Υγρασία

Reaction score
5
Καλησπερα, εχω μετακομίσει πρόσφατα μαζι με το σύστημα μου(1λαμπατος ενισχυτής, 2πολυκαναλος, 3ηχεια, 4πικαπ,5phono, 6cd...) σε σπίτι με πολυ υγρασία..υπάρχει περίπτωση να επηρεαστούν τα μηχανήματα; καθε σχολιο δεκτο ευχαριστώ

melina

Cargo 200
Reaction score
45.142
πόση υγρασία ας πούμε; την έχεις μετρήσει; βλέπεις κάποια σημάδια; όταν παίζει μουσική παρατηρείς κάποια τονική αλλοίωση στον ήχο; π.χ. υγρές μεσαίες;

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.527
Καλώς ήρθες!
Γενικά είναι απίθανο να είναι τόσο υψηλή ώστε να οξειδωθούν τα εκτεθειμένα χάλκινα καλώδια και λοιπά μεταλλικά τμήματα. Στη Φλόριντα ή την Ινδία με 90% τι κάνουν δηλαδή; ;)

susano lx90

Professional Home Cinema
Reaction score
5.140
αν κατι σε αγχονη και θες να εχεις το κεφαλι σου ησυχο, παρε εναν αφυγραντηρα;)

Sugah

Ζαχαρούλης
Reaction score
3.326
Κατα πάσα πιθανότητα, η πολλή υγρασία, πρώτα θα ενοχλήσει εσάς και τους οικείους σας και κατα πολυ μετά τα μηχανήματα.
Αγοράζοντας δε αφυγραντηρα για τη βελτιωση της δίκης σας ποιότητας ζωής μέσα στο σπιτι, θα ποτιστεί και η γλάστρα.

Reaction score
3.093
Ν'ακούς συχνά μουσική,να ζεσταίνονται και δεν θα έχεις πρόβλημα.Εκτός αν βλέπεις τους τοίχους βρεγμένους.Σ'αυτήν την περίπτωση μάλλον οι πνεύμονες σου θα έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα και όχι τα μηχανάκια

Reaction score
431
Αν τα μηχανήματα και ιδιως τα ηχεία βρίσκονται κοντα σε τοιχους που ειναι μουσκεμα ή που δεν αεριζονται τοτε ναι υπάρχει πρόβλημα.

Για αρχή αγοράζεις απο e-bay ενα θερμόμετρο - υγρασιόμετρο των 10-15 ευρώ και αν η υγρασία του χωρου αυτην την εποχή ειναι πάνω απο 60-65% τότε χρειάζεσαι αφυγραντηρα. Τον Νοέμβρη θα ειναι 80-85%.

Reaction score
5
Τα εχω ακομη στα κουτιά μεχρι να φτιαχτεί το σπιτι αλλαγη σε κουφώματα κλπ...δεν εχω μετρησει υγρασια αλλα εχει σημάδια οπως σοβάδες χαλασμενους.το σπιτι μενει κρυο καθολη τη διάρκεια του χειμωνα.

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.333
Σε βάθος χρόνου, επηρρεάζονται όλες οι επαφές: διακόπτες, ποτενσιόμετρα, φθηνά RCA, κλπ. Επίσης οι απροστάτευτες πλακέτες.
Αν το σπίτι έχει κόσμο και υερμαίνεται όλη μέρα, πχ πατρικό, δεν υπάρχει πρόβλημα εκτός αν η υγρασία είναι ακραία.
Αν μένει κλειστό και κρύο πολλές ώρες και βρίσκεται... στην Αγ. Παρασκευή, τότε έχεις πρόβλημα και μάλιστα ενφανές

Reaction score
5
Tο σπιτι μενει άδειο το χειμώνα και δεν εχει θέρμανση αλλα τα μηχανήματα. ειναι στις κουτες ακομη γι αυτο το λογο

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
32.816
Καλώς ήρθες!
Γενικά είναι απίθανο να είναι τόσο υψηλή ώστε να οξειδωθούν τα εκτεθειμένα χάλκινα καλώδια και λοιπά μεταλλικά τμήματα. Στη Φλόριντα ή την Ινδία με 90% τι κάνουν δηλαδή; ;)
Και στην Αττική το χειμώνα τόσο έχει, μέσα στο σπίτι. Μετρημένα. :wink:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.507
Που μένεις ρε φίλε που έχεις 90% υγρασία μέσα στο σπίτι? και κυρίως πως το ανέχεσαι αυτό?

alexis

Reaction score
32.816
Που μένεις ρε φίλε που έχεις 90% υγρασία μέσα στο σπίτι? και κυρίως πως το ανέχεσαι αυτό?
Ανάβυσσο. 145 μέτρα υψόμετρο και ας είμαι 3χλμ από την παραλία. Το χειμώνα τόσο έχει αλλά και τώρα τα πρωινά πάει 70%. Έχω δει και 93% βράδυ χειμώνα.
Βρεγμένους τοίχους δεν έχω μέσα, όλη μέρα το σπίτι είναι ανοιχτό.
Πολύ υγρασία σήμερα. Μούσκεμα οι δρόμοι μέχρι τη Βάρη. Όλα τα αμάξια βρεγμένα. Τα πράγματα καλύτερα από Γλυφάδα και μετά. Στις 06:00 το πρωί.
Το μεσημέρι γενικά έχω δει και 30% τους καλοκαιρινούς μήνες. Μου έλεγαν άλλοι "εγώ δεν εχω τόσο". Έχεις αλλά δεν το ξέρεις του απαντούσα. Έβαζε υγρόμετρο και έμενε με το στομα ανοιχτό. Αν αντέχει η τσέπη σας υγρόμετρο με τρίχα αλόγου είναι τα καλύτερα, 80€-100€. Δύσκολο να τα βρεις όμως. Και σε άλλες περιοχές έχει πολύ. Και στον Καρέα τα ίδια, Δραπετσώνα, Ελληνικό, Αργυρούπολη πάνω στο βουνό. Στο Γραμματικό επίσης.
Έβαλαν οτι αφηγραντιρα πήρα και εγώ πριν 5 χρόνια και σώθηκαν. 6 μέρες δούλευε ασταμάτητα για να πάει στο 60% που τον είχα ρυθμίσει. Μετά άλλαξε το σπίτι. Η μέρα με τη νύχτα στο μικροκλίμα, κυρίως τα πρωινά. Δεν σε πιρουνιάζει που λένε.
Όταν άρχισα να ασχοληθούμε με το θέμα υγρασία δεν ήξερα τίποτα. Με ξύπνησε ο τότε αντιπρόσωπος της Meaco. Εκεί βρεθήκαμε γιατί όποιον γνωστό και να ρωτούσαμε τη αξίζει, που το κατέχουν το θέμα, ολοι έλεγαν Meaco. Άντε πάμε λεμε με ενα φίλο. Ότι μου ειπε τα έψαξα και στην Αγγλία. Τα διαβασα και στα αγγλικά sites περί αφυγραντήρων. Για χειμώνα μόνο Desicant. Με ζεόλιθο δηλαδή.
Μόνο αυτός έχει 100% απόδοση απο τους 5 βαθμούς. Με κομπρέσορα θέλει 25 βαθμούς και πάνω για να τα δώσει όλα. Πιο κάτω παγώνει το μοτέρ. Περισσότερη ώρα κάνει απόψυξη παρά αφύγρανση.

alexis

Reaction score
32.816
Καλησπερα, εχω μετακομίσει πρόσφατα μαζι με το σύστημα μου(1λαμπατος ενισχυτής, 2πολυκαναλος, 3ηχεια, 4πικαπ,5phono, 6cd...) σε σπίτι με πολυ υγρασία..υπάρχει περίπτωση να επηρεαστούν τα μηχανήματα; καθε σχολιο δεκτο ευχαριστώ
Φίλε μου τα μηχανήματα δεν είναι η πρώτη φροντίδα σου, αν θες την άποψη μου. Εχω ζήσει με υγρασία και χωρίς, και κάπως, ας πούμε, το γνωρίζω το θέμα.
Το περιβάλλον δεν είναι για να ζει άνθρωπος με πολύ υγρασία.
Θα το καταλάβεις αργότερα, αν δεν κάνεις κάτι τώρα. Και επιπλέον θα σαπίσουν ότι ξύλινα έπιπλα ντουλάπια έχει μέσα το σπίτι.
Σε σπίτι φιλου σε νησί, κλειστό το χειμώνα, έχουν σαπίσει τα χαλιά και έχουν σκεβρώσει τα ξύλα σε κουζίνα στον κάτω όροφο σε ένα χειμώνα. Στον πάνω όροφο όλα καλά. Η υγρασία μαζεύεται κάτω, και χώνεται παντού, παντού όμως. Διαπερνά κάθε τοίχο, αν δεν έχει ειδική μόνωση.
Αν έχεις σοβαρό θέμα θες αφυγραντήρα. Δες θα σου πω πάρε αυτό. Θα σου προτείνω όμως να είναι οπωσδήποτε Desicant. Εγώ έχω τον Meaco DD8L και είναι πολύ ευχαριστημένος. Να έχεις υπόψιν ότι κάνουν λίγο θόρυβο στη χαμηλή ταχύτητα, στην μεγάλη κάνει αρκετό, και καταναλώνουν ρεύμα. Χαμηλή σκάλα ο Μeaco θέλει περίπου 0.85€ την ημέρα (με νυχτερινό τιμολόγιο μαζί) σε 24ωρη λειτουργία.

Reaction score
4.237
Το ποιο σωστο δεν θα ηταν να κανεις μια προσπαθεια και να μονωσεις το σπιτη σου πρωτα εξωτερικα και να αφησεις τα ημιμετρα με αφυγραντηρες.

και οπως σου ειπαν και τα παιδια το αποτελεσμα τις μακροχρονης υγρασιας θα κανει εμφανη τα σημαδια πρωτα στην υγεια σας και μετα στα μηχανηματα.

Reaction score
725
Εγω εχω δει ενος φιλου μου τα ηχεια,το μπροστινο μερος των κωνων να πιανουν σαν μουχλα με την πολυ υγρασια καθως επισης το τριγυρω των κωνων υλικο οταν το ακουμπουσε να διαλυοταν.

Reaction score
5
Eγω δεν μενω στο σπίτι αυτο προς το παρον, τα μηχανήματα ομως τα εχω εκεί..θα παω οταν φτιαχτεί το σπίτι

Last edited:

alexis

Reaction score
32.816
Eγω δεν μενω στο σπίτι αυτο προς το παρον, τα μηχανήματα ομως τα εχω εκεί..θα παω οταν φτιαχτεί το σπίτι
Αν το σπίτι είναι δικό σου και σε παίρνει οικονομικά βρες ενα μηχανικό να φτιάξεις το σπίτι από θέμα εξωτερικών μονώσεων.
Υπάρχουν διάφορα υλικά και για ποιό οικονομικό υπάρχει και μόνωση σε μορφή μπογιάς. Αλλά εξαρτάται από το μέγεθος του προβλήματος και την τσέπη βέβαια.
Αλλιώς αφυγραντήρα.
Τα μηχανήματα μέχρι τότε όπως και να έχει να τα βάλεις μέσα σε νάιλον σακούλες για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Αυτό θα έκανα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.820
Members
38.499
Νεότερο μέλος
Paul Skylodimos