Αλλαγή κεφαλής

Reaction score
14
Φίλοι μου καλησπέρα σας! Ήρθε η ώρα να αλλάξω την κεφαλή μου, μια ortofon rondo bronze με καινούργια γύρω στα 600-700€.
Το πλατό είναι το clearaudio champion level ll με βραχίονα τον unify και phono stage asr basis exclusive. Τα βινύλια μου περιλαμβάνουν τα πάντα, από ελληνική έντεχνη μέχρι κλασσική τζαζ και ροκ. Παρακαλώ λοιπόν τους ειδημονες στο συγκεκριμένο αντικείμενο να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Να συμπληρώσω ότι ενδιαφέρομαι μόνο για moving coil κεφαλή. Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά!

Reaction score
73
Tην αλλάζεις λογω παλαιοτητας ή γιατι δεν σου αρέσει ..?
Επειδή εχω την ιδια κεφαλή σε ένα SYSTEMDEK IIX900 και ειμαι πολυ ευχαριστημενος
ηθελα να σε ρωτησω αν δεν σε καλύπτει ακουστικά.

Reaction score
73
Επειδή εχω την ιδια κεφαλή σε ένα SYSTEMDEK IIX900 και ειμαι πολυ ευχαριστημενος
Θα σου πρότεινα να παραμείνεις στην ORTOFON και να δεις την
Ortofon MC 20 SUPER

Reaction score
14
Λόγω παλαιότητας. Μια χαρά κεφαλή είναι, έχω και την Red αλλά είναι σε άλλο επίπεδο, εννοείται χαμηλότερο. Στηριζομενος στην Red πήρα την Bronze.

Reaction score
73
Λόγω παλαιότητας. Μια χαρά κεφαλή είναι, έχω και την Red αλλά είναι σε άλλο επίπεδο, εννοείται χαμηλότερο. Στηριζομενος στην Red πήρα την Bronze.
Mε το πικαπ που εχεις μακαρι να πηγαινες σε διπλασιο προυπολογισμο κεφαλής και να εβαζες την
Ortofon MC JUBILEE .... :D

Reaction score
73
Πόσες ωρες περίπου εχει παιξει και την αλλάζεις..?
Γενικα αυτο ειναι ενα πολυ σημαντικο ερωτημα .... πότε αλλάζουμε μια κεφαλή ..?
Θα καταλάβει το αυτι μας την πολυ μικρή και σταδιακη μεταβολή των αλλαγων
λογω φθορας..?
Το διαμαντακι της κεφαλής ειναι απο τα πιο σκληρα υλικά της φύσης ... φθείρεται τόσο γρηγορα πχ στις 1000 ωρες ακρόασης οπως λενε μερικες εταιρείες ..?
ή ειναι κολπο μαρκετιγκ για να αγορασεις νεα κεφαλή..?

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.126
αν μπορείς να ανοίξεις λίγο το budget σου θα σου πρότεινα τη dynavector dv20x2l η οποία ηχητικά είναι σε εντελώς άλλο επίπεδο

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
H νεα Benz ACE SMR ανκαι καπως πιο ακριβη απο το ποσον που λες θα ηταν η επιλογη μου.

Reaction score
73
Γενικα αυτο ειναι ενα πολυ σημαντικο ερωτημα .... πότε αλλάζουμε μια κεφαλή ..?
Θα καταλάβει το αυτι μας την πολυ μικρή και σταδιακη μεταβολή των αλλαγων
λογω φθορας..?
Το διαμαντακι της κεφαλής ειναι απο τα πιο σκληρα υλικά της φύσης ... φθείρεται τόσο γρηγορα πχ στις 1000 ωρες ακρόασης οπως λενε μερικες εταιρείες ..?
ή ειναι κολπο μαρκετιγκ για να αγορασεις νεα κεφαλή..?

Αντε πεστε τις αποψεις σας... Δεν μπορει να φυγει ασχολιαστο αυτο το σημαντικο ερωτημα...

Reaction score
14
H νεα Benz ACE SMR ανκαι καπως πιο ακριβη απο το ποσον που λες θα ηταν η επιλογη μου.
Ευχαριστώ όσους φίλους απάντησαν με τον ένα η τον άλλο τρόπο. Αλλά να διευκρινησω κάποια πράγματα για να γίνω πιο συγκεκριμμενος. Αυτή τη στιγμή ακούω από αρχεία, CD και η ακρόαση από δίσκους έρχεται και λόγω της φθαρμενης κεφαλής σε τριτη μοίρα. Το αυτί μου έχει συνηθίσει σε ακούσματα τύπου αρχείων πού όλοι νομίζω γνωρίζετε πως ακούγονται σε σχέση με τον αναλογικό τρόπο ακρόασης. Ομολογώ ότι δεν με ενοχλεί ιδιαιτερα και θαθελα μια κεφαλή να πλησιάζει αυτόν τον χαρακτήρα απόδοσης της μουσικής. Δεν έχω σκοπό - δεν είναι οικονομικό οι λόγοι-να διαθεσω πάνω από 700€ περίπου. Όποιος έχει ακουστική εμπειρία με την AT33PGT ή την ΑΤ0C9/II ή ΙΙΙ που είναι σε ανάλογη τιμή παρακαλώ να καταθέσει την γνώμη του αν έχει ακουστική εμπειρία βεβαίως. Τώρα κρίσεις διαβάζοντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά συγνώμη αλλά ξέρω να το κάνω και εγώ. Άλλωστε αυτά κοίταξα και γι αυτό ρωτω για τις συγκεκριμένες κεφαλες. Όσο για το αν ταιριάζουν με τον βραχίονα έχω τις εξισώσεις αλλά και το σχεδιαγραμμα του Σταμάτα κουζίνα για να δω αν ταιριάζουν. Ευχαριστώ και παλι τους φίλους
[DOUBLEPOST=1518708209][/DOUBLEPOST]Av mentor Σταματακου παιδιά σορυ

Reaction score
1.391
Κοίτα προς Benz μεριά ....
Επίσης αν φτάσεις προς 1000αρικο+ που πραγματικά θα το καταλάβει ο βραχίονας σου , κοίτα clearaudio και lyra
[DOUBLEPOST=1518709171][/DOUBLEPOST]Μια και διαβασα κ το Τελευταίο σου ποστ.. να αναφερω οτι η άποψη μου είναι
..... εντελώς χειροπιαστή ακουστική κ όχι παπαγαλοριβιουερπιντιεφαδικη

Reaction score
460
Ευχαριστώ όσους φίλους απάντησαν με τον ένα η τον άλλο τρόπο. Αλλά να διευκρινησω κάποια πράγματα για να γίνω πιο συγκεκριμμενος. Αυτή τη στιγμή ακούω από αρχεία, CD και η ακρόαση από δίσκους έρχεται και λόγω της φθαρμενης κεφαλής σε τριτη μοίρα. Το αυτί μου έχει συνηθίσει σε ακούσματα τύπου αρχείων πού όλοι νομίζω γνωρίζετε πως ακούγονται σε σχέση με τον αναλογικό τρόπο ακρόασης. Ομολογώ ότι δεν με ενοχλεί ιδιαιτερα και θαθελα μια κεφαλή να πλησιάζει αυτόν τον χαρακτήρα απόδοσης της μουσικής. Δεν έχω σκοπό - δεν είναι οικονομικό οι λόγοι-να διαθεσω πάνω από 700€ περίπου. Όποιος έχει ακουστική εμπειρία με την AT33PGT ή την ΑΤ0C9/II ή ΙΙΙ που είναι σε ανάλογη τιμή παρακαλώ να καταθέσει την γνώμη του αν έχει ακουστική εμπειρία βεβαίως. Τώρα κρίσεις διαβάζοντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά συγνώμη αλλά ξέρω να το κάνω και εγώ. Άλλωστε αυτά κοίταξα και γι αυτό ρωτω για τις συγκεκριμένες κεφαλες. Όσο για το αν ταιριάζουν με τον βραχίονα έχω τις εξισώσεις αλλά και το σχεδιαγραμμα του Σταμάτα κουζίνα για να δω αν ταιριάζουν. Ευχαριστώ και παλι τους φίλους
Σταματά κουζίνα Θεϊκό το auto corrector

Reaction score
460
Γεια τον ήχο που ζητάς και στα χρήματα που διαθέτεις ρίξε μια ματιά σε ortofon mc στην καινούργια σειρά και dynavector όσες εχω ακούσει έπαιζαν έτσι όπως θές. Για Audio-Technica δυστηχώς δεν εχω ακούσει παρά μόνο τις πολύ φθηνές σε ανάλογα πικαπ.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Συνεχεια στο ποστ του Δημητρη και επεοδη κουοταρες το δικο μου ποστ σν εχεις την εντυπωση οτι επικαλουμαστε περιοδικα και σχολια αλλων και στα μεταφερουμε εδω εχε υπ οψιν οτι οι φιλοι που σου απανταμε εδω ισως να εχουν πολυ περισοτερες εμπειριες απο οσες φανταζεσαι.Και ναι οδον αφορα εμενα ακουσα και τις δυο που λες.Προτεινω την ace οπως ειπα και τωρα.

A

AKARL

Guest
έχω τις εξισώσεις αλλά και το σχεδιαγραμμα του Σταμάτα κουζίνα για να δω αν ταιριάζουν.
:roflmao::lol::cry::rofl:

Κλαίνε οι καπιταλιστικές σχέσεις με τους συγκεκριμένους συμμετέχοντες αναπόφευκτα θα παρεκτραπεί σε κάθε περίπτωση προσυπογράφω την επόμενη εβδομάδα και νηστεία των Χριστουγέννων.

Reaction score
14
Συνεχεια στο ποστ του Δημητρη και επεοδη κουοταρες το δικο μου ποστ σν εχεις την εντυπωση οτι επικαλουμαστε περιοδικα και σχολια αλλων και στα μεταφερουμε εδω εχε υπ οψιν οτι οι φιλοι που σου απανταμε εδω ισως να εχουν πολυ περισοτερες εμπειριες απο οσες φανταζεσαι.Και ναι οδον αφορα εμενα ακουσα και τις δυο που λες.Προτεινω την ace οπως ειπα και τωρα.
Φίλε Puretone απλώς κουοταρα σε σένα δεν εννοούσα εσένα πάντως. Απλώς αναφερόμουν σε όσους πιθανόν θα απαντούσαν από δω και στο εξής. Ζητώ πάντως και έτσι συγνώμη και ευχαριστώ για τις προτάσεις σου.

Reaction score
14
Κεφαλή αγοράστηκε και μετά από πολύωρο στήσιμο βρίσκεται στο στάδιο του στρωσιματος ακούγοντας βέβαια και αγαπημένους δίσκους από ποικιλο ρεπερτόριο.

Reaction score
73
καλοταξιδη ... οντως στα μουσικα βινυλιακα μονοπατια...!!! :beach:

Αλλα ποια πήρες τελικα... και περιμενουμε αξιολογηση... :D

Reaction score
14
Η κεφαλή είναι η AT 0C9/III αγοράστηκε από φίλο σφραγισμένη σε πολύ καλή τιμή, γιαυτό και ρωταγα για την συγκεκριμένη. Αγοράστηκε βέβαια επειδή οι κεφαλές που προτείνατε ήταν πάνω από τα λεφτά που είχα σκοπό να διαθεσω και η συγκεκριμένη όπως είπα μου προσφεροτανε σε καλή τιμή και είπα να το ρισκάρω. Πάντως από τις πρώτες ακροάσεις είμαι αρκετά ικανοποιημμενος. Το phono stage για την ώρα το έχω αφησει όπως δούλευε με την Ortofon, δηλαδή 60db και 200 Ωμ. Όταν έχω περάσει τις 50 ώρες και σας ενδιαφέρει ευχαρίστως να γράψω τις εντυπώσεις μου

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.969
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas