Τι είδαμε, τι θα δούμε

Reaction score
6.235
Μολις ειδα το starship troopers του 1997 http://www.imdb.com/title/tt0120201/?ref_=nv_sr_1. Η συγκεκριμενη ταινια δε ξερω πως μου ειχε ξεφυγει (πιθανοτατα διοτι οταν βγηκε ημουν 11 χρονων...) αλλα πρόκειται για μια τρομερη ταινια. Η πλοκη ειναι πολυ απλη και η ταινια ειναι ντυμένη με εντυπωσιακα εφε για την εποχη της για να κρατησει τον μεσο θεατη χωρις να βαρεθει. Η ταινια ωστοσο ειναι γεματη αλληγοριες και αντιπολεμικα μηνύματα απο την αρχη μεχρι το τελος με πανεξυπνο και χιουμοριστικο τροπο. Το αναλαφρο υφος με τις συνεχομενες μαχες σε κραταει στην ταινια παντρευοντας τον blockbuster χαρακτηρα της ταινιας με τα μυνηματα που θελει να περασει ο σκηνοθετης Paul verhoeven. Πιστευω περνει επαξια απο εμενα ενα 8/10. Δειτε τη.

Reaction score
15.548
Tiboustis

:laugh::laugh:

Jumanji: Welcome to the Jungle

Συμπαθέστατη ταινία, πολύ καλύτερη του αναμενομένου. Όμως το μεγαλύτερό της ατού, ο ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ της ήχος και με διαφορά το καλύτερο Atmos μέχρι τώρα, που σε βάζει κυριολεκτικά μέσα στη δράση. Τα καλά της UHD έκδοσης γιατί στην bluray έκδοση, atmos δεν υπάρχει... :mad:

7,5/10
τι λες !!!!
....το καλυτερο atmos ; :roflmao::roflmao:

ειναι χειροτερο απο το auro-matic !!!:fuckyou:

Reaction score
1.269

Βαθμός:1/10

Για άλλη μία φορά,πολλά υποσχόμενο τρέιλερ αλλά η ταινία.....σκέτη απογοήτευση.
Περίμενα πως και πως...
Μόνο η σκηνή με τον μαύρο που κάνει ωτοστόπ είχε πλάκα...

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Βαθμός: 7/10

Ωραίο θρίλερ και τώρα που το σκέφτομαι.....η μόνη ταινία που μου αρέσει με τον Τραβόλτα...

Reaction score
1.430
Απάντηση: Τι θα δούμε σήμερα

Απόψε στο MEGA 21.15 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΟΔΟΣ: ΡΙΤΑ ΧΕΪΓΟΥΟΡΘ
Δραματική, 1994 (Έγχρ.), 133'
THE SHAWSHANK REDEMPTION. Αμερικανική ταινία του Φρανκ Ντάραμποντ (3 φορές υποψήφιος για Όσκαρ σκηνοθεσίας), με τους Τιμ Ρόμπινς, Μόργκαν Φρίμαν, Γουίλιαμ Σάντλερ.

Η μακρόχρονη σχέση ανάμεσα σε δύο ισοβίτες, έναν λευκό κι έναν μαύρο, και οι τακτικές για την επιβίωσή τους στη φυλακή.

Ταινία από τις must see. :thumbsup: Όσοι την έχουν δει γνωρίζουν.
τι ταινιαρα!!!! Πώς καταφέρνει όσες φορες και να τη δεις να σου προκαλέσει τα ίδια συναισθήματα...10 με τονο...

Reaction score
5.624
Star Wars: The Last Jedi, 6.5/10

Περίμενα καλύτερο ήχο με Atmos. Μου φάνηκε κάπως συμπιεσμένος και με πολύ χαμηλή στάθμη εγγραφής (σε 4Κ κόπια 76GB!).
Ανέβασα 5db στον Yamaha για να ακούσω κάτι.
Μήπως ήταν η ιδέα μου; O rose το βρήκε καλό
θα συμφωνησω, περιμενα περισσοτερα σε ολα τα επιπεδα.
ενδιαφερων ειχε η βουβη εκρηξη και το παιχνιδι με τις φωνες του καιλο ρεν(του ρεν με το κιλο!!!!)και της ομορφονιας,οπως και η φωνη του αυτοκρατορα.

Reaction score
1.430
τι ταινιαρα!!!! Πώς καταφέρνει όσες φορες και να τη δεις να σου προκαλέσει τα ίδια συναισθήματα...10 με τονο...
βεβαια ποτε δεν καταλαβα γιατι η ελληνικη μεταφραση του τιτλου ηταν ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΟΔΟΣ: ΡΙΤΑ ΧΕΪΓΟΥΟΡΘ!!!!

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.651
Au revoir là-haut

Μια ταινία για τα τραύματα που αφήνει ο πόλεμος, τη διαφθορά, αλλά προπαντός για το δικαίωμα να ζει ο καθένας τη ζωή του όπως επιθυμεί και στη δυστυχία που προκύπτει όταν αυτό δε συμβαίνει.

Στα χαρακώματα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, έχοντας μπει στο στόχαστρο του αδίστακτου και πολεμοχαρή λοχαγού Πραντέλ κι ενώ είναι σχεδόν θαμμένος ζωντανός, ο Αλμπέρ θα σωθεί από το συμπολεμιστή του Εντουάρ. Ο τελευταίος όμως είναι άτυχος, αφού την ίδια στιγμή ένα θραύσμα οβίδας του παραμορφώνει φρικτά το πρόσωπο. Ο Αλμπέρ, ευγνώμων, τον φροντίζει παρέχοντάς του μορφίνη και μια ψεύτικη ταυτότητα, καθώς ο Εντουάρ, συντετριμμένος από την εμφάνισή του, προτιμά να θεωρείται νεκρός από την πλούσια οικογένειά του -ειδικά από τον πατέρα του που πάντα τον απέρριπτε.

Οι ζωές των βασικών χαρακτήρων θα συγκλίνουν δραματικά σε ένα αποκαλυπτικό, δυναμικό και λυτρωτικό φινάλε, όπως συμβαίνει σε κάθε τραγωδία. Όμως ο σκηνοθέτης έχει φροντίσει να απομακρυνθεί σταδιακά από τον ρεαλισμό και να εστιάσει στα συναισθήματα των πρωταγωνιστών του που χαρακτηρίζονται από έναν εσωτερικό πόλεμο, ακόμα και μετά την επιστροφή τους στην καθημερινότητα. Προοδευτικά, εστιάζει σε αυτό που κυρίως θέλει να προβάλει: το δικαίωμα στη διαφορετικότητα. Αυτό, από κάποιο σημείο και μετά αποκτά τόσο ειδικό βάρος, που -κατά τη γνώμη μου- καταλήγει να είναι μειονέκτημα για το έργο. Μαζί με κάποιες σεναριακές υπερβολές στα όρια του suspension of disbelief είναι τα αρνητικά που μπορώ να επισημάνω σε μια κατά τα άλλα πολύ καλή ταινία.

Ακριβή παραγωγή που έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με ταινίες όπως οι «Ατέλειωτοι αρραβώνες» και το «Ξενοδοχείο Grand Budapest», ένα πλούσιο σε εικόνα και λόγο κινηματογραφικό φιλμ, το οποίο απεικονίζει γλαφυρά την εποχή της δεκαετίας του ’20 περιγράφοντας ταυτόχρονα τις βίαιες ζωές, τους κερδοσκόπους και τις συγκρούσεις που ακολούθησαν έναν πόλεμο που σημάδεψε έντονα τους ευρωπαϊκούς λαούς κι ειδικότερα τους Γάλλους.

7+/10, δείτε το.

Last edited:

Sleep

Dr. Jekyll & Mr. Hyde
Reaction score
2.676
You Were Never Really Here της Lynne Ramsay.

Θεοσκότεινο, όσο δεν πάει στιλιζαρισμένο και βουτηγμένο στο αίμα.

Η σκηνοθεσία αφαιρετική, η ατμόσφαιρα καθηλωτική.

Τα μέγιστα συνεισφέρει το score του Jonny Greenwood.

Ο Εξολοθρευτής Άγγελος με το σφυρί.

Ο θρίαμβος του Joaquin Phoenix.

Πού ήταν στα όσκαρ οέο;

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.135
Proud Mary (2018)

fff.jpg

Όταν βάζεις την Taraji P. Henson να το παίξει Lucy είναι σαν να προσπαθείς να πλασάρεις μπάμιες σε γκουρμέ εστιατόριο, μιας και είχαμε σχετική συζήτηση στο άλλο thread. Προσπερνώντας το βασικό αυτό λάθος, το Proud Mary προσπαθεί να κάνει πολλά πράγματα ταυτόχρονα χωρίς να έχει την απαραίτητη στόφα. Κλάμα και ανούσια κουβέντα συναισθηματικού τύπου, με ενδιάμεσα διαλείμματα δράσης για να μην κοιμηθούμε και ένας αμήχανος Danny Glover που δεν ξέρει γιατί συμμετέχει.

4/10

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
11.231
Logan Lucky (2017) 7/10
Βλαχοαμερικάνικο Ocean' s 11. Εξαιρετική δουλειά του James Bond πάνω στην προφορά του Νότου !! Βλέπεται στο χαλαρό χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις. Μάλλον τώρα τελευταία βάζω καλό βαθμό όπου πετύχω ταινία χωρίς CGI. Την πρωτοάκουσα εδώ.

Reaction score
2.207

5.5 / 10

Όσο και να θέλω να βάλω περισσότερο λόγω Arni δεν μπορώ. Εμφανίζεται στο τέλος της ταινίας και κάνει χαβαλέ.
Ελπίζω να μην συνεχίσει σε αυτό το μοτίβο γιατί θα μου χαλάσει το μύθο του "Αυστριακού βουνού" του απόλυτου bodybuillder και Action Hero που έχω στο μυαλό μου.

Reaction score
168
Blade Runner 2049 (2017)

Πρόσφατα ξαναείδα το πρώτο για να το έχω φρέσκο. Το 2049 είχε εκπληκτική φωτογραφία (θυμήθηκε η ακαδημία να τιμήσει τον Deakins), ωραία σκηνοθεσία και πολύ καλός ήχος.

Το μόνο αρνητικό ήταν ότι απλά θα ήθελα λίγο περισσότερο δράση. Και το πρώτο ήταν λίγο αργό αλλά αυτό ήταν κοντά στις 3 ώρες. Για 50 λεπτά περισσότερη διάρκεια, ε κάτι θα μπορούσαν να κάνουν.
7+/10

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.751
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88