βομβος πικαπ

Reaction score
336
Καλησπέρα, τα φώτα σας. Αν και έχω γειώσει το πικαπ μου κλασσικά με το phono stage, διαπιστώνω την παρουσία ενός χαμηλού βόμβου από τα ηχεία, όχι ενοχλητικού αλλά ακουστού σε χαμηλής στάθμης δίσκους. Ο βόμβος υφίσταται είτε είτε δουλεύει το μοτέρ είτε όχι, ενώ εξαφανίζεται όταν αποσυνδέω το τροφοδοτικό του πικαπ από την πρίζα. Κάτει με τη γείωση πρέπει να παίζει, τι ακριβώς όμως;

Reaction score
4.237
βομβος μπορει να οφειλετε ειτε γιατι το εχεις βαλει σε πολυμπριζο με αλλες συσκευες απο τις οποιες κληρονομεις τον θορυβο ειτε μεσο της μπριζας που το εχεις συνδεσει.

δοκιμασε σε πρωτη φαση τις συνδεσεις τις βελονας και τα καλωδια με το phono stage.
δοκιμασε να βαλεις την μπριζα του πικαπ αναποδα.
δοκιμασε σε αλλη μπριζα.
δοκιμασε να αφαιρεσεις οτι αλλο εχεις συνδεδεμενο για να δεις ποιο μπορει να σου δημιουργει το προβλημα.

ριξε μια ματια και στο παρακατω

https://www.avsite.gr/forum/threads/Πρόβλημα-βόμβου-σε-πικάπ.144428/page-4

Reaction score
73
Επίσης δοκίμασε να γειωσεις το πικαπ σου κατευθειαν στον ενισχυτη σου.
Στο δικο μου πικαπ ενα SYSTEMDEK XII900 υπάρχει καλωδιο γειωσης ενσματωμενο
στα interconnect που πανε στο PHONO STAGE .... AΛΛΑ υπάρχει και δευτερη βίδα γειωσης
που την ενωνω με καλωδιο στην βιδα γειωσης του ενισχυτη μου (ΥΒΑ Integre Passion).

Aν δεν αποδωσουν τα παραπανω που προτεινει ο συμφορουμιτης τότε πιθανον να εισαι
και εσυ θύμα του περιφημου "βρόγχου γείωσης" που δημιουργειται σε πολλαπλές συνδέσεις.
Το εχω και εγω οχι τοσο πολυ οπως λες εσυ...
Δυστυχως οτι και να εκανα δεν μπορεσα να βρω λύση.
Δοκίμασα και 2-3 λύσεις απομονωτων θορύβων γειωσης που κυκλοφορουν στην αγορά
αλλα δεν εγινε απολυτως τιποτε. Αν πλησιασω το αυτι μου στο ηχειο ακουω αυτο το "γρεζι"
εφτασα στο σημειο να καλυψω και τις γειωσεις στα φις στα καλωδια τυπου σουκο (πραγμα επικινδυνο βεβαια) αλλα και παλι τιποτε.
Μπορει καποια συσκευή σου να εχει διαρροή ρευματος στο συστημα και να το δημιουργει αλλα τι μπορεις να κανεις ..?
Απλα το ξεχασα τωρα....

Reaction score
446
Καλησπέρα, τα φώτα σας. Αν και έχω γειώσει το πικαπ μου κλασσικά με το phono stage, διαπιστώνω την παρουσία ενός χαμηλού βόμβου από τα ηχεία, όχι ενοχλητικού αλλά ακουστού σε χαμηλής στάθμης δίσκους. Ο βόμβος υφίσταται είτε είτε δουλεύει το μοτέρ είτε όχι, ενώ εξαφανίζεται όταν αποσυνδέω το τροφοδοτικό του πικαπ από την πρίζα. Κάτει με τη γείωση πρέπει να παίζει, τι ακριβώς όμως;
Σπασ'το το ρημάδι !!! :)

Reaction score
336
Ε όχι και να το σπάσω, παίζει καλά και έχω 1000 δίσκους τουλάχιστο.
Πάντως παιδιά σας ευχαριστώ πολύ. Δοκίμασα διάφορα από τα άνω, τίποτις, το έλυσα όμως τελικά, τροποποιώντας μια σκέψη που εκφράστηκε παραπάνω. Πέρα από την κανονική γείωση, που παρέμεινε συνδεδεμένη με το phono, ξεγύμνωσα ένα δεύτερο καλώδιο στην απόληξή του περί τα 2 εκ και περιτύλιξα το μεταλλικό έξω μέρος του ακροδέκτη του καλωδίου του τροφοδοτικού που μπαίνει στο πικαπ με αυτό, έφτιαξα δηλαδή ένα βρόγχο. Τον ακροδέκτη τον έβαλα πάλι στην υποδοχή του πικαπ, ενώ το άλλο άκρο του καλωδίου το σφήνωσα σε μία θέση γείωσης του πολύμπριζου. Έφυγε η μακακία επιτέλους. Καλό βράδυ!

ΥΓ: από τη χαρά μου σκέφτομαι να ποστάρω στο "βινύλιο και γυναίκες στα πατώματα"

Last edited:

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.548
Αφού το έλυσε το πρόβλημα, γιατί να αλλάξει θέση στο πικ απ;o_O

ryk

Reaction score
925
Αφού το έλυσε το πρόβλημα, γιατί να αλλάξει θέση στο πικ απ;o_O
Φένγκ σούι; :D
Εγώ πάντως μπερδεύτηκα με την περιγραφή της λύσης....μάλλον κάτι δεν καταλαβαίνω....:unsure:

Reaction score
380
Ε όχι και να το σπάσω, παίζει καλά και έχω 1000 δίσκους τουλάχιστο.
Πάντως παιδιά σας ευχαριστώ πολύ. Δοκίμασα διάφορα από τα άνω, τίποτις, το έλυσα όμως τελικά, τροποποιώντας μια σκέψη που εκφράστηκε παραπάνω. Πέρα από την κανονική γείωση, που παρέμεινε συνδεδεμένη με το phono, ξεγύμνωσα ένα δεύτερο καλώδιο στην απόληξή του περί τα 2 εκ και περιτύλιξα το μεταλλικό έξω μέρος του ακροδέκτη του καλωδίου του τροφοδοτικού που μπαίνει στο πικαπ με αυτό, έφτιαξα δηλαδή ένα βρόγχο. Τον ακροδέκτη τον έβαλα πάλι στην υποδοχή του πικαπ, ενώ το άλλο άκρο του καλωδίου το σφήνωσα σε μία θέση γείωσης του πολύμπριζου. Έφυγε η μακακία επιτέλους. Καλό βράδυ!

ΥΓ: από τη χαρά μου σκέφτομαι να ποστάρω στο "βινύλιο και γυναίκες στα πατώματα"
Χμμμμμ!!!!
Το έπιασα το τί έκανες, και θα το δοκιμάσω κιεγω γιατί έχω παρόμοιο θέμα.
Η απορία μου είναι η εξής. Το περιτύλιγμα πώς έμεινε απάνω στον ακροδέκτη? Δε γλυστράει βάζοντάς το στο πικάπ?

Reaction score
336
Φένγκ σούι; :D
Εγώ πάντως μπερδεύτηκα με την περιγραφή της λύσης....μάλλον κάτι δεν καταλαβαίνω....:unsure:
Με ένα μακρύ καλώδιο έκανα σύνδεση μεταξύ μιας επαφής γείωσης του πολύμπριζου (στη θέση που μπήκε και το τροφοδοτικό) και του πικαπ περιτυλίγοντας το "πλην" του ακροδέκτη, οπότε αυτός προεξέχει λίγο στην είσοδο του πικαπ.
Αν και πάλι δεν είμαι σαφής τότε 1. αναθεωρώ την άποψή μου ότι είμαι καλός στην έκθεση 2. στέλνω φωτο.
[DOUBLEPOST=1516697592][/DOUBLEPOST]
Χμμμμμ!!!!
Το έπιασα το τί έκανες, και θα το δοκιμάσω κιεγω γιατί έχω παρόμοιο θέμα.
Η απορία μου είναι η εξής. Το περιτύλιγμα πώς έμεινε απάνω στον ακροδέκτη? Δε γλυστράει βάζοντάς το στο πικάπ?
Ναι, ψιλογλυστράει, γι' αυτό και έκανα 2 περιτυλίξεις για να κρατάει και βέβαια σταθεροποιήθηκε μεταξύ του ακροδέκτη και του πικαπ. Ο ακροδεκτης ψιλοπροεξέχει τώρα αλλά είναι σταθερός.

Last edited:

ryk

Reaction score
925
Με ένα μακρύ καλώδιο έκανα σύνδεση μεταξύ μιας επαφής γείωσης του πολύμπριζου (στη θέση που μπήκε και το τροφοδοτικό) και του πικαπ περιτυλίγοντας το "πλην" του ακροδέκτη, οπότε αυτός προεξέχει λίγο στην είσοδο του πικαπ.
Αν και πάλι δεν είμαι σαφής τότε 1. αναθεωρώ την άποψή μου ότι είμαι καλός στην έκθεση 2. στέλνω φωτο.
[DOUBLEPOST=1516697592][/DOUBLEPOST]

Ναι, ψιλογλυστράει, γι' αυτό και έκανα 2 περιτυλίξεις για να κρατάει και βέβαια σταθεροποιήθηκε μεταξύ του ακροδέκτη και του πικαπ. Ο ακροδεκτης ψιλοπροεξέχει τώρα αλλά είναι σταθερός.
ΟΚ, κάτι έπιασα. Κάτι τέτοιο δεν θα σε βόλευε καλύτερα;

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.573
- μιάς και το νήμα εξελίσσεται , ακαδημαϊκά πλέον να πώ πως αναλόγως συσκευών που πέρασαν από το σύστημά μου . . . όπου καί όταν είχα προβλήματα βόμβου , αυτά λυνόντουσαν κάθε φορά με διαφορετικό τρόπο ( γείωση στο phono , στον πρό , κατευθείαν στην πρίζα , ή και όλα μαζί ) . . . κάποτε δε με μ΄ένα pro-ject 6.9 αναγκάστηκα και γείωσα και το πηγάδι ( με καλώδιο που κόλλησα στην κατάληξή του κάτω από το υποπλατό )

- πάγια μέθοδο προς στιγμήν πάντως , δεν έχω βρεί

wizzy

Reaction score
22.548
Είχα ίδιο πρόβλημα και το έλυσα,αλλάζοντας θέση στο πικάπ
Ναι, ΟΚ, να το πω ξανά: Αφού ΕΛΥΣΕ το πρόβλημα, ποιος ο λόγος να αλλάξει θέση στο πικ απ;

Σκέφτηκες ότι εφόσον ΕΛΥΣΕ το πρόβλημα, μια πιθανή μετακίνηση του πικ απ να επανεμφάνιζε το πρόβλημα ή κάποιο άλλο πρόβλημα;

Reaction score
3.093
Ναι, ΟΚ, να το πω ξανά: Αφού ΕΛΥΣΕ το πρόβλημα, ποιος ο λόγος να αλλάξει θέση στο πικ απ;

Σκέφτηκες ότι εφόσον ΕΛΥΣΕ το πρόβλημα, μια πιθανή μετακίνηση του πικ απ να επανεμφάνιζε το πρόβλημα ή κάποιο άλλο πρόβλημα;
Δεν θα μετακινήσει σπίτι
Θα απέφευγε,ίσως,τις αλχημείες
Το έγραψα για άλλα μέλη που πιθανόν θα συναντήσουν το ίδιο πρόβλημα

wizzy

Reaction score
22.548
Α, ΟΚ, για άλλα μέλη ήταν η πρόταση. ΟΚ, επειδή έκανες την πρώτη σχετική ανάρτηση σε δεύτερο ενικό πρόσωπο, οπότε υπέθεσα ότι απευθυνόσουν στον thread starter - για αυτό μπερδεύτηκα.

Reaction score
29
Στο δικο μου παλι παρουσιαζεται αναλογο προβλημα οταν εχω συνδεδεμενο το streamer (yamaha wxad-10), η το laptop απο το line out του. Μολις τραβηξω τα rca απο το streamer ( η το laptop παλιοτερα) ο θορυβος εξαφανιζεται. Περιμενω συντομα αλλο streamer, ανωτερης κατηγοριας απο το wxad-10, οποτε θα δουμε εκει αν και πως θα αλλαξει το σκηνικο.

ryk

Reaction score
925
Οι γειώσεις είναι άτιμες -ειδικά σε κάποιους σαν εμένα που δεν γνωρίζουν και πολλά επί του θέματος.
Φαντάσου ότι εγώ περνάω δίπλα από το ραδιόφωνο και του κάνω παράσιτα. Ή κάτι θέλει να μου πει :whistling: ή δεν έχω καλή γείωση!:D

Reaction score
3.093
Οι γειώσεις είναι άτιμες -ειδικά σε κάποιους σαν εμένα που δεν γνωρίζουν και πολλά επί του θέματος.
Φαντάσου ότι εγώ περνάω δίπλα από το ραδιόφωνο και του κάνω παράσιτα. Ή κάτι θέλει να μου πει :whistling: ή δεν έχω καλή γείωση!:D
Γειωμένος είσαι,αλλά κάνεις παρεμβολές,να μην περνάς από στρατιωτικές βάσεις,δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει:roflmao:

• Like
Reactions: ryk

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.970
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas