Ακουστικές εντυπώσεις από πικάπ

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.439
Σαν συνολο ρε Κωστα. Ετσι θα κρινουμε, το συνολικο ακουσμα..
Όχι.
Δε με νοιάζει η κριτική σου, ούτε τι ακούς, ούτε αν σου αρέσει, ούτε ποια κεφαλή σου αρέσει και γιατί, ούτε τι έφαγες χθες. Όλα αυτά είναι άσχετα.

Σε ενημερώσω ότι η πηγή σου, εφόσον είναι πικάπ, δεν παίζει φλατ, τον κώλο σου κάτω να βαράς. Δεν. Κανένα πικάπ, ποτέ, ούτε κατά τύχη, ούτε αν ξοδέψεις μια περιουσία. Δεν.

Σου λέω και ποια λύση υπάρχει, η (πσηφιακιά) ισοσταθμιση της προβληματικής πηγής.

Τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες, άστοχες και άσκοπες. Εθελοτυφλείτε. Δεν βλέπετε τα προφανή, τα βασικά.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Όχι ρε κουμπάρε...δεν είναι μόνο το FR..έχει σημασία και τι λάδι βάζουμε στο πηγάδι! :p
Δηλαδη μια arkiv και μια ακριβη ortofon με ιδιο FR παιζουν το ιδιο?Για να μην ξαναρωτω ας μας πει και ο ear.Οταν λεει φλατ εννοει κατι διαφορετικο απο το FR?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.439
Κανένα στέρεο δε θα παίξει σωστά χωρίς ισοσταθμιση χώρου.

Αυτό, είναι μια άλλη κουβέντα βέβαια.

Ισοσταθμιση χώρου, κάνεις βάζοντας τόνους και σουιπς και ροζ θόρυβο και διάφορα τέτοια κόλπα, προφανώς σε ψηφιακό επίπεδο, ακούς από ένα ντακ, που προφανώς γνωρίζεις ότι παίζει φλατ.
Υποθέτεις (ορθώς) ότι η πηγή παίζει φλατ.

Ε, αν έχεις πακάπ, μη κάνεις τέτοιες υποθέσεις.

Δε παίζει φλατ.

Φτιάξτο πρώτα, με ισοσταθμιση σε επίπεδο πηγής, δεν έχεις άλλη επιλογή. Μετά, φυσικά φτιάξε και το χώρο, το αρτι σίξτι, φτιάξε το σωστό τρίγωνο ακρόασης, κάνε και ισοσταθμιση χώρου στο τέλος με τα σωστά τάργκετ κερβς και κάτσε να ακούσεις.

Οι αμπελοφιλοσοφία δεν έχει σχέση με την υψηλή πιστότητα αναπαραγωγής.

Εσείς, αν κάνετε ισοσταθμιση χώρου, αυτή δουλεύει σωστά μόνο για το ντακ, για την ψηφιακή πηγή σας, όχι για την αναλογική.

Εκεί, γίνεται το έλα να δεις. Ό,τι κάτσει στο ..αφτί. αυτό λέμε.

Δείτε μετρήσεις από σύνολα πικάπ, έχει ένα σωρό ανεβασμένα μέχρι κι ο Σταματάκος. Ένα φλατ, δεν υπάρχει. Ούτε για δείγμα. Δε σας απασχολούν; Οκ, αλλά μην μιλάτε για υψηλή πιστότητα αναπαραγωγής τουλάχιστον. Και δε φταίει το μέσο, μία χαρά είναι το μέσο, φταίει ο χρήστης, που θεωρεί ταμπού την ισοσταθμιση... Το να μπλέξει ψηφιακή επεξεργασία στην αναλογική του πηγή, λες και θα την μολύνει με σκατά! :D

Οπότε, ηχεία σα το μπανγκενόλουφσεν το 90-άρι που κάνουν πσηφιακιά επεξεργασία, δεν κάνουν για πικάπ, ε; :gotcha:

Μη μπερδευτούν τα διαμάντια με την κοπριά ένα πράγμα, ε;:lol:

Χαχαχαχαχα, άντε καλά. :angel:

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Τωρα ποιος εθελοτυφλει και μαεστρικα μαλιστα,παιζεται :p

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.099
..απαντηση: ακουσε ενα καλιστημενο αναλογικο συστημα..ΤΩΡΑ!!:)
Εντάξει, το παιδί που άνοιξε το θέμα πήρε τις απαντήσεις που χρειαζόταν, οπότε ας κάνουμε την κουβέντα τώρα. Δυόμισυ ερωτήσεις:

1. Δηλαδή, προτρέποντας τον ear να ακούσει ένα καλοστημένο αναλογικό σύστημα, υπονοείς πως αυτός δεν ξέρει να στήσει κάτι τέτοιο;

2. Πώς καλοστήνουμε ένα αναλογικό σύστημα; ΠΡΟΚΑΛΩ όποιον το θέλει, να ανοίξει ένα θέμα και να μας αναλύσει τον τρόπο με όλη την άνεσή του. Αν βέβαια καταδέχεται.

2,5. Όλοι εσείς που θίγεστε λες και σας έκαναν καμάκι την πεθερά, και διαρρηγνύετε τα ιμάτιά σας περί της αναλογικής σουπηριόριτυ, μπορείτε να μου πείτε γιατί επιμένετε σ' αυτήν την απαρχαιωμένη τεχνολογία, ενώ σε όλες τις υπόλοιπες στιγμές της ζωής σας διαλέγετε ό,τι πιο σύγχρονο; Εκτός αν εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε αποκλειστικά γκαζιέρα στο πλυσταριό, πλένετε τα ρούχα σας στο χέρι, φωτογραφίζετε με φιλμ, έχετε αυτοκίνητο με τρεις ταχύτητες, στενά λάστιχα υψηλού προφίλ, ταμπούρα γύρω-γύρω και εκκεντροφόρο στο πλάι, αρνείστε πεισματικά να πάρετε ντεπόν και επιμένετε στο αλγκόν και τη νοβαλτζίν, δεν παίρνετε χάπια για το στομάχι αλλά προτιμάτε να λύσετε το πρόβλημα του έλκους στο χειρουργείο, δεν παίρνετε τίποτε νεώτερο από παλιά, αγνή κι ανόθευτη πενικιλίνη 1ης γενιάς, πεναντούρ ας πούμε, επιμένετε να κάνετε τις ενέσεις σας με βρασμένη γυάλινη επαναχρησιμοποιούμενη σύριγγα, ενώ τηλεφωνείτε αποκλειστικά από τηλέφωνο από βακελίτη με περιστροφικό καντράν. Όπως, όμως, πολύ σωστά υποψιάζομαι, όλα αυτά τα έχετε αφήσει ξοπίσω σας προς χάριν των συγχρόνων καταπληκτικών προϊόντων που τα έχουν αντικαταστήσει. Στο πικάπ, γιατί επιμένετε; Γνωρίζετε το λόγο;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.439
Δηλαδη μια arkiv και μια ακριβη ortofon με ιδιο FR παιζουν το ιδιο?
Όχι ρε, όχι.

Όχι δε παίζουν το ίδιο.

Νταξ; Είσαι ικανοποιημένος σε κάτι;

:lolsign:

Εσύ τώρα, για να ικανοποιήσεις την δική μου απαίτηση, χρειάζεται να πάρεις ένα βινύλιο με ροζ θόρυβο, να βάλεις το δίσκο να παίξει, την έξοδο του φόνο στειτζ να την συνδέσεις σε ένα a/d converter, να μου στείλεις το αρχείο σε 16/44.1 να δω ότι παίζει σωστά (φλατ) το ροζ θόρυβο.

Εγώ αυτό το κάνω. :beach:

Η μέτρικ κάνει και Ρία και ισοσταθμιση στην πηγή, και έτσι παίζει το πικάπ μου εντελώς φλατ. Χωρίς χρωματισμούς, καθόλου. Μηδέν. Ζίρο τονικές αλλοιώσεις.:dance2:

Γιού Νόου τονικές αλλοιώσεις τι εστί; Ε; :drinks:

Κι ο Βασίλης που ήρθε και το άκουσε το πικάπ μου, κι άκουσε τους δικούς του δίσκους στο δικό μου πικάπ (που το έχω πάνω στο σαμπ), μάλλον είδες τι έγραψε. Σε χώρο φροντισμένο, με RT 60 το προβλεπόμενο, σε τρίγωνο ακρόασης σωστό, όλα by the book. 8-)

Εσείς τώρα, στείλτε με να ακούσω κάποιο πικάπ, να ικανοποιηθείτε.:roflmao:

Όταν μπορέσετε, στείλτε μου ένα ψηφιακό αρχείο ροζ θόρυβου από το πικάπ σας, να δω τα δικά σας βουναλάκια τονικών αλλοιώσεων, να σας τα στείλω σε μορφή γραφήματος, να βλέπετε κι εσείς πως παίζει το πικάπ σας. :drinks:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.439
2. Πώς καλοστήνουμε ένα αναλογικό σύστημα;
Με μια λέξη: ψηφιακά.:p

Με πολλές λέξεις, καταδέχομαι μεν, αλλά βαργιέμαι δε.:D

Άλλωστε, στο απλό θέμα του πικάπ, το έχεις κάνει ήδη εσύ αυτό, με άριστο τρόπο. 8-)

Reaction score
30.455
Δηλαδη μια arkiv και μια ακριβη ortofon με ιδιο FR παιζουν το ιδιο?Για να μην ξαναρωτω ας μας πει και ο ear.Οταν λεει φλατ εννοει κατι διαφορετικο απο το FR?
Κάτσε ρε κουμπάρε τώρα γιατί θα μας πελανεις!
Κατ' αρχήν μια ακριβή ortofon κατά πάσα πιθανότητα θα έχει καλύτερο frequency response από την arkiv. Αλλά πέραν αυτού , το fr είναι το μοναδικό spec μιας κεφαλής; Τα channel balance και channel seperation; Η ικανότητα ιχνηλατησης; Ο τύπος της ακιδας; Πού είδες γραμμένο πως δύο κεφαλές με ίδια απόκριση συχνότητας θα παίξουν το ίδιο. Αυτό που λέει ο εαρ, είναι πως μια κεφαλή, όσο καλά και αν είναι τα υπόλοιπα specs της, αν πάσχει στο επίπεδο της απόκρισης συχνότητας, αυτό θα πρέπει να διορθωθεί. Τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο.
Και να μου επιτρέψεις να προσθέσω, πως αν έχεις από τη μια μια μέτρια κεφαλή οπου θα έχεις παρέμβει με ψηφιακή ισοσταθμιση ώστε να εξασφαλίσεις μια φλατ απόκριση και από την άλλη μια πολύ καλή κατά τα λοιπά κεφαλή που στο επίπεδο του fr θα την έχεις αφήσει να βαράει στον γάμο του καραγκιόζη, ότι και να πούμε η μέτρια θα παίζει πιο σωστά...Τώρα, αν η πολύ καλή κεφαλή θα σου βγάζει άλλα τρελά γούστα , είναι μιας άλλης ταξης κουβέντα που σχετίζεται με την κολοκυθόπιτα!

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Όχι ρε, όχι.

Όχι δε παίζουν το ίδιο.

Νταξ; Είσαι ικανοποιημένος σε κάτι;

:lolsign:

Εσύ τώρα, για να ικανοποιήσεις την δική μου απαίτηση, χρειάζεται να πάρεις ένα βινύλιο με ροζ θόρυβο, να βάλεις το δίσκο να παίξει, την έξοδο του φόνο στειτζ να την συνδέσεις σε ένα a/d converter, να μου στείλεις το αρχείο σε 16/44.1 να δω ότι παίζει σωστά (φλατ) το ροζ θόρυβο.

Εγώ αυτό το κάνω. :beach:

Η μέτρικ κάνει και Ρία και ισοσταθμιση στην πηγή, και έτσι παίζει το πικάπ μου εντελώς φλατ. Χωρίς χρωματισμούς, καθόλου. Μηδέν. Ζίρο τονικές αλλοιώσεις.:dance2:

Γιού Νόου τονικές αλλοιώσεις τι εστί; Ε; :drinks:

Κι ο Βασίλης που ήρθε και το άκουσε το πικάπ μου, κι άκουσε τους δικούς του δίσκους στο δικό μου πικάπ (που το έχω πάνω στο σαμπ), μάλλον είδες τι έγραψε. Σε χώρο φροντισμένο, με RT 60 το προβλεπόμενο, σε τρίγωνο ακρόασης σωστό, όλα by the book. 8-)

Εσείς τώρα, στείλτε με να ακούσω κάποιο πικάπ, να ικανοποιηθείτε.:roflmao:

Όταν μπορέσετε, στείλτε μου ένα ψηφιακό αρχείο ροζ θόρυβου από το πικάπ σας, να δω τα δικά σας βουναλάκια τονικών αλλοιώσεων, να σας τα στείλω σε μορφή γραφήματος, να βλέπετε κι εσείς πως παίζει το πικάπ σας. :drinks:
Σχετικα ικανοποιημενος διοτι τουλαχιστον αυτοι που σε "ακολουθουν" δεν θα εχουν την ψευδαισθηση οτι το αναλογικο σταματα στο 1200 και μια arkiv επειδη θα κανει ισοσταθμιση .Αντε σε "καταφεραμε" να μας πεις κατι που συμφωνουμε
[DOUBLEPOST=1522857749][/DOUBLEPOST]
Σχετικα ικανοποιημενος διοτι τουλαχιστον αυτοι που σε "ακολουθουν" δεν θα εχουν την ψευδαισθηση οτι το αναλογικο σταματα στο 1200 και μια arkiv επειδη θα κανει ισοσταθμιση .Αντε σε "καταφεραμε" να μας πεις και κατι που συμφωνουμε.... :p.

T

Tadakis

Guest
Ειπαμε, η μετρικ κάνει τη διαφορά. Βάλε ότι θες πριν. Άσε που όλα είναι για τα μπάζα. Η μετρικ θα στα φτιάξει όλα μαγικά. Μη τα ξαναλέμε.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Κατ' αρχήν μια ακριβή ortofon κατά πάσα πιθανότητα θα έχει καλύτερο frequency response από την arkiv. Αλλά πέραν αυτού , το fr είναι το μοναδικό spec μιας κεφαλής; Τα channel balance και channel seperation; Η ικανότητα ιχνηλατησης; Ο τύπος της ακιδας; Πού είδες γραμμένο πως δύο κεφαλές με ίδια απόκριση συχνότητας θα παίξουν το ίδιο. Αυτό που λέει ο εαρ, είναι πως μια κεφαλή, όσο καλά και αν είναι τα υπόλοιπα specs της, αν πάσχει στο επίπεδο της απόκρισης συχνότητας, αυτό θα πρέπει να διορθωθεί. Τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο.
Και να μου επιτρέψεις να προσθέσω, πως αν έχεις από τη μια μια μέτρια κεφαλή οπου θα έχεις παρέμβει με ψηφιακή ισοσταθμιση ώστε να εξασφαλίσεις μια φλατ απόκριση και από την άλλη μια πολύ καλή κατά τα λοιπά κεφαλή που στο επίπεδο του fr θα την έχεις αφήσει να βαράει στον γάμο του καραγκιόζη, ότι και να πούμε η μέτρια θα παίζει πιο σωστά...Τώρα, αν η πολύ καλή κεφαλή θα σου βγάζει άλλα τρελά γούστα , είναι μιας άλλης ταξης κουβέντα που σχετίζεται με την κολοκυθόπιτα!
Ρωτησα για δυο ortofon η οποιες αλλες δυο με ιδιο fr.Σε τι μου απαντας?Αυτα που λες και πολλα αλλα εννοω οτι κανουν μια κεφαλη καλυτερη απο μια αλλη οχι μονο το fr.Ποιος εν να πελλανει ποιον?Εν να μας πελλανεις? :D

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.209
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΩΜΑΛΟΙ ΡΕ ΚΟΓΙΑ ΤΗ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΠΙΚΑΠΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΜΠΙΟΝΙΑ ΡΕ , ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ!!

...( οι λαμπες εφυγαν , δεν εχω πλεον..) ...
[DOUBLEPOST=1522858529][/DOUBLEPOST]
Koetsu ρε γιατρε μου, στην τρελλα επανω!

Reaction score
15.469
αλλος ειν' ο παντελης κι αλλος ειν' απου θωρεις ... :)
εμπερδευτηκε το απλικεησον μαλλον - δεν ηπα 'γω ποτε μου τεθιο πραμα ...
:drinks:

Reaction score
30.455
Ρωτησα για δυο ortofon η οποιες αλλες δυο με ιδιο fr.Σε τι μου απαντας?Αυτα που λες και πολλα αλλα εννοω οτι κανουν μια κεφαλη καλυτερη απο μια αλλη οχι μονο το fr.Ποιος εν να πελλανει ποιον?Εν να μας πελλανεις? :D
Μα είναι ξεκάθαρο αυτό που λέω. Εστω πως έχεις μια φτηνή και μια ακριβή με ίδιο fr και διαφορετικά τα υπόλοιπα specs. Ε δεν θα παίξουν το ίδιο...κανείς δεν είπε πως θα παίξουν το ίδιο. Τι δεν καταλαβαίνεις;:D
[DOUBLEPOST=1522858766][/DOUBLEPOST]
αλλος ειν' ο παντελης κι αλλος ειν' απου θωρεις ... :)
εμπερδευτηκε το απλικεησον μαλλον - δεν ηπα 'γω ποτε μου τεθιο πραμα ...
:drinks:
Ωωωχ...πώς στον π0¥τso έγινε αυτό;
Εγώ στον πουρετονο απάντησα..!
[DOUBLEPOST=1522859140][/DOUBLEPOST]
Φταίει.
Συμπιέζει.
Γιατι αν δεν συμπιέσει πηδάει η βελόνα απ´τ´αυλάκι.
Πλάκωσαν και οι ημιενεργες τώρα , να μας πουν για τα αυλάκια!:p

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Μα είναι ξεκάθαρο αυτό που λέω. Εστω πως έχεις μια φτηνή και μια ακριβή με ίδιο fr και διαφορετικά τα υπόλοιπα specs. Ε δεν θα παίξουν το ίδιο...κανείς δεν είπε πως θα παίξουν το ίδιο. Τι δεν καταλαβαίνεις;:D
[DOUBLEPOST=1522858766][/DOUBLEPOST]
Ωωωχ...πώς στον π0¥τso έγινε αυτό;
Εγώ στον πουρετονο απάντησα..!
Οχι νομιζω οτι μετα απο πολλες αποπειρες ειπες και συ συμφωνωντας μαζι μου οτι μια ισοσταθμιση που διορθωνει το fr μιας κεφαλης δεν ειναι παρα ενα μονο απο τα πολλα που μπορει να δωσει μια κεφαλη κλπ.Ασε που οπως ειπα και πιο πανω ακομη και κεφαλες της κατηγοριας μιας ΑΤ95Ε εχουν αποκρισεις 20-20000 +/- 1db και διπλα απο μια καλυτερη κεφαλη ακουγονται σαν κλανιες.Γι αυτους τους λογους αν πχ ο EAR συγκρινει το αναλογικο του στον χωρο και συστημα του με το πικαπ του Νικου Τεγοπουλου ας πουμε θα αντιληφθει αυτο που προσπαθει ο Νικος να του/σας πει.

Reaction score
30.455
Οχι νομιζω οτι μετα απο πολλες αποπειρες ειπες και συ συμφωνωντας μαζι μου οτι μια ισοσταθμιση που διορθωνει το fr μιας κεφαλης δεν ειναι παρα ενα μονο απο τα πολλα που μπορει να δωσει μια κεφαλη κλπ.
Όχι μετά από πολλές απόπειρες...από την αρχή αυτό είπα.
Με αδικεις!

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads