Το καφενείο των φιλόζωων

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.792
Eδώ και λίγο καιρό έχω μια νέα μασκώτ στο μαγαζί μου.
Είναι μια γάτα μικρή σε ηλικία που ήταν έτοιμη να ψοφήσει.
Της είχαν πέσει οι τρίχες κυρίως στην ουρά, ήταν αδύνατη, δεν μπορούσε να κουνηθεί εύκολα και με το ζόρι έβγαζε ήχο που ήταν ένα αδύναμο βραχνό νιαούρισμα.
Της έβαζα φαγητό και δεν έτρωγε. Σαν να μην μπορούσε.
Έλεγα ότι μάλλον είναι στα τελευταία της.
Κάποια μέρα της έδωσα σούπα και μπόρεσε να την πιει σαν νερό και ζωήρεψε λίγο.
Μετά άρχισε να τρώει και τώρα είναι μια χαρά.
Έρχεται κάθε μέρα και αφού φάει, την πέφτει σε μια καρέκλα και κοιμάται.

IMG_20171013_211152.jpg

Όμως πήραν χαμπάρι και οι άλλες γάτες της γειτονιάς ότι υπάρχει φαγητό και έρχονται κάθε πρωΐ και εκλιπαρούν για φαγητό.
Μπαίνουν μέσα χωρίς φόβο και σχεδόν απαιτούν φαγητό.
Τις δίνω ότι έχω διαθέσιμο και φυσικά κονσέρβα που παίρνω φτηνά.

IMG_20171012_182950.jpg

Και σήμερα πριν λίγο ενώ τις τάϊζα, ήρθε και μου διαμαρτυρήθηκε ένας γείτονας και είπε ότι μαζεύω τις γάτες και τις καλομαθαίνω και έχει γίνει η γειτονιά "γατομαχαλάς" όπως μου το είπε χαρακτηριστικά και ότι εγώ έχω γίνει γατομαμή.
Ο ίδιος έχει έναν σκύλο που τον βγάζει βόλτα κάθε πρωϊ, αλλά χωρίς σακουλίτσα και γάντια.
Και μου είπε ότι αυτό που κάνω απαγορεύεται πλέον διά νόμου, δηλ. να ταΐζω αδέσποτα ζώα.
Ρε παιδιά βγήκε τέτοιος νόμος;
Απαγορεύεται να ταΐζεις αδέσποτα ζώα;

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
37.519
Πρεπει βασικα να καλεσεις την φιλοζωικη της περιοχης να τα στειρωσει .

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.799
Βοσκός έπιασε "φουρόγατο" στην Κρήτη - Τι λένε οι κτηνίατροι

Οι εξειδικευμένες μετρήσεις που έγιναν σε κτηνιατρείο των Χανίων, υπό την καθοδήγηση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, κατέδειξαν ότι το ζώο που πιάστηκε σε παγίδα κτηνοτρόφου στα Λευκά Όρη δεν είναι μία κοινή γάτα, αλλά ο κρητικός αγριόγατος ή «φουρόγατος» . . .

http://www.enikos.gr/society/541121/voskos-epiase-fourogato-stin-kriti-ti-lene-oi-ktiniatroi-photo

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.792
Πρεπει βασικα να καλεσεις την φιλοζωικη της περιοχης να τα στειρωσει .
Kαι πως θα τις πιάσει; Μόλις δουν άνθρωπο τρέχουν σφαίρα.
Άντε πιάστες, γάτες είναι, ανεβαίνουν στο δένδρο με μια δρασκελιά.

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
37.519
Βαζουν παγιδες. Αν τα στειρωσουν να τους κοψουν ελαχιστα το αυτι.
Μπορεις να σπονσοραρεις την στειρωση ,πρεπει να κανει κατι λιγο, 15 ευρω το γατι.

Πεστους οτι εχεις καποια αδεσποτα γατια που συμπαθεις και ταιζεις για να σου πουν τι να κανεις, γιατι τα 5 γατια τωρα ειναι 50 του χρονου τα 30 πατημενα απο αυτοκινητα.

Reaction score
1.815
Eδώ και λίγο καιρό έχω μια νέα μασκώτ στο μαγαζί μου.
Είναι μια γάτα μικρή σε ηλικία που ήταν έτοιμη να ψοφήσει.
Της είχαν πέσει οι τρίχες κυρίως στην ουρά, ήταν αδύνατη, δεν μπορούσε να κουνηθεί εύκολα και με το ζόρι έβγαζε ήχο που ήταν ένα αδύναμο βραχνό νιαούρισμα.
Της έβαζα φαγητό και δεν έτρωγε. Σαν να μην μπορούσε.
Έλεγα ότι μάλλον είναι στα τελευταία της.
Κάποια μέρα της έδωσα σούπα και μπόρεσε να την πιει σαν νερό και ζωήρεψε λίγο.
Μετά άρχισε να τρώει και τώρα είναι μια χαρά.
Έρχεται κάθε μέρα και αφού φάει, την πέφτει σε μια καρέκλα και κοιμάται.

View attachment 81471

Όμως πήραν χαμπάρι και οι άλλες γάτες της γειτονιάς ότι υπάρχει φαγητό και έρχονται κάθε πρωΐ και εκλιπαρούν για φαγητό.
Μπαίνουν μέσα χωρίς φόβο και σχεδόν απαιτούν φαγητό.
Τις δίνω ότι έχω διαθέσιμο και φυσικά κονσέρβα που παίρνω φτηνά.

View attachment 81472

Και σήμερα πριν λίγο ενώ τις τάϊζα, ήρθε και μου διαμαρτυρήθηκε ένας γείτονας και είπε ότι μαζεύω τις γάτες και τις καλομαθαίνω και έχει γίνει η γειτονιά "γατομαχαλάς" όπως μου το είπε χαρακτηριστικά και ότι εγώ έχω γίνει γατομαμή.
Ο ίδιος έχει έναν σκύλο που τον βγάζει βόλτα κάθε πρωϊ, αλλά χωρίς σακουλίτσα και γάντια.
Και μου είπε ότι αυτό που κάνω απαγορεύεται πλέον διά νόμου, δηλ. να ταΐζω αδέσποτα ζώα.
Ρε παιδιά βγήκε τέτοιος νόμος;
Απαγορεύεται να ταΐζεις αδέσποτα ζώα;

Ο νομος επιτρέπει την σίτιση των αδέσποτων ζωων εφόσον γίνεται σε δημοσιο η δικό σου χώρο. Απαγορεύεται να τοποθετείς τροφή σε ιδιόκτητο χώρο αλλου η κοινόχρηστο (πχ πυλωτη πολυκατοικίας). Μάλιστα ο νέος λέει ότι τους βάζεις τροφή στο φυσικο τους περιβαλλον δηλαδή δεν προσπαθεις καν να τα απομακρύνει από το σημείο που ζούνε. Μάλιστα ο νεος νομος απαγορεύει την παρεμπόδιση περίθαλψης αδέσποτων. Δηλαδή παράνομος είναι αυτος που θα σε εμποδίσει. ο νομος μεταφέρει την ευθύνη στον δήμο ο οποιος είναι υποχρεωμένος να προβλεψει ετησιο κονδυλι για την στείρωση των αδέσποτων σε συνεργασία είτε με φιλοζωιη είτε με ανάθεση έργου σε κτηνιατρο. Μάλιστα υποχρεώνει τον δήμο να επαναφέρει μετα την στείρωση το ζώο στο χώρο που διαβιουσε και όχι αλλου.

Επειδή ταιζω πάνω από 60-70 αδέσποτα έχω προμηθευτεί από τον δήμο μετά από αίτηση βεβαίωση ότι δεν απαγορεύεται η σίτιση αδέσποτων

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
37.519
Επειδή ταιζω πάνω από 60-70 αδέσποτα έχω προμηθευτεί από τον δήμο μετά από αίτηση βεβαίωση ότι δεν απαγορεύεται η σίτιση αδέσποτων
Αν τα ζωακια ειναι αστειρωτα ειναι πολυ αντιφιλοζωικη πρακτικη .Οποιος ταιζει αδεσποτα πρεπει να συνεννοηθει για την στειρωση τους.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
91.911
Αν τα ζωακια ειναι αστειρωτα ειναι πολυ αντιφιλοζωικη πρακτικη .Οποιος ταιζει αδεσποτα πρεπει να συνεννοηθει για την στειρωση τους.
Γιατι;
Μου φαινεται ανθρωποκεντρική άποψη, αλλά είμαι ανοικτός στα αντεπιχειρήματα

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.001
Συμφωνώ στον, χωρίς ευθανασίες φυσικά, έλεγχο του πληθυσμού, αλλά μη λέμε οτι ο Σταύρος και τόσοι άλλοι δεν είναι φιλόζωοι. ;)

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
91.911
Συμφωνώ στον, χωρίς ευθανασίες φυσικά, έλεγχο του πληθυσμού, αλλά μη λέμε οτι ο Σταύρος και τόσοι άλλοι δεν είναι φιλόζωοι. ;)
Σε καμία περίπτωση δεν είπα κατι τέτοιο.

Reaction score
1.815
Έχω με δικα μου έξοδα στειρωσει δεκάδες ζώα αλλα το πρόβλημα υπερβαίνει τις δυνατότητες των φιλοζωων να το ολοκληρώσουν μόνοι τους. Έτσι ο νομοθέτης προέβλεψε οι δήμοι να φροντίζουν για κονδύλια. Αλλα οι δήμοι έχουν πιο κερδοφόρους για τους δημάρχους δραστηριότητες να επιδοτησουν από την στείρωση των ζωων κι έτσι ο μονιμος επωδος είναι ότι προς το παρόν δεν εχουνχουν χρήματα.
Πάντως είναι ψυχολογικά ενδιαφερουσα η άποψη σου να τα αφήνουμε να πεθάνουν από πεινα εφόσον προς το παρόν δεν μπορούμε να τα στειρωσουμε. Θελει επιστημονικη βοηθεια η αποψη αυτη....

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.307
Members
38.540
Νεότερο μέλος
Ionianpower