cd player έως 1500 €

Reaction score
6.064
Διαβάζοντας το όλο θέμα θυμήθηκα κάτι από τα παλιά όταν εμφανίστηκαν για πρώτη φορά τα ασημένια δισκάκια να εκτοπήσουν το βινύλιο! και τι δεν έγραψε ο τύπος και πολλοί άλλοι .......αποτέλεσμα...... αυξήσεις πωλήσεων του βινυλίου και πάλι......η ιστορία θα επαναληφθεί τώρα πιά με τα ασημένια δισκάκια εναντίων άυλων;Ηδη πολλοί σοβαροί κατασκευαστές παρουσίασαν κορυφαία cd players όπως η AYON CD-35
http://www.ayonaudio.com/nc/products/digital/cd-player/cd-35.html
ακολουθούν και άλλοι.......
Μήπως λέω τώρα, κάτι γίνεται; μήπως παίζουν καλύτερα τα ασημένια; μήπως η κατοχή του ζωντανού υλικού και όχι του άυλου κρατά τους ανθρώπους στίς σταθερές αξίες; όπως το βινύλιο.:gamer:
Καλες ακροάσεις στό φίλο μας με το νέο του cd player!
Ιδιοκτησία. Ναι ή όχι;
Η τάση φυσικά είναι να μην κατέχουμε τίποτε...όλα νοικιασμένα..streaming...και φυσικά όλη η πληροφορία να ανήκει στο 1%. Εμείς μπορούμε μόνο να την ακούμε. Ούτε να την δανείσουμε στο φίλο μας, ούτε να την αντιγράψουμε όπου και όποτε θέλουμε, ούτε να την κάνουμε δώρο στα αγαπημένα μας πρόσωπα.
Aπλά, σαν τα παλιά jukeboxes, βάζεις κέρμα στο Tidal & Spotify και αντί για Ζαγοραίο ακούς Diana Krall. Και όταν φαλιρίσει το Tidal ή το Spotify θα μας μείνει η ανάμνηση της μουσικής που κάποτε ακούγαμε. Βέβαια μετά θα εμφανιστεί κάποιο άλλο streaming service και άντε πάλι από την αρχή.

D

deleted user 10898

Guest
με 7 ευρώ τον μήνα έχεις ΟΛΗ την μουσική που υπάρχει.
και σήμερα να φαλιρίσει είμαι κερδισμένος.
αλλά μάλλον θα φθηνύνει.
η Vodafone ήδη μου δίνει δωρεάν το Napster.
ο μουσικόφιλος κάνει παρτυ, ο μηχανάκιας με το ακριβό βινύλιο που παίζει καταπληκτικά τρισδιάστατα κλπ αλλά είναι σπάνιο και ακριβό τα έχει βάψει μαύρα....

dcure

Επαγγελματίας
Reaction score
358
Δέν θα διαφωνήσω η νέα τεχνολογία μας δίνει τήν δυνατότητα για ακόμη περισσότερες ευκολίες απο εκεί και πέρα είναι στήν επιλογή του καθενός να διαλέξει αν θέλει να είναι κάτοχος δισκοθήκης ή κάτοχος άυλων και απρόσωπων εκατομυρίων τίτλων.Τίποτε λιγότερο τίποτε περισσότερο!

Reaction score
4.237
με 7 ευρώ τον μήνα έχεις ΟΛΗ την μουσική που υπάρχει.
και σήμερα να φαλιρίσει είμαι κερδισμένος.
αλλά μάλλον θα φθηνύνει.
η Vodafone ήδη μου δίνει δωρεάν το Napster.
ο μουσικόφιλος κάνει παρτυ, ο μηχανάκιας με το ακριβό βινύλιο που παίζει καταπληκτικά τρισδιάστατα κλπ αλλά είναι σπάνιο και ακριβό τα έχει βάψει μαύρα....
καλημερα ,

στο Tidal αναφερεσε ή σε καποιο αλλο?

Reaction score
2.429
Δέν θα διαφωνήσω η νέα τεχνολογία μας δίνει τήν δυνατότητα για ακόμη περισσότερες ευκολίες απο εκεί και πέρα είναι στήν επιλογή του καθενός να διαλέξει αν θέλει να είναι κάτοχος δισκοθήκης ή κάτοχος άυλων και απρόσωπων εκατομυρίων τίτλων.Τίποτε λιγότερο τίποτε περισσότερο!
Το καλυτερο ειναι να μπορεις να εχεις και τα δυο....;)
Βινυλια,cd,και spotify,tidal κλπ κλπ.
Το ενα να συμπληρωνει το αλλο.

Reaction score
1.381
...τελικά η αγορά έγινε και αφορά το YAMAHA CD S2100...
Εύχομαι να το χαρείς. Έχω διαβάσει για τρεις περιπτώσεις που σταματάει να διαβάζει γύρω στη διετία, μου κάνει εντύπωση μιας και η Yamaha είναι σοβαρή εταιρεία και το player είναι το δεύτερο από τη κορυφαία σειρά της.

Ούτε κι εγώ θα διαφωνήσω αλλά για μένα δεν είναι δίλημμα, μάλλον για έφηβους είναι που ανακαλύπτουν τον μαγικό κόσμο της μουσικής. Άκουγα και θα ακούω απ' οπουδήποτε και με οτιδήποτε, ποτέ δεν ήμουν σνόμπ να ψάχνω την απόλυτη παραγωγή, κοπή ή το απόλυτο σύστημα. Ευπρόσδεκτα αλλά δευτερεύοντα. Παραδέχομαι όμως ότι τα πικάπ και οι δίσκοι με εξιτάρουν, μου αρέσει η όλη διαδικασία.

Πικάπ και CDP θα έχω για μια ζωή και υποθέτω ότι αφού αυτή τη στιγμή υπάρχουν εκατομμύρια δίσκοι και CD θα υπάρχουν και για τα επόμενα 30 χρόνια που ελπίζω να ζω. Και να μην είναι διαθέσιμα έχω περίπου τρεις χιλιάδες τίτλους που μου αρέσει να ακούω, μεγαλώνω αργά τη συλλογή μου και κατεβάζω (συνήθως δωρεάν) όποτε βρίσκω κάτι που με ενδιαφέρει, να πληρώνω συνδρομή δεν είναι στα πλάνα μου. Το σίγουρο είναι ότι δεν με ενδιαφέρει να έχω πρόσβαση στα πάντα και να ακούω τα πάντα. Υπάρχει το YouTube και το ραδιόφωνο για όταν θέλω να ψάξω νέες κυκλοφορίες.

Reaction score
6.064
Άκουγα χθες το υπέροχο διπλό CD: Smoke & Mirrors του Justin Johnson. Χρησιμοποιεί και παίζει (μόνος του) αυθεντικά μπάσα και κιθάρες, τα οποία είχαν κατασκευαστεί από μαύρους σκλάβους των φυτειών του Μισσισιπή. Μάλιστα στο δεύτερο cd παίζει σε υπαίθριο χώρο, μέσα στις φυτείες, εκεί που παιζόνταν τα αυθεντικά blues των μαύρων σκλάβων. Όλες βέβαια αυθεντικές συνθέσεις εκείνης της εποχής.
Η συσκευασία είναι πραγματικά υπέροχη: φωτογραφίες και επεξηγηματικά σχόλια για τον τρόπο κατασκευής της κάθε κιθάρας και μπάσου (συνήθως με αντιχεία από κουτιά πούρων). Δυστυχώς όλα αυτά δεν υπάρχει περίπτωση να τα έχεις αν η επιλογή σου είναι να ακούσεις την συγκεκριμένη δουλειά μέσω streaming service. Προφανώς λοιπόν χρειάζονται ακόμη πολύ βελτίωση οι υπηρεσίες τους. Εννοώ ότι θα έπρεπε να σου παρέχουν όλες αυτές τις πληροφορίες που υπάρχουν και στο αυθεντικό cd.

Reaction score
30.456
Προφανώς λοιπόν χρειάζονται ακόμη πολύ βελτίωση οι υπηρεσίες τους. Εννοώ ότι θα έπρεπε να σου παρέχουν όλες αυτές τις πληροφορίες που υπάρχουν και στο αυθεντικό cd.
Με 7 ευρώ το μήνα ρε αδερφέ;
Άντε 14 για το tidal;
Για όλη τη μουσική του κόσμου;
Τη στιγμή που το ένα και μόνο cd που αναφέρεις, το έχεις αγοράσει σίγουρα ακριβότερα, από μία μηνιαία συνδρομή tidal;
Σαν πολλά δεν ζητάμε;

Reaction score
1.381
Άντε 14 για το tidal;
Τη στιγμή που το ένα και μόνο cd που αναφέρεις, το έχεις αγοράσει σίγουρα ακριβότερα, από μία μηνιαία συνδρομή tidal;
Σαν πολλά δεν ζητάμε;
Οι τιμές που αναφέρεις ισχύουν για CD's που χρησιμοποιούν οι audiophiles για να ακούνε το σύστημα τους. CD σήμερα βρίσκεις από ένα ευρώ, είτε σε φυσικά δισκάδικα είτε στο διαδίκτυο. Όχι της Mobile Fidelity αλλά δε πειράζει, υπάρχουν εκατοντάδες εταιρείες που κυκλοφορούν δίσκους και CD σε όλο το φάσμα τιμών, όπως και τα μεταχειρισμένα.

Από περιέργεια, στο Tidal (και σε αντίστοιχες υπηρεσίες) μπορείς να κατεβάσεις ή μόνο ακούς;

Reaction score
30.456
Από περιέργεια, στο Tidal (και σε αντίστοιχες υπηρεσίες) μπορείς να κατεβάσεις ή μόνο ακούς;
Θα σου πω για το spotify, πως μπορείς να κατεβάσεις και να ακούς , μέσω της εφαρμογής πάντα, ακόμα και όταν δεν έχεις πρόσβαση στο ίντερνετ. Αν εννοείς να κατεβάσεις κάτι και να το αποθηκεύσεις σε κάποιο δίσκο για να παίξει με κάποιο αλλο player (πχ foobar) ,όχι.
Απλά, αναρωτιέμαι...από τη στιγμή που έχουμε πρόσβαση στο ίντερνετ, σχεδόν παντού και πάντα, ποιά η ουσιαστική και κυρίως πρακτική διάφορα downloading και streaming;

Reaction score
1.381
...Απλά, αναρωτιέμαι...από τη στιγμή που έχουμε πρόσβαση στο ίντερνετ, σχεδόν παντού και πάντα, ποιά η ουσιαστική και κυρίως πρακτική διάφορα downloading και streaming;
Κι εγώ τώρα αναρωτήθηκα γιατί έγραψα για μεταχειρισμένους δίσκους και CD. Αν στο μέλλον αυτό επικρατήσει και τα αρχεία δε μπορούν να μοιράζονται από έναν χρήστη με τον άλλον σταματάει το αντίστοιχο του μεταχειρισμένου. Δηλαδή το αγοράζω, το χειρίζομαι, το μοιράζομαι με τον Χ, Ψ κλπ. Πληρώνω και η χρήση είναι αποκλειστικά ατομική, ο διπλανός να κανονίσει για τον εαυτό του. Σταματάει η χρήση της μουσικής όπως την γνώρισαν προηγούμενες γενιές με σκοπό τη μηδενική χασούρα κερδών. Ούτε recorders ούτε τίποτα. Μουσική ακούς όσο έχεις συνδρομή. Έμεινες άνεργος, τελείωσε και η μουσική. Είσαι σε μέρος χωρίς πρόσβαση στο ίντερνετ, δεν έχει μουσική.

Reaction score
30.456
Και ποιος σε εμποδίζει να κατεβάσεις ότι θες μέσω των δεκάδων torrents, εντελώς δωρεάν;
Δεν καταλαβαίνω πού θες να καταλήξεις.
Εγώ απλά είπα στον @musicfanatic πως δεν μπορούμε να τα θέλουμε όλα από μια υπηρεσία streaming, με 7 ευρώ το μήνα.
Τίποτα παραπάνω...ο καθείς ακούει μουσική με όποιον τρόπο θέλει.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
92.244
Απλά, αναρωτιέμαι...από τη στιγμή που έχουμε πρόσβαση στο ίντερνετ, σχεδόν παντού και πάντα, ποιά η ουσιαστική και κυρίως πρακτική διάφορα downloading και streaming;
Στο αεροπλάνο δεν μπορείς να κάνεις streaming (συνήθως)

Reaction score
1.381
Και ποιος σε εμποδίζει να κατεβάσεις ότι θες μέσω των δεκάδων torrents, εντελώς δωρεάν;
Δεν καταλαβαίνω πού θες να καταλήξεις.
Εγώ απλά είπα στον @musicfanatic πως δεν μπορούμε να τα θέλουμε όλα από μια υπηρεσία streaming, με 7 ευρώ το μήνα.
Τίποτα παραπάνω...ο καθείς ακούει μουσική με όποιον τρόπο θέλει.
Το είπα πριν. Αν στο μέλλον επικρατήσει αυτό το μοντέλο και απαγορευτεί το δωρεάν downloading (που δεν είναι δύσκολο) τότε αλλάζουν όλα. Προφανώς και δε μιλάω για το σήμερα ούτε για εμάς που έχουμε μουσική σε format πλην αρχείων.

Reaction score
30.456
Στο αεροπλάνο δεν μπορείς να κάνεις streaming (συνήθως)
Να πάρεις το ΚΤΕΛ τότε!
[DOUBLEPOST=1520263436][/DOUBLEPOST]
Το είπα πριν. Αν στο μέλλον επικρατήσει αυτό το μοντέλο και απαγορευτεί το δωρεάν downloading (που δεν είναι δύσκολο) τότε αλλάζουν όλα. Προφανώς και δε μιλάω για το σήμερα ούτε για εμάς που έχουμε μουσική σε format πλην αρχείων.
Γιατί ρε αφεντικό;
Η αντιγραφή των βυνιλιων η των cd ή μεταπώληση τους ή ο "δανεισμός" τους σε φίλο για να τα κοπιαρει ήταν ποτέ νόμιμες ενέργειες;

Reaction score
1.381
Η αντιγραφή των βυνιλιων η των cd ή μεταπώληση τους ή ο "δανεισμός" τους σε φίλο για να τα κοπιαρει ήταν ποτέ νόμιμες ενέργειες;
Η αντιγραφή για ιδιωτική χρήση ήταν και συνεχίζει να είναι νόμιμη. Η μεταπώληση δε γνωρίζω, ξέρω ότι δεν διώκεται. Τι σχέση έχει όμως αυτό; Αυτό που είπα είναι ότι οι εταιρείες (και πολλές μπάντες) θέλουν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο γιατί από τότε που το Napster και τα παράγωγα του μπήκαν στη ζωή μας θεωρούν ότι χάνουν κέρδη. Με συνδρομητικές υπηρεσίες όπως αυτές που αναφέρθηκαν μπορεί στο μέλλον να τον αποκτήσουν τον έλεγχο αν δεν υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι πρόσβασης στη μουσική.

Reaction score
6.064
Άντε 14 για το tidal;
Σαν πολλά δεν ζητάμε;
Ναι το έχω αγοράσει ακριβότερα γιατί έχω αποκτήσει δικαίωμα κατοχής...σαν να έχω αγοράσει δηλαδή το δικό μου σπίτι.
Αλλά από αυτό που θα νοικιάσω (π.χ Tidal) θα ήθελα να είναι "επιπλωμένο" ει δυνατόν, χα χα (με όλο το συνοδό υλικό)..Και επίσης να έχω την δυνατότητα να ακούω σε ποιότητα CD τουλάχιστον (και μην πείτε ότι δεν ακούγεται διαφορά...ακούγεται. Σε μένα ακούγεται)

Reaction score
30.456
Ναι το έχω αγοράσει ακριβότερα γιατί έχω αποκτήσει δικαίωμα κατοχής...σαν να έχω αγοράσει δηλαδή το δικό μου σπίτι.
Αλλά από αυτό που θα νοικιάσω (π.χ Tidal) θα ήθελα να είναι "επιπλωμένο" ει δυνατόν, χα χα (με όλο το συνοδό υλικό)..Και επίσης να έχω την δυνατότητα να ακούω σε ποιότητα CD τουλάχιστον (και μην πείτε ότι δεν ακούγεται διαφορά...ακούγεται. Σε μένα ακούγεται)
Βρε καλά έκανες και το αγόρασες!
Τι πάθατε και εσύ και το άλλο το παλικάρι;
Δεν εθιξα την επιλογή σας να αγοράζετε cd, ούτε μου πέφτει λόγος ή με ενδιαφέρει.
Απλά σου είπα πως αυτό που θα ήθελες από μια υπηρεσία streaming, είναι κάπως δύσκολο να το έχεις με 7 ευρώ το μήνα.

Reaction score
30.456
Η αντιγραφή για ιδιωτική χρήση ήταν και συνεχίζει να είναι νόμιμη
Το να αντιγράψεις ενα cd σε cdr και να το δώσεις σε ένα φίλο σου ώστε να μην χρειαστεί να το αγοράσει, είναι νόμιμη αντιγραφή για ιδιωτική χρήση;

Last edited:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.588
Members
38.577
Νεότερο μέλος
anquan