Oppo vs. PC

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.738
Και επειδή μια μέρα "στράβωσε", έπρεπε να το αλλάξεις αντί να δεις τι συμβαίνει;;;
Όχι δεν έγινε ξαφνικά μια μέρα.
Άρχισαν προβλήματα σιγά σιγά μέχρι την ημέρα εκείνη που πήγα να το πετάξω από το μπαλκόνι.

Συμφωνώ ότι αν ασχολείσαι μαζί του και του κάνεις τακτικά τα "σέρβις" του είναι καλό εργαλείο.
Απλά εγώ δεν θέλω να τα κάνω.
Θέλω για τον συγκεκριμένο σκοπό μόνο, να πηγαίνω, να βάζω μια ταινία και να την βλέπω πατώντας μόνο το Play.

Reaction score
4.237
Download κανω μονο μιας και δεν υπαρχει πλεον video club στην περιοχη που ζω. Οποτε δε μπορω να σου απαντησω για κατι που δεν εχω δοκιμασει. Επομενως και oppo να αγοραζα παλι μονο για να παιζει αρχεια θα το ειχα.

Το oppo εχει μονο ενα πραγμα που το βλεπω και μου τρεχουν τα σαλια. Dual hdmi out.
Και επειδή μια μέρα "στράβωσε", έπρεπε να το αλλάξεις αντί να δεις τι συμβαίνει;;;

Γενικά πάντως ναι, συνήθως players σαν αυτό είναι πιο εύχρηστα από έναν υπολογιστή αλλά με τον υπολογιστή κάνεις περισσότερα πράγματα... αρκεί να είσαι διατεθειμένος να τον φροντίζεις που και που.

Προσωπικά προτιμώ τον υπολογιστή.... και μάλιστα με διαφορά....
Άλλωστε πέρα από την ανάγκη ακρόασης μουσικής, είναι κομμάτι του Hobby και ο υπολογιστής....
Δηλαδή όταν τρώμε 2 ώρες για να διαλέξουμε πόσο κλίση θα έχουν τα ηχεία π.χ. και μετά από λίγο καιρό μπορεί να τα ξαναπειράξουμε είναι φυσιολογικό;;;; και το να φροντίσουμε τον υπολογιστή με 2 ώρες το μήνα (updates, καθάρισμα από άχρηστα αρχεία κ.λπ) είναι μεγάλος κόπος;;;
Προφανώς για κάποιους είναι όμως ή δεν έχουν τη γνώση, οπότε το σταματάω εδώ.

ολα στην θεωρια ειναι σωστα ομως η διαφορα τους ενος απο του αλλου που αναφερεις ειναι πως ναι μεν μπορει να αλλαξεις την θεση των ηχειων και να το κανεις ξανα χωρις ομως να σου αλλοιώνεται η ουσια του να ακους ή να βλεπεις μια ταινια ενω σε ενα HTPC και ενω το εχεις ρυθμισει στην εντελεια ξαφνικα να σου αρχιζει να μην σου παιζει σωστα τα frames, να μην σου δινει σωστο bitstream και αντι για πολυκαναλο να ακους strereo, κλπ κλπ.

Προφανως και ενα pc με σπουδαια hardware και software parts θα ειχε θεση στα συστηματα μας ομως για να γινει κατι τετοιο θα πρεπει να διασφαλιστει η ισορροπια μεταξυ των updates που κανει ενα pc το οποιο μεχι σημερα δεν το εχει καταφερει κανενας.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880
.....τα ηχεια τα ρυθμιζεις μια φορα ,.....οπως και τον ηχο
την εικονα και το πισι.....θελουν συχνα πυκνα ......ειτε σεβεσαι τον ευατο σου (οπως ειχε πει καποιο μεγαλο κεφαλι εδω μεσα)
ειτε γιατι μια μερα τα windows στραβωσαν και αποφασισαν οτι δεν μπορεις να βλεπεις παντα απροβληματιστα την ταινια σου.....

melina

Cargo 200
Reaction score
45.583
Το ότι απαιτείται ένα μίνιμουμ γνώσεων για να μπορεί κάποιος να δουλέψει με htpc σε αντίθεση με οποιοδήποτε media player είναι η απόδειξη για το ποιο είναι πιο εύχρηστο. Δεν καταλαβαίνω τι συζητάτε; :idk:

Reaction score
6.237
Το ότι απαιτείται ένα μίνιμουμ γνώσεων για να μπορεί κάποιος να δουλέψει με htpc σε αντίθεση με οποιοδήποτε media player είναι η απόδειξη για το ποιο είναι πιο εύχρηστο. Δεν καταλαβαίνω τι συζητάτε; :idk:
Για τον αναδρομο ερμη nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; wtf παλι κολλησαν τα win10;

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.738
Πάντως η προσωπική μου γνώμη είναι ότι, αν ένα pc ρυθμιστεί όπως πρέπει και δουλεύει άψογα, δεν πρέπει να το αφήνεις να κάνει αναβαθμίσεις.
Παλιότερα κάποια στιγμή που έκαναν αναβάθμιση τα 7άρια, μόλις τελείωσε διαπίστωσα ότι έγινε της πουτ@νας.
Τα επανέφερα στην προηγούμενη κατάσταση και όλα ΟΚ.
Το ίδιο έγινε κάποια στιγμή και με το σχεδιαστικό μου το Corel Draw το οποίο είναι το βασικότερο εργαλείο της δουλειάς μου και είναι γνήσιο αγορασμένο.
Κάθε μήνα ζητάει να μπει να κάνει αναβάθμιση.
Δεν το κάνω ποτέ, διότι μόνο μια φορά το τόλμησα και έγινε πολύ αργό στην απόκριση των εντολών, τρεμόπαιζε ο δείκτης και κολλούσε για 8 - 10 δευτερόλεπτα κάθε 2 με 3 λεπτά.
Δεν διορθώθηκε με την επαναφορά, οπότε το έσβησα και το ξανα εγκατέστησα από την αρχή.

Όχι στις αναβαθμίσεις.
Όχι στην αυθαίρετη εισαγωγή νέων δεδομένων των πολυεθνικών στα pc μας.
Όχι στον νόμο κατρούγκαλου.
Όχι στα σχέδιά τους.
Όχι στα ΝΑΙ τους.
Ελεύθερα pc στον λαό.
:D :D

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
33.093
Και εγώ έστησα ένα HTPC το 2009, με AMD των 50€ τότε. Σύνολο πήγε 550€ με το ακριβότερο εξάρτημα να είναι το κουτί της Thermaltake των 135€.
Η μόνη αναβάθμιση από τότε είναι το νεο KODI και μια κάρτα να ακούω True HD & DTS HD.
Ανοίγει μόνο για να παίξει την ταινία και σβήνει. Δεν κατεβάζω από εκεί. Τα μεταφέρω ασύρματα. Χειρισμός από Tablet.
Το μηχανάκι μου το έστησε φίλος προγραμματιστής.
9 χρόνια δεν έχει βγάλει άχνα αλλά, κάνει μόνο αυτό και δεν έχει internet.
Από ευχρηστία με το Panasonic Blu-Ray που έχω δεν θα έλεγα ότι βλέπω διαφορά. Αλλά δεν ψάχνομαι με ποντίκια, πληκτρολόγια κλπ. Το μηχάνημα ανοίγει, φορτώνει KODI με τη μία, παίρνω ταμπλετάκι, διαλέγω ταινία, play και Τέλος. Σβήσιμο μηχανήματος από Tablet. Παράδεισος.
Δεν ξέρω να σεταρω τίποτα. Μου τα έκανε άλλος. Αλλά γουστάρω γιατί κάνει ότι θέλω. Δουλεύει χωρίς να κάνω τίποτα.
Τελικά όπως διαπίστωσα πάλι, όταν κάτι δουλεύει, απλά δεν το πειράζεις. Και μακριά από updates. Μόνο αν δεν γίνεται αλλιώς.

Reaction score
7.071
Τα updates ενώ οι εταιρίες λογισμικού στα ανεβάζουν δηλώνοντας πως επιλύουν κάποια θέματα , τις περισσότερες φορές δημιουργούν προβλήματα, ίσως και σοβαρά ενίοτε. Είτε είναι σε πισι είτε σε κινητό κλπ κλπ. Ίσως είναι μία πολιτική ( τρυκ ) για να αλλάζει ο κόσμος ( που δεν ξέρει να ασχοληθεί και να τα επαναφέρει ) συσκευές γρηγορότερα και να χαλάει τα τόσο δυσεύρετα σήμερα λεφτάκια του.
Προσωπικά εγώ το πισι μου το χρησιμοποιώ και το ευχαριστιέμαι αβίαστα για μουσική, ίσως και για κάποια ταινία αν την κατέβαζα μόνο όμως. Για ταινία με οπτικό δίσκο μόνο με bdp.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.642
Και να ήταν μόνο οι εταιρείες...Εδώ, για παράδειγμα, ο madshi (madvr) βγάζει κάθε τρεις και λίγο update. Κανείς δεν αμφισβητεί τις προθέσεις του και τα αποτελέσματα (ο τύπος είναι φοβερός), αλλά ο user βρίσκεται σε ένα μόνιμο καθεστώς απόκτησης νέων γνώσεων.
Πάρε νέο αλγόριμο για το uhd, πάρε νέο renderer, πάρε και... δυνατότερη κάρτα γραφικών.
Θέλεις τέλεια εικόνα από pc με menu κι όλα τα σχετικά; Βεβαίως. Κάτσε διάβασε 300 σελίδες threads για kodi, madvr, Argyll κλπ κλπ.
Και πρόσεξε μην κάνεις καμία βλακεία με τα settings λχ της κάρτας γραφικών ή των codecs γιατί θα πάνε όλα στράφι.
Αγάπη για το σπορ και χρόνος να υπάρχει.
Το πρώτο είτε το έχει κάποιος, είτε όχι, το δεύτερο άντε να το βρει.

Reaction score
1.437

Γενικά πάντως ναι, συνήθως players σαν αυτό είναι πιο εύχρηστα από έναν υπολογιστή αλλά με τον υπολογιστή κάνεις περισσότερα πράγματα... αρκεί να είσαι διατεθειμένος να τον φροντίζεις που και που.

Προσωπικά προτιμώ τον υπολογιστή.... και μάλιστα με διαφορά....
Άλλωστε πέρα από την ανάγκη ακρόασης μουσικής, είναι κομμάτι του Hobby και ο υπολογιστής....
Δηλαδή όταν τρώμε 2 ώρες για να διαλέξουμε πόσο κλίση θα έχουν τα ηχεία π.χ. και μετά από λίγο καιρό μπορεί να τα ξαναπειράξουμε είναι φυσιολογικό;;;; και το να φροντίσουμε τον υπολογιστή με 2 ώρες το μήνα (updates, καθάρισμα από άχρηστα αρχεία κ.λπ) είναι μεγάλος κόπος;;;
Προφανώς για κάποιους είναι όμως ή δεν έχουν τη γνώση, οπότε το σταματάω εδώ.
για διαφωτισεμε αν εχεις τη γνώση...πως γινεται σε ενα mac mini περασμενο το kodi οταν παω να προσθεσω ταινιες απο το εξωτετικο σκληρο να μην βλεπει τιποτα αλλο εκτος απο ενα αρχριο που λέγεται recycle και ουτε ξερω που ειναι..πως εξηγεις οτι απο τη στιγμη που το jriver έπαιζε κανονικά απο μια μερα και μετα ολα τα σηματα τα γυρνάει σε 2καναλα και δεν κανει passthrou χωρις να το πειραξω εγω? ποσο ακομα να αντεξω και να μην το πεταξω από το παραθυρο οταν κανει του κεφαλιου του;; τι να το κανω;; μηπως να το διαβασει κανενας παπας;; ποση ωρα εχω διαθέσιμη να δω τι φταιει και πως να μαζέψω τα νεύρα μου όταν το ανοίγω να δω μια ταινία και βλεπω αυτά..όσες γνωσεις και αν έχεις εκεινη την ώρα το σπας...

Reaction score
1.988
Την εποχή που αγόρασα τον προτζέκτορα έστεισα και ενα htpc και δεν αγόρασα ένα oppo πχ αν και μου πήγε σχεδόν στα ίδια ευρώ. Για να έχω όλα τα ++ του υπολογιστή και να μπορώ να παίζω και κάνα assassin's creed να γουστάρουμε.

Αυτό που μου έχει σπάσει τα νεύρα μετά από 4-5 περίπου χρόνια, δεν είναι τα αναμενόμενα θέματα ενός υπολογιστή στα οποία όλοι έχετε αναφερθεί. Αυτά τα περίμενα και επέλεξα να ζήσω έτσι....
Τα τηλέφωνα από το σπίτι όταν θέλουν να δούν μια ταινία και δεν έχει για κάποοι λόγο ήχο ή δεν δουλέυουν οι υπότιτλοι ή δεν ξέρω και εγώ τι.....με έχουν κάνει να μετανιώσω που δεν πήγα απο την αρχή σε μια πιο "εύκολη" λύση.
Γιαυτο και πολύ νωρίς αγόρασα και ένα απλό BD player, τουλάχιστον να παίζουν τα αυθεντικά δισκάκια για τα παιδιά και να μην έχω ντράβαλα.

Καλό θα ήταν να έχουμε χρήμα και να έχουμε από όλα....να κάνουμε τα γούστα μας. Αλλά πλέον αν είχα το δίλλημα απο την αρχή θα επέλεγα μια έτοιμη λύση.

wnet

Nearfield
Reaction score
18.492
για διαφωτισεμε αν εχεις τη γνώση...πως γινεται σε ενα mac mini περασμενο το kodi οταν παω να προσθεσω ταινιες απο το εξωτετικο σκληρο να μην βλεπει τιποτα αλλο εκτος απο ενα αρχριο που λέγεται recycle και ουτε ξερω που ειναι..πως εξηγεις οτι απο τη στιγμη που το jriver έπαιζε κανονικά απο μια μερα και μετα ολα τα σηματα τα γυρνάει σε 2καναλα και δεν κανει passthrou χωρις να το πειραξω εγω? ποσο ακομα να αντεξω και να μην το πεταξω από το παραθυρο οταν κανει του κεφαλιου του;; τι να το κανω;; μηπως να το διαβασει κανενας παπας;; ποση ωρα εχω διαθέσιμη να δω τι φταιει και πως να μαζέψω τα νεύρα μου όταν το ανοίγω να δω μια ταινία και βλεπω αυτά..όσες γνωσεις και αν έχεις εκεινη την ώρα το σπας...
Ένα δίκαιο το χεις ... δε μπορώ να πω!
Τώρα που το σκέφτομαι.... ίσως εμένα να μου φαίνεται πιο εύκολο το PC επειδή μ' ενδιαφέρει κυρίως η μουσική σε stereo όπου τα πράγματα είναι εύκολα...
Οι ταινίες που βλέπω παίζουν και αυτές σε stereo σε μια τηλεόραση οπότε ναι δε μπλέκω με λεπτομέρειες....

Reaction score
1.437
Ένα δίκαιο το χεις ... δε μπορώ να πω!
Τώρα που το σκέφτομαι.... ίσως εμένα να μου φαίνεται πιο εύκολο το PC επειδή μ' ενδιαφέρει κυρίως η μουσική σε stereo όπου τα πράγματα είναι εύκολα...
Οι ταινίες που βλέπω παίζουν και αυτές σε stereo σε μια τηλεόραση οπότε ναι δε μπλέκω με λεπτομέρειες....
ναι το pc ειναι πληρως παραμετροποιησημο αλλα και πληρως ανεξελενκτο και παρανοικο.....
και εχω φαει να φανταστεις ηττα με mac που υποτιθεται ειναι πιο σταθερα απο τα win. αλλα ελα να μου βγαλειες εικονα 1080π 24hz στον προβολεα για παραδειγμα - εκτοτς των αλλων προβληματων - και θα σε παραδεχτω ...και να μεινει αυτη η ρυθμιση...χαχαχα

Reaction score
1.437
το oppο θα εκανε μεγαααλη καριέρα αν δεν είχε τους περιορισμούς που είχε και ένα κάλυτερο από αυτό το interface του κωλου...

Reaction score
6.237
ναι το pc ειναι πληρως παραμετροποιησημο αλλα και πληρως ανεξελενκτο και παρανοικο.....
και εχω φαει να φανταστεις ηττα με mac που υποτιθεται ειναι πιο σταθερα απο τα win. αλλα ελα να μου βγαλειες εικονα 1080π 24hz στον προβολεα για παραδειγμα - εκτοτς των αλλων προβληματων - και θα σε παραδεχτω ...και να μεινει αυτη η ρυθμιση...χαχαχα
Στο mpc hc με mad vr ειναι εντελως απλο να το κανεις αυτο. Μαλιστα μπορεις να εχεις την οθονη σε 60 hz ολη την ωρα για browsing και μολις ανοιξεις ταινια με ματροσκα 1080p 24hz αλλαζει αυτοματα την αναλυση και το refresh. Το htpc παιδια παντως ειναι μια λυση για ολα. Κανει χρεη media player, bdp, streamer, kodi, παιχνιδομηχανης, nas και αλλα πολλα. Παραμετροποιεις οτι θελεις και οπως το θελεις. Εννοειται οτι ειναι παντα συνδεδεμενο στο ιντερνετ για να το κανεις αυτο και εννοειται επισης οτι κανεις σχεδον ολα τα updates. Για καποιους οπως εγω τα updates ειναι χαρα για να δουμε τι προστεθηκε στο προγραμμα η τι αλλαξε. Ειναι μια πραγματικοτητα ομως οτι οποιος θελει μια συσκευη που να ειναι εντελως ευχρηστη και απο αλλα μελη της οικογενειας η να παιζει ταινιες μονο με το πατημα ενος κουμπιου το pc δεν ειναι η λυση. Εγω να φανταστειτε εχω στο σαλονι μου μεσα ενα phanteks enthoo luxe κουτι (δε το λες και μικρο ) με το main gaming pc μου που κανει χρεη ολων των παραπανω.... Εγω προσωπικα το θεωρω ανωτερο σε ολες τις λειτουργιες απο τα περισσοτερα αντιστοιχα μηχανηματα που προοριζονται για ενα σκοπο αλλα αυτο ειναι και λιγο υποκειμενικο).

Reaction score
4.327
Pc μόνο. Ταινίες με pot player με lav decoders, madvr video renderer και μουσική με foobar με τα διάφορα addons του και ένα γαμάτο skin. Ναι τα pc έχουν προσωπικότητα αλλά άμα ασχοληθείς παίρνεις το 1000% από οτιδήποτε κάνεις. Τα προβλήματα που αναφέρετε αφορούν κυρίως το λειτουργικό και στο οποίο η bitch-όπτανα microsoft χρησιμοποιεί τους χρήστες σαν πειραματόζωα για το αν θα της κάτσει το επόμενο update ή όχι.... Οπότε διαλέγουμε μια έκδοση stable enough και κλείνουμε τα updates μέχρι την επόμενη σταθερή έκδοση (αν χρειαστεί). Γιατί πλέον service packs δεν βγαίνουν. Η όλη φάση απαιτεί όμως και κάποια γνώση hardware και ρυθμίσεις αυτού μέσω bios κ.λ.π.

Reaction score
4.327
Ε άμα πάρεις έναν ryzen π.χ. που η απόδοσή του εκτοξεύεται αν εκτός από το cpu clock ανεβάσεις και τις μνήμες εκεί που πρέπει. Για να το κάνεις αυτό όμως πρέπει να tweak-άρεις και 50 sub -timings μέσα από το bios φυσικά.... :p . Η σε άλλη περίπτωση να flash-άρεις μια κάρτα γραφικών με κάποιο modded bios ή και να το mod-άρεις εσύ ρε αδερφέ....

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.095
Members
38.528
Νεότερο μέλος
Nikos67