Klipsch Greek club

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
καποιοι τα βλεπουν σαν χωνακια.....
μεσα τους παθαινουν κλιπσωση..............με την πσυχη να τα δεις οπως ειναι...........
58cf235496e06_Toms_Jubilikes.jpg.4f39d2ce4fbcedb6c59cf2dcee9693a8.jpg
cf-4-1.jpg
post-57108-0-28140000-1386176982.jpg

[DOUBLEPOST=1518871145][/DOUBLEPOST]
Ε μην με κάνεις να παρω ενα svs να συνοδευσω τα klf :p

Σατιρίζω.
Δεν θελω αλλο sub

Μια χαρα παιζουν μονα τους.
Τα σκαλα δεν τα εχω ακουσει η αληθεια ειναι πως παιζουν.
Mονο klipschorn ειχα την τυχη

ενας βλαχος (λαμια) απο την πρωτη δουλεια μου ειχε παρει σκαλες απο το 78.....οταν καπχιοι καμποσοι στην καλυτερη να παιζαν με πλειμομπιλ........
.οπως ελεγε ο βλαχος.....
βαλε το ηχειο μονο του να παιξει στην μεση του δωματιου....
εκει μπασα βγαζ ?
αμα δεν βγαζ δεν ειναι ηχειο.........
το 86 πηγε κλιπς χορν (παρεα με λεβινσον -( οταν ακομα ο ριτσος δουλευε στο λυρικ σουρναρη)
και με κονραντ τζονσον....κατι αρθρωτους ......κατι οντιο ρισερτσ..........
τετοια καταστα...........ωραιο ηχειακι το παλιοσκαλο........για αναλογους χωρους.....παντα

Reaction score
1.379
...Μια χαρα παιζουν μονα τους...
Ακριβώς. Ηχεία δαπέδου που βάζουμε σε τυπικά δωμάτια χωρίς ακουστική φροντίδα δε χρειάζονται sub αν οδηγούνται σωστά. Έχουν αρκετό χαμηλό από μόνα τους, ειδικά μεγάλου μεγέθους όπως τα KLF και RF7. Πολύ κόλλημα παίζει με τις χαμηλές συχνότητες από πολλούς, τα μεσαία είναι η προτεραιότητα για μένα και μετά να μη ξυρίζουν οι ψιλές. Τα μεγάλα ηχεία σωστή οδήγηση θέλουν για να μην είναι πλαδαρό το χαμηλό. Εγώ όπως ακούω τα δικά μου το τελευταίο δίμηνο με τον Crown δε τα χω ξανακούσει. Απαραμόρφωτα και με σφιχτές χαμηλές συχνότητες. Πραγματικά μου 'χει κάνει εντύπωση η καθαρότητα του ήχου σε υψηλές εντάσεις, έχω φτάσει στα δικά μου όρια (αρχίζουν και πονάνε τα αυτιά μου) και δεν παραμορφώνουν καθόλου.

...και με κονραντ τζονσον....
Ενισχυτάρες!

Reaction score
782
Ακριβώς. Ηχεία δαπέδου που βάζουμε σε τυπικά δωμάτια χωρίς ακουστική φροντίδα δε χρειάζονται sub αν οδηγούνται σωστά. Έχουν αρκετό χαμηλό από μόνα τους, ειδικά μεγάλου μεγέθους όπως τα KLF και RF7. Πολύ κόλλημα παίζει με τις χαμηλές συχνότητες από πολλούς, τα μεσαία είναι η προτεραιότητα για μένα και μετά να μη ξυρίζουν οι ψιλές. Τα μεγάλα ηχεία σωστή οδήγηση θέλουν για να μην είναι πλαδαρό το χαμηλό. Εγώ όπως ακούω τα δικά μου το τελευταίο δίμηνο με τον Crown δε τα χω ξανακούσει. Απαραμόρφωτα και με σφιχτές χαμηλές συχνότητες. Πραγματικά μου 'χει κάνει εντύπωση η καθαρότητα του ήχου σε υψηλές εντάσεις, έχω φτάσει στα δικά μου όρια (αρχίζουν και πονάνε τα αυτιά μου) και δεν παραμορφώνουν καθόλου.
Τα klfia μετα το upgrade by argi στα κρος,οχι απλα δεν ξυρίζουν(ουτρ πριν το καναν) αλλα απο μεσαια με ότι και να τα οδηγήσεις εχουν χροιές λαμπατου.
Τα δουλευω με D και εγω ολοκληρωμενο (peachtree nova 150) και το χαμηλο τους αλλου,σφιχτό και ταχυτατο.Περα απο το upgrade σιγουρα στον ελεγχο του χαμηλου παιζει ρολο η D.

Επειδη ο peachtree εχει και pre out,το επομενο βημα για δοκιμη και μετα αγορα ειναι ενας xls 1502 η xls 2002.

Βεβαια ακομα ειναι νωρις γιατο σενάριο crown,διοτι και ο peachtree τα παει απίστευτα καλα 150 στα 8 και 250 στα 4 τα ηχεια 102 db.
Συν οτι ακομα κρος καλωδια και ενισχυτής ειναι στο στρωσιμο.
Δεν εχουν κλείσει 5ωρο λειτουργίας συνολο.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
την ισχυη πολλοι εμισησαν
την ποιοτικη ισχυη δηλαδης τι της εκαναν.....?.
την βαλαν γωνια να κοιτα τοιχο με ενα ποδι.....?
ολοι τα αρρωστακια εχουν αλλαξει απειρους τελικους.....
και θα αλλαξουν αλλους τοσους.......
ενεργα ? ξερω γω..?...........μαλλον πρεπει ναχεις πιει πολυ για να κατσεις να κανεις αναλυσεις
πως γειωνεις - απομωνωνεις...και γουοτεβερ...
Kαι μετα να βαζεις ενα τελικα διπλα στα γουφερ να τρωνε κλωτσompoynida απο τα μεγαλοκωνα.......
Δηλαδης εδω που τα λεμε βαλε ενα ζευγαρ ακουστικα γιατρου....και κολλα το στηθοσκοπιο στην καμπινα με πολυ χαμηλη σταθμη....και πες μου ποσο ξυλο τρωνε τα αφτια σου ?
Οι πυκνωτες αντιστασεις που ζουνε μεσα στον κακο χαμο.....?
Πολυ ε ? παρα πολυ.........πολυ πολυ πολυ......ξυλικι ατελειωτο
Και εκει πας και μου κουμπωνεις τελικακο ?
Δεν λεω ωραια παιζ.....αλλα μην μιλας για κραδασμους μετα.....
Πες κατι αλλλο ....
ας πουμε πως λεμε το σλιπιν μπαγκ στη σαλονικα....(μπουγατσα με φερμουαρ).......
ενιγουει.......κλιπς και χωρις πσομι........
La_Scala_CAS_1_635350717606386000.jpg

[DOUBLEPOST=1518873527][/DOUBLEPOST]
Τα klfia μετα το upgrade by argi στα κρος,οχι απλα δεν ξυρίζουν(ουτρ πριν το καναν) αλλα απο μεσαια με ότι και να τα οδηγήσεις εχουν χροιές λαμπατου.
Τα δουλευω με D και εγω ολοκληρωμενο (peachtree nova 150) και το χαμηλο τους αλλου,σφιχτό και ταχυτατο.Περα απο το upgrade σιγουρα στον ελεγχο του χαμηλου παιζει ρολο η D.

Επειδη ο peachtree εχει και pre out,το επομενο βημα για δοκιμη και μετα αγορα ειναι ενας xls 1502 η xls 2002.

Βεβαια ακομα ειναι νωρις γιατο σενάριο crown,διοτι και ο peachtree τα παει απίστευτα καλα 150 στα 8 και 250 στα 4 τα ηχεια 102 db.
Συν οτι ακομα κρος καλωδια και ενισχυτής ειναι στο στρωσιμο.
Δεν εχουν κλείσει 5ωρο λειτουργίας συνολο.

ο αρτζι δεν πειραξε μονο κρος....πειραξε και καλωδια και μοναδες.......(του βγαλε τα ματχια του παλιοκλιπσονιου).......

Reaction score
782
την ισχυη πολλοι εμισησαν
την ποιοτικη ισχυη δηλαδης τι της εκαναν.....?.
την βαλαν γωνια να κοιτα τοιχο με ενα ποδι.....?
ολοι τα αρρωστακια εχουν αλλαξει απειρους τελικους.....
και θα αλλαξουν αλλους τοσους.......
ενεργα ? ξερω γω..?...........μαλλον πρεπει ναχεις πιει πολυ για να κατσεις να κανεις αναλυσεις
Kαι μετα να βαζεις ενα τελικα διπλα στα γουφερ να τρωνε κλωτσompoynida απο τα μεγαλοκωνα.......
Δηλαδης εδω που τα λεμε βαλε ενα ζευγαρ ακουστικα γιατρου....και κολλα το στηθοσκοπιο στην καμπινα με πολυ χαμηλη σταθμη....και πες μου ποσο ξυλο τρωνε τα αφτια σου ?
Πες κατι αλλλο ....
ας πουμε πως λεμε το σλιπιν μπαγκ στη σαλονικα....(μπουγατσα με φερμουαρ).......
ενιγουει.......κλιπς και χωρις πσομι........ View attachment 90342
[DOUBLEPOST=1518873527][/DOUBLEPOST]

ο αρτζι δεν πειραξε μονο κρος....πειραξε και καλωδια και μοναδες.......(του βγαλε τα ματχια του παλιοκλιπσονιου).......
Ναι εξιουζεμουα!
Και μοναδες και καλωδια.
Ε ασε ρε τιποτα κρυφό για τα ψιλά γράμματα.
Να ερθει κανεις σπιτι να ακουσει να ψάχνει
Μην πεις και τα υπόλοιπα.
:D

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
............τον ελεγχο του χαμηλου τον εχει αποκλειστικα το πολυ ρευμα
καποια στιγμη στα rf7 εχωσα ενα σανφαιαρ
200
400
600 βατ
(οι δυο πρωτοι πολυκαναλοι)
αν ακουγες ποσο εσφιγγε τα μπασα ο 600βατος......θα νομιζες οτι ο 400 βατος με το ζορι να ηταν 150 βατακια....
ο 200βατος ηταν απλα φτωχος συγγενης.........
Τωρα λογικα το συστημα σου πρεπει να εχει τασεις ζαχαρου (να γλυκαινει και να πλατιαζει....) και εχει ακομα δρομακο.......

Reaction score
782
............τον ελεγχο του χαμηλου τον εχει αποκλειστικα το πολυ ρευμα
καποια στιγμη στα rf7 εχωσα ενα σανφαιαρ
200
400
600 βατ
(οι δυο πρωτοι πολυκαναλοι)
αν ακουγες ποσο εσφιγγε τα μπασα ο 600βατος......θα νομιζες οτι ο 400 βατος με το ζορι να ηταν 150 βατακια....
ο 200βατος ηταν απλα φτωχος συγγενης.........
Τωρα λογικα το συστημα σου πρεπει να εχει τασεις ζαχαρου (να γλυκαινει και να πλατιαζει....) και εχει ακομα δρομακο.......
Και ζαχαρη και μέλι μαζι.
Ναι παίζει πολυ γλυκα και εχει χροιές λαμπας αλλα το χαμηλό του ειναι σφιχτο καθολου πλατιασμα.
Τουλάχιστον σε ενταση που ακουω εγω.
Δεν ακουω δυνατά

Reaction score
494
εγω πάντως παίδες απο ενισχυτικά δοκίμασα με τα heresy:
-NAD !
-arcam !
-cornard johnson pre / power !
-mcintosh pre !
-tripath !
-διαφορες κινεζιές λάμπες
-avantgarde acoustics !
-almarro !
-hitachi !
-τίποτα ! ( γραμμή line από τον mac στα heresy 3)
θα ψηνόμουνα να δοκιμάσω έναν peachtree!
και ψήνομαι για αγορά αυτόν !!!!!!!!

πλέον δεν κοιτάω watt- db-ohm- κτλ κλτ κλτ κτλ....
πλέον μόνο music!!!

Reaction score
1.379
...ενεργα ? ξερω γω..?...........μαλλον πρεπει ναχεις πιει πολυ για να κατσεις να κανεις αναλυσεις
Πες κατι αλλλο ....]
Πολύ γενικά όλα αυτά, υπάρχουν καταπληκτικά ενεργά και παθητικά ηχεία. Ούτε η απομόνωση είναι πρόβλημα, δε πιστεύω ότι εταιρείες με τεχνογνωσία δε γνωρίζουν πως να απομονώσουν τα ενισχυτικά και οτιδήποτε άλλο θέλουν. Εγώ αν είχα να επιλέξω έκδοση στο ίδιο ηχείο πάντα θα διάλεγα την αυτόενισχυόμενη έκδοση με monoblock ανά μεγάφωνο.

...-τίποτα ! ( γραμμή line από τον mac στα heresy 3)...
Ο Mac δεν είναι ενισχυτής; Όταν λες τίποτα τι σημαίνει;

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.538
Ενδιαφέροντα όλα αυτά, αλλά έχεις στοιχεία για τον ισχυρισμό σου;
Τόσα subs και ενεργά ηχεία λειτουργούν επι πολλά χρόνια χωρίς προβλήματα. Έχω sub 22 ετών, το μεγάφωνο κουράστηκε αλλά ο ενισχυτής είναι άψογος.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
....βεβαιως......για να μην φανω (σαν παλιο αρτζι)
ο ριτσος δανειζει αντικραδασμικα.....πολλων κατασκευαστων......
τα δοκιμαζουμε ...τα αξιολογουμε στο συστημα μας......ή σε οποιο συστημα θελουμε.....
Γαιτι μεχρι εκει ειμαστε...................αν αισθανομαστε οτι εχουμε διαθεση να το παμε πιο περα......
Βγαζουμε τον κρος ενος ηχειου απο την καμπινα....(ευκολακι ?)
και ντυνουμε το κενο με ενα mdf που απο μια τρυπουλα περναμε τα καλωδια που θα πηγαινουν στην καμπινα....
= μοναδες...............και ακουμε........αν ακουμε............και αξιολογουμε........
Οκ μπορεις με χιλια μυρια δικια να πεις οτι δεν ακουω ρε παλιοαρτζι....
Και να μην ακους........αλλα οι αντιστασεις οι πυκνωτες και οτι του κοβει ζωη ο κραδασμος ειναι στοιχεια που κανενας τεχνικος δεν μπορει να αμφισβητησει.........αν και οποιος εβγαλε κρος εκτος καμπινας δεν το ξαναεβαλε μεσα της...
Kαι αν εισαι τρελλος γαργαλιαρης....και ξερεις και καμποσο απο σχεδια κρος (ξερεις να διαβαζεις )
και κανεις κατα λαθος κανα πειραμα και κανεις ολα τα υλικα point to point....εκει να δεις ξυλειες........
Παμπολοι κατασκευαστες πουλανε ηχεια με εξωτερικα κρος........
Οι κραδασμοι δεν αμφισβητουντε απο κανενα που ξερει τι μπορει να προκαλεσουν.....
ηχητικα και ως προς την μακροζωια των υλικων..
καθενας βεβαια με τις αποψεις......(ολες σεβαστες)......
24-Duelund-External-Crossover.jpg
2009AKFEST-V-5.jpg
index.jpg

Reaction score
782
εγω πάντως παίδες απο ενισχυτικά δοκίμασα με τα heresy:
-NAD !
-arcam !
-cornard johnson pre / power !
-mcintosh pre !
-tripath !
-διαφορες κινεζιές λάμπες
-avantgarde acoustics !
-almarro !
-hitachi !
-τίποτα ! ( γραμμή line από τον mac στα heresy 3)
θα ψηνόμουνα να δοκιμάσω έναν peachtree!
και ψήνομαι για αγορά αυτόν !!!!!!!!

πλέον δεν κοιτάω watt- db-ohm- κτλ κλτ κλτ κτλ....
πλέον μόνο music!!!
Με peachtree παιζουν καλααααα :D

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Πολύ γενικά όλα αυτά, υπάρχουν καταπληκτικά ενεργά και παθητικά ηχεία. Ούτε η απομόνωση είναι πρόβλημα, δε πιστεύω ότι εταιρείες με τεχνογνωσία δε γνωρίζουν πως να απομονώσουν τα ενισχυτικά και οτιδήποτε άλλο θέλουν. Εγώ αν είχα να επιλέξω έκδοση στο ίδιο ηχείο πάντα θα διάλεγα την αυτόενισχυόμενη έκδοση με monoblock ανά μεγάφωνο.

Ο Mac δεν είναι ενισχυτής; Όταν λες τίποτα τι σημαίνει;

σαφως και υπαρχουν ενεργα..που παιζουν μουσικαρες.....
αλλo το παιζουν μουσικαρες τα ενεργα....
αλλα μπορει να παιξουν καλυτερα.....
Δηλαδης .......αφενως γλυτωνεις κραδασμους....
Και αφετερου κατι αφοπλιστικο....
Ακους ενα τιτανιο genelec.........παιζει ? σικζει μαγιο.....
Αλλα αν ο ενισχυτης βγει....τι παιζει ?
Και αν πειραχτει ο ενισχυτης ?
Και αν δοκιμαστουν 10 ενισχυτες.....20 ρε παιδακι μου....ειμαστε λαρτζ....
θα μας αρεσουν και οι 20 το ιδιο ?
........μαλλον οχι ε ?........
τι κριμας...........ενας ενισχυτης (μεσα η εξω)- δεν εχει σημασια .......οπως και αν παιζει....
σιγουρα δεν παιζει τα ιδια με 10 αλλους...........
για τους κραδασμους τα ειπαμε δεν τα ειπαμε.....
Α και ας ρωτησει καποιος τον Κωστα (τροβα)....μιας και ηταν και καθηγητης τει.....
Τι μπορει να παθει ενας ενισχυτης σε μια καμπινα.....με κραδασμους....
και τι δεν θα παθει ΠΟΤΕ εκτος καμπινας.....
Ασχημο πραμα οι κραδασμοι ,......μπορει να βλαψουν τρομερο το πορτοφολι μας....
ή και τον τροπο σκεψης μας......δεν ειμaστε ολοι τυχεροι ......eye think.....

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.538
Υπάρχει και η άλλη άποψη περί επεμβάσεων, την οποία προσωπικά ακολουθώ:
Αν κάτι είναι πειραγμένο, εκτός της λογικής συντήρησης απο τεχνικό εμπιστοσύνης για τα παλιότερα, δεν το αγοράζω.

Έτσι δεν αγόρασα κάτι με πολύ καλή τιμή που πολύ ήθελα πριν λίγα χρόνια. :)

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
το πως αγοραζει ο καθενας δεν χωραει αμφισβητηση
αλλα το καθε ενεργο (ασχετα αν παιζει παπαδες)
αν μπορουσαμε να το ακουσουμε με 4-5 ενισχυτες.......(και να μπορουσαν να μπουν καμπινα)..............
Να το πουλαγε (το ενεργο ο κατασκευαστης) με δυνατοτητα 4-5 ενισχυτων......
σιγουρα δεν θα επαιζαν και οι 5 το ιδιο.....
Αρα περα των κραδασμων,...
εχουμε την επιλογη ενισχυτη.....
Αν βεβαια δεν θελουμα να μπλεξουμε με δοκιμες .....κανουμε οτι μας φωτεισει το Αγιο Πνευμα,,,,,,

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.425
Έτσι δεν αγόρασα κάτι με πολύ καλή τιμή που πολύ ήθελα πριν λίγα χρόνια. :)
Πάντως αν το έπαιρνες θα το είχες ακόμα;), ενω στην ίδια φάση το Epik ήταν μικρό.:D
Ενώ ένας άλλος που το έδινε σας βρώμαγε η τιμή.:lol::lol:

Reaction score
1.379
...αλλα το καθε ενεργο (ασχετα αν παιζει παπαδες)
αν μπορουσαμε να το ακουσουμε με 4-5 ενισχυτες.......(και να μπορουσαν να μπουν καμπινα)..............
Να το πουλαγε (το ενεργο ο κατασκευαστης) με δυνατοτητα 4-5 ενισχυτων......
σιγουρα δεν θα επαιζαν και οι 5 το ιδιο.....
Αρα περα των κραδασμων,...
εχουμε την επιλογη ενισχυτη.....
Αν βεβαια δεν θελουμα να μπλεξουμε με δοκιμες .....κανουμε οτι μας φωτεισει το Αγιο Πνευμα,,,,,,
Έχω ακούσει τόσο καλά (για το γούστο μου) ενεργά που ποτέ δεν αναρωτήθηκα πως θα έπαιζαν με άλλους 10 ενισχυτές. Θετικό θεωρώ ότι η εταιρεία έλυσε το θέμα οδήγησης για μένα, αν θέλω να αλλάξω κάτι ηχητικά υπάρχει ο προ και οι πηγές. Σε όλα τα συστήματα που με τρέλαναν με την ηχητική απόδοση τους ποτέ δε σκέφτηκα πως θα έπαιζαν αν άλλαζα αυτό ή το άλλο, αυτό που πάντα σκέφτομαι είναι να πάρω όλο το σύστημα όπως είναι.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
και εγω εχω ακουσει....
πριν 14 χρονια ημουν ετοιμος να στειλω 2 τελικους
καλωδια και μπιμπλικια.....και να παω σε genelec....
Δεν το εκανα ....δεν λεω ......δεν εχω την προσωπικη εμπειρια να ζησω με ενεργα (μονο να ακουω)
οχι με συνθηκες σπιτικες.....
.ακουγα οπου εβρισκα (ολες εξωτερικο)
I n the other hand.....αλλαξα ποσους τελικους καλωδια.....δεν σταματησα να το ψαχνω.....
Αν εισαι της ηρεμιας.......αγοραζεις οτι εσυ κρινεις....
αν ψαχνεις πως μπορεις να κανεις τον ηχο σου καλυτερο......
τα ενεργα ειναι αποτρεπτικα......σε αυτο
Σε μια σουμα αν τωρα αν θα αγοραζα ενεργα ή τελικους.......
μαλλον θα ξανα εκανα το ιδιο λαθος.......γιατι ειμαι της ανησυχιας.......
Προσωπικα δεν μπορω να μεινω με ενα ηχο.....ασχετα αν τον θεωρησω σουπερ ουαου....
το μικροβιο του make it better....θα κυλα στο αιμα μου.....
οχι στα ηχητικα .....παντου

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.847
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss