data projectors για σχολείο

Μηνύματα
423
Reaction score
39
Καλημέρα σας,
μπορείτε να μου προτείνετε 1-2 μοντέλα για αποκλειστική χρήση στην αίθουσα διδασκαλίας ? χρειαζόμαστε 3 κομμάτια και το μπάτζετ είναι ταβάνι 1000 ευρώ.
 


Auditory

Επαγγελματίας
Μηνύματα
521
Reaction score
671
Optoma LED S341: 395,00€ (skroutz)
Πλεονεκτήματα: Χαμηλή τιμή, υψηλές επιδόσεις ως προς τη φωτεινότητα και την αντίθεση για προβολές σε χώρους με φως.
Μεγάλη διάρκεια ζωής της λάμπας, πάνω από 7.000 ώρες, με μικρή μείωση φωτεινότητας όσο πλησιάζει στο τέλος της "ζωής" της.
Αρνητικά: Μικρότερη ανάλυση (800 * 600), όταν "πεθάνει" η λάμπα, "πεθαίνει" και ο προβολέας, δηλαδή πρέπει να αγοραστεί καινούργιος.

Optoma DLP DX349: 485,00€ (skroutz)
Πλεονεκτήματα: Χαμηλή τιμή, μεγαλύτερη ανάλυση (1024 * 768), υψηλή φωτεινότητα και υψηλή αντίθεση για προβολές σε χώρους με φως.
Διάρκεια ζωής λάμπας, περίπου 5.000 ώρες. Η λάμπα αντικαθίσταται, το κόστος αντικατάστασης με σημερινά δεδομένα είναι 195,00€.
Αρνητικά: Όσο λειτουργεί "πέφτει" η απόδοσή του λόγω της φωτεινότητας η οποία φτάνει τις μέγιστες τιμές μετά από 100 ώρες αναπαραγωγής και αρχίζει να χάνει φωτεινότητα μετά από ~ 1.500 ώρες.

Epson EB X31: 485,00€ (skroutz)
Παρόμοια πλεονεκτήματα/ μειονεκτήματα με τον 349, κόστος αντικατάστασης λάμπας με σημερινά δεδομένα 205,00€. Το κάτι παραπάνω που προσφέρει είναι η ανάγνωση από USB stick και θα είναι βολικό για το καθηγητή.

Επίσης μέλος σε σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, οπότε πρόσφατα έψαχνα για προβολείς :)
 

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.695
Reaction score
277
Να προσθέσω ότι οι καλύτεροι βιντεοπροβολείς για εκπαίδευση είναι οι Ultra Short Throw που διαθέτουν παράλληλα και διάδραση.


Ελαφρώς ακριβότεροι από τους κλασσικούς βιντεοπροβολείς αλλά με μοναδικά πλεονεκτήματα, όπως:

1. Ο προβολέας τοποθετείται ακριβώς πάνω από τον πίνακα με τη δική του βάση που έχει επακόλουθο:

α. μικρού μήκους καλώδια με μειωμένο κόστος και οπτικές απώλειες.

β. μηδενική απόσταση προβολής με αμελητέα πτώση φωτεινότητας από την ονομαστική.

γ. δεν "τυφλώνεται" ο καθηγητής όταν απευθύνεται στη τάξη διότι δεν έχει απέναντι του το βιντεοπροβολέα κάπου στη μέση της αίθουσας να του φωτίζει τα μάτια.

δ. δεν δημιουργούνται σκιές από το φως όταν βρίσκεται στο πίνακα και γράφει ή δείχνει κάτι που είναι γραμμένο

ε. Δεν υπάρχει λόγος αγοράς βάσης στήριξης γιατί συμπεριλαμβάνεται στη συσκευασία μια εκπληκτική βάση με μικρορυθμιστικούς κοχλίες.


2. Έχουν διάδραση με στυλό που συμπεριλαμβάνονται στη συσκευασία και:

α. Δεν απαιτούν "ειδικό" δια δραστικό πίνακα αφού οποιαδήποτε λευκή επιφάνεια πίνακα (μαρκαδόρου) είναι εξαιρετική για προβολή και διάδραση.

β. Ο καθηγητής μπορεί και δίνει έμφαση στο μάθημα κάνοντας σχέδια, υπογραμμίζοντας λέξεις, κρύβοντας προτάσεις ή παραστάσεις, φωτίζοντας με highlights τύπου stabilo κλπ.

γ. υπάρχουν ΔΩΡΕΑΝ εκπαιδευτικά προγράμματα αλλά και πολλά άλλα βοηθήματα ειδικά σχεδιασμένα για λειτουργία αποκλειστικά με διαδραστικούς πίνακες.

δ. τα στυλό μένουν πάντα συνδεδεμένα με τον βιντεοπροβολέα και έχουν απόλυτη ακρίβεια στην επιφάνεια του πίνακα με σύνδεση blutooth. Αν μάλιστα δεν δείχνουν σε απόλυτη θέση με τη φωτιζόμενη επιφάνεια καλιμπράρονται με τον blutooth μαρκαδόρο σε 15sec χωρίς να διακόπτεται το μάθημα.


3. Τελευταία υπάρχουν και διαδραστικοί βιντεοπροβολείς που αντί για στυλό χρησιμοποιείς απλά το δάκτυλο πάνω στο πίνακα.


4. Διαθέτουν συνήθως ηχεία από 5 ως 10 Watt για να καλύπτουν τις ανάγκες παρακολούθησης video.


Στη Projecting & Sounding Art εχουμε προμηθεύσει και εγκαταστήσει πάνω από 75 τέτοιους βιντεοπροβολείς σε διαφορετικά σχολεία και από περίπου όλες τις κατασκευάστριες εταιρίες, μπορώ να πω με απόλυτη βεβαιότητα ότι είναι ένα εξαιρετικό βοήθημα για τη τάξη.

Δεν είναι όλοι οι διαδραστικοί βιντεοπροβολείς άριστης τεχνολογίας και χαρακτηριστικών και όπως συμβαίνει παντού μερικά μοντέλα ξεχωρίζουν και τα προτιμούν τα περισσότερα σχολεία.


Όλοι όμως προσφέρουν εξαιρετική βοήθεια την εκπαίδευση. Δεν είναι απλοί βιντεοπροβολείς διότι φέρνουν τους καθηγητές και τους μαθητές σε βαθύτερη επαφή με το διδασκόμενο μάθημα και αξίζουν ΚΑΘΕ ευρώ παραπάνω που ζητάνε.
Απο παλίοτερη ανάρτηση μου για βιντεοπροβολέα φροντιστηρίου.
Μόλις μια σελίδα θεμάτων πίσω
Αν ψαξετε θα βρειτε και ΠΟΛΛΕΣ άλλες παραπλησιες; αναφορές
 

Μηνύματα
3
Reaction score
5
Καλησπέρα
Είμαι εκπαιδευτικός και επειδή στο σχολείο μου οι ιθύνοντες -διεύθυνση και υποδιεύθυνση και οι "υπεύθυνοι" της πληροφορικής - είναι "δυσκοίλιοι "(πολύ!) με την παροχή του εξοπλισμού, έφτασα πια στο μη παρέκει και σκέφτομαι να αγοράσω από την τσέπη μου ένα βιντεοπροβολέα να κάνω τα κουμάντα μου χωρίς να παρακαλάω και να γλύφω πια κανέναν( γιατί αυτό είναι το νόημα του αποκλεισμού...). Το ζήτημα είναι ότι ο μισθός του εκπαιδευτικού έχει πέσει στα τάρταρα (όπως και όλων σχεδόν) και τι αγορά να υποστηρίξω....; Πάνω που είδα στο skroutz κάτι ωραιότατες τιμές στο κατοστάρικο, μπαίνω κι εδώ και σε άλλα φόρουμ και διαβάζω ότι με λιγότερα από 350 αδύνατον -λέει. Απογοητεύτηκα πολύ! Παρόλα αυτά θα ήθελα τη γνώμη σας για τα παρακάτω φτηνο-μόντελα που είναι τα μόνα που μπορώ να υποστηρίξω δυστυχώς. Να λάβετε υπόψη σας ότι το υλικό μου είναι power point κυρίως και κανένα βιντεάκι που και πού. Οι σχολικές αίθουσες επίσης έχουν κάποιες σκούρες κουρτίνες που κόβουν λίγο το φως , αλλά δεν κάνουν ούτε κατά διάνοια συσκότιση...

http://www.skroutz.gr/s/9016687/OEM-GM60.html
http://www.skroutz.gr/s/9213225/OEM-Elephas-EB-X6.html

Αυτά. Πιστεύετε ότι θα μπορέω να κάνω δουλειά με κάτι τέτοιο; Έχετε να προτείνετε κάτι κάποιος από εσάς;;

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
 

Zizik

Chauncey Gardiner * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.346
Reaction score
74.447
Καλώς ήρθες! :)

Εκτός της ανάλυσης 800x480 pixels και την σίγουρα κακή ποιότητα εικόνας, το πρώτο δεν έχει αρκετό φως για φωτεινό χώρο. Το δεύτερο, παρά τα παρόμοια specs γράφουν πως είναι φωτεινότερο, αλλά φοβάμαι όχι αρκετά.

Θα προτιμούσα DLP απο LCD και όχι LED, που παρά το οτι θα είναι αναλώσιμο όπως όλα τα φθηνά, θα είναι τουλάχιστον φωτεινότερο και με καλύτερη εικόνα (έστω κι αν έχει χαμηλή ανάλυση).
 

Μηνύματα
2.750
Reaction score
1.190
Ο καθηγητής πληροφορικής που έχετε τι κάνει ?????
Τεσπα !
Θα σου πω εν τάχυ αν και καλύτερα να μου στείλεις PM.
Θέλεις έναν προζέκτορα Short throw . Καλύτερα να πάρεις και με έλεγχο της παράλλαξης. Γιατί θα τον βάζει πάνω στην έδρα.
Δεν χρειάζεσαι μεγάλη οθόνη προβολής. Πάρε έναν χάρτη και γύρισε τον από πίσω.Εάν είναι οι καινούργιοι οι πλαστικοί ακόμα καλύτερα. Καθάρισμα το φίλτρο του κάθε μία εβδομάδα και καλή θήκη για να επιζήσει των αντιξοοτήτων που υπάρχουν στο σχολείο.
ΠΟΤΕ δεν τον δανείζεις και σε καμία γιορτή-συνάδελφο από την στιγμή που είναι ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ.
Η ανάλυση δεν παίζει κανένα ρόλο. Ρόλο παίζει ΜΟΝΟ η φωτεινότητα και να έχει τα άλλα δύο που ανέφερα παραπάνω.
Είσοδος HDMI και τέλος. ΕΑΝ βέβαια έχει και κανένα δυνατό μεγαφωνάκι τότε δεν θα χρειάζεσαι να μεταφέρεις ηχειάκια και γλυτώνεις καλώδια.
Έχουν δεί σημεία και τέρατα στα σχολεία τα μάτια μου. το πιό τραγικό είναι να μην έχει αλλαχτεί-καθαριστεί ΠΟΤΕ το φίλτρο σε προτζέκτορα διαδραστικού με αποτέλεσμα κάθε 5 λεπτά να κλείνει από προστασία και η διευθύντρια να είναι έτοιμη να τον πετάξει!
Επειδή η κατάσταση στα σχολεία είναι τέτοια ΔΕΝ υπάρχει κανένας ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ εκπαιδευτικός για την προμήθεια-συντήρηση-ανανέωση των τεχνολογικών (στο σύνολο) υποδομών.
Καλή τύχη και συγχαρητήρια που ασχολήθηκες.
 

Μηνύματα
3
Reaction score
5
Καλώς σας βρήκα Zizik. Ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση!
Ευχαριστώ και τον Dimpas για την συμπαράσταση. Η κατάσταση σε μερικά σχολεία είναι ακόμα δραματικότερη από αυτή που περιγράφει δυστυχώς!Ο "συνάδελφος" της πληροφορικής που τυγχάνει και υποδιευθυντής στο δικό μου, απλώς μας κλειδώνει τον εξοπλισμό και δεν μας δίνει ποτέ να κάνουμε την δουλειά μας(εκτός κι αν συρθούμε στα πατώματα) ,για να αποφύγει να ασχοληθεί με τη συντήρησή τους . Το καταλαβαίνω βέβαια ότι είναι εκπαιδευτικός κι όχι ΚΑΙ τεχνικός που θέλουν σώνει και ντε να τον κάνουν. Το καταλαβαίνω ότι αυτό που του ζητάνε είναι να κάνει απλήρωτη εργασία.Αλλά αυτό που περιμένω από αυτόν είναι να αρνηθεί να δουλέυει τζάμπα για 2 ειδικότητες και όχι να μας δυσκολεύει τη ζωή. Εν ολίγοις ας μας δίνει τον εξοπλισμό και αφού το κράτος δεν προβλέπει για τη συντήρησή του ας χαλάσει στα χέρια μας. Τι νόημα έχει να μένει σώος αλλά κλειδωμένος στα ντουλάπια;;
Τεσπα θα σταματήσω με τη μιζέρια του σχολείου και θα ξαναγυρίσω στο θέμα μου.
Από ότι καταλαβαίνω σε αυτά τα λεφτά 150-200 ευρώ δεν έχω καμμιά ελπίδα... Αλλά έτσι για να συνεχίσω λίγο τον αυτοβασανισμό μου για πείτε μου, αν μπορείτε, τη φωτεινότητα θα την ελέγχω σε μονάδες Ansi Lumens υποθέτω... Άρα ποια είναι η τιμή φωτεινότητας που πρέπει να επιδιώξω για να με καλύψει για τη σχολική αίθουσα;
Τέλος, επειδή όπως καταλάβατε είμαι εντελώς άσχετη με τα τεχνικά χαρακτηριστικά, γιατί άλλοι προβολείς μετράνε τη φωτεινότητα σε χιλιάδες και άλλοι σε εκατόβαθμη κλίμακα Ansi Lumens; Αυτοί με τα 30,50 ,70 ,80 Ansi Lumens σημαίνει πως έχουν πολύ χαμηλή φωτεινότητα και δεν κάνουν για τη δουλειά μου;;
 

Zizik

Chauncey Gardiner * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.346
Reaction score
74.447
Άρα ποια είναι η τιμή φωτεινότητας που πρέπει να επιδιώξω για να με καλύψει για τη σχολική αίθουσα;
Δεδομένου οτι όλοι οι κινέζικοι LED (και όχι μόνο) δίνουν ψευδή στοιχεία φωτεινότητας, ο μόνος κατά τη γνώμη μου τρόπος εξασφάλισης είναι να πας σε ένα απο αυτά τα μαγαζιά και να δεχθούν να τον ανάψεις.
Σε αντίστοιχες συνθήκες φωτεινότητας θα πάρεις μιά ιδέα, και θα πειστείς για την ανάγκη καλύτερης συσκότισης. :D
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.402
Reaction score
94.001

Μηνύματα
3
Reaction score
5
Οκ! Θα κάνω μια οικονομία παραπάνω , τι να κάνω... Φίλε σε ευχαριστώ που ασχολήθηκε. Πραγματικά!
 

Μηνύματα
2.750
Reaction score
1.190
Αν αγορασεις προτζεκτορα ΧΩΡΙΣ ευκολη ρυθμιση της οριζοντιας παραλλαξης θα το μετανιωσεις με την πρωτη χρηση. Οι Epson εχουν μερικα μοντελα με τον ρυθμιστη πανω απο τον φακο. Δεν θυμαμαι μοντελο αλλα ειναι ιδανικοι για χρηση απο την εδρα.
 

Zizik

Chauncey Gardiner * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.346
Reaction score
74.447
Αν αγορασεις προτζεκτορα ΧΩΡΙΣ ευκολη ρυθμιση της οριζοντιας παραλλαξης θα το μετανιωσεις με την πρωτη χρηση. Οι Epson εχουν μερικα μοντελα με τον ρυθμιστη πανω απο τον φακο. Δεν θυμαμαι μοντελο αλλα ειναι ιδανικοι για χρηση απο την εδρα.
Σ' αυτή την τιμή δεν υπάρχουν αυτά. ;)
 

Μηνύματα
2.750
Reaction score
1.190
Βρέ καλά τα λές για το οικονομικό αλλά αυτή η ευκολία να έχεις από πολλές γωνίες, εύκολα, γρήγορα και άμεσα σωστότερη εικόνα είναι μοναδική. Και ο προτζέκτωρας είναι ΠΑΝΤΑ πάνω στην έδρα σου να τον ελέγχεις εσύ και όχι στα θρανία των μαθητών ( πολύ καλύτερη ασφάλεια για τους μαθητές,και για τον προτζέκτορα)
Ο πιο φθηνός της Epson είναι αυτός νομίζω Epson EB-S17
Εάν έβγαζα εγώ προδιαγραφές για σχολικούς προτζέκτωρες αυτή η λειτουργία θα ήταν 1000% υποχρεωτική και ας κόστιζε 130 € παραπάνω.
 

Zizik

Chauncey Gardiner * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.346
Reaction score
74.447
Όλοι οι προβολείς έχουν ηλεκτρονικό keystone correction, οπότε και οι φθηνότεροι μπορούν να τοποθετηθούν στο πλάι στην ανάγκη. ;)
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.317
Μηνύματα
2.858.312
Members
37.894
Νεότερο μέλος
tassos249
Top