Echo Diastasis Ι-79

Reaction score
1.685
Αναρωτιέμαι, αν χρησιμοποιούσε επίχρυσες βάσεις για τα ολοκληρωμένα πόσο θα κόστιζε ?
Δεν θα ισοσκέλιζε την διαφορά κόστους με κοντότερες βίδες στις ψήκτρες, άραγε ?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.434
- και εγώ bad-woolf αυτό ξέρω , τουλάχιστον από τους επαγγελματίες τραγουδιστές και κιθαρίστες πως δηλ είναι ποιό εύηχη , οι οποίοι ήσαν οι πρώτοι που συνηγόρησαν στην διατήρηση ταν λαμπάτων όταν βγήκαν τα τρανζίστορ

- PeterMeni , θα μπορούσε να μας πείς εάν ισχύει κάτι τέτοιο , και πως εξηγείται από τεχνικής πλευράς ;
Οι λαμπάτοι ενισχυτές δίνουν σε έναν επαγγελματία μουσικό αυτό που ζητάει ή, να το πούμε διαφορετικά, αυτό που του λείπει.

Σε έναν τραγουδιστή ας πούμε, που η φωνή του θυμίζει 16χρονο κοριτσάκι (να πω και παράδειγμα?), η προσθήκη αρμονικών από λαμπάτο προ μικροφώνου θα του δώσει όγκο, μαζί βέβαια με δεύτερες φωνές σωστά <<καλυμμένες>>!
Σε έναν κιθαρίστα, που η παραμόρφωση είναι όλη η ουσία του ακούσματος του, είναι μονόδρομος η λαμπάτη ενίσχυση.

Εδώ στις ηχογραφήσεις ηλεκτρικής κιθάρας περνούν το σήμα και από λαμπάτο τελικό ενισχυτή, για όσον το δυνατό υψηλότερο όγκο-παραμόρφωση, και στήνουν το μικρόφωνο ή μπροστά στο ηχείο ή με εξασθενητή στη κονσόλα.

Από καθαρά τεχνικής άποψης τώρα, ένας μετριότατος ενισχυτής τρανζίστορ είναι καλύτερος από τον ακριβότερο λαμπάτο ενισχυτή του πλανήτη.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Έριξα μια ματιά στις δοκιμές της σελίδας AVMentor και έπεσα επάνω σε αυτόν τον ολοκληρωμένο!
http://avmentor.gr/reviews/hegel_h160_0.htm
Με τιμή 2980 ευρώ, 150 watts ισχύ στο κανάλι, μεγάλη και ποιοτική τροφοδοσία, ενσωματωμένο DAC και δεδομένη μια αξιοπρεπέστατη τιμή μεταπώλησης αναρωτιέμαι...
αν υπάρχει μοίρα ή την διαμορφώνουμε και μόνοι μας!!!
Εχοντας ακουστικη εμπειρια απο τον 160, πρεπει να πω οτι ειναι ενα εξαιρετικο μηχανημα, πληρεστατο ψηφιακων, κυριως, συνδεσεων με πολυ καλο ντακ. Ωστοσο δεν μπορει να συγκριθει τιμολογιακα με τον ...Λαρισαιο Echo Diastasis, για αρκετους λογους - οι κυριοτεροι το οικονομικο μεγεθος της Hegel, η χωρα κατασκευης (Κινα) και βεβαια η ιδια η εταιρεια που εχει αποκτησει φημη, με πελατειακη βαση (οσοι αγοραζουν ηχο Hegel ξανααγοραζουν ...εγω ξεφυγα για "εκπαιδευτικους" λογους μα ευχαριστως ξαναγυριζω). Τα ιδια βεβαια ισχυουν γιια τη Yamaha...
Ωστοσο, οντως ειναι ακριβος:(

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.768
Από καθαρά τεχνικής άποψης τώρα, ένας μετριότατος ενισχυτής τρανζίστορ είναι καλύτερος από τον ακριβότερο λαμπάτο ενισχυτή του πλανήτη
Δυστυχώς δε μπορεί να το χωρέσει ο νους του χαϊεντά αυτό το τόσο απλό πράγμα.

Δε βαριέσαι..

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.434
Εχοντας ακουστικη εμπειρια απο τον 160, πρεπει να πω οτι ειναι ενα εξαιρετικο μηχανημα, πληρεστατο ψηφιακων, κυριως, συνδεσεων με πολυ καλο ντακ. Ωστοσο δεν μπορει να συγκριθει τιμολογιακα με τον ...Λαρισαιο Echo Diastasis, για αρκετους λογους - οι κυριοτεροι το οικονομικο μεγεθος της Hegel, η χωρα κατασκευης (Κινα) και βεβαια η ιδια η εταιρεια που εχει αποκτησει φημη, με πελατειακη βαση (οσοι αγοραζουν ηχο Hegel ξανααγοραζουν ...εγω ξεφυγα για "εκπαιδευτικους" λογους μα ευχαριστως ξαναγυριζω). Τα ιδια βεβαια ισχυουν γιια τη Yamaha...
Ωστοσο, οντως ειναι ακριβος:(
Το ότι φτιάχνεται στη Κίνα τι σημαίνει?
Ότι κοστίζει λιγότερο ιδίως αν αθροίσουμε τα μεταφορικά?
Η ποιότητα κατασκευής και συναρμολόγησης είναι συγκρίσιμη?
Τα υλικά?

Προφανώς δεν έχουμε καταλάβει (ή μήπως δεν θέλουμε) ότι πλέον ένας εξειδικευμένος Κινέζος εργάτης, με γνώση της Αγγλικής, αμείβεται καλύτερα από έναν αντίστοιχο Έλληνα.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Φυσικά και κοστίζει λιγότερο, αλλιώς γιατί να πανε; Αλλά βέβαια δεν σημαίνει πως είναι (πλεον) κατώτερης ποιοτητας από έναν ιθαγενή Ευρωπαίο ή Αμερικανό, άλλωστε δεν το θέλουν ούτε οι ίδιες οι εταιρείες...

Reaction score
7.110
Παντως καλο θα ηταν να δουμε ποσο πουλα αντιστοιχους ενισχυτες ο εσωτερικος-ελληνικος ανταγωνισμος. Γενικα ειναι ακριβοι και σε καμα περιπτωση δεν μπορουν να κοντραρουν συσκευες απο μεγαλους κατασκευαστες.
Καλο θα ηταν παντως οι Ελληνες κατασκευαστες ενισχυτων αλλα και λοιπων συσκευων hi-fi να κυκλοφορησουν μοντελα προσιτα στο ελληνικο αγοραστικο κοινο,αν θελουν να εχουν καποια τυχη στην αγορα. Ενισχυτικα της κατηγοριας 300-800 ευρω,εκει φαινεται και η "μαγκια" του σχεδιαστη,μπορεις να βγαλεις καλο μηχανημα στα χρηματα αυτα? (καλο για τα δεδομενα της κατηγοριας εννοω).

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.768
Καλο θα ηταν παντως οι Ελληνες κατασκευαστες ενισχυτων αλλα και λοιπων συσκευων hi-fi να κυκλοφορησουν μοντελα προσιτα στο ελληνικο αγοραστικο κοινο,αν θελουν να εχουν καποια τυχη στην αγορα.
Αν οι Έλληνες κατασκευαστές κάνουν αυτά που λες, θα κλείσουν.
Δεν έχει κανένα απολύτως νόημα η ελληνική αγορά.

Reaction score
7.110
Αν οι Έλληνες κατασκευαστές κάνουν αυτά που λες, θα κλείσουν.
Δεν έχει κανένα απολύτως νόημα η ελληνική αγορά.
Γιατι το λες αυτο? οσοι εβγαλαν σχετικα προσιτα ηχεια ειχαν εμπορικη επιτυχια,το ιδιο και οι Τσακιρηδηδες.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.434
Φυσικά και κοστίζει λιγότερο, αλλιώς γιατί να πανε;
Γιατί εδώ και χρόνια τα σοβαρά εργοστάσια συναρμολόγησης και οι ειδικές μηχανές μονταρίσματος πλακετών υπάρχουν μόνο στην Κίνα.
Να στο πω απλά... ότι δεν βλέπεις να κατασκευάζεται στην Κίνα δεν το παίρνεις γιατί θα έχει θέματα.
Σε κούφανα εεε.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Γιατί εδώ και χρόνια τα σοβαρά εργοστάσια συναρμολόγησης και οι ειδικές μηχανές μονταρίσματος πλακετών υπάρχουν μόνο στην Κίνα.
Να στο πω απλά... ότι δεν βλέπεις να κατασκευάζεται στην Κίνα δεν το παίρνεις γιατί θα έχει θέματα.
Σε κούφανα εεε.
Οντως:):):):)

papavmax

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.713
Παντως καλο θα ηταν να δουμε ποσο πουλα αντιστοιχους ενισχυτες ο εσωτερικος-ελληνικος ανταγωνισμος. Γενικα ειναι ακριβοι και σε καμα περιπτωση δεν μπορουν να κοντραρουν συσκευες απο μεγαλους κατασκευαστες.
Καλο θα ηταν παντως οι Ελληνες κατασκευαστες ενισχυτων αλλα και λοιπων συσκευων hi-fi να κυκλοφορησουν μοντελα προσιτα στο ελληνικο αγοραστικο κοινο,αν θελουν να εχουν καποια τυχη στην αγορα. Ενισχυτικα της κατηγοριας 300-800 ευρω,εκει φαινεται και η "μαγκια" του σχεδιαστη,μπορεις να βγαλεις καλο μηχανημα στα χρηματα αυτα? (καλο για τα δεδομενα της κατηγοριας εννοω).
Τι θα ηταν καλο να πουλαγε ο εγχωριος κατασκευαστης hi fi ενας ενισχυτη των 3450 που θα ηταν απλησιαστος για το 90% των εγχωριον καταναλωτων η καμια 20αρια ενισχυτακια των 500/800 ευρω?

C

chrispo

Guest
..διαβάζοντας το τέστ του av mentor είδα αυτό....
.....¨..Echo Diastasis I-79: €3.450,- (προσφέρεται έκπτωση 25% για την ελληνική αγορά).....¨....

Τουτέστιν 2590€..λιανική τιμή
Αν ¨παίρνει ¨ και παρακάτω δεν ξέρω...πάντως ούτε 3000,ούτε 3500 , ούτε 4000€, όπως γράφτηκε πιο πρίν. Εξάλλου δεν ξέρω και το βασικότερο για ένα hifi προϊόν...πώς παίζει..?
Εκείνο που ξέρω..γιατί το βλέπω, είναι πως πάρα πολλοί μιλάνε επιπόλαια και χωρίς να ξέρουν για τί πράγμα μιλάνε..
....και επειδή συνεχίζω να διαβάζω, παραθέτω και αυτό..

......¨Ακούστε τον οπωσδήποτε, αξίζει τον κόπο και με το παραπάνω, ιδιαίτερα αν λάβει κανείς υπόψιν του τη γενναία έκπτωση που προσφέρει η εταιρία στην ελληνική αγορά!¨.....

- See more at: http://avmentor.gr/reviews/2017/echo_diastasis_i79_3.htm#sthash.NbxC8XKg.dpuf

Reaction score
7.110
Εκείνο που ξέρω..γιατί το βλέπω, είναι πως πάρα πολλοί μιλάνε επιπόλαια και χωρίς να ξέρουν για τί πράγμα μιλάνε..
....και επειδή συνεχίζω να διαβάζω, παραθέτω και αυτό..
νομιζω οτι οσοι ασχοληθηκαν με τον συγκεκριμενο θεμα,ξερουν πολυ καλα για το τι πραγμα μιλουν. Δεν βλεπουν πρωτη φορα ενισχυτη (το λιγοτερο),οποτε η συγκριση με ανταγωνιστικες συσκευες ειναι αναποφευκτη σε κατασκευαστικο επιπεδο,ενω καμια αμφιβολια δεν σηκωνουν και οι μετρησεις (ισχυος κυριως) του ενισχυτη (που το ιδιο το avmentor που επικαλεισαι εκανε),που σαφως δεν ειναι κατι ιδιαιτερο οσον αφορα τις δυνατοτητες του τροφοδοτικου του.
Μα θα πεις μπορει να παζει τελεια.....να μπορει θα σου πω και εγω αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν ειναι μια ακριβη συσκευη για αυτα που προσφερει σε τενχικο-κατασκευαστικο-λειτουργικο επιπεδο.
Κανεις δεν ειπε να μην αγορασει καποιος τον ενισχυτη ή να μην τον ακουσει,καθε αλλο.
Η τιμη προφανως αφορα καποια προσφορα γνωριμιας της εταιρειας με το ελληνικο κοινο και δεν ειναι η κανονικη τιμη (δεν ξερουμε για ποσα κομματια ή για ποσο καιρο θα ισχυει),διαφορετικα θα εβαζαν απο την αρχη αυτη την τιμη πωλησης. Προσωπικα και για 2500 ευρω παλι θα ειχα τις αμφιβολιες μου .
Σε καμια περιπτωση παντως δεν τιθεται θεμα "εχθρικης" στασης,απεναντι στον κατασκευαστη.Νομιζω οτι τα μελη του φορουμ,αλλα και το ιδιο το φορουμ,προσπαθουν να βοηθησουν και να αναδειξουν μηχανηματα απο Ελληνες κατασκευαστες,αρκει φυσικα αυτα να εχουν και μια λογικη τιμολογηση.

C

chrispo

Guest
...χωρίς να διακατέχομαι από εμμονικές τάσεις , παραμένω στα λεγόμενά μου...

Πάντως καλό είναι να είμαστε λίγο πιό απαιτητικοί με την ακρίβεια των ¨λεγομένων¨ μας..(ειδικά σε δημόσιο χώρο)και να μην φαίνεται ότι αυτοαναιρούμαστε έτσι...(το λιγότερο εκτιθέμεθα)..τουλάχιστον.

Reaction score
660
Είναι δικαίωμα του κάθε μέλους να κρίνει θετικά ή αρνητικά το VFM κάθε συσκευής που συζητάμε σε αυτό το δημοκρατικότατο φόρουμ αλλά αυτό δε σημαίνει πως επικρίνουμε καμία αγορά που θέλει κάποιος να πραγματοποιήσει.
Πήραμε σαν βάση (θέσφατο) τις μετρήσεις του τέστ που επικαλείσαι καθώς και τη λιανική τιμή πώλησης και κρίναμε κατά πόσο συμφέρει η αγορά της σε σχέση με τον ανταγωνισμό λαμβάνοντας βέβαια υπόψιν και τα specs του κατασκευαστή (μπορεί βέβαια να αδικούν οι μετρήσεις του avmentor τη συσκευή και ο κ, Σταματάκος να θέλει να τη θάψει, αν και δε το νομίζω)
Εάν είσαι διατεθειμένος να την αγοράσεις με τις ευχές όλων ......καλές ακροάσεις !!!

Reaction score
7.110
...χωρίς να διακατέχομαι από εμμονικές τάσεις , παραμένω στα λεγόμενά μου...

Πάντως καλό είναι να είμαστε λίγο πιό απαιτητικοί με την ακρίβεια των ¨λεγομένων¨ μας..(ειδικά σε δημόσιο χώρο)και να μην φαίνεται ότι αυτοαναιρούμαστε έτσι...(το λιγότερο εκτιθέμεθα)..τουλάχιστον.
απολυτως σεβαστο,οπως και εμεις φυσικα στις δικες μας. Κοιταξα ξανα τα σχολια μου στο συγκεκριμενο θεμα και τουλαχιστον για μενα μπορω να πω οτι δεν αυτοαναιρεθηκα σε τιποτα. Μακαρι να μας διαβαζουν καποιοι απο την εταιρεια και ισως δουν θετικα την "παραινεση" μου για υλοποιηση συσκευων προσιτες στο ευρυ κοινο.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.079
Members
38.526
Νεότερο μέλος
dimastro