stanton t.55

Reaction score
60
Καλησπερα σε ολους, ο αγιος Βασιλης ηρθε λιγο νωριτερα και εφερε το εν λογω πικαπ.
Χτες αργα συνδεθηκε και δοκιμαστηκε και ολα δειχνουν μια χαρα. Πανε αρκετα χρονια που εχω φυγει απο το βινυλιο αλλα η δισκοθηκη υπαρχει και ηθελα να την ξαναακουσω.
Το πικαπ εχει συνδεθει σε εναν marantz 7011 και παιζει με ενα ζευγαρι kilpsch rf280 προς το παρον (και το κοντινο μελλον).
Η ερωτηση μου.... ακουω εναν βομβο και δεν μπορω να καταλαβω εαν φταινε τα βινυλια ή κατι αλλο. Καμμια ιδεα πανω στο θεμα;
Ευχαριστω και καλες γιορτες.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.563
Γείωσες το πικ απ;
Το συνέδεσες σε είσοδο line ή σε είσοδο phono;

wizzy

Reaction score
22.563
Όχι. Απάντησα από κινητό, δεν είχα τη δυνατότητα να ψάξω να βρω το ακριβές μοντέλο του πικ απ, οπότε έκανα τις δύο πιο κοινές ερωτήσεις στο θέμα "βόμβος από πικ απ".¨

Ούτως ή άλλως, θα ήταν καλό να βρεθεί τρόπος να γειωθεί το πικ απ.

Reaction score
30.455
Όχι. Απάντησα από κινητό, δεν είχα τη δυνατότητα να ψάξω να βρω το ακριβές μοντέλο του πικ απ, οπότε έκανα τις δύο πιο κοινές ερωτήσεις στο θέμα "βόμβος από πικ απ".¨

Ούτως ή άλλως, θα ήταν καλό να βρεθεί τρόπος να γειωθεί το πικ απ.
Ναι βρε..δεν το είπα για σένα.
Λογικά ο βόμβος θα φύγει με τη γείωση ,για αυτό αναρωτιέμαι πώς μπορεί να γίνει.
[DOUBLEPOST=1513963237][/DOUBLEPOST]Άσχετο με τον βόμβο...αλλά μήπως να σκεφτεί ο φίλος και την αλλαγή του headshell με ένα τέτοιο?

Γιατί αυτός ο ίσιος βραχίονας δεν...

Reaction score
15.469
σε phono. δεν εχω γειωσει κατι, δεν βρηκα και κατι σχετικο στο μανουαλ
μηπως πρεπει να συνδεθει σε line εισοδο ? για καποιο λογο δεν εχουνε βαλει αυτοι οι πονηροι γειωση ...

wizzy

Reaction score
22.563
Ναι βρε..δεν το είπα για σένα.
Λογικά ο βόμβος θα φύγει με τη γείωση ,για αυτό αναρωτιέμαι πώς μπορεί να γίνει.
Ναι βρε, το κατάλαβα ότι δεν το είπες για μένα.

Ας απαντήσουν οι γνωρίζοντες για τη γείωση, αν και...

@gager: Θα σου πρότεινα να βάλεις αυτό το πικ απ στο ράφι και να το κάνεις μπιμπελό. Όσο το χρησιμοποιείς, κάνεις ζημιά στους δίσκους σου. Κατάφερα να δω ποιο μοντέλο είναι κι όντως, ο ίσιος βραχίονας είναι σκέτη καταστροφή. Ειλικρινά σου μιλάω, εάν ενδιαφέρεσαι για τους δίσκους σου, μην χρησιμοποιείς αυτό το πικ απ για να τους ακούς.

Reaction score
30.455
μηπως πρεπει να συνδεθει σε line εισοδο ? για καποιο λογο δεν εχουνε βαλει αυτοι οι πονηροι γειωση ...
'Εχει ένα διακοπτάκι πίσω LINE-PHONO που σημαίνει πως έχει ενσωματωμένη προενισχυση.
Αν συνδεθεί σε line θα πρέπει και το διακοπτάκι να πάει στο line και το αντίστροφο για το phono.

Reaction score
15.469
'Εχει ένα διακοπτάκι πίσω LINE-PHONO που σημαίνει πως έχει ενσωματωμένη προενισχυση.
Αν συνδεθεί σε line θα πρέπει και το διακοπτάκι να πάει στο line και το αντίστροφο για το phono.
αυτο θα πρεπει να επισημανθει ... μπορει να μη κατεχει ο αθρωπος ! ... επαε δε κατεχω εγω ... (ακομη ασυρματο με λαμπες χρησιμοποιειτε ? - θα σε μαλωσουνε οι ενεργιοι ... )

πι-ες
ο wizzy μου φαινεται πως εχει δικιο αποπανω ...

παω 'δα ... εχω ν' αποκριθω σε κατι παραωρους απου τως ηβαλα μια φωτο κι εκουζουλαθηκανε διεθνως ...
A young Joe Strummer when he was a grave digger..jpg

και μετα παω να πιιω ρακες με τα κοριτσα ...
μπονουι ...

Reaction score
60
Σας ευχαριστω, συμφωνα με το μανουαλι η συνδεση γινεται σε phono οποτε θα κοοιταξω και το διακοπτακι που βρισκεται!
Οσο για τον ισιο βραχιονα, ειχα διαβασει αρκετα πριν λιγο καιρο που ειχα αρχισει να κοιταζω για αγορα και ενω θεωρειται κατωτερος απο τον S τον φορανε παρα πολλα μοντελα. Το πικαπ ειναι δωρο και ο S ξεφευγε αρκετα σε χρηματα για να κανω αντικατασταση.

Reaction score
60

Reaction score
1.127
Προφανώς το πικάπ εχει ενσωματωμένο phono. Οταν αυτό είναι στο ''on'' το συνδέουμε σε μια είσοδο line η aux.
οταν είναι στο ''off'' το συνδέουμε στην είσοδο phono του ενισχυτη.

Reaction score
30.455
σε ευχαριστω, οχι δεν μπορω να το αλλαξω αλλα και παλι με ισιο βραχιονα ειναι οι προτασεις
Φίλε μου , το πρόβλημα δεν είναι στο ότι είναι ισιος ο βραχίονας, άλλωστε στην ιστορία των πικάπ έχουν υπάρξει αρκετοί θρυλικοί και πανακριβοι συνάμα βραχιονες που ήταν ίσιοι. Το πρόβλημα είναι πως αυτός του πικάπ σου, καταλήγει σε ίσιο κέλυφος και δεν δίνει τη δυνατότητα ρύθμισης της γωνίας εκτροπής.
Διάβασε λίγο μπάρμπα Κογια..πάντα χρήσιμος!

https://www.avsite.gr/forum/threads/Ρυθμίστε-το-πικάπ-σας.115003/page-2

Reaction score
60
Προφανώς το πικάπ εχει ενσωματωμένο phono. Οταν αυτό είναι στο ''on'' το συνδέουμε σε μια είσοδο line η aux.
οταν είναι στο ''off'' το συνδέουμε στην είσοδο phono του ενισχυτη.
οποτε ισως μια διαφορετικη βελονα να βοηθησει;

Φίλε μου , το πρόβλημα δεν είναι στο ότι είναι ισιος ο βραχίονας, άλλωστε στην ιστορία των πικάπ έχουν υπάρξει αρκετοί θρυλικοί και πανακριβοι συνάμα βραχιονες που ήταν ίσιοι. Το πρόβλημα είναι πως αυτός του πικάπ σου, καταλήγει σε ίσιο κέλυφος και δεν δίνει τη δυνατότητα ρύθμισης της γωνίας εκτροπής.
Διάβασε λίγο μπάρμπα Κογια..πάντα χρήσιμος!

https://www.avsite.gr/forum/threads/Ρυθμίστε-το-πικάπ-σας.115003/page-2
Θα μελετηθει!

ΕΠισης, επιβεβαιωσα οτι το κουμπακι ειναι στo phono και η συνδεση στον ενισχυτη επισης.

Reaction score
30.455
ΕΠισης, επιβεβαιωσα οτι το κουμπακι ειναι στo phono και η συνδεση στον ενισχυτη επισης.
Για κάνε και μια δοκιμή σε ένα line input του ενισχυτή με το κουμπάκι στην αντίστοιχη θεση μπας και αλλάξει κάτι....αν και δεν νομίζω.
Στη θέση σου, θα έκανα και μια ερώτηση στην αντιπροσωπεία, ως προς το τι ισχύει με τη γειωση του συγκεκριμένου πικάπ και πως μπορεί αυτό να γειωθει αν υπάρξει ανάγκη.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.985
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas