Paradigm PW Link με Anthem Room Correction

Reaction score
141
Καλημέρα και καλη χρονιά!

Ψάχνοντας για λύση streamer - room correction - preamp βρήκα αυτό:
https://www.paradigm.com/products-current/model=pw-link/page=overview

Φαίνεται πολύ ελκυστική σαν συσκευή καθότι πέρα από το streaming παρέχει και ψηφιακές - αναλογικές εισόδους (άρα λειτουργεί σαν pre), αλλά κυρίως διαθέτει ισοστάθμιση χώρου ARC και παρέχει το αντίστοιχο μικρόφωνο. Έχει και digital out ώστε να συνδεθεί με εξωτερικό DAC.

Θα ήθελα να ρωτήσω γνώμες για το ARC σε σχέση με άλλες λύσεις (Dirac σε PC, φίλτρα από PORC σε minidsp κλπ). Από όσο γνωρίζω το ARC επεμβαίνει μέχρι 5 kHz max.

Η τιμή του μηχανήματος είναι 399€ Ευρώπη, Ελλάδα δεν το βρήκα κάπου προς το παρόν.

Ευχαριστώ όσους απαντήσουν.

Reaction score
1.619
Καλημέρα και καλη χρονιά!

Ψάχνοντας για λύση streamer - room correction - preamp βρήκα αυτό:
https://www.paradigm.com/products-current/model=pw-link/page=overview

Φαίνεται πολύ ελκυστική σαν συσκευή καθότι πέρα από το streaming παρέχει και ψηφιακές - αναλογικές εισόδους (άρα λειτουργεί σαν pre), αλλά κυρίως διαθέτει ισοστάθμιση χώρου ARC και παρέχει το αντίστοιχο μικρόφωνο. Έχει και digital out ώστε να συνδεθεί με εξωτερικό DAC.

Θα ήθελα να ρωτήσω γνώμες για το ARC σε σχέση με άλλες λύσεις (Dirac σε PC, φίλτρα από PORC σε minidsp κλπ). Από όσο γνωρίζω το ARC επεμβαίνει μέχρι 5 kHz max.

Η τιμή του μηχανήματος είναι 399€ Ευρώπη, Ελλάδα δεν το βρήκα κάπου προς το παρόν.

Ευχαριστώ όσους απαντήσουν.
Γιατί δεν μιλάς με τον αντιπρόσωπο/dealer στην Ελλάδα ? AACE.jpg

Reaction score
141
Γιατί δεν μιλάς με τον αντιπρόσωπο/dealer στην Ελλάδα ? View attachment 86934
Αν αποφασίσω να το αγοράσω θα επικοινωνήσω σίγουρα. Προς το παρόν ζητάω τις γνώμες των μελών για το μηχάνημα και κυρίως για το ARC σε stereo λειτουργία.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
92.222
To ότι δεν επεμβαίνει πάνω από 5 kHz δεν είναι πρόβλημα πιστεύεις; Δεν μπορέις να τονίσεις ή να κόψεις πρίμα.
Σαφώς και είναι περιορισμός.

Από την άλλη υπάρχει μια (σοβαρή) σχολή σκέψης που λέει πως η ισοσταθμιση εκεί ψηλά δεν είναι απαραίτητη, ή ακόμα πως κάνει και κακό.

Δεν θα βρεις πολλές άλλες συσκευές με ολες αυτές τις λειτουργίες για να συγκρίνεις. Συνήθως θα λείπει το room eq

Reaction score
141
Σαφώς και είναι περιορισμός.

Από την άλλη υπάρχει μια (σοβαρή) σχολή σκέψης που λέει πως η ισοσταθμιση εκεί ψηλά δεν είναι απαραίτητη, ή ακόμα πως κάνει και κακό.

Δεν θα βρεις πολλές άλλες συσκευές με ολες αυτές τις λειτουργίες για να συγκρίνεις. Συνήθως θα λείπει το room eq
To γνωρίζω ότι δεν υπάρχουν συσκευές με όλες αυτές τις λειτουργίες (και room correction) και κυρίως σε αυτή την κατηγορία τιμής. Για το λόγο αυτό μου φαίνεται πολύ καλή περίπτωση το συγκεκριμένο.

Σε ότι αφορά τον περιορισμό των 5 kHz μόλις είδα στο τελευταίο changelog του ARC ότι πλέον δεν ισχύει:
"Added option to correct up to 20 kHz for most remaining models: MRX x10, MRX x20, PW Soundbar, PW/MLW Series"

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
92.222
To γνωρίζω ότι δεν υπάρχουν συσκευές με όλες αυτές τις λειτουργίες (και room correction) και κυρίως σε αυτή την κατηγορία τιμής. Για το λόγο αυτό μου φαίνεται πολύ καλή περίπτωση το συγκεκριμένο.

Σε ότι αφορά τον περιορισμό των 5 kHz μόλις είδα στο τελευταίο changelog του ARC ότι πλέον δεν ισχύει:
"Added option to correct up to 20 kHz for most remaining models: MRX x10, MRX x20, PW Soundbar, PW/MLW Series"
Είναι ενδιαφέρουσα αγορά. Τσιμπα το.

Reaction score
1.469
ενδιαφερουσα συσκευη

εσυ που τα εψαξες ποια αλλη ειναι αντιστοιχη και τη σκεφτεσαι?

Reaction score
141
ενδιαφερουσα συσκευη

εσυ που τα εψαξες ποια αλλη ειναι αντιστοιχη και τη σκεφτεσαι?
Υπαρχει η Martin Logan Unison που ειναι κατα πασα πιθανότητα το ιδιο device σε αλλο κουτί (η Martin Logan είναι αδελφή εταιρεία της Paradigm). Εκτός αυτών των δύο δεν γνωρίζω κάποια άλλη που να διαθέτει room eq σε αυτη την κατηγορία.

Η άλλη λύση ειναι streaming του Tidal (που είναι και η μοναδική πηγη μου) σε PC μέσω BubbleUpnp και λειτουργία φίλτρων στο PC. Αλλά νομιζω είναι λίγο φασαρία και θα ήθελα μια συσκευη να ξεμπερδεύω.

Reaction score
1.469
αρα βασικο ζητουμενο ειναι το room correction.

σε τι ακριβως θα το συνδεσεις το paradigm?

ενισχυτη ηχεια ενεργα?

Reaction score
1.469
θα παιξει το ρολο προενισχυσης δηλ?

θα αναρωτιομουν στην θεση σου εαν οτι ισοσταθμιση παρω με το paradigm θα μου περασει στο dac μεσω της οπτικης

δεν το ξερω αλλα αναρωτιεμαι κι εγω

παντως τετοιες συσκευες μου αρεσουν δειχνουν εξυπνες
επισης ως κατοχος anthem εκτιμω πολυ το arc
:D

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
11.494
Με οπτική σε Dac και μετα τελικό ενισχυτή.
Θα έχεις ρύθμιση έντασης από την οπτική;
Εκτος και αν έχεις από το Dac.

Στείλε ενα mail να μάθεις γιατί βλέπω να μπλέκεις με αχρείαστες μετατροπές από ψηφιακό σε αναλογικό και τούμπαλιν.

Last edited:

Reaction score
141
θα παιξει το ρολο προενισχυσης δηλ?

θα αναρωτιομουν στην θεση σου εαν οτι ισοσταθμιση παρω με το paradigm θα μου περασει στο dac μεσω της οπτικης

δεν το ξερω αλλα αναρωτιεμαι κι εγω

παντως τετοιες συσκευες μου αρεσουν δειχνουν εξυπνες
επισης ως κατοχος anthem εκτιμω πολυ το arc
:D
Ναι το σκέφτομαι σαν προενισχυτή. Άλλωστε σαν preamplifier λανσαρεται από την Paradigm.
Το ARC το χρησιμοποιείς για μουσική ή ταινίες; Το έχεις συγκρίνει με παρόμοια συστήματα; Διαβάζω καλές κριτικες παντως.

Reaction score
1.469
μαλιστα

το arc το χρησιμοποιω και για τα δυο ομως ακομα ερασιτεχνικα θα μπορουσα να πω μιας και θα ερθει ο ειδικος ΜΚ να μου τελικοποιησει το room correction

δεν το εχω συγκρινει αμεσα με κατι αλλο

εμπειρια προσωπικα εχω απο audyssey αλλα με αλλο εντελως συστημα και επιπεδο συστηματος

απο αυτα που ξερω θεωρητικα και πρακτικα

το dirac και το arc ειναι αυτη τη στιγμη τα καλυτερα συστηματα και με τη σειρα που τα γραφω

δεν ξερω τι ακριβως ζητας η τι συστημα εχεις αλλα ειμαι σιγουρος πως θα σε καλυψει το arc

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.576
Members
38.576
Νεότερο μέλος
Eleni Sousani