Καλησπέρα στο forum. Πρόσφατα έγινα κάτοχος του DENON AVR-X4400H σε αντικατάσταση του πρόσφατου DENON AVR-X4100W τον οποίο είχα συνδυάσει με τον απίστευτο ηχητικά Yamaha DSP-A1. Για να είμαι ειλικρινής τον 4100 τον είχα αγοράσει πιο πολύ ως προενισχυτή για τον DSP-A1 που με συντροφεύει πάνω από 10ετία. Η κεντρική διαχείριση των εισόδων εξόδων (είχα εξωτερικό HDMI matrix για τον Α1), ή υποστήριξη των νέων φορμάτ ήχου, ή αυτόματη ισοστάθμιση με το μικρόφωνο καθώς και ο δυναμικός έλεγχος της έντασης της βραδινές ώρες ήταν οι λόγοι της αγοράς. Όταν είχα κάνει την σύγκριση του 4100 σε flat ρύθμιση με τον Α1 ηχητικά είχα απογοητευτεί. Με ενεργοποιημένα το DSP έπαιζε αξιοπρεπώς. Οπότε τον Α1 θα τον κρατούσα ως τελικό για τα μπροστινά ηχεία και για τα έξτρα 2 για 5.1.4 setup. Μπαίνοντας όμως στο τριπάκι του 3D ήχου είδα ότι υπήρχε και το DTS-X το οποίο δεν υποστήριζε. Οπότε μπήκα στην διαδικασία να τον πουλήσω ώστε με μια μικρή σχετικά χασούρα να επιλέξω ένα νεότερο μοντέλο. Για να είμαι ειλικρινής έψαχνα να βρω σε προσφορά τον απερχόμενο 4300. Τελικώς με μία καλή προσφορά που μου έγινε στον 4400 προτίμηση το καινούργιο μοντέλο για την άμεσα υποστήριξη του AURO 3D και των 32bit DAC AL32. To αποτέλεσμα τελικά με δικαίωσε. Δεν γνωρίζω αν η Denon μαζί με τα DAC βελτίωσε και τα ενισχυτικά, αλλά ό ήχος που βγάζει ο ενισχυτής σε στέρεο FLAT είναι εντυπωσιακός για πολυκάναλο ενισχυτή. Θεωρώ ότι σε καθαρότητα μπορεί να είναι καλύτερος από τον A1. Σε δυναμικά ίσως να υπολείπεται ελάχιστα. Επίσης η διαχείριση των streaming υπηρεσιών και του internet radio είναι πολύ βελτιωμένη με το HEOS app όπως και το νέο app για την διαχείριση του ενισχυτή. Είχα ένα μικρό bug με την εκτέλεση mp3 αρχείων του κινητού. Το Auro 3D δεν μπορώ να το δοκιμάσω ακόμα αλλά δοκίμασα το AURO 2D surround (μετατροπή 2 κάναλου σε surround) το οποίο ακούγεται πολύ καλά. Η αρχική ρύθμιση που έκανε το Audyssey MultEQ 32 δεν μου έδωσε καλό αποτέλεσμα μια και μάλλον ρύθμισε τα μπροστινά AS Artemis σε small και ο ήχος σε μπάσο σε πολυκάναλη χρήση φαινόταν να μην έχει όγκο. Χρησιμοποιώντας το L/R bypass που αφαιρεί το DSP στα μπροστινά ηχεία το ηχητικό αποτέλεσμα έγινε πολύ καλό. Θεωρώ ότι για τα χρήματα του είναι ένα πολύ τίμιο μηχάνημα που δεν θα απογοητεύσει. (το setup που έχω είναι 5.1 + Front Hight με Audio Spectrum Artemis, Estia, Serine και δύο πολύ απλά ηχεία yamaha για hight)
Most visitors online was 2872 , on 2 Jun 2025