Κάτι ψήνεται στο σπίτι μας

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
36.892
Και κρεας απο κινουμενα σχεδια να μου βαλεις, παλι θα πεινασω :D , ιδιως τωρα που εφαγα το γιαουρτακι σκετο για μεσημεριανο....

Reaction score
375
Καλησπερα παιδια.

Μολις παρηγγειλα την lotus grill τη μικρη.
Ο λογος ειναι πως βλεποντας αρκετα βιντεακια, πειστηκα πως επιτελους θα ψησω κι εγω μια φορα!

Η πρωτη και τελευταια μου προσπαθεια να ψησω, ηταν πριν 5 χρονια οταν προσπαθησα να αναψω καρβουνα για μπριζολες, αλλα δεν αναβαν με τιποτα.
Τι οινοπνευμα, τι λαδι, τι ιδρωτα εχυσα, τίποτα! Η φωτια δεν αναβε και τελικα απο τα νευρα μου τις πεταξα τις μπριζολες!
Το παραδεχομαι. Ειμαι ενας αχρηστος ψηστης!

Έκτοτε, δεν προσπαθησα ποτε ξανα μιας και αναλαμβανει απο τοτε αναλαμβανει το ψησιμο η γυναικα μου με μια ψησταρια ρευματος που τα καταφερνει μια χαρα.

Συγκεκριμενα, εως τωρα εχουμε αυτην https://www.skroutz.gr/s/271577/Roller-Ψηστιέρα-ΙΝΟΧ-ορθογώνια-γίγας-1200W.html?from=drop

Διαβαζοντας ομως εδω τα σχολια και βλεποντας οπως προειπα αρκετα απο τα βιντεακια με την lotus grill, πειστηκα πως ισως αυτη να ειναι η ευκαιρια μου να γινω ψηστης! Οχι, δεν ενδιαφερομαι να γινω ψηστης με προδιαγραφες σεφ. Απλα θελω να παιρνω τις ωραιες μπριζολιτσες μου απο το κρεοπωλειο (οι καλυτερες της πολης), να τις μαριναρω απο βραδυς και την επομενη μερα, χωρις βασανα και κοπους, να τις βαζω στην lotus grill και ωσπου να πιω ενα ποτηρακι ουζο να ειναι ετοιμες να τις φαω!

Πιστευω πως εκανα την καλυτερη επιλογη, συμφωνα με τα δεδομενα που εθεσα.

Τι λετε, εκανα καλα? Θα τα καταφερω? Εχει καποιο μυστικο για καλο ψησιμο η Lotus grill?

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.365
Καλησπερα παιδια.

Μολις παρηγγειλα την lotus grill τη μικρη.
Ο λογος ειναι πως βλεποντας αρκετα βιντεακια, πειστηκα πως επιτελους θα ψησω κι εγω μια φορα!

Η πρωτη και τελευταια μου προσπαθεια να ψησω, ηταν πριν 5 χρονια οταν προσπαθησα να αναψω καρβουνα για μπριζολες, αλλα δεν αναβαν με τιποτα.
Τι οινοπνευμα, τι λαδι, τι ιδρωτα εχυσα, τίποτα! Η φωτια δεν αναβε και τελικα απο τα νευρα μου τις πεταξα τις μπριζολες!
Το παραδεχομαι. Ειμαι ενας αχρηστος ψηστης!

Έκτοτε, δεν προσπαθησα ποτε ξανα μιας και αναλαμβανει απο τοτε αναλαμβανει το ψησιμο η γυναικα μου με μια ψησταρια ρευματος που τα καταφερνει μια χαρα.

Συγκεκριμενα, εως τωρα εχουμε αυτην https://www.skroutz.gr/s/271577/Roller-Ψηστιέρα-ΙΝΟΧ-ορθογώνια-γίγας-1200W.html?from=drop

Διαβαζοντας ομως εδω τα σχολια και βλεποντας οπως προειπα αρκετα απο τα βιντεακια με την lotus grill, πειστηκα πως ισως αυτη να ειναι η ευκαιρια μου να γινω ψηστης! Οχι, δεν ενδιαφερομαι να γινω ψηστης με προδιαγραφες σεφ. Απλα θελω να παιρνω τις ωραιες μπριζολιτσες μου απο το κρεοπωλειο (οι καλυτερες της πολης), να τις μαριναρω απο βραδυς και την επομενη μερα, χωρις βασανα και κοπους, να τις βαζω στην lotus grill και ωσπου να πιω ενα ποτηρακι ουζο να ειναι ετοιμες να τις φαω!

Πιστευω πως εκανα την καλυτερη επιλογη, συμφωνα με τα δεδομενα που εθεσα.

Τι λετε, εκανα καλα? Θα τα καταφερω? Εχει καποιο μυστικο για καλο ψησιμο η Lotus grill?
Την κρυσταλλιέρα την έβγαλες;

stampol

Οι θυσίες...
Reaction score
5.412
Και κρεας απο κινουμενα σχεδια να μου βαλεις, παλι θα πεινασω :D , ιδιως τωρα που εφαγα το γιαουρτακι σκετο για μεσημεριανο....
δε μπορει το παιδι.. δε μπορει! γρηγορα στο τσι τσι θα σε παω να ηρεμησεις! :p

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.447
O rose παντως, νομιζω δεν την προτεινει την lotus!:punish:
Ο μόνος, αλλά σοβαρός, λόγος είναι η ανομοιομορφία στη θερμοκρασία ανάμεσα στο κέντρο και τα πλάγια -πιο ζεστή στο κέντρο. Στα συν το πανεύκολο άναμμα και η διάρκεια ψησίματος με ελάχιστα κάρβουνα.

Reaction score
375
Ο μόνος, αλλά σοβαρός, λόγος είναι η ανομοιομορφία στη θερμοκρασία ανάμεσα στο κέντρο και τα πλάγια -πιο ζεστή στο κέντρο. Στα συν το πανεύκολο άναμμα και η διάρκεια ψησίματος με ελάχιστα κάρβουνα.
Εμενα με νοιαζει η ευκολια πιο πολυ... Αν εχω πχ 3 μπριζολες για ψησιμο, θα τις αλλαζω θεση, ποτε η μια στο κεντρο και ποτε η αλλη. Απο γευση πως τα παει η lotus grill παιδια? Θα εχω καλυτερα ωημενα κρεατα σε σχεση με την αλλη, ρευματος που εχω?

Sugah

Ζαχαρούλης
Reaction score
3.326
Κάπνα απο τα κάρβουνα δεν υπάρχει, τα μαμά καπνίζουν ελάχιστα και μόνο όταν έχει "σκόνη" επάνω το κάρβουνο.
Το λίπος απο τα ψητά δεν πέφτει πάνω στα κάρβουνα για να σκάνε και να τσιτσιριζουν αν και καμία φορά, αν ειναι αρκετά λιπαρά τα ψητά, λουκανικομπιφτεκα, πετάγονται κάτι φλόγες. Τίποτε το σοβαρό όμως.
Προσωπικά στο κεντρικό σημείο, που ειναι και το πιο θερμό, βάζω τα πράγματα προς το τελείωμα των καρβουνων, μετά απο τα 30 λεπτά ψησίματος δηλαδή, για να έχω λίγη παραπάνω θερμοκρασία απο ότι περιμετρικά.

Reaction score
375
Κάπνα απο τα κάρβουνα δεν υπάρχει, τα μαμά καπνίζουν ελάχιστα και μόνο όταν έχει "σκόνη" επάνω το κάρβουνο.
Το λίπος απο τα ψητά δεν πέφτει πάνω στα κάρβουνα για να σκάνε και να τσιτσιριζουν αν και καμία φορά, αν ειναι αρκετά λιπαρά τα ψητά, λουκανικομπιφτεκα, πετάγονται κάτι φλόγες. Τίποτε το σοβαρό όμως.
Προσωπικά στο κεντρικό σημείο, που ειναι και το πιο θερμό, βάζω τα πράγματα προς το τελείωμα των καρβουνων, μετά απο τα 30 λεπτά ψησίματος δηλαδή, για να έχω λίγη παραπάνω θερμοκρασία απο ότι περιμετρικά.
Χιλια ευχαριστω για την απαντηση φιλε μου.
Μιας και σε βρηκα ας σου κανω και αλλη μια ερωτηση.
Σε 30 λεπτα ψησιματος που ειπες, ποσες μπριζολες ψηνεις? Εναν μ.ο. πες μου, για μεσαια κομματια. Ουτε μεγαλο, ουτε μικρο.
Επισης, για να ψησει κανεις 4 μπριζολες πχ, αρκει η μικρη Lotus grill? Εννοω, χωρανε να τις βαλει και τις 4 μπριζολες επανω? Χωρανε? Και ποσα καρβουνα πρεπει να χρησιμοποιησεις για αυτες τις 4 μπριζολες? Ποσα γραμμαρια (παντα στο περιπου), απο το 1 κιλο που ειναι το σακουλακι?

Sugah

Ζαχαρούλης
Reaction score
3.326
Το πόσες θα ψήσεις εξαρτάται απο το πάχος και τη θερμοκρασία του κρέατος πριν το βάλεις στα κάρβουνα. Στα 40 σχεδόν λεπτά που κρατάει ενα φουλ γέμισμα του δοχείου, πάντα έτσι το γεμίζω, ψήνονται 12 άνετα στο μικρό Lotus Grill που έχω. Συνήθως όμως ψήνουμε διάφορα πράγματα οπότε δεν ειναι ποτέ μόνο μπριζόλες.
Δυστυχώς δεν έχω στο μυαλό μου ποσά φουλ γεμίσματα κρατάει το σακουλάκι του ενός κιλού, πρεπει να ειναι 6 όμως πάνω κάτω. Επίσης. Στα απο κάθε σακουλάκι που τελειώνει, να αλλάζεις και μπαταρίες για να έχεις πάντα φουλ αέρα για υψηλότερες θερμοκρασίες

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.447
Εμενα με νοιαζει η ευκολια πιο πολυ... Αν εχω πχ 3 μπριζολες για ψησιμο, θα τις αλλαζω θεση, ποτε η μια στο κεντρο και ποτε η αλλη. Απο γευση πως τα παει η lotus grill παιδια? Θα εχω καλυτερα ωημενα κρεατα σε σχεση με την αλλη, ρευματος που εχω?
Η γεύση που δίνει είναι πολύ καλή!

Reaction score
375
Ευχαριστω και παλι για τις απαντησεις παιδια. Ανυπομονω να την παραλαβω!! Την παρηγγειλα απο το εξωτερικο μιας και τη βρηκα σε πολυ καλη τιμη.
Σημερα μου ηρθε ειδοποιηση στο σκρουτζ για πτωση τιμης της μεγαλης lotus grill. Οποιος ενδιαφερεται, ας το κοιταξει.

Reaction score
603
Εναλλακτικά έλα να σου δώσω ένα εξάρτημα, να ψήνεις τα ψάρια όρθια, με την κοιλιά κάτω, δίχως γυρίσματα, δίχως κολλήματα.
Λιγες πληροφοριες για το εξαρτημα...; Nα φανταστω σχαρα ψαριου που κουμπωνει στις υποδοχες της σουβλας;
Ευχαριστω.

Reaction score
375
Επειδη πηρα αυτο το πακετο, τι αλλο πιστευεται πως πρεπει να αγορασω απο τα εξαρτηματα της Lotus grill?
Θα ψηνω κρεατα και ψαρια κατα κυριο λογο.

Attachments

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.447
Επειδη πηρα αυτο το πακετο, τι αλλο πιστευεται πως πρεπει να αγορασω απο τα εξαρτηματα της Lotus grill?
Θα ψηνω κρεατα και ψαρια κατα κυριο λογο.
Αν δεις ότι ψήνεις συχνά, θα χρειαστεί να παραγγείλεις gel για να ανάβεις τα κάρβουνα. Εγώ πήρα αυτά:
https://www.amazon.co.uk/dp/B0044LZ0RY/ref=pe_385721_37038051_TE_3p_dp_1

Reaction score
7.879
Λιγες πληροφοριες για το εξαρτημα...; Nα φανταστω σχαρα ψαριου που κουμπωνει στις υποδοχες της σουβλας;
Ευχαριστω.
Τίποτε σπουδαίο. Είναι το εργαλείο που κρατάει όρθια τα spare ribs. Εκεί μπαίνουν όρθια και τα ψάρια.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.842
Members
38.505
Νεότερο μέλος
wendigo