Θέλω να το κανιβαλίσω... μπορώ όμως;

Reaction score
30.455
Αν και το θέμα μου δεν αφορά 100% την diy κατηγορία, πιστεύω πως εδώ μπορεί να πάρω κάποια απάντηση.
Υπάρχει ένα μίνι συστηματακι της Philips , το MCM 772/12.
https://www.philips.gr/c-p/MCM772_12/heritage-audio-component-hi-fi-system

Αποτελείται από δύο μονάδες που συνδέονται με μια καλωδιοταινια.
Η μια μονάδα είναι ο ενισχυτής του και δέχεται το καλώδιο ρεύματος και η άλλη το cd/tuner που έχει πίσω line in /line out.
$_72.JPG

Είναι προφανές πως χωρίς την καλωδιοταινια, καμμία από τις δύο μονάδες δεν μπορεί να λειτουργήσει, αφού το cd/tuner παίρνει μέσω αυτής ρεύμα απο τον ενισχυτή , ο οποίος με τη σειρά του παίρνει σήμα από αυτή καθώς και εντολή on/off, αφού ο σχετικός διακόπτης βρίσκεται στην προσοψη του cd/tuner.
Την ερώτηση νομίζω πως την μαντέψατε πια...
Θα μπορούσαν αυτές οι δυο μοναδουλες με κάποια μοντιφιά, να λειτουργήσουν αυτόνομα σε διαφορετικούς χώρους(διαφορετικά σπίτια για την ακρίβεια) , χωρίς τη μεταξύ τους διασύνδεση;
Η σκέψη ειναι , αν καταφέρουμε να δωσουμε ρεύμα στο cd/tuner, να το χρησιμοποιήσει η αδερφή μου ως πηγή ,συνδέοντας το line out με έναν ολοκληρωμένο που της εχω δώσει και αν καταφέρουμε να δημιουργήσουμε ενα line in στο ενισχυτακι, να το χρησιμοποιήσω εγώ σε ενα desktop.

Οι προτάσεις σας θα εκτιμηθούν ιδιαιτέρως.

• Like
Reactions: PPG

Reaction score
5.360
Πρεπει να βρεις ποιες ακιδες απο την θυρα της πηγης δέχονται το ρευμα απο την καλωδιοταινια και τι ρευμα ειναι αυτο για να βρεις ενα αντίστοιχο τροφοδοτικο...
Απο την μεσα μεριά κολλας δυο καλωδια σε αυτες τις επαφες και τοποθετεις παραδιπλα...( κανοντας τρυπα στο σασι...:o... ) ενα power jack...και μαλλον θα ειναι ok.. θα θελει προσοχη ομως στην πολικοτητα.. .

[DOUBLEPOST=1522902127][/DOUBLEPOST]Το ενισχυτακι εχει πολλα θεματα... στο μεταξυ τωρα ειδα οτι παιρνει σημα απο την πηγη μεσα απο την ταινια....o_O

• Like

A

AKARL

Guest
Αν και το θέμα μου δεν αφορά 100% την diy κατηγορία, πιστεύω πως εδώ μπορεί να πάρω κάποια απάντηση.
Υπάρχει ένα μίνι συστηματακι της Philips , το MCM 772/12.
https://www.philips.gr/c-p/MCM772_12/heritage-audio-component-hi-fi-system

Αποτελείται από δύο μονάδες που συνδέονται με μια καλωδιοταινια.
Η μια μονάδα είναι ο ενισχυτής του και δέχεται το καλώδιο ρεύματος και η άλλη το cd/tuner που έχει πίσω line in /line out.
View attachment 93783

Είναι προφανές πως χωρίς την καλωδιοταινια, καμμία από τις δύο μονάδες δεν μπορεί να λειτουργήσει, αφού το cd/tuner παίρνει μέσω αυτής ρεύμα απο τον ενισχυτή , ο οποίος με τη σειρά του παίρνει σήμα από αυτή καθώς και εντολή on/off, αφού ο σχετικός διακόπτης βρίσκεται στην προσοψη του cd/tuner.
Την ερώτηση νομίζω πως την μαντέψατε πια...
Θα μπορούσαν αυτές οι δυο μοναδουλες με κάποια μοντιφιά, να λειτουργήσουν αυτόνομα σε διαφορετικούς χώρους(διαφορετικά σπίτια για την ακρίβεια) , χωρίς τη μεταξύ τους διασύνδεση;
Η σκέψη ειναι , αν καταφέρουμε να δωσουμε ρεύμα στο cd/tuner, να το χρησιμοποιήσει η αδερφή μου ως πηγή ,συνδέοντας το line out με έναν ολοκληρωμένο που της εχω δώσει και αν καταφέρουμε να δημιουργήσουμε ενα line in στο ενισχυτακι, να το χρησιμοποιήσω εγώ σε ενα desktop.

Οι προτάσεις σας θα εκτιμηθούν ιδιαιτέρως.

:rolleyes: :banned:

Reaction score
5.360
Με ενα διακοπτακι on-off στο πισω μερος δεν λυνει το θεμα του "ανοιξε κλεισέ" του ενισχητη;

• Like

Reaction score
660
Να το αφήσεις στην ησυχία του εκτος κι αν θέλεις να το καταστρέψεις

Reaction score
5.360
Εχει πολυ μεγαλες πιθανότητες να καταληξει στη σακκουλα...
[DOUBLEPOST=1522910316][/DOUBLEPOST]Χαρη τα ηχεια τα εχεις;

Reaction score
30.455
Δώσε ένα 80άρι και πάρε ακόμα ένα (χωρίς τα ηχεία)...
Υπάρχει και άλλη λύση.
Να χρησιμοποιηθούν οι δυο μονάδες χωρίς τα ηχεία ως πηγή στο σύστημα της αδερφής μου και να αγοράσω ενα φτηνό πσηφιακο μινι ενισχυτακι των 30-40 ευρώ, από αυτά που βρωμάει ο τόπος στο e-bay, για να οδηγηθούν τα ηχεία στο desktop.

Απλά είπα μήπως θα μπορούσα να "παίξω" λίγο με αυτό, γι'αυτό ρώτησα...

• Like

A

AKARL

Guest
Υπάρχει και άλλη λύση.
Να χρησιμοποιηθούν οι δυο μονάδες χωρίς τα ηχεία ως πηγή στο σύστημα της αδερφής μου και να αγοράσω ενα φτηνό πσηφιακο μινι ενισχυτακι των 30-40 ευρώ, από αυτά που βρωμάει ο τόπος στο e-bay, για να οδηγηθούν τα ηχεία στο desktop.

Απλά είπα μήπως θα μπορούσα να "παίξω" λίγο με αυτό, γι'αυτό ρώτησα...
gΛοιπόν Χαρούgλη άσε στην άκρη τις μοντιφχιές και τα κόλπα και κάνε πράμα λάρτζ και μερακgλήδικο:

Πήγαινε να πσώνισε ένα τέτχοιο, ως δώρο στην αδερφή σου, να είσαι άρχοντας και κράτα το συμπαθέστατο συστηματάκι ως, μπχουτιακή, εgνιαία οντότητα.

Να κιgνηθεί και gλίγο χρήμα στην αγορά, βρε αδερφέ, γιορτινές μέρες που είναι.

Reaction score
30.455
gΛοιπόν Χαρούgλη άσε στην άκρη τις μοντιφχιές και τα κόλπα και κάνε πράμα λάρτζ και μερακgλήδικο:

Πήγαινε να πσώνισε ένα τέτχοιο, ως δώρο στην αδερφή σου, να είσαι άρχοντας και κράτα το συμπαθέστατο συστηματάκι ως, μπχουτιακή, εgνιαία οντότητα.

Να κιgνηθεί και gλίγο χρήμα στην αγορά, βρε αδερφέ, γιορτινές μέρες που είναι.
ΜΑΟ ???
ετσα στα μουλωχτα παιρνούνε τσι αποψεις τονε οι εγκαθετοι τσ' αριστεραας ... :tongue:
Εντακαρισες με τσι ρακες απ' το πρωί μρε ολντυ;
Που το' δες το ΜΑΟ;
MAD γράφει..
Οϊ ... κατι κρασα πινω ... μαγερευω βλεπεις...;)
"Που το' δες το ΜΑΟ;
MAD γράφει.."

Το ίδιο είναι! :D
Αυτό το πράγμα που ξεκινάμε να ζητήσουμε μια γνώμη ή μια τεχνική συμβουλή και καταλήγουμε να συζητάμε για "άλλα λόγια να αγαπιόμαστε" , πρέπει να το έχουμε βιώσει βαθιά στο πετσί μας όλοι μας, εδα στο αβουσαιτ...:tongue:

Reaction score
15.469
Αυτό το πράγμα που ξεκινάμε να ζητήσουμε μια γνώμη ή μια τεχνική συμβουλή και καταλήγουμε να συζητάμε για "άλλα λόγια να αγαπιόμαστε" , πρέπει να το έχουμε βιώσει βαθιά στο πετσί μας όλοι μας, εδα στο αβουσαιτ...:tongue:
σκετη απογοητευσις ... κιανεις δεν ερωτηξε ηντα μαγερευω - σκιας
(κατσε να βαλω τονο - σκιάς - μπα ουτε ετσα βγαινει ) οποτε ας καμω ντελογο τη μεταφραση
σκιάς = τουλαχιστον ...

A

AKARL

Guest
σκετη απογοητευσις ... κιανεις δεν ερωτηξε ηντα μαγερευω - σκιας
(κατσε να βαλω τονο - σκιάς - μπα ουτε ετσα βγαινει ) οποτε ας καμω ντελογο τη μεταφραση
σκιάς = τουλαχιστον ...
Ήντα πσήνεις κουμπάρε Όλντυ;

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.519
Νεότερο μέλος
gperdik