Ακουστικές εντυπώσεις από πικάπ

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.436
Το θέμα δεν είναι τι πιστεύει κάποιος,
Λάθος.
Το θέμα φίλε μου, καλέ μου φίλε, είναι ακριβώς αυτό.
Τι πιστεύει ο καθένας.
Πίστη.
Είναι καθαρά θέμα πίστης.
Χωρίς αποδείξεις, χωρίς λογική, απλώς είναι επιλογή.

Γι'αυτό, στον πιστό του βινυλίου, δε χωράει λογική, ούτε της ψηφιοποίησης, ούτε της ψηφιακής ισοσταθμισης της αναλογικής πηγής του, ούτε τίποτα. Γιατί πιστεύει σ'άλλα ευαγγέλια.

Reaction score
30.455
Λάθος.
Τι πιστεύει ο καθένας.
Πίστη.

Γι'αυτό, στον πιστό του βινυλίου, δε χωράει λογική, ούτε της ψηφιοποίησης, ούτε της ψηφιακής ισοσταθμισης της αναλογικής πηγής του, ούτε τίποτα. Γιατί πιστεύει σ'άλλα ευαγγέλια.
Δεν έχεις άδικο. Άλλωστε η πίστη από την πιστή (αναπαραγωγή) έχουν μόλις έναν τόνο διαφορά..

A

AKARL

Guest
Λάθος.
Τι πιστεύει ο καθένας.
Πίστη.
Δεν έχεις άδικο. Άλλωστε η πίστη από την πιστή (αναπαραγωγή) έχουν μόλις έναν τόνο διαφορά..
Βρε σα δε ντρέπεστε κ΄ οι δγυό, άγιες μέρες που είναι, άπιστοι Θωμάδες!

Θα προσευχηθώ δια την σωτηρίαν των πσυχών σας:

Πλάτερ Ἡμῶν τὸ ἐν τῷ ἰκριώματι

ἁγιασθήτω ὁ κινητήρ Σου·

ἐπανελθέτω ἡ Βασιλεία Σου·

γενηθήτω ἡ περιστροφή Σου,

ὡς ἐν οὐρανῷ καὶ ἐπὶ τῆς γῆς·

τὸν δίσκον ἡμῶν τὸν δωδεκάϊντσον δὸς ἡμῖν σήμερον·

καὶ ἄφες ἡμῖν τὰ πσηφιακά ὀφελήματα ἡμῶν,

ὡς καὶ ἡμεῖς ἀφίεμεν τοῖς πσηφιακοῖς ὀφειλέταις ἡμῶν·

καὶ μὴ εἰσενέγκῃς ἡμᾶς εἰς πσηφιακόν πειρασμόν,

ἀλλὰ ῥῦσαι ἡμᾶς ἀπὸ τοῦ πονηροῦ γρεζιοῦ.

[Ὅτι σοῦ ἐστιν ἡ βασιλεία καὶ ἡ δύναμις καὶ ἡ δόξα εἰς τοὺς αἰῶνας·

ἀμήν.]

T

Tadakis

Guest
Μια τελευταία ευκαιρία σου δίνω να καταλάβεις τι λέω.
Καταρχήν δεν ασχολούμαι με κραδασμούς, υπάρχουν πικάπ που τα έχουν λύσει αυτά τα θέματα, αν επιλέξετε κακοσχεδιασμένο πικαπ, δε φταίει κανεις.
Φυσικά, η ακρίβεια της ισοστάθμισης Ρία σε αναλογικό επίπεδο, είναι μια χαρά, δεν είναι κει το θέμα.
Το θέμα είναι στην εκάστοτε κεφαλή, και στο σύνολο κεφαλής-καλωδίων-βραχίονα-φόνο που δεν παίζει φλατ, γι'αυτό κάθε σύνολο παίζει διαφορετικά από οποιοδήποτε άλλο, διότι τονίζει συγκεκριμένες συχνότητες και χαντακώνει άλλες.
Βάλε στο πικάπ σου να παίξει ροζ θόρυβο, και κάνε ανάλυση (αφού το ψηφιοποιήσεις) να δεις τι αλλοιώσεις προκαλεί στο φάσμα.
Αυτές τις τονικές αλλοιώσεις, αν τις διορθώσεις πλήρως, θα γίνει τονικά ουδέτερο το πικάπ.
Ο μόνος λογικός τρόπος να τις διορθώσεις, είναι με DSP. Κι όχι με καβλώδια και μάτσινγκ και ματζούνια...

Άρα, επειδή ακριβώς το οποιοδήποτε (σύνολο) πικάπ παίζει με τονικές αλλοιώσεις, απαιτείται ισοσταθμιση για να τις εξουδετερώσεις.

Τώρα αν μου αρχίσετε τις θεωρίες συνωμοσίας για ηχολήπτες και μουσικά όργανα, απλώς θα σας θυμίσω τι σημαίνει πιστή αναπαραγωγή. Είναι αυτή της ρημάδας της ηχογράφησης. Φτάνουν οι θεωρίες συνωμοσίας..

Φάσκεις και αντιφάσκεις και διαφωνούμε σε πολλά. Δεν πειράζει. Ας το αφήσουμε για να πάει παρακάτω το νήμα.

Και για την ιστορία, ο μόνος ΛΟΓΙΚΟΣ τρόπος να πάρεις ουδέτερο ήχο από ένα πικάπ είναι να ματσάρεις (εσύ ή κάποιος σοβαρός κατασκευαστής) το πικάπ/βραχίονα ώστε να έχει ουδέτερο χαρακτήρα. Μετέπειτα βάλε ουδέτερες κεφαλές, ουδέτερα φόνο και καλώδια αφού υπάρχουν. Να βάλω DSP είναι απλά χαζό σε ένα αναλογικό rig. Τόσο όσο το να πάω να ισοσταθμίσω το σήμα του πικάπ με καλώδια ή ότι άλλα ματζούνια.

Reaction score
4.986
Οι όροι ουδετερότητα και πιστοτητα
που χρησιμοποιούνται κατά κόρον ως επιστημονικα θέσφατα, είναι υποκειμενικοί.

Δεν έχουν κανένα ουσιαστικό αντίκρυσμα.
Στην ουσία δεν λένε απολυτως τιποτα για το πώς ακριβώς ακούγεται ένα σύστημα.

Και δεν το λέω για τον Tadakis

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Δεν έχουν κανένα ουσιαστικό αντίκρυσμα.
Στην ουσία δεν λένε απολυτως τιποτα για το πώς ακριβώς ακούγεται ένα σύστημα.

Και δεν το λέω για τον Tadakis
Εγω θα ελεγα οτι ο ορος ουδετεροτητα ειναι ο πλεον παρεξηγημενος και κακοποιημενος ορος στα του ηχου.Το 99% απο οσες φορες τον ακουσα ως τωρα θεωρειται ως ενα και το αυτο με το frequency response και οπως το αντιλαμβανεται ο καθενας με τα αυτια του.Μιλωντας για πικαπ βραχιονες και κεφαλες και ειδικοτερα κεφαλες , απο μια ΑΤ95Ε και πανω ολες εχουν φλατ response αλλα καμια δεν ακουγεται το ιδιο με την αλλη.Παραγνωριζονται δεκαδες αλλα στοιχεια που συνεισφερουν σε πιο "ουδετερο/σωστο" ηχο τα οποια και πολλες φορες θεωρουνται λαθος απλα και μονον διοτι δεν εχουν ως αποτελεσμα την απο πολλους αναμενομενη "καθαροτητα,αναλυση" και παρομοια ανεδαφικα.Αυτο φαινεται πολλες φορες απο σχολια για κακες ηχογραφισεις που "δεν εχουν το δικαιωμα" να ακουγονται καλυτερα σε ενα καλυτερο πικαπ/συστημα.Πρεπει δηλαδη και θεωρειται "σωστο και ουδετεροτητα" η αδυναμια μιας ΑΤ95Ε για παραδειγμα ,ενω η δυνατοτητες μιας καλυτερης κεφαλης να αναδειξει/αποδειξει οτι η κακη ηχογραφιση δεν ηταν τελικα και τοσο κακη,θεωρουνται "λαθος,χρωματισμοι" κλπ.Παρε πρωτα την πληροφορια του δισκου σωστα (δεν αναφερομαι σε σενα αλλα γενικα) και μετα κρινεις το ουδετερο απο το λαθος.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.436
ο μόνος ΛΟΓΙΚΟΣ τρόπος να πάρεις ουδέτερο ήχο από ένα πικάπ είναι να ματσάρεις (εσύ ή κάποιος σοβαρός κατασκευαστής) το πικάπ/βραχίονα ώστε να έχει ουδέτερο χαρακτήρα. Μετέπειτα βάλε ουδέτερες κεφαλές, ουδέτερα φόνο και καλώδια αφού υπάρχουν
Κι όλο αυτό, βγάζει κάτι αποκλίσεις στην απόκριση συχνότητας, που είναι ντροπή της κοινωνίας! :D:p
Να βάλω DSP είναι απλά χαζό σε ένα αναλογικό rig.
Όχι, είναι η μόνη έξυπνη επιλογή. 8-)
Όχι βέβαια.
Εντελώς αντικειμενικά οφείλει η πηγή να μη προσδίδει τονικές αλλοιώσεις στην ηχογράφηση, δηλαδή να είναι φλατ η απόκριση.
Αυτό λέω. Που την είδες την υποκειμενικότητα;
Πιο αντικειμενικά, ψοφάς!:p
θεωρειται ως ενα και το αυτο με το frequency response και οπως το αντιλαμβανεται ο καθενας με τα αυτια του.
Βεβαίως αυτή η βλακεία με τα αφτιά του καθενός διαιωνίζεται! :p:p:p
Μέτρηση κύριε, μέτρηση. Όλα τα υπόλοιπα είναι οι κουράδες του χάλι Έντ.:lol:

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Κωστα εχεις κανει μετρηση σ' ενα σωστα στημενο συστημα, μ' ενα σωστο, και σωστα στημενο πικαπ, σ' ενα σωστο χωρο, ωστε να γνωριζεις οτι το αποτελεσμα ειναι τελειως λαθος; Απ' οσο μπορω να γνωριζω, αποστρεφεσαι (δικαιωμα σου), το συγκεκριμενο μεσο αναπαραγωγης, αρα αποκλειεται να ασχοληθηκες ποτε σοβαρα μαζι του. Αρα απο που πηγαζει αυτη σου η βεβαιοτητα;

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Κι όλο αυτό, βγάζει κάτι αποκλίσεις στην απόκριση συχνότητας, που είναι ντροπή της κοινωνίας! :D:p

Όχι, είναι η μόνη έξυπνη επιλογή. 8-)

Όχι βέβαια.
Εντελώς αντικειμενικά οφείλει η πηγή να μη προσδίδει τονικές αλλοιώσεις στην ηχογράφηση, δηλαδή να είναι φλατ η απόκριση.
Αυτό λέω. Που την είδες την υποκειμενικότητα;
Πιο αντικειμενικά, ψοφάς!:p

Απο σενα ειδικα περιμενα να μην εισαι απο αυτους που θεωρουν το FR των κεφαλων πικαπ ως το Α και το Ω.Αν εισαι οντως μεταξυ αυτων καλα στα λεει ο Νικος :p

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Απο σενα ειδικα περιμενα να μην εισαι απο αυτους που θεωρουν το FR των κεφαλων πικαπ ως το Α και το Ω.Αν εισαι οντως μεταξυ αυτων καλα στα λεει ο Νικος
Σας δικαιολογω, βεβαιως και ΔΕΝ εχετε ακουσει ενα συστημα ως περιγραφεται παραπανω. Εαν ναι, τοτε σιγουρα οι αποψεις σας θα ηταν διαφορετικες:)

Reaction score
30.455
Πίστη.
Και επειδή η πίστη είναι μια εσωτερική υπόθεση του ανθρώπινου όντος, καλό ειναι να επιλέγουμε και συσκευές που χαρακτηρίζονται από εσωτερικότητα...:p

Reaction score
30.455
Βρε συ Νίκο, ξεκινάς ρωτώντας τον εαρ..

Κωστα εχεις κανει μετρηση σ' ενα σωστα στημενο συστημα, μ' ενα σωστο, και σωστα στημενο πικαπ, σ' ενα σωστο χωρο, ωστε να γνωριζεις οτι το αποτελεσμα ειναι τελειως λαθος;
Μα τι το διαφορετικό λέει αυτός;
Έχει μαλλιασει η γλώσσα του (δυστυχώς όχι και το κεφάλι του..:p) να μιλάει για σωστά στημένα συστήματα σε σωστούς χώρους...απλά να συμφωνήσουμε κάποια στιγμή , πως το σωστό δεν μπορεί να είναι υποκειμενικό , ούτε θέμα γούστου.

Και συνεχίζεις..
Απ' οσο μπορω να γνωριζω, αποστρεφεσαι (δικαιωμα σου), το συγκεκριμενο μεσο αναπαραγωγης, αρα αποκλειεται να ασχοληθηκες ποτε σοβαρα μαζι του. Αρα απο που πηγαζει αυτη σου η βεβαιοτητα;
Ε, χωρίς να θέλω να σε στεναχωρήσω, είμαι σίγουρος πως το mk5 του αυτιά με την ορτοφον αρκιβ (ναι αυτή την ταπεινή κεφαλή) , με τη μετρικ σαν phono stage και με το υπόλοιπο σύστημά του στον χώρο του, θα κάνει πολλούς κατόχους πανάκριβων αναλογικών σετ απ, να κλάψουν με μαύρο δάκρυ!

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
[QUOTE="haris1308, post: 2282589, member: ]

Ε, χωρίς να θέλω να σε στεναχωρήσω, είμαι σίγουρος πως το mk5 του αυτιά με την ορτοφον αρκιβ (ναι αυτή την ταπεινή κεφαλή) , με τη μετρικ σαν phono stage και με το υπόλοιπο σύστημά του στον χώρο του, θα κάνει πολλούς κατόχους πανάκριβων αναλογικών σετ απ, να κλάψουν με μαύρο δάκρυ![/QUOTE]
Γι αυτο ισως να τον ρωτα ο Νικος......
Ολα FR λοιπον?

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Μα τι το διαφορετικό λέει αυτός;
Έχει μαλλιασει η γλώσσα του (δυστυχώς όχι και το κεφάλι του..:p) να μιλάει για σωστά στημένα συστήματα σε σωστούς χώρους...απλά να συμφωνήσουμε κάποια στιγμή , πως το σωστό δεν μπορεί να είναι υποκειμενικό , ούτε θέμα γούστου.
Χαρι στο μονο που διαφωνω με τον Ear, αλλα και με μερικα αλλα παιδια ειναι απαξιωση του συγκεκριμενου μεσου αναπαραγωγης (πικαπ). Για μενα ενα σωστο συστημα ( πικαπ, βραχιονας, κεφαλη, pohono, και ολα τα υπολοιπα), κανενα tidal, η spoty δε μπορει να το ανταγωνιστει. Καθαρες κουβεντες:)
Ε, χωρίς να θέλω να σε στεναχωρήσω, είμαι σίγουρος πως το mk5 του αυτιά με την ορτοφον αρκιβ (ναι αυτή την ταπεινή κεφαλή) , με τη μετρικ σαν phono stage και με το υπόλοιπο σύστημά του στον χώρο του, θα κάνει πολλούς κατόχους πανάκριβων αναλογικών σετ απ, να κλάψουν με μαύρο δάκρυ
Αυτο ειναι δυνατον να συμβει, αφορα αυτο που ειπα παραπανω περι κακοστημενου συστηματος. Στο χερι του κατοχου ειναι να εντοπισει το προβλημα και να το διορθωσει..

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.436
Κωστα εχεις κανει μετρηση σ' ενα σωστα στημενο συστημα, μ' ενα σωστο, και σωστα στημενο πικαπ, σ' ενα σωστο χωρο
Τι σχέση έχει ο χώρος μωρέ;
Σα πηγή λέμε, έλεος ρε παιδιά...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.436
Εδώ και 20 ποστ, σας γράφω ότι χρειάζεται η πηγή να παίζει φλατ, όπως προβλέπεται.

Η πηγή ρε, μέχρι πριν τον προενισχυτή. Χωρίς τελικό, χωρίς ηχεία. Πη-γή. Λόλα να ένα μήλο.:gotcha:

Εσείς, απαντάτε για το πώς γίνεται το μάστερινγκ, πως ακούγεται το βιολί, αν μόνο η απόκριση μετράει, ποιος είναι ο ορισμός της υψηλής πιστότητας, τι παίζει ο χώρος, αν έχω ακούσει καλό πικάπ, αν έστησα καλά το πικάπ μου και αν έφαγα χθες σκορδαλιά.

:lolsign:

Λέτε όσα άσχετα θέλετε κορίτσια, φιλ φρι.:lol:

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Τι σχέση έχει ο χώρος μωρέ;
Σα πηγή λέμε, έλεος ρε παιδιά...
Σαν συνολο ρε Κωστα. Ετσι θα κρινουμε, το συνολικο ακουσμα..
[DOUBLEPOST=1522852783][/DOUBLEPOST]
Εδώ και 20 ποστ, σας γράφω ότι χρειάζεται η πηγή να παίζει φλατ, όπως προβλέπεται.
..δε λες μονον αυτο, ισως οχι στο συγκεκριμενο θεμα, αλλα γενικοτερα η αποψη σου ειναι οτι η συγκεκριμενη πηγη ανηκει στην ιστορια, και οτι μονο στο μουσειο πρεπει να το συναντα κανείς. Κανω λαθος;

Η απαντηση μου Κωστα ειναι οτι κάνεις εσυ λαθος εδω. Θα πειστεις μονο εαν κάνεις οτι αναφερω στο post no. 52.

Πιστεψε με, θα εκπλαγεις ευχαριστα!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.980
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas