iPhone 8 ή Samsung S8;

Reaction score
5.755
Αυτή η απλή ερώτηση...μετά από 3 χρόνια συμβίωσης με windows 10 τηλέφωνο λέω να αλλάξω τηλέφωνο....μεταξύ των δύο ποιο προτείνετε; (δεν έχω κάποια ιδιαίτερη προτίμηση.....αρκεί να έχουν αξιόπιστα gps και κάμερα)

Reaction score
834
Αυτή η απλή ερώτηση...μετά από 3 χρόνια συμβίωσης με windows 10 τηλέφωνο λέω να αλλάξω τηλέφωνο....μεταξύ των δύο ποιο προτείνετε; (δεν έχω κάποια ιδιαίτερη προτίμηση.....αρκεί να έχουν αξιόπιστα gps και κάμερα)
Το ερώτημα κατ' εμέ έχει να κάνει με το ποιο λειτουργικό σύστημα προτιμάς και όχι τόσο με τη συσκευή. Παρόλες τις σοβαρές αστοχίες του iOS11 (που ακόμα δεν έχουν διορθωθεί), νομίζω πως σε ό,τι αφορά την ευκολία χρήσης και τη διαλειτουργικότητα με άλλα προϊόντα της Apple παραμένει αξεπέραστο.

Reaction score
707
To S8 μπορείς να το συγκρίνεις μόνο με το iphone 8+.
Tο μικρό iphone 8 έχει 2 τεράστεια "ελαττώματα" που το βγάζουν τελείως εκτός σύγκρισης.
Πολύ μικρή μπαταρία που θα σε κάνει πάντα να ψάχνεις πρίζα πρίν τελείωσει η μέρα και μια 4.7 οθόνη ανάλυσης HD που το 2018 είναι απλά για γέλια.
Αφού είμαστε σε AV forum, με το S8 θα πάρεις την 2η καλύτερη οθόνη που υπάρχει σε κινητό (με το Note 8 να έχει την καλύτερη) 2K+, HDR, superamoled και ένα πολύ καλό DAC 32bit μαζί με εξαιρετικά ακουστικά. Αααα και headphone jack να βάλεις αν έχεις και καλύτερα.
Οι κάμερες τους είναι πολύ κοντά με το S8 να υπερέχει λίγο στις λήψεις χαμηλού φωτισμού λόγω διαφράγρατος αλλά και multiframe processing.
Και τα 2 είναι χαζά γρήγορα τηλέφωνα, δεν νομίζω να σε προβληματίσει σε κανένα από τα 2 η ταχύτητα.
Μπαταρία ξεκάθαρα S8 με 50% μεγαλύτερη μπαταρία, γρήγορη φόρτιση outofthebox και ασύρματη γρήγορη.
Τα 2 λειτουργικά είναι πολύ κοντά με κανένα από τα 2 να είναι πιο εύκολο από το άλλο. Τα μεγάλα οφέλη του iOS θα τα πάρεις αν έχεις imac, 2 macbook, apple tv και όλοι οι γνωστοί σου έχουν iphone αλλιώς θα σου παρουσιάσει μεγάλα handicaps που θα σου κάνουν τη ζωή πιο δύσκολη.
S8: ip68 vs ip67 του iphone
S8 σχεδιασμός 2017 που δεν υπάρχει όμοιο του VS μηλο που έχει σχεδιασμό 2014 και είναι ίδιο με άλλα 4 και μοιάζει με το 60% των κινέζικων. :p
Και όλα αυτά σε πολύ πιο χαμηλή τιμή.
Μάντεψε πιο έχω. :p

Reaction score
1.469
Περίμενε 2 - 3 μηνες Θα έχει βγει το s9
και ξανασκεψου το
[DOUBLEPOST=1516014612][/DOUBLEPOST]
To S8 μπορείς να το συγκρίνεις μόνο με το iphone 8+.
Tο μικρό iphone 8 έχει 2 τεράστεια "ελαττώματα" που το βγάζουν τελείως εκτός σύγκρισης.
Πολύ μικρή μπαταρία που θα σε κάνει πάντα να ψάχνεις πρίζα πρίν τελείωσει η μέρα και μια 4.7 οθόνη ανάλυσης HD που το 2018 είναι απλά για γέλια.
Αφού είμαστε σε AV forum, με το S8 θα πάρεις την 2η καλύτερη οθόνη που υπάρχει σε κινητό (με το Note 8 να έχει την καλύτερη) 2K+, HDR, superamoled και ένα πολύ καλό DAC 32bit μαζί με εξαιρετικά ακουστικά. Αααα και headphone jack να βάλεις αν έχεις και καλύτερα.
Οι κάμερες τους είναι πολύ κοντά με το S8 να υπερέχει λίγο στις λήψεις χαμηλού φωτισμού λόγω διαφράγρατος αλλά και multiframe processing.
Και τα 2 είναι χαζά γρήγορα τηλέφωνα, δεν νομίζω να σε προβληματίσει σε κανένα από τα 2 η ταχύτητα.
Μπαταρία ξεκάθαρα S8 με 50% μεγαλύτερη μπαταρία, γρήγορη φόρτιση outofthebox και ασύρματη γρήγορη.
Τα 2 λειτουργικά είναι πολύ κοντά με κανένα από τα 2 να είναι πιο εύκολο από το άλλο. Τα μεγάλα οφέλη του iOS θα τα πάρεις αν έχεις imac, 2 macbook, apple tv και όλοι οι γνωστοί σου έχουν iphone αλλιώς θα σου παρουσιάσει μεγάλα handicaps που θα σου κάνουν τη ζωή πιο δύσκολη.
S8: ip68 vs ip67 του iphone
S8 σχεδιασμός 2017 που δεν υπάρχει όμοιο του VS μηλο που έχει σχεδιασμό 2014 και είναι ίδιο με άλλα 4 και μοιάζει με το 60% των κινέζικων. :p
Και όλα αυτά σε πολύ πιο χαμηλή τιμή.
Μάντεψε πιο έχω. :p
Δεν ισχύουν τα παραπανω οχι οσον αφορα τα χαρακτηριστικά
Αλλα οσον αφορα την αξιολογηση σου:D

Reaction score
636
Δεν μαρεσει να γβαινω εκτος θεματος αλλα υπαρχουν κι αλλα πολυ αξιολογα κινητα. OnePlus 5T πχ. Απλα το γραφω σε περιπτωση που θελεις συλογιστεις κι αλλες συσκευες.

Last edited:

Reaction score
707
Δεν ισχύουν τα παραπανω οχι οσον αφορα τα χαρακτηριστικά
Αλλα οσον αφορα την αξιολογηση σου:D
Προσπάθησα να είμαι όσο πιο αντικειμενικός μπορούσα προσθέτοντας και λίγο από την προσωπική μου εμπειρία μετά από 4 χρόνια εργασίας στον συγκεκριμένο χώρο και έχοντας επαφή με ότι κινητό έχει κυκλοφορήσει σε αυτό το διάστημα.
Που πιστεύεις ότι υπερέβαλα?

Οn topic
Ναι το Mate 10 Pro είναι καλύτερο και από τα 2.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
32.536
Θα αναφερθώ μόνο για τις οθόνες. Είναι πραγματικά αστείο να μιλάμε για 5" ή 6" και να λέμε ότι θέλουμε κάτι παραπάνω από Full HD. Δεν χρειάζεται. Στοιχείο εντυπωσιασμού και εργαλείο marketing για να προσελκύσει αγοραστές.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.894
Αυτό που όταν δεν έχει κάτι το iphone, αυτομάτως εμεις οι οπαδοί του μήλου δεν το χρειαζόμαστε, πότε θα σταματήσει?
H ίδια η apple έχει δείξει ότι δεν το κάνει για κάποιου είδους ιδεολογικούς λόγους ή βαθύτερης γνώσης του τι χρειάζεται ο Μήτσος στο Σιάτλ αλλά γιατί δεν μπορεί. Πλέον αγοράζει οθόνες από την Samsung για τα iphones οπότε είναι τουλάχιστον σε καλό δρόμο.

Κατά τα άλλα, S9+.

Reaction score
1.469
Προσπάθησα να είμαι όσο πιο αντικειμενικός μπορούσα προσθέτοντας και λίγο από την προσωπική μου εμπειρία μετά από 4 χρόνια εργασίας στον συγκεκριμένο χώρο και έχοντας επαφή με ότι κινητό έχει κυκλοφορήσει σε αυτό το διάστημα.
Που πιστεύεις ότι υπερέβαλα?

Οn topic
Ναι το Mate 10 Pro είναι καλύτερο και από τα 2.
Κι εγω αποψη εξέφρασα :D

Το Android είναι σε ανοδικη πορεια και με το ios έχουν μπλεξει λιγο τα πράγματα

Υπάρχουν λιγα κρασαρισματα εφαρμογών στο ios11 που ήταν άγνωστα παλιοτερα

Η για παραδειγμα οταν τραβας βίντεο με την κάμερα του iPhone δεν μπορείς να κάνεις pause παρα μονο stop
Κουφο και ακατανοητο οντως

Όμως προσωπικη εμπειρία τα iPhone ειναι συνολικά ποιοτικοτερα τηλεφωνα με ανθρωπινο μέγεθος (ιphone 8&iphone x) πολυ σημαντικό για εμενα

Και εκπληκτική οθονη

Τωρα εχω το iPhone x και παράλληλα το s7 edge πουβηταν το προηγούμενο μου
Γιατι έφυγα απο το εκπληκτικό κατα τα αλλα s7 edge μετα απο 1.5 χρόνο?

Γιατι ενα πρωι και ενω μέχρι τοτε η γ@μ@τη μπαταρία του πυροβολαγε
Απο το 90% σε 15 λεπτα πηγε στο 15%
Αρα καθημερινή ημέρα εμεινα χωρις τηλέφωνο
Οκ την αλλαξα μετα απο 1 μηνα απο αυτο η κάμερα τουβδεν εκανε focus κολλαγε ο φακος του
Υπάρχουν εκαντονταδες αναφορες στο ιντερνετ που περιγραφουν το ίδιο θέμα σε s7

Κοστος μπαταρίας 35€
Εκτιμωμενο κοστος φακου καμερας 100€
Αξια καινούριου στο σκρουτζ? 450€

Φυσικα το αφησα ετσι για 2 τηλέφωνο το οποίο ειχα αγορασει 760€ 1.5 χρόνο πριν

Τωρα σύγκριση οθονης s7 ed iPhone?
Καλύτερο το iPhone
Σύγκριση καμερας s7 ed vs iPhone
Καλύτερα το iPhone των Samsung ειναι υπερτονισμενες κ φαίνονται σαν ψευτικες

Αλλο θεμα λογισμικού? Το s7 οσο ειχε το Android 6 ηταν για κλάματα
Το nougat 7 το αλλαξε εντελώς βέβαια
Ομως πχ σε scroll της οθονης εκανε οχ κολληματα

Ολα αυτα με έκαναν να ξαναλλαξω στρατόπεδο χωρις να εχω καμια ορεξη να δωσω τα υπερβολικά λεφτα του iPhone
Ομως εδω υπάρχει ενα tip οποτε θελησω το πουλαω και πιανω τετοιο ποσο πουβθα μπορώ να παρω εαν πχ θελησω το s9

Δεν χάνει αξια τοσο πολύ

Αυτα :D

alexis

Reaction score
32.536
Πιστεύω ότι πρέπει να αποφασίσεις πρώτα τη λειτουργικό θες. Μετά η επιλογή συσκευής.
Ο καθένας θα σου πει τα δικά του, ανάλογα με το ποσό απεχθάνεται αυτό που δεν έχει.
Και οι 2 σχολές είναι καλές, με τα θέματα της η καθεμία.

Αν θες iOS τότε iPhone 8 Plus. Θα δεις ακόμα καλύτερα τη είναι το iPhone αν έχεις υπολογιστή Apple.
Αν θες Android οι συσκευές που αναφέρθηκαν είναι παραπάνω από εξαιρετικές στα χρήματα της η καθεμία.

Έχω και τις 2 σχολές και φαντάζομαι ότι μπορώ να έχω άποψη. Και μόνο Αpple υπολογιστές εδώ και 2 δεκαετίες.

Αυτό που έγραψα για την οθόνη το πιστεύω πραγματικά. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για κάτι άλλο παραπάνω από 1080 σε κινητά για πολλούς λόγους. Ανεξάρτητα σε πια εταιρία αναφερόμαστε.

Reaction score
2.557
Θα αναφερθώ μόνο για τις οθόνες. Είναι πραγματικά αστείο να μιλάμε για 5" ή 6" και να λέμε ότι θέλουμε κάτι παραπάνω από Full HD. Δεν χρειάζεται. Στοιχείο εντυπωσιασμού και εργαλείο marketing για να προσελκύσει αγοραστές.
Ναι αλλά oι AMOLED οθόνες νομίζω δεν έχουν καμιά σχέση με τις άλλες οθόνες! Είναι πολύ πιό ξεκούραστες (ιδίως τη νύχτα) και με πολύ καλύτερη απόδοση χρωμάτων.

Έχω το ZUK Z2 και είναι μια χαρά, αλλά όταν βλέπω την οθόνη του Galaxy S7 που πήρα στη γυναίκα μου αλλά και του S6 που πήρα στην κόρη μου αλλά ακόμα και του παλιού μου S2 (με πολύ χαμηλίτερη ανάλυση) μου έρχεται να τρέξω να πάρω το S8 για μένα.

alexis

Reaction score
32.536
Ναι αλλά oι AMOLED οθόνες νομίζω δεν έχουν καμιά σχέση με τις άλλες οθόνες! Είναι πολύ πιό ξεκούραστες (ιδίως τη νύχτα) και με πολύ καλύτερη απόδοση χρωμάτων.

Έχω το ZUK Z2 και είναι μια χαρά, αλλά όταν βλέπω την οθόνη του Galaxy S7 που πήρα στη γυναίκα μου αλλά και του S6 που πήρα στην κόρη μου αλλά ακόμα και του παλιού μου S2 (με πολύ χαμηλίτερη ανάλυση) μου έρχεται να τρέξω να πάρω το S8 για μένα.
Οι AMOLED δεν μου αρέσουν καθόλου. Θεωρώ τα χρώματα υπερκορεσμενα για τα γούστα μου. Ίσως είναι και θέμα calibration γιατί το iphone x που έχει και αυτό Amoled λένε ότι έχει την καλύτερη και πιο ισορροπημένη εικόνα που είχε ποτέ panel amoled. Δεν ξέρω γιατί δεν το εχω δει live. Αν είναι έτσι τόσο άχρηστη είναι η Samsung;
Είχε η γυναίκα μου S2 και στα χρώματα λέω " δεν γίνεται, ή το κάνουν επίτηδες ή έχουν αχρωματοψία". Πολύ κορεσμός, πάρα πολύ, και μια μπλεδίλα σε όλη την οθόνη που έλεγα ότι έχει φίλτρο. Από white balance να ειναι καλά το κίτρινο.

Reaction score
95
Οι AMOLED δεν μου αρέσουν καθόλου. Θεωρώ τα χρώματα υπερκορεσμενα για τα γούστα μου. Ίσως είναι και θέμα calibration γιατί το iphone x που έχει και αυτό Amoled λένε ότι έχει την καλύτερη και πιο ισορροπημένη εικόνα που είχε ποτέ panel amoled. Δεν ξέρω γιατί δεν το εχω δει live. Αν είναι έτσι τόσο άχρηστη είναι η Samsung;
Είχε η γυναίκα μου S2 και στα χρώματα λέω " δεν γίνεται, ή το κάνουν επίτηδες ή έχουν αχρωματοψία". Πολύ κορεσμός, πάρα πολύ, και μια μπλεδίλα σε όλη την οθόνη που έλεγα ότι έχει φίλτρο. Από white balance να ειναι καλά το κίτρινο.
απ το s4 και μετα μπορεις να ρυθμισεις τα χρωματα στις amoled, και φυσικα και δεν ειναι η καλυτερη οθονη του iphone x, σιγα μην εδινε καλυτερη οθονη στην apple απ τα δικα της!

Reaction score
1.469
Χαχα εξελίσσεται σιγα σιγα η κουβεντα σε ματς και vs και βλεπω τον φιλο να κρατάει το Windows Phone

Η Samsung προμηθευσε τις οθόνες φυσικα εφοσον ειναι η πιο έμπειρη εταιρεία αε αυτο
Ομως τον καλιμπραρισμα το κανει η Apple

Εαν ποτε πιασεις η εαν εχεις πιασει ενα Χ θα δεις πως η οθόνη ειναι σαν έχεις χαρτί πολυχρομο επανω στην οθόνη κι οχι μεσα
:D

Reaction score
50
Είχα μια ζωή iPhone και τα τελευταία 2 χρόνια samsung,τώρα το s8.

Κάνει το Apple και το iOS να φαίνεται σαν παιδικό παιχνιδάκι

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.626
Members
38.472
Νεότερο μέλος
nickger