log... z-906 και δεύτερο sub

Reaction score
118
Καλησπέρα στους φίλους.
Θέλω να συνδέσω στο 5.1 σετάκι μου ένα ακόμη sub για κάποιες περιστάσεις που χρειάζεται δυνατότερο sub με καλύτερες συχνότητες στο χαμηλό.
Το σύστημα το έχω συνδεδεμένο με μια οπτική ίνα μόνο απ'την τηλεόραση και τίποτ'άλλο. Όλα περνάνε απο εκεί.
Με τι τρόπο μπορώ να συνδέσω το sub;
Είτε στην τηλεόραση είτε στον ενισχυτή, δηλαδή στον ενσωματωμένο που έχει το sub.
Ευχαριστώ.

Attachments

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.905
Μόνο στην τηλεόραση συνδέεται, αν αυτή έχει RCA preouts. Υποθέτω πως το άλλο sub έχει RCA είσοδο.

Reaction score
118
Ναι rca έχει. Όμως... μπορεί παράλληλα να δίνει έξοδο η τηλεόραση σε οπτική και rca; Γνωρίζεις; η να κάνω δοκιμή; (δεν είναι εύκολο αυτή την στιγμή. Προτού μεταφέρω το τεράστιο sub, έκανα το θέμα εδώ).

Reaction score
6.238
Μιας και εχω τα 906 στον υπολογιστη να σου πω οτι δεν φταιει το δευτερο σαμπ που κατι σου λειπει. Τα περιφερειακα ηχεια ειναι το προβλημα. Επισης το να βαλεις δευτερο σαμπ χωρις dsp και χωρις crossover μου φαινεται οτι θα κανει τα πραγματα χειροτερα.... my2cents

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.905
Επισης το να βαλεις δευτερο σαμπ χωρις dsp και χωρις crossover μου φαινεται οτι θα κανει τα πραγματα χειροτερα.... my2cents
'Ολα τα ενεργά subs (που δεν είναι τμήμα πακέτου) έχουν crossover, θεωρητικά μπορεί κάπως να παίξει.

Reaction score
118
Μιας και εχω τα 906 στον υπολογιστη να σου πω οτι δεν φταιει το δευτερο σαμπ που κατι σου λειπει. Τα περιφερειακα ηχεια ειναι το προβλημα. Επισης το να βαλεις δευτερο σαμπ χωρις dsp και χωρις crossover μου φαινεται οτι θα κανει τα πραγματα χειροτερα.... my2cents
Δεν το θέλω για συμπλήρωση σέτ ηχείων αλλα για εξειδικευμένη χρήση μερικές φορές.

Zizik, έχω μια LG UHD την 850 2015. Όχι HDR. 65άρα.

Reaction score
6.238
'Ολα τα ενεργά subs (που δεν είναι τμήμα πακέτου) έχουν crossover, θεωρητικά μπορεί κάπως να παίξει.
Σωστα. Απλα το προβλημα με τα logitech ειναι η ελλειψη μεσεοχαμηλων και μεσεων και οχι χαμηλων... επομενως τα πραγματα θα γινουν ακομα χειροτερα. Βεβαια απο οτι λεει ο φιλος το θελει για εξειδικευμενη χρηση την οποια δεν μας αναφερει και επομενως φανταζομαι θα ξερει τι θελει, αρα παω πασο.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.905
Πάλι δεν αναφέρεις κωδικό της τηλεόρασης... :rolleyes:
Αν όμως είναι η 65UH850V, δεν έχω διαβάσει χειρότερο manual στη ζωή μου. Δεν αναφέρει τίποτα για ήχο.

Λογικά, αν δεν υπάρχει στο menu ρύθμιση εξόδου ήχου, όλες οι έξοδοι είναι συνεχώς ενεργές.

Over and out απο 'μένα.

Reaction score
118
Πάλι δεν αναφέρεις κωδικό της τηλεόρασης... :rolleyes:
Αν όμως είναι η 65UH850V, δεν έχω διαβάσει χειρότερο manual στη ζωή μου. Δεν αναφέρει τίποτα για ήχο.

Λογικά, αν δεν υπάρχει στο menu ρύθμιση εξόδου ήχου, όλες οι έξοδοι είναι συνεχώς ενεργές.

Over and out απο 'μένα.
Δεν είμαι σπίτι, γι'αυτό δεν ξέρω το ακριβές μοντέλο. Θα δω πάντως. Λες οτι είναι όλες ενεργές ε; Άρα μπορώ να έχω παράλληλη έξοδο ήχου. το τι αποτέλεσμα θά'χω, μένει εμπράκτως να το δω!

Reaction score
30.456
Αν η τηλεόραση είναι η 65UH 850 ,τα rca που έχει είναι inputs.
Η μοναδική αναλογική έξοδος ήχου που έχει ,είναι αυτή των ακουστικών.

Reaction score
118
Αν η τηλεόραση είναι η 65UH 850 ,τα rca που έχει είναι inputs.
Η μοναδική αναλογική έξοδος ήχου που έχει ,είναι αυτή των ακουστικών.
Ναι πολύ σωστά.
Λοιπόν έκανα σήμερα την δοκιμή. Έβαλα στην έξοδο ακουστικών καρφάκι σε rca αλλα αμέσως απομόνωσε τον ήχο της οπτικής της τηλεόρασης προς το 906.
Επομένως, δεν βρήκα λύση. Σας παραθέτω τα 2 πάνελ. Του sub και της τηλεόρασης.

Attachments

Reaction score
30.456
Ναι πολύ σωστά.
Λοιπόν έκανα σήμερα την δοκιμή. Έβαλα στην έξοδο ακουστικών καρφάκι σε rca αλλα αμέσως απομόνωσε τον ήχο της οπτικής της τηλεόρασης προς το 906.
Επομένως, δεν βρήκα λύση. Σας παραθέτω τα 2 πάνελ. Του sub και της τηλεόρασης.
Από scart σε rca ,θα καταφέρεις κατά πάσα πιθανότητα να πάρεις σήμα ,χωρίς να απομονωθεί η έξοδος οπτικής.

Τώρα ,το τι αποτέλεσμα θα έχεις αν συνδέσεις έτσι δεύτερο sub ,είναι μια άλλη κουβέντα...

Reaction score
118
Από scart σε rca ,θα καταφέρεις κατά πάσα πιθανότητα να πάρεις σήμα ,χωρίς να απομονωθεί η έξοδος οπτικής.

Τώρα ,το τι αποτέλεσμα θα έχεις αν συνδέσεις έτσι δεύτερο sub ,είναι μια άλλη κουβέντα...
To "μενού" ήχου της τηλεόρασης φαίνεται στην παρακάτω φώτο.
Ταυτόχρονα σου επιτρέπει να διαλέξεις μεταξύ ενσωματωμένων ηχείων και οπτικής, ή ενσωματωμένων και ακουστικών. Οπτικής και ακουστικά, όχι.

Attachments

Reaction score
30.456
To "μενού" ήχου της τηλεόρασης φαίνεται στην παρακάτω φώτο.
Ταυτόχρονα σου επιτρέπει να διαλέξεις μεταξύ ενσωματωμένων ηχείων και οπτικής, ή ενσωματωμένων και ακουστικών. Οπτικής και ακουστικά, όχι.
Την επιλογή οπτική και line out ταυτόχρονα, στην επιτρέπει; Γιατί έτσι το jack των ακουστικών θα δουλέψει σαν αναλογικό pre out , χωρίς να μπλοκάρει την οπτική....υποθέτω.

Reaction score
118
Την επιλογή οπτική και line out ταυτόχρονα, στην επιτρέπει; Γιατί έτσι το jack των ακουστικών θα δουλέψει σαν αναλογικό pre out , χωρίς να μπλοκάρει την οπτική....υποθέτω.
Έχει τις 2 επιλογές που ανέφερα μόνο. Μάλλον μόνο με εξωτερικό ενισχυτή θα μπορέσω να τ'ακούσω. Ή με κάποια γεφύρωση που θα θυσιάζει εντελώς την ορθότητα ποιοτικής συνδέσεως. Απλά θα τεστάρω τις έντονες χαμηλές.

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.245
Members
38.542
Νεότερο μέλος
v.angelos