Αλλαγη βελονας

Reaction score
3
Καλησπέρα
Θέλω να αλλάξω την βελόνα στο πικάπ μου η οποία εχει αρχίσει να βγάζει τα πρώτα σημάδια φθοράς.
Έχω την ortofon 2m red σε project xpression iii.η προθεση μου είναι να αναβαθμίσω τον ήχο μου στο σύστημα.
Η πρώτη σκέψη κ απορια ταυτόχρονα ειναι: μπορω να παρω την blue βελόνα και να χρησιμοποιησω την κεφαλή που ήδη εχω ή τίθεται θεμα συμβατότητας;
Σαν δευτερη σκεψη εχω κάποια αλλη κεφαλή οπως π.χ. sumiko pearl
Κ η δεύτερη ερώτηση, αξιζει να κινηθω πιο ψηλά (οικονομικά) με το πικαπ που εχω;ή οι διαφορές βελτιώσεις είναι αμελητέες στο ήδη σύστημα
Το υπόλοιπο set ειναι harman kardon hk970
Project phono tube box
Kef q55
Ευχαριστω εκ των προτερων

Reaction score
336
Καλησπέρα
Θέλω να αλλάξω την βελόνα στο πικάπ μου η οποία εχει αρχίσει να βγάζει τα πρώτα σημάδια φθοράς.
Έχω την ortofon 2m red σε project xpression iii.η προθεση μου είναι να αναβαθμίσω τον ήχο μου στο σύστημα.
Η πρώτη σκέψη κ απορια ταυτόχρονα ειναι: μπορω να παρω την blue βελόνα και να χρησιμοποιησω την κεφαλή που ήδη εχω ή τίθεται θεμα συμβατότητας;
Σαν δευτερη σκεψη εχω κάποια αλλη κεφαλή οπως π.χ. sumiko pearl
Κ η δεύτερη ερώτηση, αξιζει να κινηθω πιο ψηλά (οικονομικά) με το πικαπ που εχω;ή οι διαφορές βελτιώσεις είναι αμελητέες στο ήδη σύστημα
Το υπόλοιπο set ειναι harman kardon hk970
Project phono tube box
Kef q55
Ευχαριστω εκ των προτερων
Με βελόνα την blue θα έχεις αύξηση της λεπτομέρειας και μάλλον πιο ραφιναρισμένα πρίμα. Το θέμα αναβάθμισης είναι κατά την γνώμη μου σχετικό. Με αυτό εννοώ ότι αγοράζοντας ακριβότερη κεφαλή δεν θα έχεις απαραίτητα καλύτερο αποτέλεσμα. Για παράδειγμα μία αύξηση της ανάλυσης μπορεί σε ένα ήδη "φωτεινό" σύστημα να κουράσει. Το ερώτημα λοιπόν είναι πως θα χαρακτήριζες τον ήχο που αποδίδει το σύστημά σου ως έχει. Έτσι θα μπορέσουμε να σου πούμε σε ποιά κατεύθυνση θα μπορούσες να κινηθείς.
Τα παραπάνω αντιπροσωπεύουν την εμπειρία μου.

Reaction score
3
Με βελόνα την blue θα έχεις αύξηση της λεπτομέρειας και μάλλον πιο ραφιναρισμένα πρίμα. Το θέμα αναβάθμισης είναι κατά την γνώμη μου σχετικό. Με αυτό εννοώ ότι αγοράζοντας ακριβότερη κεφαλή δεν θα έχεις απαραίτητα καλύτερο αποτέλεσμα. Για παράδειγμα μία αύξηση της ανάλυσης μπορεί σε ένα ήδη "φωτεινό" σύστημα να κουράσει. Το ερώτημα λοιπόν είναι πως θα χαρακτήριζες τον ήχο που αποδίδει το σύστημά σου ως έχει. Έτσι θα μπορέσουμε να σου πούμε σε ποιά κατεύθυνση θα μπορούσες να κινηθείς.
Τα παραπάνω αντιπροσωπεύουν την εμπειρία μου.
Ok
Θα προσπαθησω να περιγραψω την εμπειρια μου απο το ηχοσυστημα που ακουω.ειναι δυσκολο βεβαια αλλα ελπιζω να δωσω μια εικονα με τα θετικα ή κυριως τα αρνητικα.
Το πρωτο και βασικο μειον ειναι η τραχυτητα.ο ηχος που βγαινει μου φαινεται πολυ σκληρος,νιωθω οτι λειπει η μουσικοτητα,ο πιο γλυκος ηχος.αυτο το θεμα προσπαθησα να το λυσω με τις λαμπες της project κ ειχε διαφορα αισθητη απο τα πρωτα ακουσματα.αλλα εξακολουθει να μην με ικανοποιει.
Δευτερο μειον σε υψηλες συχνοτητες ακουω συχνα να με ενοχλει,να παραμορφωνει.αυτο δεν ειμαι πολλες φορες σιγουρος αν ευθυνεται μερος του hifi ή καποια κακης ποιοτητας βινυλια αν κ ολοκαινουρια αν και εχοντας καλες κριτικες πχ στο discogs
Π.χ. το νεο αλμπουμ των radiohead ή το soundtrack του lalaland (βαζω αυτα τα αλμπιυμ γιατι ειναι αρκετα εμπορικα και μαλλον καποιον θα εχουν εμπειρια)ακουω οτι κατι δεν παει καλα
Αυτο το απεδωσα στην βελονα κ την παροδο του χρονου χωρις να ειμαι σιγουρος
3ον χωρις απαραιτητα να ειναι μειον βαζω οτι ειναι αρκετα φωτεινο δηλαδη σε γενικες γραμμες ακουω καθαρα κ αντιλαμβανομαι διαχυτο τον ηχο.

Δεν ξερω ποσο αντιληπτος εγινα
Ελπιζω μην το μπερδεψα παραπανω

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.573
- καλημέρα , βάσει τον απαιτήσεών σου προτείνω grado , θα μαλακώσει και θα ζεστάνει τον ήχο , ποιά απ΄ όλες ; . . . πές μας το budget σου

Reaction score
1.173
Βρες ένα φθηνό μικροσκόπιο και έλεγξε την βελόνα σου.

Έτσι όπως τα λες με τις παραμορφώσεις, λάθος ρύθμιση στη κεφαλή μου έρχεται στο μυαλό.

Οι radiohead και βινύλιο θέλουν καλό στήσιμο γιατί έχουν που έχουν παραμορφώσεις φουλ εάν και η κεφαλοβελόνα σου έχει θέμα, ζήτω το flac.

Reaction score
3
- καλημέρα , βάσει τον απαιτήσεών σου προτείνω grado , θα μαλακώσει και θα ζεστάνει τον ήχο , ποιά απ΄ όλες ; . . . πές μας το budget σου
Στο τευχος sound vision για το βινυλιο που στις τελευταιες σελιδες του εχει λιστα με κεφαλες/βελονες ειδα οτι η gradο εχει πληθος επιλογων.σκεφτομουν να κινηθω στα 150 ευρω,εχοντας κατα νου οτι ειναι καλα για το συστημα που εχω,χωρις αυτο να σημαινει οτι ειναι κ αυστηρο το οριο αν ακουσω κατι που αξιζει στα αυτια μου.
Αναμενω καποια προταση

Reaction score
3
Βρες ένα φθηνό μικροσκόπιο και έλεγξε την βελόνα σου.

Έτσι όπως τα λες με τις παραμορφώσεις, λάθος ρύθμιση στη κεφαλή μου έρχεται στο μυαλό.

Οι radiohead και βινύλιο θέλουν καλό στήσιμο γιατί έχουν που έχουν παραμορφώσεις φουλ εάν και η κεφαλοβελόνα σου έχει θέμα, ζήτω το flac.
Να πω αρχικα οτι εχω 6 χρονια την βελονα αυτη κ ακουω 4-5 βινυλια την βδομαδα
Αποτι γκουγκλαρα λιγο μαλλον εχει "ληξει"
Να πω οτι ρυθμιση στο βραχιονα εχω κανει
Οχι στην κεφαλη.θα το δοκιμασω.
Θα χρειαστω protactor
Κατεβαζω απο καπου?αγοραζω?
Την μεθοδο ειδα οτι υπαρχουν βιντεο που σου την δειχνουν.
Αν υπαρχει καποιο λινκ κ στο avsite ή καποιες παρατηρησεις στη ρυθμιση θα με βοηθουσε
Ευχαριστω για την βοηθεια

Reaction score
1.173
  1. Ρυθμίστε το πικάπ σας

2. Γεωμετρία ακτινικών βραχιόνων και τεχνικές ρυθμίσεων
Και πολλά άλλα στο Internet με ένα Google search.

Δεν έχω να σου προτείνω κεφαλή απλά σε ρώτησα εάν είσαι σίγουρος για την κατάσταση της βελόνας σου για να μην δίνεις τσάμπα λεφτά. Χώρια ότι ένα εργαλείο τέτοιο θα σου είναι χρήσιμο στο να είσαι σίγουρος για την καθαριότητα της βελόνας σου.

:offtopic:Κάποτε έτυχε να έχει κάτσει ένα χνούδι με τέτοιο τρόπο σε μια βελόνα και η κεφαλή ήταν σαν να είχε κοπεί το διαμάντι της.
Ο ήχος άστα να πάνε.
Έβαλα μια άλλη κεφαλή που είχα και την άφησα στην άκρη.
Όταν αγόρασα ένα μικροσκόπιο γενικά για τις βελόνες μου διαπίστωσα ότι δεν είχε κανένα πρόβλημα η συγκεκριμένη βελόνα.
:offtopic:

Προς θεού δεν λέω ότι δεν είναι φθαρμένη η βελόνα σου.:)

Πριν ακόμα πάρεις προτάσεις σχετικά πες και τον βραχίονα σου.

Καλές αγορές.

Reaction score
1.173
+ Για την ρύθμιση της κεφαλής χρησιμοποιώ Test Record.

Εάν διαβάσεις τα links που σου έστειλα θα δεις πόσο καλή δουλεία και εύκολα μπορείς να δουλέψεις το Test Record.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.573
Στο τευχος sound vision για το βινυλιο που στις τελευταιες σελιδες του εχει λιστα με κεφαλες/βελονες ειδα οτι η gradο εχει πληθος επιλογων.σκεφτομουν να κινηθω στα 150 ευρω,εχοντας κατα νου οτι ειναι καλα για το συστημα που εχω,χωρις αυτο να σημαινει οτι ειναι κ αυστηρο το οριο αν ακουσω κατι που αξιζει στα αυτια μου.
Αναμενω καποια προταση
- εάν μπορείς να πας στην reference - platinum ( η πρώτη ξύλινη ) , κάντο . . . αφού πρώτα τσεκάρεις την υπάρχουσα σύμφωνα και με τους προλαλήσαντες

Reaction score
3
+ Για την ρύθμιση της κεφαλής χρησιμοποιώ Test Record.

Εάν διαβάσεις τα links που σου έστειλα θα δεις πόσο καλή δουλεία και εύκολα μπορείς να δουλέψεις το Test Record.
Θα κατσω να μελετησω το σ/κ που δεν δουλευω...
Ευχαριστω για τις πληροφοριες
Θα ξεκινησω την ρυθμιση της κεφαλης να ακουσω διαφορες κ θα επανερθω

Reaction score
3
Καλημερα
Τελικα επανηλθαν πολλα ζητηματα στην αρχικη κατασταση τους.
Ξεκινησα την διαδικασια των ρυθμισεων,προμηθευτικα μικροσκοπιο για τη βελονα προτρακτορα test record κτλ, και διαπιστωσα υποχωρηση των παραμορφωσεων σε βαθμο που δεν περιμενα.Το λεω αυτο εχοντας την εντυπωση πως ποσο θα μετατοπιστει η βελονα οταν ειναι σωστα ρυθμισμενη απο το καταστημα που αγορασα;μαλλον ειχα αδικο σε αυτο. Ο χρονος κ η χρηση τα σαρωνουν ολα...
Επισης διαπιστωσα καθως εβγαλα το πλατο οτι το λαστιχο που συκγρατει το μοτερ στις βιδες και το σταθεροποιει ηταν κομμενο.παρεμενε στη θεση του ελαχιστα μετατοπισμενο, αλλα μαλλον θα επηρεαζε τις στροφες.το αντικατεστησα κ αυτο.εδω ισως λιγο βοηθεια,χρειαζομαι strobe για στροφες ή δεν επηρεαζει η αλλαγη αυτου του λαστιχου;

Τελικα εβαλα τα ιδια αλμπουμ.η ακροαση με ικανοποιησε και χαρηκα πολυ γιαυτο.κ με την ολη διαδικασια της ενασχολησης που με συνεπηρε να πω.

Βεβαια με ολα αυτα μου ανοιξε η ορεξη και θα κινηθω για αποκτηση νεας βελονας για να δω αλλαγες κ να ασχοληθω παραπανω.θα κοιταξω ισως σε grado που μου προτεινε o mr spock ή την sumiko blue που διαβασα οτι ειναι "διαφορετικη" απο την ortofon 2m σειρα

Ευχαριστω πολυ για συμβουλες.ηταν πολυτιμες

Last edited:

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Για παράδειγμα μία αύξηση της ανάλυσης μπορεί σε ένα ήδη "φωτεινό" σύστημα να κουράσει.
Μια καλυτερη κεφαλη η βελονα θα πρεπει να εχει καλυτερη αναλυση και λεπτομερεια χωρις να ενοχλει. Αν δεν το καταφερνει αυτο δεν ειναι "καλυτερη". Αυτο βεβαια αν το υπολοιπο συστημα δεν πασχει αλλου οποτε τα πραγματα περιπλεκονται.

Staff online

• PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.967
Members
38.524