Network player

Reaction score
674
Καλημέρα στην παρέα.
Θα ήθελα τα φώτα σας για την αγορά ενός network player κάποιου απο τα παρακάτω :

https://www.denon.gr/gr/product/hifi/networkplayer/dnp730ae

https://europe.yamaha.com/en/products/audio_visual/hifi_components/np-s303/index.html

http://www.eu.onkyo.com/en/products/ns-6130-132943.html

το budget μου ειναι max 400€.
Με ενδιαφερει να εχει ένα αξιοπρεπές dac ώστε να συνδέσω το cd player για να ακούω όσο το δυνατόν καλύτερα ( για την ώρα χρησιμοποιώ το dac του ενισχυτή μου onkyo 9010).
Ευχαριστώ.

Reaction score
674
γιατι δεν ριχνεις μια ματια και στις αγγελιες ? https://www.avsite.gr/forum/forums/Μ-Α-ΠΗΓΕΣ.202/

υπαρχουν καποια κομματια που ειναι πολυ ανωτερα απο το budget σου.
Έχω κοιτάξει αλλα προτιμώ να πάρω κάτι καινούριο και «φρέσκο» για να ειναι όσο το δυνατόν περισσότερο future proof.

jnk

Reaction score
99
Απο τις επιλογες που αναφερεις, εχω εμπειρια μονο με το Denon. Αξιοπρεπεστατη λυση, καλη ποιοτητα κατασκευης, γενικα ευκολοχρηστο και καλα εξοπλισμενο και, το κυριοτερο, σε πολυ καλη τιμη.

Reaction score
674
Απο τις επιλογες που αναφερεις, εχω εμπειρια μονο με το Denon. Αξιοπρεπεστατη λυση, καλη ποιοτητα κατασκευης, γενικα ευκολοχρηστο και καλα εξοπλισμενο και, το κυριοτερο, σε πολυ καλη τιμη.
Το dac του denon ειναι καλύτερο απο του ενισχυτή μου; θα καταλάβω κάποια διαφορα;

Reaction score
1.739
Καλημέρα.

Μεινε με το dac του ενισχυτη σου και μαζεψε τα διπλά/τριπλα για κατι αξιοπρεπες.

Τα Network players στα 400 ευρω, ειναι για κλάματα, «σερνονται», κολλάνε συνεχεια, δε βλεπουν τους δισκους ntfs, δε βλεπουν alac, η εφαρμογη τους για τα smartphone εχει τα χάλια της, κλπ, κλπ.

Το denon το’χα και το χαρισα, για να μη πάθω κανά νευρικο κλονισμό!
Η μεγαλύτερη φόλα που’χω αγοράσει ποτέ στη ζωή μου!

Κοιτα για το μικρο μοντέλο της cambridge audio, νομιζω το cxn.

Αυτά.

Last edited:

Reaction score
674
Καλημέρα.

Μεινε με το dac του ενισχυτη σου και μαζεψε τα διπλά/τριπλα για κατι αξιοπρεπες.

Τα Network players στα 400 ευρω, ειναι για κλάματα, «σερνονται», κολλάνε συνεχεια, δε βλεπουν τους δισκους ntfs, δε βλεπουν alac, η εφαρμογη τους για τα smartphone εχει τα χάλια της, κλπ, κλπ.

Το denon το’χα και το χαρισα, για να μη πάθω κανά νευρικο κλονισμό!
Η μεγαλύτερη φόλα που’χω αγοράσει ποτέ στη ζωή μου!

Κοιτα για το μικρο μοντέλο της cambridge audio, νομιζω το cxn.

Αυτά.
Υπερβαίνει παρά πολύ το budget μου το cxn
Το πολύ να φτάσω τα 500-550€.
Κοιτάω και το pioneer 50ae που ειναι κοντά σε αυτά τα χρήματα (μεταχειρισμένο)

Reaction score
7.194
Κοιτάω και το pioneer 50ae που ειναι κοντά σε αυτά τα χρήματα (μεταχειρισμένο)
το Ν-50Α εννοεις,το 50ΑΕ ειναι ολοφρεσκο μοντελο (εχει wi-fi,bluetooth σε σχεση με το N-50A,δεν ξερω διαφορες σε dac κλπ) και η τιμη του θα ειναι γυρω στα 800+ ευρω (αρκετα πιο ακριβο απο το Ν-50Α).
Το 30ΑΕ ειναι μια καλη επιλογη,αλλα οπως και το 730 της Denon, τιποτα το ιδιαιτερο ηχητικα,ενω δεν εχουν τη δυνατοτητα να δουλεψουν και σαν dac/usb dac οπως το 50Α.Το 303 της yamaha ,εχει το πλεονεκτημα της πολυ καλης application (musicast),αλλα ηχητικα πρεπει να παιζει στα ιδια επιπεδα με το 30 και 730.
Αν θελεις τη γνωμη μου,παρε ενα yamaha wxad-10 για net radio & spotify με 120 ευρω (προσφορα εβδομαδας απο τον ΝΑΚΑ) και για τις σοβαρες ακροασεις παρε ενα usb dac (με 400+ ευρω) και να το συνδεσεις στο laptop σου.

Reaction score
674
το Ν-50Α εννοεις,το 50ΑΕ ειναι ολοφρεσκο μοντελο (εχει wi-fi,bluetooth σε σχεση με το N-50A,δεν ξερω διαφορες σε dac κλπ) και η τιμη του θα ειναι γυρω στα 800+ ευρω (αρκετα πιο ακριβο απο το Ν-50Α).
Το 30ΑΕ ειναι μια καλη επιλογη,αλλα οπως και το 730 της Denon, τιποτα το ιδιαιτερο ηχητικα,ενω δεν εχουν τη δυνατοτητα να δουλεψουν και σαν dac/usb dac οπως το 50Α.Το 303 της yamaha ,εχει το πλεονεκτημα της πολυ καλης application (musicast),αλλα ηχητικα πρεπει να παιζει στα ιδια επιπεδα με το 30 και 730.
Αν θελεις τη γνωμη μου,παρε ενα yamaha wxad-10 για net radio & spotify με 120 ευρω (προσφορα εβδομαδας απο τον ΝΑΚΑ) και για τις σοβαρες ακροασεις παρε ενα usb dac (με 400+ ευρω) και να το συνδεσεις στο laptop σου.
Καλησπέρα το θέμα ειναι οτι δεν έχω laptop και προτιμώ να μην μπλέξω τώρα με dac ίσως να το σκεφτώ αργότερα.
Το N50A δεν εχει τις ασύρματες ευκολίες του Ν50ΑΕ σωστά;
Ρωτάω γιατι υπαρχει αγγελια για Ν50Α στο budget μου οποτε αν ειναι καλύτερο απο τα onkyo, yamaha και denon ίσως να το προτιμήσω.

Reaction score
7.194
Καλησπέρα το θέμα ειναι οτι δεν έχω laptop και προτιμώ να μην μπλέξω τώρα με dac ίσως να το σκεφτώ αργότερα.
Το N50A δεν εχει τις ασύρματες ευκολίες του Ν50ΑΕ σωστά;
Ρωτάω γιατι υπαρχει αγγελια για Ν50Α στο budget μου οποτε αν ειναι καλύτερο απο τα onkyo, yamaha και denon ίσως να το προτιμήσω.
Oχι δεν εχει wi-fi ουτε bluetooth,αλλα μονο ethernet.Σαν κατοχος της συσκευης μπορω να σου πω οτι δεν ειναι σημαντικο μειονεκτημα (η ελλειψη bluetooth δεν ειναι καν μειονεκτημα),με δυο powerlines κανεις δουλεια ή ακομα πιο απλα με ενα wi-fi repeater με εξοδο σε ethernet. Eιανι καλυτερο απο τα αλλα που αναφερεις,ενω εγω δεν εχω προβλημα με την application ή με το να διαβασει γρηγορα υλικο απο σκληρο δισκο απο την usb.Το μονο οτι διαβαζει fat32,οποτε εχω διαμορφωσει ενα φορητο 2.5" usb3,1TB σε αυτο το φορμα και εχω ριξει εκει ολη τη μουσικη.Διαβαζει τον δισκο σε μερικα δευτερολεπτα και μετα η πλοηγηση δεν εχει κανενα προβλημα ή καθυστερηση.

Last edited:

Reaction score
674
Oχι δεν εχει wi-fi ουτε bluetooth,αλλα μονο ethernet.Σαν κατοχος της συσκευης μπορω να σου πω οτι δεν ειναι σημαντικο μειονεκτημα (η ελλειψη bluetooth δεν ειναι καν μειονεκτημα),με δυο powerlines κανεις δουλεια ή ακομα πιο απλα με ενα wi-fi repeater με εξοδο σε ethernet. Eιανι καλυτερο απο τα αλλα που αναφερεις,ενω εγω δεν εχω προβλημα με την application ή με το να διαβασει γρηγορα υλικο απο σκληρο δισκο απο την usb.Το μονο οτι διαβαζει fat32,οποτε εχω διαμορφωσει ενα φορητο 2.5" usb3,1TB σε αυτο το φορμα και εχω ριξει εκει ολη τη μουσικη.Διαβαζει τον δισκο σε μερικα δευτερολεπτα και μετα η πλοηγηση δεν εχει κανενα προβλημα ή καθυστερηση.
Έχω καλώδιο ethernet δίπλα οποτε αυτο δεν θα ειναι πρόβλημα.
Το dac του ειναι καλύτερο απο του ενισχυτή μου; ώστε να το περνάω απο εκεί;

Reaction score
7.194
Αν έχεις ethernet διπλα τότε κανένα πρόβλημα.Ναι είναι καλύτερο από τον onkyo.

Reaction score
657
Χωρίς να είμαι ειδικός στο τομέα του HI-FI / HI-END ηχου, μηπως θα αξιζε να κοιταξεις κάποια λυση με Raspberry Pi3 και ενα DAC HAT η Transport HAT?

Ενα rasbery 3 εχει 60 ευρω και ενα DAC HAT έχει απο 30 μεχρι 100. Εάν βαλεις και κανα καλυτερο γραμμικο τροφοδοτικο θα βελτιωθει ακομα περισότερο η ποιοτητα/πιστότητα του ήχου.
Εχω ακουσει πολυ καλα λογια απλά προσωπικα δεν μπορω να εκφερω γνωμη μιας και δεν μου εχει ερθει ακομα το Allo DigiOne ΗΑΤ (COaxial/BNC), ωστε να δω ποσο καλυτερα θα ειναι σε σχέση με το HDMI του Raspberry που ήδη χρησημοποιώ.
Ήδη ειμαι πολυ ευχαριστημενος, τοσο απο ποιότητα ήχου όσο και απο ευκολία χρήσης αλλά ανμένω και το Allo DigiOne εντος εβδομαδα ωστε να συνδεθλει με coaxial πανω στον ενισχυτη μου (Pioneer SC-LX83).

Παραθέτω μερικά λινκς
#Bare HATs for raspberry
# Digital Transport HAT το οποιο θεωρειται πολυ καλο εαν έχεις ηδη καλο εξωτερικο DAC.
Allo DigiOne : https://www.allo.com/sparky/digione.html - κουμπώνει πανω στο RPI3

# Αντιστοιχα απο την Hifiberry ειναι πιο φτηνό και θέλει σιγουρα ενα γραμικο τροφοδοτικό για να λαμψει.
https://www.hifiberry.com/products/digiplus/ - κουμπώνει πανω στο RPI3

# Εαν θέλεις DAC, αυτό εχει επισης αποσπάσει καλές κρτικές.
Allo DAC : https://www.allo.com/sparky/boss-dac.html - - κουμπώνει πανω στο RPI3

#Αντίστοιχα απο την hifiberry
https://www.hifiberry.com/products/dacplus/ - κουμπώνει πανω στο RPI3

# Λογισμικο
Volumio.org - πολυ ευκολο γρήγορο και ευχρηστο. Τόσο απο web όσο και απο Mobile app.

Ελπίζω να σε βοηθησα.

Ευχαριστώ,
Γιωργος

Reaction score
674
Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον και την παραπάνω πρόταση.
Για την ώρα εξετάζω όλες τις συμβουλές σας και δεν έχω ξεκαθαρίσει ακόμη σε ποια λύση θα προχωρήσω.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.627
Members
38.582
Νεότερο μέλος
NikolasLegend7