Νερό: Φίλτρο, εμφιαλωμένο, η ΕΥΔΑΠ;

Reaction score
118
Καλησπέρα παλιόφιλοι και νέα μέλη που δεν με γνωρίζετε. Μπήκαμε σε ένα δίλημμα αρκετά μεγάλο λόγω του ότι εδώ και 22 χρόνια η οικογένειά μου έπαψε να πίνει νερό της βρύσης και ξεκινήσαμε τα εμφιαλωμένα. Στην συνέχεια πήραμε μηχανήματα με τις 10λιτρες κλπ φιάλες.
Τελευταία όμως σκεφτόμαστε να τοποθετήσουμε σύστημα φίλτρου, σαν αυτά που βλέπουμε να διαφημίζει ο Κύπριος, ο Γιώτης κλπ! Και για λόγους υγείας διότι πολλά έχουμε ακούσει για τις 2 κατηγορίες που έχουμε δοκιμάσει αλλα και για λόγους οικονομίας σε σχέση με τα εμφιαλωμένα.
Θα ήθελα τις απόψεις σας στο σοβαρό ζήτημα (για την ενότητα ΛΟΙΠΑ ΘΕΜΑΤΑ σοβαρό).
Ευχαριστώ.

Reaction score
1.258
και εγώ είμαι σε αναζήτηση φίλτου κάτω από τον πάγκο.
Σήμερα σε συζήτηση με φίλο που έχει το Camelot μου είπε οτι όπου περνάει νερό να μην είναι πλαστικό αλλά χειρουργικό μέταλλο.
Και ότι όταν ξεκίνησε να πίνει νερό από φίλτρο όλη η οικογένεια του ( μπαμπάς θείοι κτλ) αγόρασαν το ίδιο. Ακριβό μεν αλλά μου είπε άριστο...

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.424
Τον γαϊδαρο που είχε ψοφήσει στον μαραθώνα τον θυμάσαι;
:p

Reaction score
725
Δηλαδη ??ποιο ειναι αυτο το φιλτρο ??
δυστυχως ειμαι εκτος Αθηνων και δε θυμαμαι μαρκα.
Μπαινει πανω στη βρυση και εχεις επιλογη αγορας 3 φιλτρων..το απλο,το μεσαιο και το πολυ δυνατο για δυσκολες περιοχες..το αλλαζεις το φιλτρο καθε 3 με 6 μηνες.
απο αιγαλεω αγοραζω τα φιλτρα..εκει εχει αντιπροσωπεια.

Reaction score
118
Η camelot λέει οτι σου δίνει μηχάνημα δωρεάν και αγοράζεις μόνο τα φίλτρα τους 1 φορά τον χρόνο. Στην τηλεόραση είδα οτι έχει φίλτρα διαφόρων τιμών. Τώρα, για τα micron άραγε είναι οι διαφορές τιμών ή και για άλλα χαρακτηριστικά; Δεν γνωρίζω. Η olympus σου δίνει το μηχάνημα δωρεάν; Η πληρώνεις και μηχάνημα και φίλτρο; Ρωτώ τους 2 φίλους που εκατέρωθεν γνωρίζουν και απάντησαν για τις 2 μάρκες.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
32.163
Η camelot λέει οτι σου δίνει μηχάνημα δωρεάν και αγοράζεις μόνο τα φίλτρα τους 1 φορά τον χρόνο. Στην τηλεόραση είδα οτι έχει φίλτρα διαφόρων τιμών. Τώρα, για τα micron άραγε είναι οι διαφορές τιμών ή και για άλλα χαρακτηριστικά; Δεν γνωρίζω. Η olympus σου δίνει το μηχάνημα δωρεάν; Η πληρώνεις και μηχάνημα και φίλτρο; Ρωτώ τους 2 φίλους που εκατέρωθεν γνωρίζουν και απάντησαν για τις 2 μάρκες.
Στην Olympus πληρώνεις μηχάνημα και φίλτρο, μετά μόνο φίλτρο. 45€ έχει τα 0.2 micron.
[DOUBLEPOST=1501291570][/DOUBLEPOST]
ΕΥΔΑΠ
Μετρημένα αρίστης ποιότητας.
Μετριέται συνεχώς.
Μην ξοδεύεται άδικα χρήμα, πιθανόν για χειρότερα νερά.
Έλα να δεις το φίλτρο μετά από ενα μήνα πως είναι. Το βάζω άσπρο σαν το γάλα και είναι καφέ σαν το χώμα.

Reaction score
495
Βρυσης->εμφιαλωμενα->Βρυσης (φιλτραρισμενο πλεον)
Αφου εβλεπα συνεχως μπουκαλια εμφιαλωμενων στον ηλιο για ωρες, μπουκαλια εμφιαλωμενων σφραγισμενα κ μεσα να εχουν γινει πρασινογκρι, αηδιασα. Αγορασα ενα φιλτρο 6 σταδιων με αντλια

Μεχρι τωρα ειμαι ευχαριστημενος, καθε χρονο μεν θελει αλλαγη φιλτρων αλλα χαλαλι, νερο ειναι, οσο πιο καθαρο τοσο το καλυτερο.

Το συγκεκριμενο εχει 6 σταδια:

Στάδιο 1: Φίλτρο πολυπροπυλενίου στερεών σωματιδίων 5 micron:
Είναι αποτελεσματικό στην αφαίρεση σωματιδίων, μορίων ρύπων, σκουριάς και άμμου.

Στάδιο 2: Ενεργός άνθρακας: υψηλής ποιότητας GAC/CARBON BLOCK.
Αφαιρεί το 99% του χλωρίου. Εξαφανίζει τις οσμές, βελτιώνει το χρώμα και κυρίως τη γεύση.

Στάδιο 3: Φίλτρο πολυπροπυλενίου στερεών σωματιδίων 1 micron:
Κατακρατεί μόρια μεγέθους από 1μm και μεγαλύτερα, παρέχοντας αποτελεσματική διήθηση για την προστασία της μεμβράνης αντίστροφης όσμωσης. Επιτρέπει μεγαλύτερη απόδοση μεμβρανών με την απόρριψη μέχρι και 95% TDS.

Στάδιο 4: Μεμβράνη αντίστροφης όσμωσης:
Μια σύνθετη υψηλής ποιότητας μεμβράνη λεπτών ταινιών (TFC), που επεξεργάζεται εως 75 γαλόνια (285 λίτρα) ανά ημέρα. Αφαιρεί τους μολυσματικούς παράγοντες που μπορούν να υπάρχουν στο νερό σας όπως, e coli, μόλυβδος, νάτριο, κάδμιο, φθορίδιο, νιτρώδες άλας, νιτρικό άλας και σελήνιο κ.λ.π.

Στάδιο 5: Ενεργός άνθρακας υψηλής ποιότητας Post Carbon Filter
Aφαιρεί την ανεπιθύμητη γεύση και τις ενοχλητικές οσμές, καθώς και τα υπολείμματα των οργανικών ουσιών, δίνοντας το τελικό φινίρισμα στην ποιότητα του πόσιμου νερού.

Στάδιο 6: In-Line Mineral Filter
Εμπλουτισμός μεταλικών στοιχείων γιά αριστη ποιότητα νερού πρός κατανάλωση, δίνοντας το τελικό φινίρισμα στην ποιότητα του πόσιμου νερού.

Το εβαλα περισυ,επομενη εβδομαδα περιμενω να μου ερθουν τα φιλτρα να τα αλλαξω, θα ανεβασω φωτος το πριν και το μετα.

Reaction score
370
Mόνο και μόνο μετά από 1 περίπου χρόνο όταν συνήθως κάνεις αλλαγή στο φίλτρο και το βλέπεις να έχει αλλάξει χρώμα από white σε dark-dark brown + το κολοχλώριο που κατακρατεί,φτάνει.Εχω φίλτρο νερού εδώ και 20 χρόνια.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.172
Members
38.420
Νεότερο μέλος
Iliashifi