dune hd solo 4k HDR;

Reaction score
4.237
Καλησπερα και καλή χρονιά.
Πωλειται το media player του τιτλου, αγορασμενο εχτες απο μέλος του φορουμ. Ειναι αγορασμενο απο you.gr 23-2-2017, εχει ακομα εγγυηση 14 μηνες και υπαρχει η πληρη συσκευασια με οτι ειχε μεσα. Δυστηχως δεν το εψαξα καλα και υπαρχει καποια ασυμβατοτητα με την τηλεοραση μου και επειδη ο φιλος που το πηρα δεν θελει να το παρει πισω (φυσικα και εχει καθε δικαιωμα) μπαινω στη διαδικασια να το πουλησω.
Τιμή 200ε, οσο το πειρα δηλαδη.

Ειμαι πειραια
6983522148

τι ενοεις "υπαρχει καποια ασυμβατοτητα με την τηλεοραση μου" δεν δινει εικονα απο HDMI?

Reaction score
56
Ολα ειναι καλα, απλα οταν η ταινια ειναι hdr δεν το αναγνωριζει μονη της η τηλεοραση.

Βεβαια αν υπαρχει καποια λυση για αυτο ειναι καλοδεχουμενη.

Reaction score
4.237
https://dune-hd.com/firmware/solo4k/

Version "170602_0153_r11" (BETA version)
Download: dune_firmware_solo4k_170602_0153_r11.dff (ZIP)
Changes since 170504_1319_r11:
- Solo Lite: Premium Functions (My Collection/Movies/Music and BD Menu) are
now non-premium, just like on Solo 4K (i.e. available without limitations
and without the need to have Internet access to check license status).

- New feature: Added support for playback of BD4K images.
- Only BDLite mode is supported.
- The player automatically detects BD4K images and automatically starts
the playback if BDLite mode.

- New feature: Improved support for playback of HDR (HDR10) content.
- The player automatically recognizes HDR content and automatically
applies some picture corrections to improve the look of the content on
TVs without HDR support.
- If HDR content is recognized, the corresponding status is shown in the
INFO on-screen-display during playback.
- Automatic HDR conversion can be enabled/disabled by the new setting
"Setup / Video / Advanced / BT.202/HDR conversion" (enabled by
default). When using a TV with HDR support, it is recommended to
disable HDR conversion on the player and force HDR mode on the TV.
- HDR conversion can also be quickly toggled during playback using RC
button "MODE" (on Duo 4K) or "KEYBRD" (on Solo 4K and Solo Lite).

Reaction score
56
χωρις να ειμια ειδικος αφου διαβασα αυτα εκανα με το επιλογη το hdr αλλα ειμαι οπως γραφει παραπανω "correction".
Απλα κατι αλλαζει στην οικονα που δεν εχει ομως καμια σχεση με το hdr.

Για να εξηγησω...... εβαλα ταινια τα στρουμφακια σε 4k hdr atmos. το ειδα απο τον player της τηλεπρασς και μετα απο το dune. Δυστηχως ειναι τεραστια διαφορα

Reaction score
2.209
Άκυρο, είχα την εντύπωση ότι το Dune έχει θύρα HDMI 2.0 οπότε θα ήθελε καλώδιο 18Gigabit.
Αλλά περνάει HDR από HDMI 1.4b ; Μάλλον αυτό θα πρέπει να συζητηθεί αλλού;)

Last edited:

Reaction score
638
Νεκταριε μαλλον εδω ειναι η λυση που ψαχνεις δοκιμασε να κανεις disable την επιλογη HDR conversion μεσα απο το μενου ωστε το dune να μην μετατρεπει το HDR σε SDR και να επιλεξεις το hdr mode απο την LG ....
Θα παιξει κανονικα HDR δεν ειχα προσεξει οτι στο τελευταιο firmware (αυτο φοραει ) εχουν προσθεσει αυτην την δυνατοτητα )
Μπορείς όπως γράφει να το αλλάξεις ενώ έχει ξεκινήσει η ταινία πατώντας από το remote control το KEYBRD.
Νομιζω οτι πρεπει να ενεργοποιησεις και απο την τηλεοραση το hdmi ultra hd deep color θα το βρεις στις επιλογες ,με τιτλο γενικα δοκιμασε το με ενεργοποιημενη και με απενεργοποιμενη την συγκεκριμενη επιλογη

Automatic HDR conversion can be enabled/disabled by the new setting
"Setup / Video / Advanced / BT.202/HDR conversion" (enabled by
default). When using a TV with HDR support, it is recommended to
disable HDR conversion on the player and force HDR mode on the TV.
- HDR conversion can also be quickly toggled during playback using RC
button "MODE" (on Duo 4K) or "KEYBRD" (on Solo 4K and Solo Lite)

Last edited:

Reaction score
638
χωρις να ειμια ειδικος αφου διαβασα αυτα εκανα με το επιλογη το hdr αλλα ειμαι οπως γραφει παραπανω "correction".
Απλα κατι αλλαζει στην οικονα που δεν εχει ομως καμια σχεση με το hdr.

Για να εξηγησω...... εβαλα ταινια τα στρουμφακια σε 4k hdr atmos. το ειδα απο τον player της τηλεπρασς και μετα απο το dune. Δυστηχως ειναι τεραστια διαφορα
Το corrections παει σε αυτο που γραφει στην επομενη γραμμη σε τηλεορασεις που δεν υποστηριζουν hdr Στην δικη σου τηλεοραση βαζεις την επιλογη στο enable και λειτουργει κανονικα . Γυρισε οτι επιλογες εχει για το color space στο αυτοματο

Reaction score
638
Επειδή ανέφερες στην αγγελία ότι ο φίλος που στο πούλησε δεν το παίρνει πίσω να εξηγησω ότι δεν δέχομαι την επιστροφή του για δύο λόγους:
1) πουθενά ούτε στην αγγελία ούτε στις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχαμε δεν ανέφερα ότι το player υποστηριζει και περνάει hdr .
Εγώ το είχα συνδέσει σε σειρά με τον lumagen και αυτόν με τον ενισχυτή μου που και οι δύο δεν υποστηρίζουν hdr και για αυτό ούτε που πρόσεξα την συγκεκριμένη αλλαγή υποστήριξης που φερνει το τελευταίο firmware. Αλλωστε από την παραμονή των Χριστουγέννων που με καλέσες για πρώτη φορά μου είπες ότι ήθελες να το σκεφτείς και να το ψαξεις .
2) Ο κυριότερος λόγος είναι ότι σήμερα μετα απο ανανεωση αγγελιας μς διορθωση τιμης το ίδιο player πωλείται από φίλο του φόρουμ σε τιμή χώμα (καινουργιο σήμερα έχει 350) στα 150 Ευρώ κάτι που κάνει αδύνατη την πωληση του στα 200

3) Όπως σου εξήγησα και στο τηλέφωνο δεν υπάρχει μαϊμού hdr η βλέπεις hdr η βλέπεις sdr μετα από μετατροπή του hdr
.
Σύμφωνα με την dune όταν η τηλεόραση είναι συμβατή και σεταρισμενη σωστά ακόμα και χειροκίνητα να πας στο hdr mode βλέπεις hdr
Αυτά για να μην μένει και στους υπόλοιπους φίλους που διαβάζουν την αγγελία η εντύπωση ότι είμαι ο Κάκος της υποθεσης

ο φιλος που το πηρα δεν θελει να το παρει πισω (φυσικα και εχει καθε δικαιωμα)

Reaction score
802
Όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, το player δεν περνάει HDR.
Σε τέτοια περίπτωση η dune προτείνει την manual ενεργοποίηση από την τηλεόραση.

Όταν το υλικό είναι HDR αλλά η τηλεόραση όχι, τότε το dune κάνει το απαραίτητο conversion HDR->SDR έτσι ώστε να μην είναι χάλια χρωματικά. Το αποτέλεσμα της μετατροπής αυτής είναι περί ορέξεως. Έτσι και αλλιώς , άλλο conversion σε SDR κάνει μια Sony , άλλο μια Samsung και άλλο ένα htpc. Είναι τα "καλά" που μας ήρθαν με το ρημαδο-HDR.

Reaction score
56
Τελικα μαλλον υπάρχει μαιμου HDR και χάρηκα πολύ που απαντήσατε εσείς μιάς και εμένα με θεώρησαν ασχετο οταν τους τα έλεγα και ετρεξαν να τα γραψουν και στο φορουμ.

και εδω κατι οπως γραφτηκε χωρις να κανω μεταφραση μην χαλασω το νοημα

Dune will not activate HDR mode at your TVset. It is written, that it can adjust picture settings to play HDR files at SDR TVset in better way (no washed colors). Dune writes, that for HDR TVsets, you can leave this settings not active and switch your TVset to HDR mode manually. TVset will not get HDR signal via HDMI from Dune. Forcing HDR at TVset means some kind of adaptation/conversion at TVset side. So this is to experiment, for each TVset, how it works. But Dune will not switch HDR mode at TV set automatically, at least not in this firmware. I am not sure now if is it possible for HDMI 1.4 (in terms of sending some commands to TV.set)

Οσο αναφορα για τον φιλο μου τον Στεργιο, δεν καταλαβα για πιο λογο δικαιολογηθηκε για κατι που ηδη εγραψα οτι ηταν δικαιωμα του, χωρίς να τον εχω κατηγορισει για κατι ή να τον εχω θιξεί. ¨Η μαλλον κατάλαβα.......

Last edited:

Reaction score
638
Dune will not activate HDR mode at your TVset. It is written, that it can adjust picture settings to play HDR files at SDR TVset in better way (no washed colors). Dune writes, that for HDR TVsets, you can leave this settings not active and switch your TVset to HDR mode manually. TVset will not get HDR signal via HDMI from Dune. Forcing HDR at TVset means some kind of adaptation/conversion at TVset side. So this is to experiment, for each TVset, how it works. But Dune will not switch HDR mode at TV set automatically, at least not in this firmware. I am not sure now if is it possible for HDMI 1.4 (in terms of sending some commands to TV.set)

Οσο αναφορα για τον φιλο μου τον Στεργιο, δεν καταλαβα για πιο λογο δικαιολογηθηκε για κατι που ηδη εγραψα οτι ηταν δικαιωμα του, χωρίς να τον εχω κατηγορισει για κατι ή να τον εχω θιξεί. ¨Η μαλλον κατάλαβα.......
Επειδη θεωρω οτι το εγραψες ακριβως για να με θιξεις η δηλωση σου οτι δεν ημουν υποχρεωμενος να το κανω ειναι η απαντηση που θα σου εδινε καθε λογικος ανθρωπος . Το υπονοουμενο ομως εμεινε .....
Μπορεις να μου εξηγησεις για πιον αλλο λογο σε αγγελια πωλησης δηλωνεις οτι ο πωλητης δεν δεχθηκε την επιστροφη του αντικειμενου ? Τι ενδιαφερει αυτο τους υποψηφιους αγοραστες ? Σου προτεινε κανεις να το επιστρεψεις ?
Σε οτι αφορα αυτο
Forcing HDR at TVset means some kind of adaptation/conversion at TVset side. So this is to experiment, for each TVset, how it works. But Dune will not switch HDR mode at TV set automatically, at least not in this firmware. I am not sure now if is it possible for HDMI 1.4 (in terms of sending some commands to TV.set)

Εχω αντιθετη αποψη και αφορα πρωτα την δηλωση εδω:
Forcing HDR at TVset means some kind of adaptation/conversion at TVset side.

Η OLED 55B7 δεν κανει καμμια επεξεργασια απο την πλευρά απο sdr σε hdr της δεν αναφέρεται πουθενά στα χαρακτηριστικά της και πουθενά σε καμμια παρουσιαση που εχει γινει γι αυτην .

Αλλωστε αυτος που το γραφει αφηνει ανοικτα τα περιθωρια οτι μπορει να κανει και λαθος με την επομενη δηλωση του καθως λεει οτι μπορει να γινει αυτοματα η ενεργοποιηση με αλλα firmware
But Dune will not switch HDR mode at TV set automatically, at least not in this firmware και βεβαια με το οτι δεν ειναι σιγουρος εαν μπορει η οχι να γινει με HDMI 1.4
I am not sure now if is it possible for HDMI 1.4

[DOUBLEPOST=1514888310][/DOUBLEPOST]
Όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, το player δεν περνάει HDR.
Σε τέτοια περίπτωση η dune προτείνει την manual ενεργοποίηση από την τηλεόραση.

Όταν το υλικό είναι HDR αλλά η τηλεόραση όχι, τότε το dune κάνει το απαραίτητο conversion HDR->SDR έτσι ώστε να μην είναι χάλια χρωματικά. Το αποτέλεσμα της μετατροπής αυτής είναι περί ορέξεως. Έτσι και αλλιώς , άλλο conversion σε SDR κάνει μια Sony , άλλο μια Samsung και άλλο ένα htpc. Είναι τα "καλά" που μας ήρθαν με το ρημαδο-HDR.
Μπορεις να το κανεις λιγο πιο κατανοητο ? οταν παιζει ταινια HDR και η τηλεοραση ειναι σωστα σεταρισμενη με ενεργοποιημενο το hdmi ultra deep color και την βαλεις χειροκινητα στο mode hdr βλεπεις hdr με το χρωματικο του τριγωνο bt 2020 ή οχι ?
Σε αυτην την περιπτωση κανει καποια μετατροπη το dune ή οχι ?
Και εαν στην ουσια το dune δεν κανει αφηνει να περασει το hdr γιατι η dune στο firmware που εβγαλε δηλωνει οτι αυτο γινεται απλα πρεπει να γυρισεις χειροκινητα σε hdr mode στην τηλεοραση ?
Μηπως απλα το dune αφηνει να περασει το HDR αλλα η τηλεοραση δεν ενεργοποιειται αυτοματα γιατι δεν μπορει να διαβασει το dune το metadata της ταινιας ?

Last edited:

Reaction score
638
http://www.avsforum.com/forum/39-ne...hd-solo-4k-media-player-165.html#post54620138

Το ιδιο υποστηριζει και καποιος στο avs forum στο νημα του dune post 5347

already posted that several times, but it seems to never stick: if you have a display that allows to manually switch to REC2020 colorspace and HDR gamma, then the Dune plays UHD REC2020 HDR very well.
I compared to my Oppo, made screen caps, and there is practically no difference.
The only thing that the Dune does not do is send the meta-data to make the display switch by its own to HDR/REC2020.
My PJ (a JVC RS-400) can, so the Dune is a perfect UHD rip player.
Some TVs cannot, and the Dune won't work with them.

Reaction score
802
Επειδη θεωρω οτι το εγραψες ακριβως για να με θιξεις η δηλωση σου οτι δεν ημουν υποχρεωμενος να το κανω ειναι η απαντηση που θα σου εδινε καθε λογικος ανθρωπος . Το υπονοουμενο ομως εμεινε .....
Μπορεις να μου εξηγησεις για πιον αλλο λογο σε αγγελια πωλησης δηλωνεις οτι ο πωλητης δεν δεχθηκε την επιστροφη του αντικειμενου ? Τι ενδιαφερει αυτο τους υποψηφιους αγοραστες ? Σου προτεινε κανεις να το επιστρεψεις ?
Σε οτι αφορα αυτο
Forcing HDR at TVset means some kind of adaptation/conversion at TVset side. So this is to experiment, for each TVset, how it works. But Dune will not switch HDR mode at TV set automatically, at least not in this firmware. I am not sure now if is it possible for HDMI 1.4 (in terms of sending some commands to TV.set)

Εχω αντιθετη αποψη και αφορα πρωτα την δηλωση εδω:
Forcing HDR at TVset means some kind of adaptation/conversion at TVset side.

Η OLED 55B7 δεν κανει καμμια επεξεργασια απο την πλευρά απο sdr σε hdr της δεν αναφέρεται πουθενά στα χαρακτηριστικά της και πουθενά σε καμμια παρουσιαση που εχει γινει γι αυτην .

Αλλωστε αυτος που το γραφει αφηνει ανοικτα τα περιθωρια οτι μπορει να κανει και λαθος με την επομενη δηλωση του καθως λεει οτι μπορει να γινει αυτοματα η ενεργοποιηση με αλλα firmware
But Dune will not switch HDR mode at TV set automatically, at least not in this firmware και βεβαια με το οτι δεν ειναι σιγουρος εαν μπορει η οχι να γινει με HDMI 1.4
I am not sure now if is it possible for HDMI 1.4

[DOUBLEPOST=1514888310][/DOUBLEPOST]

Μπορεις να το κανεις λιγο πιο κατανοητο ? οταν παιζει ταινια HDR και η τηλεοραση ειναι σωστα σεταρισμενη με ενεργοποιημενο το hdmi ultra deep color και την βαλεις χειροκινητα στο mode hdr βλεπεις hdr με το χρωματικο του τριγωνο bt 2020 ή οχι ?
Σε αυτην την περιπτωση κανει καποια μετατροπη το dune ή οχι ?
Και εαν στην ουσια το dune δεν κανει αφηνει να περασει το hdr γιατι η dune στο firmware που εβγαλε δηλωνει οτι αυτο γινεται απλα πρεπει να γυρισεις χειροκινητα σε hdr mode στην τηλεοραση ?
Μηπως απλα το dune αφηνει να περασει το HDR αλλα η τηλεοραση δεν ενεργοποιειται αυτοματα γιατι δεν μπορει να διαβασει το dune το metadata της ταινιας ?
Φαινεται στο quote σου να εχω γραψει εγω το πρωτο και να σε "θιγω" πραγμα που φυσικά δεν συμβαίνει ;)
Αυτο που συμβαίνει ειναι αυτό που περιγράφεις παρακάτω:

http://www.avsforum.com/forum/39-ne...hd-solo-4k-media-player-165.html#post54620138

Το ιδιο υποστηριζει και καποιος στο avs forum στο νημα του dune post 5347

already posted that several times, but it seems to never stick: if you have a display that allows to manually switch to REC2020 colorspace and HDR gamma, then the Dune plays UHD REC2020 HDR very well.
I compared to my Oppo, made screen caps, and there is practically no difference.
The only thing that the Dune does not do is send the meta-data to make the display switch by its own to HDR/REC2020.
My PJ (a JVC RS-400) can, so the Dune is a perfect UHD rip player.
Some TVs cannot, and the Dune won't work with them.
Αυτο ακριβως θεωρώ οτι συμβαίνει αν και θεωρώ το "very well" λιγο γκρίζα ζώνη (δεν ξερω αν σε ολες τις περιπτώσεις το "very well" ειναι το "as it should"). Αλλά οπως γραφει και αυτος που αναφέρεις, δεν δουλεύει το ιδιο σωστά σε ολα τα μέσα προβολής (δεν κανουν ολες οι τηλεορασεις με τον ιδιο τροποτ το sdr->hdr)
Παντως οι κάτοχοι του συγκεκριμένου player εχουν συνήθως σαν μονο παραπονο την ποιοτητα μετατροπής hdr->sdr, και οχι κάτι αλλο. Το οτι δεν περνάει το HDR ηταν γνωστό απο τα χαρακτηριστικά του. Κάθε μελλοντικός κάτοχος το γνωρίζει (γενικά ακριβά players καλο ειναι να μην αγοράζουμε χωρις να τα μελετήσουμε πρώτα), ενω κανει και παπαδες σε πολλούς αλλους τομείς.

Reaction score
638
Χρηστο το πρωτο quote δεν αφορουσε εσενα αλλα τον Νεκταριο
Για να συνοψίσουμε τι γινεται το dune με το τελευταιο firmware περναει σημα hdr και χρωματικο τριγωνο bt 2020 χωρις να το μετατρεπει και η τηλεοραση μπορει να το παιξει αλλα δεν το βλεπει αυτοματα επειδη το dune δεν διαβαζει το metadate της ταινιας .
Η τηλεοραση εφ οσον ειναι hdr με 10 bit panel το παιζει κανονικα χωρις καμμια μετατροπη .....

Προς τον Νεκταριο επειδη ρωτας στην αγγελια σου τελικα τι υποστηριζω εαν περναει ή οχι hdr
Νομιζω οτι ειναι ξεκαθαρο και το δηλωσα και νωριτερα σαν πωλητης οταν το αγορασες ποτε δεν σου ειπα ουτε στην αγγελια ουτε στην επικοινωνια μας οτι περναει hdr πρωτον γιατι δεν το γνωριζα και δευτερον γιατι δεν με ρωτησες . Εαν μερωτουσες θα το εψαχνα και θα σου απαντουσα ξεκαθαρα οπως κανω παντα σε οποιον κανει συναλλαγη μαζι μου
Ασχολουμαι και μπαινω στην διαδικασια να το ψαξω μονο και μονο για να καταλαβεις οτι δεν ειναι αναγκη να το πουλησεις και να χασεις λεφτα αφου αυτο που θες το κανει ....
Λυπαμαι που εκανες αστοχη αγορα και χανεις λεφτα αλλα εισαι παντα βιαστικος οταν αγοραζεις πραγματα και δεν αφιερωνεις χρονο . Εαν ειχες ανεβει πανω να το δοκιμασεις στην τηλεοραση μου που ειναι ιδια με την δικη σου θα ηξερες ακριβως τις δυνατοτητες του player .
Καλη συνεχεια

Staff online

• loggeo
    Projectors
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.107
Members