Ρυθμίσεις Ariston rd60

Reaction score
569
Καλησπέρα

Πρόσφατα έγινα κάτοχος του συγκεκριμένου πικάπ.
[DOUBLEPOST=1504268639][/DOUBLEPOST]Θα ήθελα τη βοήθεια σας όσον αφορά τη ρύθμιση των τριών ελατηρίων. Προσπάθησα πολύ αλλά δεν μπορώ να το φέρω στα ίσα. Μάλιστα μάλλον κατέστρεψα και τη μια βίδα.

Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη καθώς είδα ότι το έχουν αρκετοί στο φόρουμ.

Ευχαριστώ.

Reaction score
569
Ευχαριστώ για την απάντηση.

Έχει τρία ελατήρια τα οποία ρυθμίζονται με ένα κατσαβίδι, από πάνω με τις βίδες, όπως φαίνεται στην τελευταία εικόνα. Το πρόβλημα μου είναι με την αριστερή κάτω βίδα και το ελατήριο της. Μάλλον είναι πολύ ψηλά και δεν μπορώ να το κατεβάσω και να ευθυγραμμίσω το πλατό.

Μάλιστα έχω ασκήσει τόση πίεση που κατέστρεψα τις στροφές της βίδας και τώρα δε γυρίζει καθόλου.

Το πλατό όπως βλέπετε είναι πιο ψηλά από όσο πρέπει και γέρνει αρκετά.Βέβαια το δοκίμασα και δεν μπορώ να πω ότι απογοητεύτηκα από τον ήχο, έστω και έτσι.

Ο ιμάντας φαίνεται εντάξει και έβαλα καινούργιο λάδι στο πηγάδι Επίσης αν ξέρετε που μπορώ να βρω ιμάντα και ελατήρια με τις βίδες , αν υπάρχουν.

Συγνώμη αν σας κούρασα. Περιμένω τις απαντήσεις σας !!!

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Ευχαριστώ για την απάντηση.

Έχει τρία ελατήρια τα οποία ρυθμίζονται με ένα κατσαβίδι, από πάνω με τις βίδες, όπως φαίνεται στην τελευταία εικόνα. Το πρόβλημα μου είναι με την αριστερή κάτω βίδα και το ελατήριο της. Μάλλον είναι πολύ ψηλά και δεν μπορώ να το κατεβάσω και να ευθυγραμμίσω το πλατό.

Μάλιστα έχω ασκήσει τόση πίεση που κατέστρεψα τις στροφές της βίδας και τώρα δε γυρίζει καθόλου.

Το πλατό όπως βλέπετε είναι πιο ψηλά από όσο πρέπει και γέρνει αρκετά.Βέβαια το δοκίμασα και δεν μπορώ να πω ότι απογοητεύτηκα από τον ήχο, έστω και έτσι.

Ο ιμάντας φαίνεται εντάξει και έβαλα καινούργιο λάδι στο πηγάδι Επίσης αν ξέρετε που μπορώ να βρω ιμάντα και ελατήρια με τις βίδες , αν υπάρχουν.

Συγνώμη αν σας κούρασα. Περιμένω τις απαντήσεις σας !!!
Αν δεν κατεβαινει το κατω αριστερα ελατηριο δοκιμασε να ψηλωσεις τα αλλα δυο

Reaction score
569
Ναι. αλλά έτσι ανεβαίνει πολύ το πλατό. Βέβαια με μια αλενόβιδα μπορώ να ρυθμίσω το vta του βραχίονα. Θα το δοκιμάσω. Ευχαριστώ puretone

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.431
Μηπως, (λεω μηπως γιατι δεν εχω ariston) ρυθμιζονται απο κατω γυρνωντας τα ποδαρακια?
Στο Michell (που εχω) ετσι συμβαινει :)
Κάτι δεν κάνεις καλά...
Στο Michell για να ρυθμίσεις τα ελατήρια αφαιρείς τα καπάκια των ελατηρίων και ρυθμίζεις από επάνω τα παξιμάδια.
Τα ποδαράκια δεν έχουν επαφή με τα ελατήρια αλλά μόνο με το σασί και μόνο για ευθυγράμμιση τα περιστρέφεις.

Reaction score
569
Τώρα που το λες και στο Mycro που έχω, περιστρέφοντας τα ελατήρια, ευθυγραμμίζεις το πλατό και περιστρέφοντας τα ποδαράκια ευθυγραμμίζεις τον ακρυλικό πλίνθο.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Ναι. αλλά έτσι ανεβαίνει πολύ το πλατό. Βέβαια με μια αλενόβιδα μπο
ρώ να ρυθμίσω το vta του βραχίονα. Θα το δοκιμάσω. Ευχαριστώ puretone
Δεν ειναι σιγουρο οτι θα ψηλωσει και στην μερια του αριστερου ελατηριου...θα ψηλωσει μονο στην δεξια πλευρα οπου ειναι χαμηλο ισως λογω βαρους του βραχιονα

Reaction score
2.584
Κάτι δεν κάνεις καλά...
Στο Michell για να ρυθμίσεις τα ελατήρια αφαιρείς τα καπάκια των ελατηρίων και ρυθμίζεις από επάνω τα παξιμάδια.
Τα ποδαράκια δεν έχουν επαφή με τα ελατήρια αλλά μόνο με το σασί και μόνο για ευθυγράμμιση τα περιστρέφεις.
Καλημερα και sorry για την λ αλακια που πεταξα πανω στη βιασυνη μου, να απαντησω :)
Ετσι ακριβως οπως τα λετε ειναι.για το michell. Οσον αφορα το ariston, απο επανω ρυθμιζονται τα ελατηρια, παραθετω και ενα jpg απο τις οδηγιες ρυθμισης της ariston

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.967
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas