Έκθεση Hxos eikona show 2017


Μηνύματα
27.077
Reaction score
25.011
Και τα υπόλοιπα δωμάτια που μου άρεσαν

Focal (πάλι :))

View attachment 84164


Rockport

View attachment 84165



Δεν γίνεται βρε dimifootη μου να σου άρεσαν τα focal που έπαιζαν σαν να χτυπάνε ντενεκέδες , και ταυτόχρονα να σου άρεσαν και τα rockport που ήταν ένα απείρως καλύτερο άκουσμα.
Τα focal scala utopia νομίζω ήταν απλά απογοητευτικά στα αυτιά μου , και ας είχαν άπλετο χώρο , μεγάλο χώρο γύρω στα 80 μπορεί και περισσότερα τετραγωνικά. Τα rockport σε πολύ μικρότερο χώρο θα μπορούσαν να μπουμπουνάνε ή να κάνουν το οποιοδήποτε ανεκδιήγητο ηχητικά αποτέλεσμα. Κι όμως έπαιξαν εξαιρετικά ( τα rockport).
Tα focal , είχαμε την εντύπωση με τους φίλους που πήγαμε μαζί , πως δεν τα άκουσε ποτέ ο σχεδιαστής τους μετά τον σχεδιασμό και την υλοποίησή τους. Δλδ σαν " αυτό έβγαλε το πρόγραμμα σχεδίασης αυτό είναι τέλος" Απλά απαράδεκτα. Και δεν φταίει ούτε ο χώρος ούτε τα συνοδά.
[DOUBLEPOST=1511725936][/DOUBLEPOST]
Πηγα με καλη διαθεση σημερα μεσημερακι, μπαινω απο τη πισω πορτα και κατεβαινω στο υπογειο....ξεκινησα ομορφα ακουγωντας audio solutions...συνεχιζω να ακουσω φοκαλ με μπρουνο....η class d βγαζει ακομα "ψευτικο"...
Ανεβαινω προς τα πανω....η μια απογοητευση πισω απο την αλλη με εξαιρεση τα vienna....και συνεχιζα προς τα πανω βλεποντας μεγαλα ονοματα σε ηχεια και ενισχυτικα να βγαζουν ήχους hi fi...και πολυ μπουμαρισμα...ακομα και ηχεια που θεωρούνται γειά σας...(kii) ....απλά απογοητευση.....ισως τα golden ear για τα λεφτα τους πολυ τιμια προταση.
Κατι ελληνικα ενισχυτικα που έβγαζαν κατι τρελούς θορύβους/βόμβους με τον κατασκευαστη τους να ζητα 14000 για τα μονομπλοκ...
Από εικόνα πολύ λίγα .......
Όσο και να ηθελα να χαρώ ....δεν μπόρεσα...
Κατεβαίνωντας λοιπόν προς το υπόγειο για να ξανακουσω φοκαλ, πέτυχα και τον κοτσιδη να βαζει ρουζ και λιπγκλος στη τουαλέτα.....η τελευταια ήταν η πιο ευχαριστη στιγμή στην έκθεση...

Τα παληκαρια της κρητης είχαν ένα τίμιο στημένο χώρο...

Συμφωνώ μαζί σου σχεδόν στο 100% , και λέω σχεδόν γιατί δεν πέρασα από κάποια δωμάτια.
 

vet

Audio, Δημοσιογράφος
Μηνύματα
8.229
Reaction score
8.109
παιδια αφφτα τα ακουσατε όλα εκει στη εκθεση ε?
μπαβο ρε παιδγια....
πηγα και εγω...
τα ιδγγγια ακουσα....
ετσιιι.
γραφτε κριτικές.....
συμφωνώ σε ΟΛΑ!
[DOUBLEPOST=1511726514][/DOUBLEPOST]και για να γραψω και εγω το μακρυ μου και το κοντό μου, τα γουφερ στα ηχειάκεια ων JBL έπαιζαν σαν τρελα και μπήκαμε σε έξοδα, ενώ η ηχομπάρα με τα ασύρματα 5.1 μας κατέστρεψε...

α ναι....
χατζηστάμου... μεγάλος έμπορας....
κοψ.... άριστος και αυτός....
τα λοιπά.... όπως τα εγράψατε... συμμμφωνωωω
 

Μηνύματα
1.123
Reaction score
725
Το χειρότερο δωμάτιο για μένα (δε θα πω πιο ηταν) ηταν ενα δωματιο που μυριζε τσιγαρίλα και πολύ άσχημη ιδρωτίλα.Το θεωρώ απαράδεκτο σε έκθεση κάτι τέτοιο.Ήταν το μόνο δωμάτιο που δεν κάθισα πολύ.
Κάθισα πολλές ώρες συνολικά και γυρισα ολα τα δωματια τραβώντας πολλά βίντεο υψηλής ανάλυσης.
Για μένα το τοπ της έκθεσης ήταν η ηχομπαρα της samsung.
 

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
14.399
Reaction score
27.689
Πρέπει να πω πως γύρισα χαρούμενος από την έκθεση γιατί και φέτος διαπίστωσα ότι δεν έχω κανένα λόγο να αρχίσω να ψάχνομαι να αλλάξω το πακετάκι ANTHEM MRX - MIRAGE OMs.

Η έκθεση νομίζω χειρότερη από ποτέ, και πρέπει να δώσω ένα μεγάλο μπράβο στους τολμηρούς εκθέτες.
Η εικόνα ανύπαρκτη, κρίμα. Θα έλεγα ότι ο ViewSonic PRO 7827HD με τα 690€ ήταν εξαιρετικός για τα χρήματα του. Δεν περίμενα τέτοια εικόνα σε αυτά τα χρήματα. Δεν έχω δει και τον ανταγωνισμό όμως, να σημειώσω.
Από ηχo τα ανύπαρκτα στο χώρο ELAC των 1700€ ήταν εντυπωσιακά.
Τα FOCAL και στα 2 δωμάτια για πρώτη φορα μου άφησαν καλές εντυπώσεις. Τα GOLDEN EAR επίσης μου άρεσαν.
Περίμενα να ακούσω κάτι εξαιρετικό από τα Κii που όμως δεν έγινε. Δεν μου άρεσαν, δεν ξέρω τη φταίει. Από μπάσο να μένεις με το στόμα ανοιχτό και τα σε χτυπάει στο στήθος ok, και λόγο χώρου, αλλα γενικά έκατσα αρκετή ώρα και όλα μου ακούγονταν ξερά. Μια από τα ίδια και για τα LS50, κρίμα που τα ασύρματα τα είχε να κάθονται να δούμε πως θα ήταν.

Γενικά δεν τρελάθηκα με την έκθεση, η οποια δείχνει απόλυτα τη συμβαίνει στην Ελληνική αγορά κατά την άποψη μου.
Ο κόσμος ενδιαφέρεται για φθηνές καλές λύσεις που να είναι και ελεγχόμενες σε μέγεθος.
Μερικοί αντιπρόσωποι στην κοσμάρα τους, ψάχνοντας τους μετρημένους στα δάχτυλα αγοραστές τους.
Στην παρουσίαση της NORDOST δεν μπορώ να πώ ότι άκουσα κάτι τρελα διαφορετικό. Δεν θα ξεχάσω όμως κάποιους ακροατές υψηλής πιστότητας που όταν ξεκίνησε την παρουσίαση ο άνθρωπος, έφυγαν γιατί όπως είπαν δεν ξέρουν αγγλικά. Sorry αλλα τη ακούνε στο πολλών μηδενικών σύστημα τους; Τερλέγκα ή Πάολα; Αναφέρομαι στην παραγωγή και όχι στο άκουσμα.
Γενικά πιστεύω πρέπει να την δούνε λίγο διαφορετικά οι αντιπρόσωποι γιατί δεν είμαστε ούτε Γερμανία, ούτε Πολωνια. Είμαστε μια αγορά με αγοραστική δύναμη 500€ - 700€, και αυτά δεν είναι δικά μου νούμερα. Είναι ερευνα που έχει δημοσιεύσει ο ΗΧΟΣ, αν δεν κάνω λάθος της YAMAHA.
Ελπίζω σε καλύτερες μέρες από του χρόνου.
 

Μηνύματα
950
Reaction score
1.128
Καλή η έκθεση για τα δεδομένα της εποχής.Ωραία ηχητικά τα focal και τα μικροσκοπικά elac.Επίσης μου άρεσαν τα ενισχυτικά της εγχώριας (Λάρισα) echo diastasis.Φώτος των pass.Kαι του χρόνου :)
IMG_20171125_105431.jpg
IMG_20171125_105515.jpg
 

Kotsidis John

Photography
Moderator
Μηνύματα
13.842
Reaction score
34.081
IMG_3955.JPG
IMG_3957.JPG
Επιστρεψαμε κι εμεις, με ασφαλεια, περασαμε πολυ ομορφα, πανω απ ολα ειδαμε φιλους, νεα προσωπα, τα παμε, τα ηπιαμε, μιλησαμε , γελασαμε, ακουσαμε πολλα κ ομορφα και μη συστηματα.

Ευχαριστουμε για ολα τους φιλους Αθηναιους και ολα τα παιδια!

Απο αυριο μετα τη δουλεια , εντυπωσεις και φωτογραφικο υλικο, αν βεβαια θελετε!
 




daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Μηνύματα
37.640
Reaction score
77.062
Και συ το χρημα.

Του χρονου παλι, αιντε κι εσυ κι o EAR σου, αιντε...
Α ΕΤΣ
ΠΕΣ ΤΑ!!
άιντε γιατί στις πλάτες μας χτίζει καριέρα εδώ πέρα
δεν ξέρει τι έχει ο τσίπης:D
 

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Administrator
Μηνύματα
46.964
Reaction score
23.739
Πάει κι αυτή η έκθεση, πάμε για την επόμενη.

Σαν εκθέτης ,τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα.

Απ το δωμάτιο της Wavemotion πέρασαν το Σάββατο 985 άτομα και την Κυριακή 730(είχαμε clicker και μετρούσαμε τους επισκέπτες).
Επειδή θέλω πάντα να δείχνουμε φρέσκα προιόντα, είχαμε φέρει τις νέες soundbars της JBL , νέα μοντέλα ακουστικών και όλα τα bluetooth speakers της JBL και της harman/kardon.
To ενδιαφέρον μονοπώλησαν , το JBL BOOMBOX,και η JBL SOUNDBAR 5.1.
Τόσα χρόνια σε εκθέσεις, δεν έχω ξανασυναντήσει τέτοια αποδοχή και ισχυρό ενδιαφέρον , όσο για την Soundbar 5.1.

Eπιμένω και ξαναλέω πως η έκθεση πρέπει ν αποκτήσει πιό consumer χαρακτήρα , έτσι ώστε να προσελκύσει νέους καταναλωτές.

Υπήρξαν πολλά αρνητικά , σε σχέση με την διοργάνωση.
1.Ελάχιστη διαφήμιση.
2.Και φέτος έπεσε μαζί με το τριήμερο black Friday.
3.Eπίσης συνέπεσε με την έκθεση XENIA.
4.Μικρό και σκοτεινό ξενοδοχείο.

Τέλος πάντων, παρά την κούραση , χάρηκα πολύ που είδα πολλούς φίλους και τα είπαμε , αν και δεν έμεινα στη ''μασασούρα'' πάνω απο 5 λεπτά.
 

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
27.245
Reaction score
78.924
γραφτε κριτικές.....
Διευκρίνηση, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις:

Οι δικές μου “κριτικές” αφορούν δωμάτια που μου άρεσαν.
Ειναι καθαρά υποκειμενικές απόψεις, και σε καμία περίπτωση δεν αφορούν στην πραγματική ποιότητα (ή μή) των αναφερόμενων συστημάτων, μιας και οι μεταβλητές (στήσιμο, χώρος, φασαρία, επιλογή μουσικής) ειναι πάντα χαοτικές σε μια έκθεση.

Ο σκοπός της παρουσίας μου στην έκθεση και των αναφορών μου σε αυτήν ηταν να περάσω (να περάσουμε) καλά. Σε καμία περίπτωση δεν ηταν οι αναφορές μου οδηγοί αγοράς.

Αντιθέτως. Απλώς θέλω
να γραψω και εγω το μακρυ μου και το κοντό μου
[DOUBLEPOST=1511734806][/DOUBLEPOST]Και άλλες δυο ώρες καθυστέρηση στην πτήση επιστροφής >:(
Ακόμα στο Ελ.Βελ είμαι >:(>:(>:(

Και δεν ήρθα με το αυτοκίνητο για να μην ταλαιπωρηθώ :gotcha:
 
Last edited:

Μηνύματα
59
Reaction score
24
Καλησπέρα σε όλους. Στην έκθεση πήγα Κυριακή μεσημέρι. Κατ' αρχήν συγχαρητήρια σε οργανωτές και συμμετέχοντες που επιμένουν σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Για εμένα που είμαι χομπίστας με περιορισμένο χρόνο η έκθεση μου δίνει μια ευκαιρία να ακούσω μηχανήματα και συστήματα τα οποία δεν θα άκουγα ποτέ. Σίγουρα όχι στις καλύτερες συνθήκες, αλλά μήπως και οι δικοί μας χώροι είναι τέλειοι.

Από τους μεγάλους χώρους ξεχώσισα τον ήχο του περιπτέρου της AthensProAudio (Focal & Mola-Mola μου είπαν). Εξαιρετικό στήσιμο και ηχητικό αποτέλεσμα σε έναν τόσο μεγάλο χώρο.

Ανεβαίνοντας βρήκα εξαιρετικό το ηχητικό αποτέλεσμα στο περίπτερο της MF Audio (ενισχυτικά Lamm, ηχεία δεν θυμάμαι). Επίσης στο περίπτερο της Sonus, όπου θεωρώ ότι το σύστημα (Sonus, Audio Research) ταίριαξε απόλυτα με τον χώρο ακρόασης. Τέλος νομίζω ότι τον καλύτερο ήχο τον άκουσα στο περίπτερο του Ορφέα που αφορούσε τα καλώδια της Nordost (Dcs, VTL, Wilson αν δεν κάνω λάθος).

Και του χρόνου.
 

Μηνύματα
72
Reaction score
53
Καλημέρα σε όλους. ..
Θά ήταν τό λιγότερο...αχαριστια να μην αναγνωρίσει κανείς τον κόπο και τα χρήματα που καταθέτουν οργανωτές και εκθέτες για να γίνει πραγματικότητα μία εκθεση ειδικά στις δύσκολες μέρες της ελληνικής πραγματικοτητας....
Εχω την αίσθηση ότι η παρουσία όλων των επισκεπτών για ακομη μία φορά δίνει κουράγιο στους επαγγελματιες του χώρου να δηλώνουν παρών παίρνοντας ρίσκα για τα καθολα (κατα τη γνώμη μου) εξαιρετικά ηχητικά και οπτικα προϊόντα που εμπορεύονται. ...
Οι δυσκολίες παρουσίασης γνωστές σε όλους και αναμφίβολα υπαρκτές. ..
Ας σταθούμε όμως στα χαμόγελα που ανταλλάξαμε, στα καινούρια που είδαμε, στις ευχές που δώσαμε για υγεία και επανειδειν του χρόνου. ..
Φιλικα
Avsitekostas / Κώστας Πανταζής.
 

Μηνύματα
1.123
Reaction score
725
Φυσικά μπράβο σε όλους τους εκθέτες που σε τόσο δύσκολους καιρους κατάφεραν με τις δυνάμεις τους την αξιοπρεπή παρουσία τους στην έκθεση.
Ξέχασα όμως να ευχαριστήσω και τις κοπέλες που βρισκόντουσταν στο ισόγειο και μου μιλούσαν όμορφα.;)
 

Μηνύματα
426
Reaction score
378
Καλησπέρα,
Νομίζω ο καλύτερος ήχος της έκθεσης.
Διευκρίνηση, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις:

Οι δικές μου “κριτικές” αφορούν δωμάτια που μου άρεσαν.
Ειναι καθαρά υποκειμενικές απόψεις, και σε καμία περίπτωση δεν αφορούν στην πραγματική ποιότητα (ή μή) των αναφερόμενων συστημάτων, μιας και οι μεταβλητές (στήσιμο, χώρος, φασαρία, επιλογή μουσικής) ειναι πάντα χαοτικές σε μια έκθεση.

Ο σκοπός της παρουσίας μου στην έκθεση και των αναφορών μου σε αυτήν ηταν να περάσω (να περάσουμε) καλά. Σε καμία περίπτωση δεν ηταν οι αναφορές μου οδηγοί αγοράς.

Αντιθέτως. Απλώς θέλω

[DOUBLEPOST=1511734806][/DOUBLEPOST]Και άλλες δυο ώρες καθυστέρηση στην πτήση επιστροφής >:(
Ακόμα στο Ελ.Βελ είμαι >:(>:(>:(

Και δεν ήρθα με το αυτοκίνητο για να μην ταλαιπωρηθώ :gotcha:
Καλημέρα,
θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου και επιπλέον αν και είσαι ελαφρώς ενεργειακός(αστειεύομαι)
τα ακούσματα που σου άρεσαν ταυτίζονται με τα δικά μου(focal-mola,lamm-rockport.rega brio-gold note).
Eπίσης με ξάφνιασαν πολύ θετικά τα Κ//-three.
 

stavrosz

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
1.227
Reaction score
1.599
Θεωρώ ότι ο συνδυασμος Gryphon + Vienna acoustic ήταν όχι μονο ο καλύτερος αλλα ο καλυτερος που έχω ακούσει εδώ και καιρο.
Μου άρεσαν τα Rockport με τα τους SRA.
Καλές εντυπώσεις από την Goldenear.
Φανταστικο το LS50 θα γραψει ιστορία.
Πολυ καλο το absolute dac δυστυχώς σε αυτή την τιμη πιστεύω δεν εχει κανενα μέλλον.
Αυξημένη αλλα όχι οσο θαθελα η παρουσία ακουστικών και ενισχυτών ακουστικών. Μα δεν εχουν καταλάβει ότι είναι το μέλλον εμπορικά αυτο το κομμάτι;

Θαθελα περισσότερα καταστήματα δίσκων.....
Θαθελα κιαλλους εκθέτες.... μου δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι σε κανα δυο χρονια θα σταματήσει η έκθεση...

Δεν μπηκα σε κάποια δωμάτια λόγω συνωστισμού και δεν ειδα... που ήταν τα Audio note, Nagra, Conrad Johnson, PSaudio, Harbeth, κλπ κλπ ηταν σε δωμάτια που δεν καταφερα να μπω η απουσίαζαν;
 

Μηνύματα
2.458
Reaction score
1.719
Πέρασα ωραία, μου άρεσαν πολλά συστήματα (μήπως γερνάω?).
Νομίζω ότι τα chameleon με τον λαμπάτο των 50βατ ήταν τα πιο κοντινά στα γούστα μου, υποθέτω ότι σε μεγαλύτερο χώρο θα ακούγαμε κάτι πολύ...εξαιρετικότερο!
Ο φίλος Γιώργος Κοψ με τα Vienna και τα Gryphon είχαν επίσης πολύ καλό ήχο.
Τα μόλα-μόλα και τα "φτηνά" focal μου αρέσανε περισσότερο από τα μεγάλα στο υπόγειο.
Οι συμπαθέστατοι Τσακιριδαίοι με τα spendor είχαν κλασσικά πολύ καλό ήχο, γήινο και απο άποψη ηχητικής παρουσίας αλλά και απο άποψη...χρηματικής αξίας.
Τα Lamm με τα Rockport δεν τα άκουσα καλά αλλά νομίζω ότι δε "χωρούσαν" στο δωμάτιο με τίποτα.
Τα μεγάλα ηλεκτροστατικά με τα burmester ήταν λίγο κατώτερα των προσδοκιών μου, εντυπωσιάστηκα όμως με το μέγεθος τους (όχι το ηχητικό).
Ο φίλος Βασίλης με το ayazi είχε επίσης πολύ καλό-μεστό-γήινο-ανθρώπινο ήχο, πολλά μπράβο.

Σίγουρα ξεχνάω πράγματα αλλά σε γενικές γραμμές μπράβο στους εκθέτες!
 

sterkon

Τελεοράσεις!
Μηνύματα
982
Reaction score
1.616
Δεν μπηκα σε κάποια δωμάτια λόγω συνωστισμού και δεν ειδα... που ήταν τα...
Δεν είχε κανα φυλλαδιάκι - σχεδιάγραμμα με τα δωμάτια και τους εκθέτες στο καθένα;;
Έτσι ανοίγατε την πόρτα (την ανοιχτή) και ψάχνατε να δείτε που μπήκατε;;; :o
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.316
Μηνύματα
2.858.294
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top