Αγορά DAC

Reaction score
1
Καλησπέρα σε όλους!Θέλω να προχωρήσω στην αγορά ενος dac και είμαι ανάμεσα σε 2.Το πρώτο είναι το musical fidelity v-90 και το δευτερο το cambridge audio dacmagic 100.Ακούω γνώμες..

Reaction score
449
Καλησπέρα σε όλους!Θέλω να προχωρήσω στην αγορά ενος dac και είμαι ανάμεσα σε 2.Το πρώτο είναι το musical fidelity v-90 και το δευτερο το cambridge audio dacmagic 100.Ακούω γνώμες..
Παρε οποιο σ αρεσει στο ματι.. 99% τα ιδια θα παιξουν.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Πολυ πανομοιοτυπα μηχανακια, κλασσικα μοντελα της κατηγοριας. Περα απο τα τεχνικα μια πρακτικη διαφορα ειναι οτι το MF δεν θελει καθολου drivers.

sterkon

Τελεοράσεις!
Reaction score
1.616
Ούτε και το άλλο θέλει.
Μέχρι 24-96 πάει η USB του.

(Χώρια που τα windows 10, έχουν αναβαθμίσει πια
τους δικούς τους σε usb2.0 audio.
Δηλαδή wasapi pcm 24-192 μαμίσιο... Και DSD over PCM...
Για pure DSD βέβαια, θες ASIO, κατά προτίμηση από τον
κατασκευαστή του DAC, για να μην κυνηγάς τις ασυμβατότητες
με το ντουφέκι...) :)

[Όπως ξέρεις και συ, παραπάνω από μια χαρά παίζει το MF
(πιθανώτατα και το cambridge).
Εχει μόνο κάτι μικροπροβληματάκια,
αν φκιάνεις playlist με ποικίλα bitrate... Όπως τα πιο πολλά ντακ...] ;)

Reaction score
1.738
Στο dacmagic μετά από λίγο θα σου αναβοσβήνει κάποιο led και αργότερα θα «σβήσει» εντελώς (παθών και μαθών!!).

Θα το πας στην Avart και θα στο φτιάξουν.

Κατά τ’άλλα, ειναι κουκλάκι και ακούγεται σούπερ (για τα λεφτά του).

Reaction score
2.429
Ιδια κατηγορια οπως λενε και τα παιδια λιγο πιο δυναμικο/επιθετικο το cambridge λιγο πιο ευακουστο το musical fidelity κατα την ταπεινη μου αποψη.

Reaction score
73
Καλησπερα,

Για να μην ανοιγω αλλο θεμα και επειδη φανταζομαι οτι ενδιαφερει και τον OP, θα ηθελα την αποψη σας για τη αγορα DAC. Εχω εδω και αρκετα χρονια εχω στο σαλονι το MF VDAC II το οποιο παιζει μεσω USB (εναλλαξ με το SRC2496/DEQ2496 συνδεδεμενα με μια αρχαια M-Audio Firewire Solo). Επειδη σκεφτομαι να μεταφερω το VDAC II στο γραφειο ειμαι σε αναζητηση νεου DAC με τις παρακατω ιδιαιτερες απαιτησεις !!!

Μου αρκει αναλυση απο USB μεχρι 24/96. Τα υπαρχοντα αρχεια μου ειναι μεχρι εκει αλλα και απο streaming ειναι για εμενα ικανοποιητικη η αναλυση. Με γνωμονα οτι δεν ζηταω super αναλυσεις θα ηθελα να εστιασω στην ηχητικη ποιοτητα !

Θα ηθελα το DAC να εχει μεγαλη στερεοφωνικη εικονα και καθαροτητα χωρις να ξυριζει !
Επισης, θα παιζει απο USB.

Επειδη money is object nowadays (!) θελω να κινηθω σε λογικα ορια τιμης (ας πουμε περιπου 500-700 ευρω).

Το MF VDAC II ειναι πλεον προφανες οτι δεν αρκει για τα HARBETH SHL5. Τα ακουσματα που παιζω ειναι Soul/Jazz/Blues σε παρα πολυ πολυ χαμηλες εντασεις. Κυριως πλεον το βραδυ μετα την επιστροφη απο το γραφειο, με ενα Tullamore με 2 παγους και την οικογενεια να κοιμαται! Γι'αυτο ακριβως με ενδιαφερει πρωτιστως η καθαροτητα και η στερεοφωνικη εικονα χωρις να ειναι μελό αλλα και χωρις ξυρισματα !

Ευχαριστω προκαταβολικα για τις αποψεις !

(Ας μεταφερθει το post εαν οι mods θεωρουν οτι πρεπει να ανοιχτει αλλο thread

Last edited:

Reaction score
2.429
Καλησπερα,

Για να μην ανοιγω αλλο θεμα και επειδη φανταζομαι οτι ενδιαφερει και τον OP, θα ηθελα την αποψη σας για τη αγορα DAC. Εχω εδω και αρκετα χρονια εχω στο σαλονι το MF VDAC II το οποιο παιζει μεσω USB (εναλλαξ με το SRC2496/DEQ2496 συνδεδεμενα με μια αρχαια M-Audio Firewire Solo). Επειδη σκεφτομαι να μεταφερω το VDAC II στο γραφειο ειμαι σε αναζητηση νεου DAC με τις παρακατω ιδιαιτερες απαιτησεις !!!

Μου αρκει αναλυση απο USB μεχρι 24/96. Τα υπαρχοντα αρχεια μου ειναι μεχρι εκει αλλα και απο streaming ειναι για εμενα ικανοποιητικη η αναλυση. Με γνωμονα οτι δεν ζηταω super αναλυσεις θα ηθελα να εστιασω στην ηχητικη ποιοτητα !

Θα ηθελα το DAC να εχει μεγαλη στερεοφωνικη εικονα και καθαροτητα χωρις να ξυριζει !

Επειδη money is object nowadays (!) θελω να κινηθω σε λογικα ορια τιμης (ας πουμε περιπου 500-700 ευρω).

Το MF VDAC II ειναι πλεον προφανες οτι δεν αρκει για τα HARBETH SHL5. Τα ακουσματα που παιζω ειναι Soul/Jazz/Blues σε παρα πολυ πολυ χαμηλες εντασεις. Κυριως πλεον το βραδυ μετα την επιστροφη απο το γραφειο, με ενα Tullamore με 2 παγους και την οικογενεια να κοιμαται! Γι'αυτο ακριβως με ενδιαφερει πρωτιστως η καθαροτητα και η στερεοφωνικη εικονα χωρις να ειναι μελό αλλα και χωρις ξυρισματα !

Προσπαθησε να ακουσεις εαν γινεται ενα Βenchmarc dac1-usb εχει αυτα που ζητας (καθαροτητα,στερεοφωνικη εικονα,δεν "ξυριζει" δεν "κουρευει") ειναι usb 24/96 & 24/192 coaxial,optical,πολυ τιμια μηχανηματα,καλοφτιαγμενα και με πληθωρα ρυθμισεων στις εξοδους για να ταιριαξουν με οποιονδηποτε ενισχυτη.Νομιζω οτι πωλουνται κατι παραπανω απο το budget σου,αλλα κοιτας και κανενα μεταχειρισμενο.

Reaction score
73
Δεν το εχω ακουσει και ειναι και δυσκολο να το ακουσω (η Θεσσαλονικη ειναι επαρχια γαρ !), αλλα διαβαζοντας reviews αναφερουν οτι ειναι κουραστικο στις υψηλες. Ξερω οτι ειναι λαθος να σχηματιζεις γνωμη απο reviews αλλων αλλα δεν υπαρχει αλλη λυση. Γυρνωντας πισω λιπον στο Benchmark DAC1, η γενικη αποψη ειναι οτι συνδιαζει 2 απο τα 3 ανωθεν ζητουμενα: (μεγαλη στερεοφωνικη εικονα και καθαροτητα χωρις να ξυριζει, χωρις να εχει σκληρες υψηλες).

Reaction score
2.429
Δεν το εχω ακουσει και ειναι και δυσκολο να το ακουσω (η Θεσσαλονικη ειναι επαρχια γαρ !), αλλα διαβαζοντας reviews αναφερουν οτι ειναι κουραστικο στις υψηλες. Ξερω οτι ειναι λαθος να σχηματιζεις γνωμη απο reviews αλλων αλλα δεν υπαρχει αλλη λυση. Γυρνωντας πισω λιπον στο Benchmark DAC1, η γενικη αποψη ειναι οτι συνδιαζει 2 απο τα 3 ανωθεν ζητουμενα: (μεγαλη στερεοφωνικη εικονα και καθαροτητα χωρις να ξυριζει, χωρις να εχει σκληρες υψηλες).
Τωρα ανοιγουμε μεγαλη συζητηση.....:)
Το ποσο κουραστικο ειναι το οποιοδηποτε dac,cd,dvd πηγη εν τελει κατ'εμε εχει να κανει κατα πολυ μεγαλο ποσοστο με τα εκαστοτε ηχεια που εχει ο καθενας μας.Εαν το τουιτερ σου "ξυριζει" τοτε οτι και να βαλεις θα "ξυριζει".Φυσικα εχει να κανει και με τα ενισχυτικα αλλα σε δευτερη μοιρα.
Μιας και μιλαμε για το εν λογω dac σιγουρα δεν ειναι στην κατηγορια των "μελισταλαχτων συσκευων".Εαν μπορω να το χαρακτηρισω θα το ελεγα "σωστο","καθαρο","διαφανο" οχι ομως κουραστικο σε καμια των περιπτωσεων.Εαν του δωσεις κακη ηχογραφηση κακη θα ακουσεις αυτο ειναι σιγουρο.

Reaction score
7.143

αν ειναι να τα αγορασεις καινουργια και οχι μτχ,τοτε πας στο cambridge audio μιας και η τιμη του εχει πεσει στα 160 ευρω,ενω το πρωτο παιζει ακομα στα 250.Και τα δυο παντως εχουν τα χρονακια τους,το MF ειναι μοντελο 2013 το CA του 2012,οποτε ξεχνας δυνατοτητες οπως dsd (native) και mqa. Προσεξε και ποσες ψηφιακες εισοδους θελεις,το MF εχει τρεις (μια usb,μια οπτικη και αλλη μια που δουλευει ειτε σαν ομοαξονικη ειτε σαν οπτικη),ενω το CA εχει μια usb,δυο ομοαξονικες και μια οπτικη. Και τα δυο βελτιωνονται σημαντικα με αντικατασταση του τροφοδοτικου.Ηχητικα το mf ειναι πιο μαλακο,ενω το ca πιο δυναμικο,αλλα αυτο ειναι και το "κουρδισμα" αν θελεις των δυο εταιρειων (προσωπικα προτιμω το πρωτο).

I

iason

Guest
Καλησπερα,

Teac ud 503

Reaction score
7.143
ud-505 μαλλον,μιας και το 503 αντικασταθηκε απο αυτο (αλλα νομιζω στη χωρα μας ακομα να βρεθει αντιπροσωπος)

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • loggeo
    Projectors

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.318
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale