Επιλογη δικαναλου

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
Αν βρεις την ευκαιρία, δοκίμασε τελικό Bryston κατά τη γνώμη μου. Αν και έχω παλιότερο μοντέλο ηχείων ( 705 pmc ), έπαιζαν θαυμάσια τόσο με τον παλιό 3B στα 2x100W@8Ω, όσο και με τον -υπερβολικό μάλλον- 4BST των 2x300W@8Ω. Ένας 4BST μπορεί να βρεθεί στα 1500€ περίπου ( μπορεί και λιγότερο ), μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν εντός της 20ετούς εγγύησης, οπότε και κάποιος βλάκας να κατάφερε να κάνει ζημιά, θα είχε επισκευαστεί απο το επίσημο service. Για προενίσχυση, έχω κολλήσει με Musical Fidelity και κρίνω ότι ταιριάζει πολύ καλά με A308CR ( τρελοί τσαμπουκάδες και οι δύο ).

Edit: Ή εν πάση περιπτώσει, όπως ειπώθηκε, βρες ενισχυτή που να δίνει καλά ρεύματα.

Reaction score
1.391
και γιατι οχι σε δευτερο χερι? γιατι να μην παρεις με τα 4000 κατι που κανει 8οοο?

Reaction score
1.469
Το δινει καλα ρευματα τι ακριβως σημαινει?
Μετρανε τα βατ που δινει πχ στα 8 η 4ω
Μετραει το νά κατεβαίνει οπως ειπε ο μακης χαμηλα στα 2ω?
γνωμη για τον mcintosh 5200;που χει κ dac ενσωματωμενο? Η σε αυτα τα επιπεδα κ brand καλυτερα να παρεις το σωστο μοντελο η αλλιως μην παρεις καθολου?
Επισης οσο κ να αναβαθμισω τα ηχεια μου δεν νομιζω να δωσω ποτε 10+ χιλιαδες πρεπει να το χω υποψιν κ αυτο

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
Αν δεν κάνω λάθος, το ηχείο σου πρέπει να είναι αρκετά ευαίσθητο, άρα δεν είναι τόσο πολύ θέμα watts ( γι'αυτό είπα ότι ο 4BST είναι μάλλον υπερβολή στη δική μου περίπτωση, αλλά αυτόν έχω και δεν τον αλλάζω :) ). Η πρώτη ένδειξη ότι ένας ενισχυτής έχει καλή σχεδίαση στο τροφοδοτικό του, έρχεται απο την ικανότητα να διπλασιάζει την ισχύ του κάθε φορά που υποδιπλασιάζεται η αντίσταση στην έξοδο. π.χ. στη περίπτωση της Bryston που γνωρίζω, 2x100W@8ohms, 2x200W@4ohms, 1x400W bridged @ 8ohms. Άρα μπορεί να δίνει τα ίδια αμπέρ, όσο και αν πέσει η αντίσταση. Γι'αυτό άλλωστε είναι και γαϊδούρια στο μέγεθος, αφού το μεγαλύτερο μέρος του κουτιού καταλαμβάνουν οι μετασχηματιστές και οι πυκνωτές του τροφοδοτικού. Αν θυμάμαι καλά και ο Yamaha 2100 διπλασιάζει την ισχύ του αντίστοιχα, γενικά απο πλευράς προδιαγραφών μου άρεσε ( γινόταν συζήτηση σε ένα άλλο θέμα γι'αυτόν και μπήκα και τις είδα στο site της Yamaha ).
Όπου κάνω λάθος, με διορθώνετε.

Reaction score
1.391
δεν ειναι μονο η ευαιθησια σε ενα ηχειο... δυστυχως ...

θυμαμαι ειχα τα audiovector που με 91 db ηθελαν τελικους τερατα για να παιξουν...

και δοκιμασμενα...επαιξαν αριστα ...

Reaction score
2.316
Αν μπορεις να παρεις Μcintosh νομιζω πως πρεπει να το κανεις....

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
δεν ειναι μονο η ευαιθησια σε ενα ηχειο... δυστυχως ...

θυμαμαι ειχα τα audiovector που με 91 db ηθελαν τελικους τερατα για να παιξουν...

και δοκιμασμενα...επαιξαν αριστα ...
Σίγουρα, αλλά απο τη στιγμή που ο ενισχυτής μπορεί να οδηγήσει τα ηχεία όσον αφορά τις ικανότητες σε "ρεύματα" που συζητάμε, ένα ευαίσθητο ηχείο δεν θα χρειαστεί π.χ. τα watts που παρέχει ο 4BST. Και το βλέπω στη πράξη που το ποτενσιόμετρο του προενισχυτή είναι συνήθως χαμηλά και γίνεται χαμός στο σαλόνι και οι ψύκτρες του Bryston ίσα που ζεσταίνονται.
Αν μπορεις να παρεις Μcintosh νομιζω πως πρεπει να το κανεις....
Αν και δεν τους έχω ακούσει ποτέ, η αλήθεια είναι ότι για κάποιο λόγο τους έχω σε εκτίμηση. Σίγουρα αξίζει το κόπο να δοκιμάσει.

Reaction score
1.469
Πηγα και ακουσα krell s550i
Musical fidelity tri vista 300
Atoll 400 και εκτος του οτι μαλλον θα παω για αναβαθμιση των μπροστινων μου επειδη εντυπωσιαστηκα απο καποια ηχεια οπως πχ τα monitor audio pl300
Απο ενισχυτες ειναι καθαρα θεμα γουστου
Ο krell ρωμαλεος και εντυπωσιακος
Ο tri vista ασηκωτος! Πιο γλυκος και ισως λαμπατος σε ηχο?
Νομιζω πως σε μακροχρονια χρηση ισως θα τα πθο ξεκουραστος ενας σαν τον tri vista
Ο atoll πιο αδύναμος αλλα ισως σε ειδος ηχου κατι ματαξυ των δυο ομως ειναι μικροτερης κατηγοριας απ τους υπολοιπους
Θα παω να ακουσω κ τους καινουργιους musical fidelity οπως τον m6 500
Ποια η γνωμη σας?

Reaction score
1.469
για dac μαλλον θα κατρυθυνθω προα cambridge audio 851
Εγω εκτος απο βινυλιο-λιγοτερο- θα παιξω ως επι το πλείστον ψηφιακα αρχεια ενας πχ tri vista θα ταιριαζε?

Reaction score
5.695
εάν πάρεις ντακ προσπαθήσε να πάρεις κάποιο που παίζει dsd καθότι είναι τις μόδας...
υπάρχουν και αλλα καταστήματα εάν θες να πάρεις η να ακούσεις άλλες επιλογές...

Reaction score
584
το συστημα μου αποτελειται απο ηχεια monitor audio silver 8 συν ολο το 5.1 συστημα κ τωρα παιζουν κ μουσικη κ home cinema με εναν marantz 5010
Που μαλλον ηταν λαθος επιλογη κ επρεπε να παρω καλυτερον
Τωρα οσον αφορα την μουσικη κ μονο θελω να αναβαθμισω σημαντικα,οι πηγες μου θα ειναι ψηφιακα αρχεια μεσω nas η spotify
που αυτή την στιγμη το χρησιμοποιω πολυ λογω και του οτι δεν εχω μεγαλη μουσικη βιβλιοθηκη
Και βινυλιο εχω ενα thorens 166 του κανα ενα καλο ρετους εβαλα μια κινητου μαγνητη κεφαλη των 200€ κ αν συνεχίσει να μ αρεσει το βινυλιο που μ αρεσει θα αναβαθμισω κ αλλο το πλατω μου και τη δισκοθηκη μου ή θα παρω αλλο ειδωμεν
Και ενα phono cambridge audio 651lp
Οποτε θελω κ dac
Το μπατζετ ειναι περιπου 3000 κ σε εξαιρετικη οεριπτωση που κατι με κερδισει να ανεβω στα 4000
Μεχρι στιγμης εχω ακουσει μονο τον hegel h160 βεβαια οχι ακομα στο σπιτι μου
Αλλα στην αντιπροσωπεια κ δεν με κερδισε ομως θα το παρω κ σπιτι
Σκεφτομαι να παρω οτι καλυτερο μπορω σε δικαναλο οποτε ειτε με αυτα ειτε με αλλα ηχεια αυριο μεθαύριο να ριμαι ευχαριστημενος
Ακουω τζαζ και κλασσικη μεχρι μελοπ. καββαδια που μ αρεσει κ πολυ
Τι αλλο προτεινετε?
Θα δώσεις 4000 ε και θα ακούς από τα monitor audio ; Σίγουρα θα πας και για αλλαγή ηχείου.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.006
Members
38.525
Νεότερο μέλος
seos