Υπ. Θρησκευμάτων αποτελούμενο από άθεους;

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.529
O Ερντογάν αποβάλλει τον Δαρβίνο από τα σχολεία!

Οταν οι Ταλιμπαν των θρησκειων, εχουν λογο στο τι διδασκεται στα κοσμικα σχολεια, δεν αργει να εμφανιστει ο μεσαιωνας ....

........Αλλά και στη χώρα μας παρότι θεωρητικά η Θεωρία της Εξέλιξης είναι αποδεκτή, οι μαθητές – οι οποίοι διδάσκονται αναλυτικά ήδη από το Δημοτικό την Παλαιά Διαθήκη – πρέπει να φτάσουν στην τρίτη Γυμνασίου για να γνωρίσουν τον Δαρβίνο. Σύμφωνα μάλιστα με κατά καιρούς καταγγελίες εκπαιδευτικών η αναφορά στον Κάρολο Δαρβίνο που υπάρχει στο εγχειρίδιο της Γ΄ τάξης, βρίσκεται στο τελευταίο κεφάλαιο το οποίο σχεδόν πάντα παραλείπεται, όπως και το αντίστοιχο στη Γ’ Λυκείου.
Ταυτόχρονο ποστάρισμα στο "θρησκεία"

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.915
και στη χώρα μας παρότι θεωρητικά η Θεωρία της Εξέλιξης είναι αποδεκτή, οι μαθητές – οι οποίοι διδάσκονται αναλυτικά ήδη από το Δημοτικό την Παλαιά Διαθήκη – πρέπει να φτάσουν στην τρίτη Γυμνασίου για να γνωρίσουν τον Δαρβίνο.
Ούνα φάτσα ούνα ράτσα.
Το εκπαιδευτικό μας σύστημα είναι προσεκτικά φτιαγμένο για προβατοποίηση.
Απλώς οι Τούρκοι το βελτιώνουν κι άλλο.

Να μερικές εικόνες από τη διδασκαλία της θεωρίας της εξέλιξης στα δικά μας σχολεία, που επαναλαμβάνεται καθημερινά από τα νήπια και σε όλες τις τάξεις του δημοτικού:

Αυτό είναι το μάθημα της εξέλιξης.

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.915
http://damianlampidonitis.blogspot.gr/2017/06/blog-post_23.html?spref=fb&m=1

Σήμερα πήγα μαζί με τα παιδιά μου στο Γυμνάσιο Ανθούπολης για την εγγραφή του γιου μου στην Α' τάξη, για τη σχολική χρονιά 2017-18. Με το που εισήλθα στο κεντρικό κτίριο και έστριψα αριστερά στον διάδρομο, η πρώτη εικόνα που αντίκρισα ήταν ένας μαυροφορημένος παπάς να κάθεται στα πίσω από το πρώτο τραπέζι της σειράς. Πλησιάζω και βλέπω τον πάτερ Χαράλαμπο, ιερέα στην Κάτω Δευτερά, τον οποίο τυγχάνει να γνωρίζω.

Ανταλλάζουμε καλημέρες, του λέω τον λόγο της επίσκεψής μου και μου απαντά: «Ναι, εδώ», ενώ ταυτόχρονα αρχίζει να μαζεύει τέσσερα διαφορετικά έντυπα από τα κουτιά στα τραπέζια, προσθέτοντας: «συμπληρώστε αυτά και όταν τελειώσετε βάλτε τον σταυρό σας και ελάτε πίσω κοντά μου».

Στα λίγα δευτερόλεπτα που πέρασαν γύρισα το κεφάλι προς τα πίσω και στις δύο αίθουσες πίσω παρατηρώ αναρτημένα ορθόδοξα εικονίσματα στους τοίχους σε περίοπτες θέσεις.

Πάω στην άλλη άκρη της σειράς των τραπεζιών και αρχίζω να συμπληρώνω τα έντυπα. Μου πήρε μερικά. Όταν τελείωσα, κάνοντας τα λίγα βήματα για να επιστρέψω στον πάτερ Χαράλαμπο, βλέπω απέναντί μου ένα δεύτερο μαυροφορημένο παπά να διασχίζει τον διάδρομο, κατευθυνόμενος στη μεγάλη αίθουσα του διδακτικού προσωπικού του σχολείου, όπου θα κατέληγα κι εγώ λίγο αργότερα, για την ολοκλήρωση της εγγραφής, ακολουθώντας μια άλλη διαδικασία πέντε σταδίων, ως εξής:

Στάδιο πρώτο: Γίνεται ο έλεγχος του ονοματεπώνυμου του παιδιού και του σχολείου από το οποίο προέρχεται, σημειώνεται ότι παρουσιάστηκε για εγγραφή και μας παραδίδεται ενημερωτικό έντυπο για τη στολή.

Στάδιο δεύτερο: Πληρωμή τέλους εκδρομών και έκδοση πράσινης απόδειξης.

Στάδιο τρίτο: Πληρωμή συνδρομής για τον σύνδεσμο γονέων (προαιρετική).

Στάδιο τέταρτο: Συμπλήρωση ενός νέου εντύπου, χρώματος μπλε, (σαν μπλε κάρτα) με στοιχεία, όμως, τα οποία ήδη υπήρχαν, τόσο στο ατομικό δελτίο μαθητή που ετοίμασα από το σπίτι, όσο και σε ένα από τα τέσσερα έντυπα που μου έδωσε ο πατήρ Χαράλαμπος. Αφού η λειτουργός προέβη σε έλεγχο του απολυτηρίου, του πιστοποιητικού γέννησης και της φωτογραφίας του παιδιού, άρχισε να με ρωτά στοιχεία, μέχρι που φτάσαμε στο πεδίο θρήσκευμα.

Ακολουθεί ο εξής διάλογος:

Λειτουργός: «Θρήσκευμα;».
Εγώ: «Άθρησκος».
Λειτουργός: «Εν γίνεται» (με χαμόγελο αμηχανίας ή/και θυμού).
Εγώ: «Γιατί δεν γίνεται; Δεν έχουμε θρησκεία».
Λειτουργός: «Δηλαδή άθεος».
Εγώ: «Όχι άθρησκος θα βάλετε. Χωρίς θρησκεία δηλαδή».
Λειτουργός: «Ε άρα άθεος».
Εγώ: «Όχι κυρία μου. Το αντίθετο του θρήσκος είναι άθρησκος, σας παρακαλώ βάλτε αυτό. Δεν θα κάνουμε φιλοσοφική συζήτηση τώρα».

Ο δεύτερος παπάς που κάθεται στο τραπέζι απέναντι αναφωνεί: «Άθεος».

Η λειτουργός, αναποφάσιστη για το τι τελικά θα γράψει, αφήνει το συγκεκριμένο πεδίο κενό και προχωρά στα επόμενα. Με ρωτά για τη διεύθυνση διαμονής.

Εγώ: «Μάρκου Δράκου 5Α'».
Λειτουργός: «Α μένετε και στη Μάρκου Δράκου, που αυτοί πέθαναν για κάποια ιδανικά».

Συνεχίζει να συμπληρώνει τα επόμενα πεδία του εντύπου.

Εγώ: «Σας παρακαλώ να συμπληρώσετε και το πεδίο θρησκεύματος ενώπιων μου».
Λειτουργός: (Με έντονο ύφος). «Εντάξει γιε μου περίμενε. Θα βάλω ότι θέλω εγώ». Και τραβά μια μεγάλη γραμμή.

Στάδιο πέμπτο: Ολοκλήρωση της εγγραφής, με την καταχώρηση των στοιχείων στον ηλεκτρονική υπολογιστή, καθώς και στο Μητρώο, ένα μεγάλο και χοντρό βιβλίο.

Η χειρίστρια του ηλ. υπολογιστή φορά ασημένιο σταυρό στον λαιμό, που είναι εμφανής λόγω του ενδύματός της.

Η συνάδελφός της δίπλα συμπληρώνει τα στοιχεία διά χειρός στο Μητρώο και στη στήλη Θρήσκευμα, ενώ είχε ακούσει πολύ καλά τι λέχθηκε με τη συνάδελφό της, βάζει μόνη της, χωρίς να ρωτήσει, τα αρχικά: Χ.Ο., δηλαδή Χριστιανός Ορθόδοξος.

Από την πλευρά μου, δείχνοντας με το δάχτυλο στο σημείο, της λέω: «Όχι δεν είναι χριστιανός ορθόδοξος».
Μου απαντά: «Α συγνώμη, από κεκτημένη ταχύτητα» και τραβά και αυτή μια γραμμή από πάνω!

Τα ονόματα που είχαν ήδη καταχωρηθεί στη συγκεκριμένη σελίδα ήταν περισσότερα από τα μισά, της χωρητικότητάς της, και όλα είχαν τα ίδια αρχικά: Χ.Ο.

Και σε αυτή την αίθουσα υπήρχαν εικονίσματα της ορθοδοξίας σε περίοπτες θέσεις, όπως του Ιησού Χριστού και της Παναγίας.

Last edited:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.565
Ικανοποιημένος ο Ιερώνυμος για τα Θρησκευτικά: Δέχτηκαν τις παρεμβάσεις μας

Όπως αποκάλυψε, τα βιβλία του σχολικού έτους 2018-2019, πριν τυπωθούν, θα τεθούν στη διάθεση της Εκκλησίας - Κολακευτικός για τον Αλέξη Τσίπρα - Μητροπολίτης Ύδρας: Η Εκκλησία συναποφασίζει με την Πολιτεία, τούτο πλέον αποτελεί κεκτημένο.
http://www.protothema.gr/greece/art...ta-thriskeutika-dehtikan-tis-paremvaseis-mas/

minas

Πισιά
Reaction score
4.201
Σε άλλα νέα:
Η πιο δημοφιλής θρησκεία στην Αυστραλία είναι πλέον η "καμία"...
https://www.theguardian.com/austral...filiation-falls-as-population-changes-rapidly

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απεφάνθη ότι συγκεκριμένες φοροαπαλλαγές που απολάμβανε στην Ισπανία η Καθολική Εκκλησία, μπορεί να ισοδυναμούν με παράνομη κρατική ενίσχυση:
http://www.politico.eu/article/eu-top-court-rules-spanish-catholic-church-tax-breaks-may-be-illegal/

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
36.971
Να μη γυρίσει η «Συννεφούλα»
Η αγαστή συνεργασία Πολιτείας και Εκκλησίας για τη διδασκαλία των Θρησκευτικών οδήγησαν στον αποκλεισμό τραγουδιών που, όντως, εκπροσωπούν μία ηθική ακατάλληλη για τα παιδιά μας

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
36.971
15 αντιδράσεις για το εξωφρενικό κόψιμο της Συννεφούλας (με εντολή της Εκκλησίας) Το ελληνικό Twitter σχολιάζει τη δουλοπρέπεια της κυβέρνησης για τα σχολικά βιβλία...

Να θυμίσουμε ότι η συννεφούλα πέρασε από την λογοκρισία τις χούντας.
Δεν πέρασε από την λογοκρισία του τοποτηρητή τις κυβέρνησης Ιερώνυμου

DDanUklXsAE9uPq.jpg large.jpg

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.915
Επιτέλους, ο διαχωρισμός κράτους - εκκλησίας ολοκληρώθηκε. :lol:

Και στις εφορίες να δέχονται τα τάματα. Γιατί δε πλήρωσες την εφορία; Το είχα κάνει τάμα στην Παναγία της Τήνου ότι δε θα πλήρωνα αν έκοβαν τη συννεφούλα. :lolsign:

minas

Πισιά
Reaction score
4.201
Προσωπικά δεν εκπλήσσομαι από την παρέμβαση της Εκκλησίας στο μάθημα των Θρησκευτικών - ανέκαθεν αυτό το μάθημα ήταν "η ώρα της Εκκλησίας", σαν υποχρεωτικό κατηχητικό.
Ως μέτρο σύγκρισης για όλα αυτά έχω τον παπά που μας έκανε Θρησκευτικά και μετά βδελυγμίας απέρριπτε τη Θεωρία της Εξέλιξης, ρωτώντας τα έφηβα παιδιά τα οποία δίδασκε εάν πιστεύουν ότι ο παππούς τους είναι πίθηκος.

Πάντως αυτές τις μέρες δίνουν ρεσιτάλ:
http://news247.gr/eidiseis/koinonia...lyse-ton-odhgo-toy-epeidh-xwrise.4743372.html

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.529
Εγώ πάλι δεν έχω καμιά εμπιστοσύνη στην εκάστοτε κυβέρνηση (σε συνεργασία με το παπαδαριό) να διαμορφώσει την ύλη του μαθήματος των θρησκευτικών.

Και γιαυτό τα παιδιά μου έχουν απαλλαγή απο την παρακολούθησή του.

Συνιστώ σε όλους να κάνουν το ίδιο.

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
36.971
Ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για τα θρησκευτικά: Η «Συννεφούλα» παραμένει

Παρ ολη την καταγγελια <Αν βάλεις αναποδα τη Συννεφούλα θα ακούσεις το Sympathy For The Devil στα αραμαϊκά >
η συννεφουλα θα παραμεινει να διαφθειρει τα παιδια στην πιο τρυφερη τους ηλικια , ετσι οταν μεγαλωσουν να μην ξερουν πια ειναι η σωστη χρηση των οπων :D

Ελπιζω ο Jeronimo ή εστω ενα απο τα αλλα ξοανα να αντιδρασει δυναμικα :roflmao:

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
36.971
Η καύση των νεκρών και ο ενταφιασμός στην αρχαία Αθήνα
Ένα αθησαύριστο κείμενο της κορυφαίας ελληνίδας αρχαιολόγου Σέμνης Καρούζου του 1959 που ψηφιοποιείται πρώτη φορά
Μεταξυ αλλων η αρχαιολογος αναρωτιεται :
Θα ήταν τόσο μεγάλο αμάρτημα αν, ακολουθώντας το παράδειγμα των αρχαίων, δεχόταν η Εκκλησία η ελληνική να καλύψει με την ευλογία της την τέφρα ενός μεγάλου και θεόπνευστου γόνου της χώρας μας, του Δημήτρη Μητρόπουλου;

Η σποδός του μαέστρου μεταφέρθηκε με αεροσκάφος της Βασιλικής Αεροπορίας από το Μιλάνο. Στο αεροδρόμιο ήταν παρατεταγμένη η πολιτική ηγεσία της Ελλάδας, εκπρόσωποι από το χώρο της τέχνης και πλήθος κόσμου.

(Το κιβώτιο με την τέφρα καλύφθηκε με τη σημαία της Ελλάδας και μεταφέρθηκε με πομπή στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, όπου πραγματοποιήθηκε τιμητική εκδήλωση στη μνήμη του.)

Σαν να μην περασε μια μερα με τους μελανοφορους μασαιωνολατρες :rolleyes:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.871
Members