ATC SMC 40v2 με Cambridge Audio 851a

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.465
Πχ έχουμε δύο ενισχυτές 2x100watt στα 8 ohm, ο ένας μπορεί να ανέβει στα 200 και 400 watt όταν βλέπει 4 και 2 ohm αντίστοιχα, ενώ ο άλλος όχι

Ο πρώτος κάνει για δύσκολα από πλευράς ωμικης αντίστασης ηχεία

Και ο δεύτερος για ομαλά φορτία

Για τα atc τέλος, μας ενδιαφέρει η δεύτερη περίπτωση, πολλά watt και ας μην διπλασιάζεται η ισχύς σε μικρότερες αντιστάσεις, μιας που δεν πέφτουν κάτω από τα 5-6 ohm

Reaction score
30.455
Πχ έχουμε δύο ενισχυτές 2x100watt στα 8 ohm, ο ένας μπορεί να ανέβει στα 200 και 400 watt όταν βλέπει 4 και 2 ohm αντίστοιχα, ενώ ο άλλος όχι

Ο πρώτος κάνει για δύσκολα από πλευράς ωμικης αντίστασης ηχεία

Και ο δεύτερος για ομαλά φορτία

Για τα atc τέλος, μας ενδιαφέρει η δεύτερη περίπτωση, πολλά watt και ας μην διπλασιάζεται η ισχύς σε μικρότερες αντιστάσεις, μιας που δεν πέφτουν κάτω από τα 5-6 ohm
Ναι βρε μάνα μου το ξέρω!
Δεν αναφέρομαι σε αυτό που έγραψες.
Αλλά εδώ διαβάζουμε για ενισχυτές που δεν έχουν βατ αλλά ρεύματα!
Και άντε ,ο luxman που αναφέρθηκε παραπάνω έχει (σύμφωνα με τον ορισμό που δίνεις) ρεύματα (2Χ20 στα 8 /2χ40 στα 4). Φτάνει αυτό για να παίξουν τα atc?
Kαι αυτοί εκεί στην atc ,ντιπ ντουβάρια είναι?
Δεν ξέρουν τί είναι τα "ρεύματα"?
Να γράψουν ρε παιδί μου στα σπεκς ,πως εμείς ναι μεν προτείνουμε 75-300w ενισχυτή ,αλλά αν βρείτε κανένα κελεπούρι που να έχει "ρεύματα" ,μην κολώσετε..πάρτε το ακόμα και αν είναι 2Χ20...

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.465
Και εγώ αυτό έγραψα, πως ο luxman εν προκειμένω δεν κάνει

Εξ άλλου όπως προαναφερθηκε οι επιλογές της ενίσχυσης στα ενεργά τους, απαντάει στο ερώτημα περί οδιγησης των

Reaction score
30.455
Και εγώ αυτό έγραψα, πως ο luxman εν προκειμένω δεν κάνει

Εξ άλλου όπως προαναφερθηκε οι επιλογές της ενίσχυσης στα ενεργά τους, απαντάει στο ερώτημα περί οδιγησης των
Σποκ ,δεν έχεις ξυπνήσει ακόμα...:p
σου είπα πως
Δεν αναφέρομαι σε αυτό που έγραψες.
αλλά σε αυτά που διάβασα νωρίτερα ,περί βατ και καθαρών ρευμάτων.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.465
Σποκ ,δεν έχεις ξυπνήσει ακόμα...:p
σου είπα πως

αλλά σε αυτά που διάβασα νωρίτερα ,περί βατ και καθαρών ρευμάτων.

Βατ και ρεύματα φαίνεται πως το κατανοούμε, Καθαρά ρεύματα;,,,,, OK δεν το αντιλαμβάνομαι

,,, κερνάς καφέ; o_O

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.465
Θα του πούμε πως η ατζέντα θα περιλαμβάνει μόνο πικάπ, κασετόφωνα κλπ, οπότε,,,,

Sleep

Dr. Jekyll & Mr. Hyde
Reaction score
2.676
Μήπως η προδιαγραφή που δείχνει αυτό που λένε "επάρκεια ρευμάτων" είναι τα VA του power supply? Δεν ξέρω, μια ερώτηση θέτω προσπαθώντας να δώσω μια ερμηνεία πίσω από τον πολυχρησιμοποιημένο όρο "καλά ρεύματα".

Reaction score
1.064
Άλλο τα watt και άλλο τα "ρεύματα"?
Αναφέρονται κάπου τα "ρεύματα" στις προδιαγραφές των συσκευών?
Πως είναι η διεθνής ορολογία για τα "ρεύματα" για να το ψάξω λίγο?
Τα "ρεύματα" ενός ενισχυτή προκύπτουν από κάποιο τύπο ή μετρώνται με κάποιο τρόπο?
Πείτε ρε παιδιά να μάθουμε και εμείς οι αδαείς..!
Εγω ως αδαης , το ορο "ρευματα" το κατανοω ως "υποκειμενικα ή αντικειμενικα ποιοτητα του ηχου " εφοσον δεν υπαρχει καποια τεχνικη εξηγηση για το συγκεκριμενο ορο , αν υπαρχει δεν τον εχω βρει ακομη .
Διαβαζω προσεχτικα το post του marba1065 για τον ενισχυτη του , 120w 8ohm - 200w 4ohm και εχω στην κατοχη μου ενα CA 651a . Γιατι αραγε ειναι happy με 2*20w ? Eγω προσωπικα χρησιμοποιω τον CA μονο σαν προ και με τελικο ενα creek 50w 17 χρονων σε ηχεια απαιτησεων 120w. Στα ιδια ηχεια εχω δοκιμασει ενισχυτικα με 120w τα οποια θεωρητικα αλλα και πρακτικα θα "οδηγουν" καλυτερα το ηχειο μου αρα θα παιζουν καλυτερα αλλα ομως δεν τα κρατησα.
Χανω κορυφες? Ναι σιγουρα αλλα το ζητημα ειναι με δεδομενο τις σταθμες εντασης ,το χωρο και το χρημα που διαθετουμε να παρουμε το σωστο μηχανημα που μας ευχαριστει με τους προηγουμενος συμβιβασμους παντα.
Ο marba1065 εγραψε για ενα ενισχυτη "μπρικι " των 1500 ευρω αλλα το συγκρινε με ενα των 4500
Μηπως τα "ρευματα" εννοουν τα μπικικινια τελικα ?

Reaction score
30.455
Εγω ως αδαης , το ορο "ρευματα" το κατανοω ως "υποκειμενικα ή αντικειμενικα ποιοτητα του ηχου " εφοσον δεν υπαρχει καποια τεχνικη εξηγηση για το συγκεκριμενο ορο , αν υπαρχει δεν τον εχω βρει ακομη .
Εγώ ως εξ' ίσου ή και περισσότερο αδαής από εσένα ,έχοντας όμως πλήρη επίγνωση της άγνοιας μου ,προτιμώ να ανατρέχω στις προδιαγραφές των κατασκευαστών και να μην αναζητώ μαγικές λύσεις των 20 ποιοτικών βαττ ,όταν ο κατασκευαστής προτείνει 75 κατ' ελάχιστον.;)

Reaction score
1.738
Πήγα και τ'άκουσα σήμερα στην αντιπροσωπεία....

Τα'παιζε μ'έναν ολοκληρωμένο της ATC, 2x150W.

Ακουγόντουσαν σούπερ!

Ξεκινάω να μαζεύω λεφτά.... μου κόψανε και το ΕΚΑΣ, ρε φούστη μου! :p :p

vasilisnt

Golden Boy!
Reaction score
2.763
δεν θα συμφωνησω, απλα δεν μασανε σε υψηλες εντασεις και παιζουν σχετικα απαραμορφωτα...

οταν αλλα ηχεια θα παθαινουν κοκομπλοκο στην αυξηση της εντασης αυτα θα τραγουδουν

Reaction score
1.738
Λάβε υπόψη σου ότι τα atc είναι ηχεία που ξυπνούν μόνο σε υψηλές εντάσεις.
Πάντως, εγώ τα ακουσα σε χαμηλες εντασεις (μπορουσα και άκουγα ανετα τον πωλητη που μου μίλαγε στα 2 μετρα αποσταση) και τα ηχεια ήταν λαμπρά, καθαρά, με βάθος και δεμένο μπάσο και γενικα “μαμάγανε”!

Ισως να βοηθαγε και ο ενισχυτης που τα παιζε, ενας αρχαίος ATC ολοκληρωμένος, ο SIA2-150, για τον οποίο - εκ των υστέρων - διάβασα εκπληκτικες κριτικές (αν και εκ πρωτης όψεως δε μου γέμιζε στο μάτι... Θεέ μου τι φυσιογνωμιστής που είμαι!)... :)

Reaction score
296
Γενικα τα ηχεια με τοσο χαμηλη ευαισθησία θελουν βατ και ενταση. Δεν τα εχω ακουσει τα καινουργια οποτε εσυ ξερεις σιγουρα καλυτερα.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.369
Είναι εξαιρετικά ηχεία.
Πάρτα.
Και αν δεν σου αρέσουν τελικά, θα φταίει κάτι άλλο. Θα το διορθώσεις μετά.

Βουρ!!!

Reaction score
238
να τα πάρεις τα ηχεία. θα τα κρατήσεις περισσότερο από τα υπόλοιπα στοιχεία του συστήματός σου

Reaction score
1.738
να τα πάρεις τα ηχεία. θα τα κρατήσεις περισσότερο από τα υπόλοιπα στοιχεία του συστήματός σου
Πρωτα να βρω να δώσω τα B&W που έχω και μετα να δω πότε θα μας βάλουν την 13η σύνταξη!! :p :p :p

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.842
Members
38.505
Νεότερο μέλος
wendigo