Project ''Projectορας''


melina

Cargo 200
Μηνύματα
23.026
Reaction score
41.393
Η παρακάτω είναι ισοστάθμιση από τον avr (όχι από το app) με διορθωμένα λίγο levels και τα cross όλα στα 80 και με cinema eq on όπου πειράζει μόνο από τα 1Κ Hz και κάνει roll off περίπου 10dB στα 20Κ. Το cinema eq επηρεάζει μόνο τα LCR και όχι τα Surrounds. Με 1/6 smoothing.

AVR 80 Cine.jpg



Εδώ όμως τελειώνει το παιχνίδι, υπάρχουν τα cinema eq, dynamic eq, dialog & sub woofer level adjust άντε και το tone για τα L/R.
Το graphics eq είναι άχρηστο (ή εγώ δεν κατάλαβα πως να το δουλέψω). Για να ενεργοποιηθεί βγάζει off το audyssey, μπαίνεις στο μενού, άντε και κάνει copy την καμπύλη τη flat (έχει πιο ψηλά τα πρίμα σε σχέση με τη reference) και αρχίζεις και πειράζεις. Πας μετράς και βλέπεις ότι σε αυτό το mode έχει πάει περίπατο όλο το πάντρεμα με το sub και δεν έχει και επιλογή να πειράζεις το sub παρά μόνο L-C-R-SR-sl

Επίσης το χειρότερο όλων είναι ότι δεν μπορείς να στείλεις την ισοστάθμιση αυτή στο app ώστε να προχωρήσεις από κει και πέρα με κάποια επιμέρους πειράγματα που δεν έχει διαθέσιμα στο avr. Αυτό δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το κάνουν!

Θα κάνω και μια τελευταία δοκιμή με το app και θα βγάλω τελικά συμπεράσματα.
 

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
27.470
Reaction score
80.010
Αυτή είναι η διαφορά στην ισοστάθμιση μεταξύ app και avr για το sub. Κόκκινη app, Μπλε avr.

Smoothing 1/6 ή Psycho;
Άμα θες να δείχνει χαμηλές συχνότητες και να κανεις δουλεια 1/12 ή 1/24

Αν θες να δεις όλο το φάσμα ως σύνολο, (και να το φέρεις σε δημόσιο διάλογο) 1/6

Αν θες να τα δεις ολα Var
 
Last edited:



melina

Cargo 200
Μηνύματα
23.026
Reaction score
41.393
άμα τα βάζω ανά 10db δεν βγαίνει η κλίμακα 20-100 που θέλει ο γιατρός. πως να σας φτιάξω άπαντες; :oops:
 

Μηνύματα
22.269
Reaction score
15.543
dynamic eq off, cinema eq on
καλα εισαι εκει ....φτανει να μην ανεβεις πολυ σε εντασεις οταν βλεπεις ταινια.

να το φερεις ευθεια( αντε + 2-4db απο 80 και κατω ) και να παιζεις με dynamic eq που δουλευει ως loudness και θα εισαι οκ σε οτι ενταση και αν διαλεξεις να δεις ταινια ;)

αν δεν σου αρεσει κατι φταιει αυτο :)


[DOUBLEPOST=1520785073][/DOUBLEPOST]το sub τελικα πως ηρθε τοσο καλα ;:D
 
Last edited:

melina

Cargo 200
Μηνύματα
23.026
Reaction score
41.393
Και αυτά είναι με το app και λίγο πείραγμα στο sub και roll off σε όλα τα ζευγάρια.

App final edited.jpg


Καταλήγω ότι δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά σε αυτά που κάνει ο avr και το app, με το app να δίνει περισσότερες δυνατότητες για πείραγμα. Θέλει όμως πολλές επαναλήψεις με αλλαγές θέσης του μικροφώνου ώστε να καταλάβει κανείς τι μετράει.
Για παράδειγμα το παρακάτω δείχνει την επίδραση της πλάτης της πολυθρόνας όταν το μικρόφωνο είναι στα 50 εκ. από την πλάτη (που είναι σε θέση ανάκλισης και η κορυφή του μικροφώνου δεν καλύπτεται από την πλάτη) και σε θέση στα 20 εκ., πιο κοντά δλδ στα αυτιά μου.

mic 50cm vs 20cm.jpg



Τελικά το sub το γύρισα κατά 90 μοίρες στην ίδια θέση εκεί που ήταν και πείραξα τη φάση για να έρθει όσο πιο σωστά γίνεται. Αυτό δεν αρέσει πολύ στο αριστερό surround αλλά θα κάνει υπομονή και θα μάθει να ζει με αυτό.
 

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
27.470
Reaction score
80.010
Τελικά το sub το γύρισα κατά 90 μοίρες στην ίδια θέση εκεί που ήταν και πείραξα τη φάση για να έρθει όσο πιο σωστά γίνεται.
Οταν λες πείραξες την φάση για έρθει όσο πιο σωστα γίνεται, τι εννοείς με το “σωστά”;
 

melina

Cargo 200
Μηνύματα
23.026
Reaction score
41.393
Οταν λες πείραξες την φάση για έρθει όσο πιο σωστα γίνεται, τι εννοείς με το “σωστά”;
Στη λάθος φάση έκανε κοιλιές πέριξ του cross με το κεντρικό βασικά. Με αλλαγή της φάσης (στις 180 μοίρες) έστρωνε το πάντρεμα με το κεντρικό και χάλαγε λίγο το surround left όπως φαίνεται παραπάνω. Τα surround είναι κομμένα στα 120 για να ακολουθούν και αυτά όσο καλύτερα γίνεται τα υπόλοιπα.

Εβαλα να ακούσω αυτό που έφτιαξα. Το μπάσο ήταν υπερβολικό σε μεγάλες στάθμες, το έκοψα κάμποσα db :laugh:
 
Last edited:



Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
27.470
Reaction score
80.010
Από μια γρήγορη ματιά εδώ έχω μείνει με την εντύπωση ότι δεν την πειράζει τη φάση του sub.
Εγω καταλαβαίνω πως βάζεις την φάση στην πλάτη του sub στο 0, και τα υπόλοιπα τα κανει το Audyssey.

Κεφάλας, τι ισχύει;
 

Shepherd

Μόνιμος
Μηνύματα
4.722
Reaction score
10.537
Στη λάβω φάση έκανε κοιλιές πέριξ του cross με το κεντρικό βασικά. Με αλλαγή της φάσης (στις 180 μοίρες) έστρωνε το πάντρεμα με το κεντρικό
Αν στην χαλάει μόνο με το κεντρικό. Άσε το σαμπ ήσυχο και άλλαξε τα καλώδια πίσω από το κεντρικό για να αλλάξει μόνο η φάση του κεντρικού. Τσέκαρε βέβαια μην δημιουργήσει προβλήματα με τα υπόλοιπα.
 

Μηνύματα
5.284
Reaction score
6.433
:rolleyes: και γαμω τις φασεις:D ....δε γνωριζετε τη λειτουργια του audissey ...παω για ταινια :hi:
 

melina

Cargo 200
Μηνύματα
23.026
Reaction score
41.393
Εχει χυθεί πολύ μελάνι ψηφιακό για το τι κάνει και τι δεν κάνει το audyssey, με αποκορύφωμα αν ψάξετε στο λινκ που έβαλα θα δείτε χιλιάδες σελίδες με ερωτήσεις και απαντήσεις από τον ίδιο τον κυριακάκη για το τι κάνει (και καμιά φορά και πως) το audyssey. Φαντάζομαι σε άλλα συστήματα ισοστάθμισης θα είναι είτε πιο απλά τα πράγματα είτε πιο έξυπνοι οι χρήστες και θα τα ξέρουν όλα τα τι και τα πως.

Εν ολίγοις ο κατασκευαστής λέει ότι αφήνεις το sub phase (εφόσον υπάρχει) στο 0. Οπως και δίνει κάποια οδηγία για την ένταση. Αν μετά δεις ότι πειράζοντας τη φάση έχεις πιο πολύ μπάσο εκεί που ακούς (προφανώς αθροίζονται τα κύματα σε δεδομένα σημείο) και θες να το αλλάξεις το αλλάζεις. Αν θέλεις να βάλεις πιο πολύ ένταση βάζεις ή αντίστοιχα βγάζεις. Είναι και θέμα γούστου από κει και μετά.

Δεν μπορώ να ξέρω τι ακριβώς έκανε το audyssey με τη φάση και δεν με νοιάζει καθώς μετράω τα αποτελέσματα μετά. Οταν είδα σε συγκεκριμένη θέση του σαμπ να εμφανίζει θέματα το κεντρικό στα χαμηλά ενώ πριν δεν παρουσίαζε πείραξα τη φάση και έσιαξε. Ελεγξα και τα υπόλοιπα και είδα πρόβλημα μόνο στο SL. Μετά από πολλές μετακινήσεις του σαμπ στις διαθέσιμες θέσεις του χώρου και πάμπολλες μετρήσεις κατέληξα ότι αυτή είναι η προτιμότερη λύση για τώρα. Δεν έχω άλλο χρόνο να το ψάξω ακόμα περισσότερο.
 






ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.735
Μηνύματα
2.874.236
Members
37.940
Νεότερο μέλος
greemlin
Top