Μετα τα Dali τι?

Reaction score
375
Γεια χαρά!

Έχω ένα ζεύγος Dali sensor 1 τα οποία οδηγούν τον Yamaha rn402d ενισχυτή μου. Ακούω μόνο Spotify και τίποτε άλλο. Πιστεύετε ότι αν παω σε Dali sensor 5 ή Dali sensor 7 θα δω διαφορά σε χαμηλές εντάσεις?

Τα Dali 1 θα φύγουν έτσι κι αλλιώς από το σαλόνι γιατί θα πάνε σε άλλον χώρο, το θέμα είναι με τι θα τα αντικαταστήσω.

Ψάχνω δαπέδου. Ο χώρος που θα μπουν είναι σαλόνι 20 τετραγωνικών.

Θα ήθελα μια γρήγορη απάντηση για τα Dali 5 και 7 μιας και για λίγο ακόμα τα βρίσκω σε πολύ καλή τιμή από προσφορά μεγάλου καταστήματος.

Reaction score
4.327
Αν κρίνω από τα zensor 3 που έχω και έχουν μάλλον το ίδιο γούφερ με τα 7 θεωρώ ότιι το 7-άρι θα σου γεμίσει πολύ καλύτερα το χώρο με χαμηλό. ΟΜΩΣ έχοντας δοκιμάσει το zensor 3 με αρκετούς ενισχυτές, αν και στα χαρτιά φαίνεται εύκολο, χρειάζεται ρευματάκι αγνό και παρθένο (να κουνήσεις τα 2 7-ιντσα γούφερ στο zensor 7) για να πάρεις τα βέλτιστα στο χαμηλό. Οπότε μάλλον ο ενισχυτής σου δεν θα τα καταφέρει....

Reaction score
375
Αν κρίνω από τα zensor 3 που έχω και έχουν μάλλον το ίδιο γούφερ με τα 7 θεωρώ ότιι το 7-άρι θα σου γεμίσει πολύ καλύτερα το χώρο με χαμηλό. ΟΜΩΣ έχοντας δοκιμάσει το zensor 3 με αρκετούς ενισχυτές, αν και στα χαρτιά φαίνεται εύκολο, χρειάζεται ρευματάκι αγνό και παρθένο (να κουνήσεις τα 2 7-ιντσα γούφερ στο zensor 7) για να πάρεις τα βέλτιστα στο χαμηλό. Οπότε μάλλον ο ενισχυτής σου δεν θα τα καταφέρει....
Άρα ούτε τα ζενσορ 5 ούτε τα 7? Μένω με τα 1?

ika

News
Reaction score
16.745
2X100 WRMS/8Ω είναι οYAMAHA, για τα 5 μάλλον είναι ΟΚ άμα δεν τα ακούτε τσίτα.
Εγώ τα έχω με έναν DENON 915R (2Χ80) και είναι ΟΚ από ρεύματα.

Reaction score
1.064
Ειναι αλλιως μετρημενες οι προδιαγραφες των δυο ενισχυτων . Οι παλιοι ενισχυτες επισης ειχαν περισσοτερη ισχυ , δυναμη , ρευματα ,οδηγηση -παρτο οπως σε βολευει - απο οτι οι σημερινοι .

Reaction score
4.327
Πόσα είπες ότι είναι;

Άρα ούτε τα ζενσορ 5 ούτε τα 7? Μένω με τα 1?
Άμα θες να ακούς όπως μπορεί να παίξει το ηχείο δυστυχώς θα πρέπει να κοιτάξεις και για ενισχυτή. Από την άλλη μπορείς να στραφείς προς ενεργά π.χ. τα jbl τα 8-ιντσα. Πάνε να τ' ακούσεις ίσως σε γλυτώσουν από πολλές περιπέτειες......

Reaction score
1.379
Έχω 8 χρόνια τα δικά μου (Suite 2.8) και γενικά μου αρέσει ο ήχος της εταιρείας. Eσύ που ξέρεις το χώρο σου θα κρίνεις αν θα πάρεις τα 5 ή τα 7. Στα ίδια χρήματα με τα 7 υπάρχουν δύο ζευγάρια Audio Spectrum Artemis στις αγγελίες, είναι πολύ καλό ηχείο.

Reaction score
375
Εχετε να μου προτεινετε εναν ιντερνετικο ενισχυτη yamaha που θα αποδιδει καλυτερα απο αυτον που εχω ??? Οπως ειπα ενδιαφερομαι αποκλειστικα για ακροασεις μεσω spotify.

Reaction score
731
Όσα λέει στο κάτω μέρος της ιστοσελίδας του link : Minimum RMS Output Power - 100W + 100W (8 ohms, 40 Hz-20 kHz, 0.2% THD)
Για να είναι πραγματικά τα 100w θα έπρεπε το thd να είναι κοντά στο 0,02% στα 20hz-20khz στα 8 ohms.

Timaras

Reaction score
2.153
Κάνει,αλλά θα παίξει καλύτερα το όποιο ηχείο θα πάρεις με έναν πιο δυνατό.

Reaction score
375
οκ. Επειδη λεφτα για ηχεια + ενισχυτη δεν υπαρχουν, θελω να μου πειτε ενα ζευγος που θα ταιριαζε με εναν καλο ενισχυτη.. με την προυποθεση να παρω τωρα τα ηχεια και να τα χρησιμοποιησω στον ενισχυτη που εχω και μελλοντικα να παρω αλλα..

Ετσι απο περιεργεια, Dali zensor 5 και dali zensor 7 εχουν μεγαλη διαφορα μεταξυ τους?

Timaras

Reaction score
2.153
Ετσι απο περιεργεια, Dali zensor 5 και dali zensor 7 εχουν μεγαλη διαφορα μεταξυ τους?
Έχουν.Αν τους δώσεις το απαιτούμενο ρεύμα για να αποδώσουν όπως μπορούν.
[DOUBLEPOST=1520023597][/DOUBLEPOST]
και μελλοντικα να παρω αλλα..
τί άλλα..ηχεία?

Reaction score
375
Έχουν.Αν τους δώσεις το απαιτούμενο ρεύμα για να αποδώσουν όπως μπορούν.
[DOUBLEPOST=1520023597][/DOUBLEPOST]
τί άλλα..ηχεία?
Αλλον ενισχυτη εννοουσα.. Λαθος το "αλλα"

Timaras

Reaction score
2.153
Αν δεν ενοχλεί το μεγαλύτερο μέγεθος των 7 πάρτα.
Αργότερα παίρνεις έναν προενισχυτή με έναν τελικό,έστω και μεταχειρισμένο, και θα είσαι special!

Reaction score
375
Αν δεν ενοχλεί το μεγαλύτερο μέγεθος των 7 πάρτα.
Αργότερα παίρνεις έναν προενισχυτή με έναν τελικό,έστω και μεταχειρισμένο, και θα είσαι special!
Αυτός ο προ ενισχυτής εχε και τελικό επάνω? Αν σου πω ότι δεν ξέρω τι σημαίνει προ ενισχυτής και τι τελικός ενισχυτής θα με πιστέψεις? Δεν ξέρω καν που μπορούν να χρησιμεύσουν στην περίπτωση μου. Θα ήθελα μια εξήγηση..

Timaras

Reaction score
2.153
Το σήμα μπαίνοντας σε μια είσοδο ενός ολοκληρωμένου ενισχυτή όπως ο δικός σου,περνάει από το στάδιο της προενίσχυσης όπου εφαρμόζονται τα διάφορα φίλτρα αν έχει ο ενισχυτής,μπάσα πρίμα balance κ.α. και μετά πάει στο στάδιο της τελικής ενίσχυσης όπου αυξάνεται η τάση του για να πάει στα ηχεία.

Το ίδιο ακριβώς είναι και τα ξεχωριστά μηχανήματα.Απλά δεν είναι σε ένα σασί και συνήθως είναι πιο προσεγμένη η σχεδίασή τους,κάτι το οποίο ακούγεται κιόλας!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.879
Members
38.513
Νεότερο μέλος
panosvlachos89