- Reaction score
- 7.879
Σου έχω καλύτερο, για να διατηρηθεί εντελώς άφθαρτο το σκήνωμαΑκομα και το σχημα μου ανοιγει την ορεξη![]()

Σου έχω καλύτερο, για να διατηρηθεί εντελώς άφθαρτο το σκήνωμαΑκομα και το σχημα μου ανοιγει την ορεξη![]()
Την κρυσταλλιέρα την έβγαλες;Καλησπερα παιδια.
Μολις παρηγγειλα την lotus grill τη μικρη.
Ο λογος ειναι πως βλεποντας αρκετα βιντεακια, πειστηκα πως επιτελους θα ψησω κι εγω μια φορα!
Η πρωτη και τελευταια μου προσπαθεια να ψησω, ηταν πριν 5 χρονια οταν προσπαθησα να αναψω καρβουνα για μπριζολες, αλλα δεν αναβαν με τιποτα.
Τι οινοπνευμα, τι λαδι, τι ιδρωτα εχυσα, τίποτα! Η φωτια δεν αναβε και τελικα απο τα νευρα μου τις πεταξα τις μπριζολες!
Το παραδεχομαι. Ειμαι ενας αχρηστος ψηστης!
Έκτοτε, δεν προσπαθησα ποτε ξανα μιας και αναλαμβανει απο τοτε αναλαμβανει το ψησιμο η γυναικα μου με μια ψησταρια ρευματος που τα καταφερνει μια χαρα.
Συγκεκριμενα, εως τωρα εχουμε αυτην https://www.skroutz.gr/s/271577/Roller-Ψηστιέρα-ΙΝΟΧ-ορθογώνια-γίγας-1200W.html?from=drop
Διαβαζοντας ομως εδω τα σχολια και βλεποντας οπως προειπα αρκετα απο τα βιντεακια με την lotus grill, πειστηκα πως ισως αυτη να ειναι η ευκαιρια μου να γινω ψηστης! Οχι, δεν ενδιαφερομαι να γινω ψηστης με προδιαγραφες σεφ. Απλα θελω να παιρνω τις ωραιες μπριζολιτσες μου απο το κρεοπωλειο (οι καλυτερες της πολης), να τις μαριναρω απο βραδυς και την επομενη μερα, χωρις βασανα και κοπους, να τις βαζω στην lotus grill και ωσπου να πιω ενα ποτηρακι ουζο να ειναι ετοιμες να τις φαω!
Πιστευω πως εκανα την καλυτερη επιλογη, συμφωνα με τα δεδομενα που εθεσα.
Τι λετε, εκανα καλα? Θα τα καταφερω? Εχει καποιο μυστικο για καλο ψησιμο η Lotus grill?
Ναι, η κρυσταλλιερα εκεινη εφυγε! Πηραμε καινουρια, λιγο πιο μεγαλη!Την κρυσταλλιέρα την έβγαλες;
δε μπορει το παιδι.. δε μπορει! γρηγορα στο τσι τσι θα σε παω να ηρεμησεις!Και κρεας απο κινουμενα σχεδια να μου βαλεις, παλι θα πεινασω, ιδιως τωρα που εφαγα το γιαουρτακι σκετο για μεσημεριανο....
Βαλε φωτό.Ναι, η κρυσταλλιερα εκεινη εφυγε! Πηραμε καινουρια, λιγο πιο μεγαλη!
Ο μόνος, αλλά σοβαρός, λόγος είναι η ανομοιομορφία στη θερμοκρασία ανάμεσα στο κέντρο και τα πλάγια -πιο ζεστή στο κέντρο. Στα συν το πανεύκολο άναμμα και η διάρκεια ψησίματος με ελάχιστα κάρβουνα.O rose παντως, νομιζω δεν την προτεινει την lotus!![]()
Εμενα με νοιαζει η ευκολια πιο πολυ... Αν εχω πχ 3 μπριζολες για ψησιμο, θα τις αλλαζω θεση, ποτε η μια στο κεντρο και ποτε η αλλη. Απο γευση πως τα παει η lotus grill παιδια? Θα εχω καλυτερα ωημενα κρεατα σε σχεση με την αλλη, ρευματος που εχω?Ο μόνος, αλλά σοβαρός, λόγος είναι η ανομοιομορφία στη θερμοκρασία ανάμεσα στο κέντρο και τα πλάγια -πιο ζεστή στο κέντρο. Στα συν το πανεύκολο άναμμα και η διάρκεια ψησίματος με ελάχιστα κάρβουνα.
Χιλια ευχαριστω για την απαντηση φιλε μου.Κάπνα απο τα κάρβουνα δεν υπάρχει, τα μαμά καπνίζουν ελάχιστα και μόνο όταν έχει "σκόνη" επάνω το κάρβουνο.
Το λίπος απο τα ψητά δεν πέφτει πάνω στα κάρβουνα για να σκάνε και να τσιτσιριζουν αν και καμία φορά, αν ειναι αρκετά λιπαρά τα ψητά, λουκανικομπιφτεκα, πετάγονται κάτι φλόγες. Τίποτε το σοβαρό όμως.
Προσωπικά στο κεντρικό σημείο, που ειναι και το πιο θερμό, βάζω τα πράγματα προς το τελείωμα των καρβουνων, μετά απο τα 30 λεπτά ψησίματος δηλαδή, για να έχω λίγη παραπάνω θερμοκρασία απο ότι περιμετρικά.
Η γεύση που δίνει είναι πολύ καλή!Εμενα με νοιαζει η ευκολια πιο πολυ... Αν εχω πχ 3 μπριζολες για ψησιμο, θα τις αλλαζω θεση, ποτε η μια στο κεντρο και ποτε η αλλη. Απο γευση πως τα παει η lotus grill παιδια? Θα εχω καλυτερα ωημενα κρεατα σε σχεση με την αλλη, ρευματος που εχω?
Λιγες πληροφοριες για το εξαρτημα...; Nα φανταστω σχαρα ψαριου που κουμπωνει στις υποδοχες της σουβλας;Εναλλακτικά έλα να σου δώσω ένα εξάρτημα, να ψήνεις τα ψάρια όρθια, με την κοιλιά κάτω, δίχως γυρίσματα, δίχως κολλήματα.
Αν δεις ότι ψήνεις συχνά, θα χρειαστεί να παραγγείλεις gel για να ανάβεις τα κάρβουνα. Εγώ πήρα αυτά:Επειδη πηρα αυτο το πακετο, τι αλλο πιστευεται πως πρεπει να αγορασω απο τα εξαρτηματα της Lotus grill?
Θα ψηνω κρεατα και ψαρια κατα κυριο λογο.
Τίποτε σπουδαίο. Είναι το εργαλείο που κρατάει όρθια τα spare ribs. Εκεί μπαίνουν όρθια και τα ψάρια.Λιγες πληροφοριες για το εξαρτημα...; Nα φανταστω σχαρα ψαριου που κουμπωνει στις υποδοχες της σουβλας;
Ευχαριστω.