυτό κριθεί απαραίτητο από το σύστημα, στο audio streaming αυτή η δυνατότητα δεν υπάρχει. Αυτό σημαίνει ότι τα σφάλματα παραμένουν, μαζί με τα προβλήματα που μπορεί να εισάγει η τροφοδοσία και το jitter. Τελικώς, ως σύνολο, τα προβλήματα γίνονται ακουστά και προς αυτή την κατεύθυνση το 3R USB Renaissance αποδεικνύεται χρήσιμο. Με βάση αυτά, η συσκευή αναμένεται να βελτιώνει την ποιότητα του ήχου, όχι μόνο κατά το streaming αρχείων από υπολογιστή, αλλά ακόμη και όταν χρησιμοποιείται με άλλες υπηρεσίες (Spotify, iTunes, Tidal ή ακόμη και με αρχεία χαμηλότερης ανάλυσης ή συμπιεσμένα όπως αυτά που streamάρονται μέσω YouTube. Ας δούμε τις λεπτομέρειες...

...Τελικώς... σε έναν χώρο έξω από τα παραδοσιακά όρια της υψηλής πιστότητας, όπου η τεχνολογία (και η αγορά) απέχουν αρκετά από το να θεωρηθούν ώριμες και με παγιωμένες απόψεις, η Ideon φαίνεται να κάνει μια πολύ ενδιαφέρουσα παρέμβαση: Με το 3R USB Renaissance αντιμετωπίζει με τρόπο συνολικό και, κυρίως, ρεαλιστικό, τα πιθανά προβλήματα του διαύλου USB προσφέροντας την δυνατότητα σε κάθε μετατροπέα να αποδώσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του ανεξαρτήτως των προβλημάτων αυτών. Αξίζουν τα € 200; Όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν προς ένα ηχηρό “ναι”. Το 3R USB είναι κάτι που ο συνειδητοποιημένος audiophile θα πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσει στο δικό του setup και ως εκ τούτου προτείνεται ανεπιφύλακτα

. - See more at: http://avmentor.gr/reviews/2017/ideon_audio_3r_usb_renaissance_3.htm#sthash.Wa19ahNZ.dpuf

- See more at: http://avmentor.gr/reviews/2017/ideon_audio_3r_usb_renaissance_0.htm#sthash.yFsoyUqX.dpuf

Reaction score
660
Προτείνεται , οι ενδείξεις λένε ναι αλλά τελικά άλλο ένα placebo effect μου μυρίζεται....
Ti σχέση μπορεί το setup σου όταν μια συσκευή universal πρέπει να παίζει παντού?

Z

Zdimis

Guest
review στο 6moons του συγκεκριμενου μονο για placebo δεν μιλα .

Reaction score
523
Ειμαι κατοχος της συσκευής από την εκθεση το νοεμβριο.
Εκει που κατέληξα είναι ότι για mainstream συνδυασμους dacs-transport η βελτιωση του ήχου ειναι διακριτή.
Οταν η ποιοτητα του dac ανεβαινει ψηλα, τότε νομίζω ότι στην καλύτερη περίπτωση δεν προσφέρει κάτι...

Z

Zdimis

Guest
Aυτη η διαπιστωση σου υποδηλώνει οτι τα ακριβα dacs εχουν εναν τροπο να παιρνουνε το σημα με πιο προικισμενο τροπο .????Αν υποθεσουμε οτι τα ακριβα dacs ειναι πιο διαφανα κ καθαρα η υφισταμενη διαφοροποιηση προς το καλυτερο που διαπιστωμενα εχεις ακουσει στα φτηνοτερα dacs θα πρεπε να διογκωνεται στα ακριβοτερα ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ USB.

Reaction score
523
Aυτη η διαπιστωση σου υποδηλώνει οτι τα ακριβα dacs εχουν εναν τροπο να παιρνουνε το σημα με πιο προικισμενο τροπο .????Αν υποθεσουμε οτι τα ακριβα dacs ειναι πιο διαφανα κ καθαρα η υφισταμενη διαφοροποιηση προς το καλυτερο που διαπιστωμενα εχεις ακουσει στα φτηνοτερα dacs θα πρεπε να διογκωνεται στα ακριβοτερα ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ USB.
Ισως απλα να κανουν μονα τους διορθωσεις...συνεπως οποια προσθηκη σε εξτρα ηλεκτρονικα δεν προσφερει κατι...
(Εκτίμηση κάνω βάσει όσων άκουσα...δεν ειμαι ηλεκτρονικος για να έχω βαθυτερες γνώσεις..πάντα με όση επισφάλεια εμπειριέχει προσωπική άποψη νέου στο χόμπυ.)

Υ.γ δε μιλησα για διαφανα ή καθαρά...αλλά για συνολική βελτίωση στα μεινστριμ ...στα πιο ακριβά...δεν διαπίστωσα διαφορά...ίσως μάλιστα να ένιωθα λιγότερο καθαρά τα φωνητικά..

BLUES

TV
Reaction score
996
Καλημερα
Στην δικη μου περιπτωση,συνδεδεμενο πανω στο ROCKNA WAVEDREAM,με την χρηση απλου και γραμμικου τροφοδοτικου,
σημειωση οτι ακουει σε γραμμικα τροφοδοτικα,δεν προσθεσε κατι αντιθετως αλλοιωσε τις μεσοχαμηλες και χαμηλες συχνοτητες,
φουσκονοντας αφυσικα το μπασο
Δεν κανει για την δικη μου περιρτωση,αλλα στις περισσοτερες των περιπτωσεων μπορει να καθαρισει τα σκουπιδια των usb των υπολογιστων (μακ και γουιντοους)και των enter/middle dacs

Reaction score
2.488
Με DSD παίζει .? - Σε εμένα δεν έπαιξε.
Ισως βέβαια να φταίει ότι δεν είχα και δεύτερο "καλό¨" καλώδιο USB.

Reaction score
660
Καλημερα
Στην δικη μου περιπτωση,συνδεδεμενο πανω στο ROCKNA WAVEDREAM,με την χρηση απλου και γραμμικου τροφοδοτικου,
σημειωση οτι ακουει σε γραμμικα τροφοδοτικα,δεν προσθεσε κατι αντιθετως αλλοιωσε τις μεσοχαμηλες και χαμηλες συχνοτητες,
φουσκονοντας αφυσικα το μπασο
Δεν κανει για την δικη μου περιρτωση,αλλα στις περισσοτερες των περιπτωσεων μπορει να καθαρισει τα σκουπιδια των usb των υπολογιστων (μακ και γουιντοους)και των enter/middle dacs
Ο δικός μου υπολογιστής είναι συνδεμένος με την αποχέτευση οπότε μάλλον δε κάνει ούτε και σε μένα

BLUES

TV
Reaction score
996
Ο δικός μου υπολογιστής είναι συνδεμένος με την αποχέτευση οπότε μάλλον δε κάνει ούτε και σε μένα
Αντιθετως,μια χαρα εκτιμω οτι θα κανει
Η βελτιωση σε χαμηλου κοστους υλοποιησεις ειναι πραγματικη και οχι πλασιμπο
Μπορεις να το δανειστεις απο την εταιρεια και να το ακουσεις
Το ντακ μου κανει 6000 ε,με τουμπανο υλοποιση στα ψηφιακα και μαστερ κλοκ κορυφη,γιαυτο και δεν εχει θετικα αποτελεσματα,αλλα για κατι mediatech,broadcom,xmos usb ολων των πισι και των εισαγωγιων ντακ εως 2000 ε (ειδικα παλαιοτερης τεχνολογιας)κανει μια χαρα δουλεια

Reaction score
660
Αντιθετως,μια χαρα εκτιμω οτι θα κανει
Η βελτιωση σε χαμηλου κοστους υλοποιησεις ειναι πραγματικη και οχι πλασιμπο
Μπορεις να το δανειστεις απο την εταιρεια και να το ακουσεις
Το ντακ μου κανει 6000 ε,με τουμπανο υλοποιση στα ψηφιακα και μαστερ κλοκ κορυφη,γιαυτο και δεν εχει θετικα αποτελεσματα,αλλα για κατι mediatech,broadcom,xmos usb ολων των πισι και των εισαγωγιων ντακ εως 2000 ε (ειδικα παλαιοτερης τεχνολογιας)κανει μια χαρα δουλεια
Αν στο δικό σου Dac πράγματι χαλάει τον ήχο όπως υποστηρίζεις τότε χαλάει τον ήχο σε όλα τα dac, προτροπή να το δοκιμάσω θα ήταν αν δεν έβλεπες διαφορά και όχι τώρα που βλέπεις χειρότερα αποτελέσματα. Τέσπα μετά από 35 χρόνια πείρα στους υπολογιστές κάτι τέτοιες υλοποιήσεις με βρίσκουν δύσπιστο όπως και ότι ένα dac για να κάνει μια δουλειά που για έναν υπολογιστή είναι μια χαζομάρα και μισή πρέπει να κάνει ένα σκασμό λεφτά χρησιμοποιώντας τσιπάκια που αν τα συγκρίνω με επεξεργαστές υπολογιστή με το ζόρι να αξίζουν πάνω από ένα δολλάριο.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.569
Ευτυχώς για τα "δύσκολα" θέματα του audio, βλέπε usb reclockers, power treatment, καλώδια και άλλα συναφή, υπάρχει ο ΔΣταμ να ρίχνει λίγο φως στο τούνελ. Μόνο αυτός (και κάτι περίεργοι χομπίστες στο diyaudio και σχετικά φόρουμς, με γνώσεις και μετρητικό εξοπλισμό).

Τόσο οι αφορισμοί όσο και οι ακροαματικές εμπειρίες έχουν ελάχιστη αξία - νο οφενς.

Last edited:

Reaction score
107
ξανα ζωντανευω λιγο το θεμα, τελικα αυτο το μηχανηματακι κανει δουλεια γνωριζει κανεις; καποιος που το χρησιμοποιησε

Staff online

• loggeo
    Projectors
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.578
Members
38.576
Νεότερο μέλος
Eleni Sousani