Oppo vs. PC

Reaction score
1.437
Ε άμα πάρεις έναν ryzen π.χ. που η απόδοσή του εκτοξεύεται αν εκτός από το cpu clock ανεβάσεις και τις μνήμες εκεί που πρέπει. Για να το κάνεις αυτό όμως πρέπει να tweak-άρεις και 50 sub -timings μέσα από το bios φυσικά.... :p . Η σε άλλη περίπτωση να flash-άρεις μια κάρτα γραφικών με κάποιο modded bios ή και να το mod-άρεις εσύ ρε αδερφέ....
ΣΕ τι γλωσσα μιλας?

Reaction score
4.327
Νταξ ήταν λίγο xtreme το παράδειγμα αλλά αυτό που θέλω να πω είναι ότι αν ασχοληθείς λίγο (τουλάχιστον με τα βασικά) όλα γίνονται καλύτερα με κάποιο pc
[DOUBLEPOST=1523451045][/DOUBLEPOST]
ΣΕ τι γλωσσα μιλας?
Xωριάτικα ρε συ, τοπική διάλεκτος (από χωριό είμαι).... :roflmao:

Reaction score
6.237
Νταξ ήταν λίγο xtreme το παράδειγμα αλλά αυτό που θέλω να πω είναι ότι αν ασχοληθείς λίγο (τουλάχιστον με τα βασικά) όλα γίνονται καλύτερα με κάποιο pc

Xωριάτικα ρε συ, τοπική διάλεκτος (από χωριό είμαι).... :roflmao:
Παντως μιας και ασχολουμαι χρονια με το overclocking πλεον δε χρειαζεται να επεμβεις στο bios τις περισσοτερες φορες. Για ενα pc που το δουλευεις 24/7 τουλαχιστον οπως εγω. Να φανταστεις εγω εβγαλα την custom υδροψυξη της EK απο το main rig.

Reaction score
1.213
Αλλο το pc και αλλο τα παιδια του mpc :D (και του potplayer και του foobar)

Αν δουλευουν τα τσακαλια για εμας ολα ευκολα ειναι.Και δεν κολλαει τιποτα .Αλλιως..(με πριζωσε ενα thread και κατεληξα να προσπαθω να κανω το vlc να παιζει blu ray dic.Εφαγα ενα 15λεπτο τζαμπα και δουλεια δεν εγινε..ανεπιτρεπτο :D )

Reaction score
1.988
Ε άμα πάρεις έναν ryzen π.χ. που η απόδοσή του εκτοξεύεται αν εκτός από το cpu clock ανεβάσεις και τις μνήμες εκεί που πρέπει. Για να το κάνεις αυτό όμως πρέπει να tweak-άρεις και 50 sub -timings μέσα από το bios φυσικά.... :p . Η σε άλλη περίπτωση να flash-άρεις μια κάρτα γραφικών με κάποιο modded bios ή και να το mod-άρεις εσύ ρε αδερφέ....
Και κάπου μετά απο αυτό το ποστ το ποσοστό αυτών που σκέφτονταν την λύση του htpc έπεσε κάτω απο το 2%....:D:D:D

Reaction score
6.237
Και κάπου μετά απο αυτό το ποστ το ποσοστό αυτών που σκέφτονταν την λύση του htpc έπεσε κάτω απο το 2%....:D:D:D
Κακως το λεμε htpc. Η σωστη λεξη ειναι pc. Τωρα ειτε laptop ειναι ειτε desktop η δε ξερω εγω τι, τις ιδιες λειτουργιες κανουν. Αν μαθεις να το δουλευεις το εργαλειο κανει τα παντα και αυτο δε περιοριζεται στο να βλεπεις ταινιες. Ειναι μαλιστα αστειο το ποσο απλο ειναι αυτο που κανονικα δε θα επρεπε να εχει νοημα τετοιου ειδους συζητηση.

Reaction score
1.437

Xωριάτικα ρε συ, τοπική διάλεκτος (από χωριό είμαι).... :roflmao:[/QUOTκαι εγω απο χωριο ειμαι....γιατι δεν καταλαβαινω?....χιχιχι

D

Deleted member 35

Guest
Και εγώ είμαι υπέρ του PC αλλά κάποια πράγματα είναι καλό να είναι ανεξάρτητα. Πριν λίγες μέρες είπα να δώ το Last Jedi από το "θείο". Κατέβασα το BluRay μεγέθους 60GB και το έσβησα αμέσως. Καρέ καρέ η αναπαραγωγή. Έχω αγορασμένο το SVP και τα ίδια. Με το ζόρι 720. Για 1080 δε το συζητάμε καν. Φυσικά όταν κάνω δουλειά σε VBox δεν μπορώ να έχω μια ταινία HD να παίζει στο υπόβαθρο. Γονατίζουν και τα 2.

Ξέρω ότι έχω παλιό υπολογιστή, αδύνατη κάρτα γραφικών και μηχανικό δίσκο. Αλλά αυτή είναι η οικονομική μου δυνατότητα. Δε μπορώ να δίνω κάθε λίγο και λιγάκι χρήματα ώστε να έχω τα δυνατότερα υποσυστήματα της αγοράς. Και επειδή έχω χτίσει τον υπολογιστή με προτεραιότητα στην αποθήκευση τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα καθώς ένας μεγάλος SSD κοστίζει όσο ένα νέο PC. Γι' αυτό και έχω προτεραιότητα μέσα στο 2018 μαζί με τη μεγάλη τηλεόραση που θέλω να αγοράσω να πάρω και ένα NAS για να ξεφορτωθώ μια και καλή τον υπολογιστή μου. Θα του σετάρω Plex και Roon και θα το παρατήσω κάτω από το γραφείο.

Διαβάζω στο doom9 τυπάδες με 1080 να προσπαθούν να ρυθμίσουν την αναπαραγωγή και λέω τι μ@λ@κες είναι. Δίνεις 600€ για κάρτα και παιδεύεσαι. Υπάρχουν ένα σωρό εναλλακτικές που σε ξενοιάζουν.

Reaction score
5.624
Σε θεμα ευκολιας χρησης δεν υπαρχει συγκριση(τα players ειναι ποιο ευχρηστα) ,αλλα στον υπολογιστη εχεις πολλες επιλογες και πολυ παιχνιδι .Ασ πουμε εγω εχω πλεον μια καρτα ηχου focusrite για να ακουω μουσικη και ταινιες στον προενισχυτη μεσω hdmi για dolby true hd και dts master.
Προσωπικα δεν αλλαζω τα win7 γιατι τα 10 κανουν οτι θελουν με τους drivers και οσο περναει ο καιρος το συστημα βαραινει συνεχεια.
Αν μπορει καποιος και το υποστηριζει η μητρικη του να βαλει εναν ssd των 100 euro και μια καρτα γραφικων στα ιδια χρηματα μπορει να δει 1080p ανετα.

Reaction score
6.237
Και εγώ είμαι υπέρ του PC αλλά κάποια πράγματα είναι καλό να είναι ανεξάρτητα. Πριν λίγες μέρες είπα να δώ το Last Jedi από το "θείο". Κατέβασα το BluRay μεγέθους 60GB και το έσβησα αμέσως. Καρέ καρέ η αναπαραγωγή. Έχω αγορασμένο το SVP και τα ίδια. Με το ζόρι 720. Για 1080 δε το συζητάμε καν. Φυσικά όταν κάνω δουλειά σε VBox δεν μπορώ να έχω μια ταινία HD να παίζει στο υπόβαθρο. Γονατίζουν και τα 2.

Ξέρω ότι έχω παλιό υπολογιστή, αδύνατη κάρτα γραφικών και μηχανικό δίσκο. Αλλά αυτή είναι η οικονομική μου δυνατότητα. Δε μπορώ να δίνω κάθε λίγο και λιγάκι χρήματα ώστε να έχω τα δυνατότερα υποσυστήματα της αγοράς. Και επειδή έχω χτίσει τον υπολογιστή με προτεραιότητα στην αποθήκευση τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα καθώς ένας μεγάλος SSD κοστίζει όσο ένα νέο PC. Γι' αυτό και έχω προτεραιότητα μέσα στο 2018 μαζί με τη μεγάλη τηλεόραση που θέλω να αγοράσω να πάρω και ένα NAS για να ξεφορτωθώ μια και καλή τον υπολογιστή μου. Θα του σετάρω Plex και Roon και θα το παρατήσω κάτω από το γραφείο.

Διαβάζω στο doom9 τυπάδες με 1080 να προσπαθούν να ρυθμίσουν την αναπαραγωγή και λέω τι μ@λ@κες είναι. Δίνεις 600€ για κάρτα και παιδεύεσαι. Υπάρχουν ένα σωρό εναλλακτικές που σε ξενοιάζουν.
Αρχηγε μου παρτο με το μαλακο γιατι μας μπερδεψες και εμας. Πρωτον σε καμια περιπτωση δε θες ssd για να αποθηκευσεις ταινιες και δεν υπαρχει αντιλογος σε αυτο (μονο ισως αν ηθελες να αποθηκευσεις uncompressed 4k βιντεοληψη. Οχι ομως για αναπαραγωγη). Επισης συγκριναμε ενα μηχανημα ολως το oppo που κανει 800 ευρω με ενα pc προφανως στα ιδια χρηματα. Δε μιλησε κανεις για pentium 4. (Πλακα πλακα απο τοτε οι στοκ ταχυτητες των υπολογιστων ειχαν φτασει στα ορια τους μιας και το πυριτιο ειναι γτπ. αλλα αυτο ειναι εντελως αλλη ιστορια). Τωρα το nas που αναφερεις ειναι κατι που μπορεις να το εχεις μαζι με pc αλλα και σαν ξεχωριστη οντοτητα. Plex kai roon καλα θα κανεις να βαλεις.... ολοι εχουμε... αλλα αυτο παλι δεν ειναι υποκαταστατο ενος pc. Τελος μιας και ειμαι και εγω στους μ@λ@κες με 1080 να σε ενημερωσω οτι δεν πηραμε την 1080 για να βλεπουμε ταινιες. Απλα μιας και την εχουμε γιατι να μη την εκμεταλευτουμε να δουμε και ταινιες....

Reaction score
1.213
Σε θεμα ευκολιας χρησης δεν υπαρχει συγκριση(τα players ειναι ποιο ευχρηστα) ,
Nαι μεν αλλα.Αρκει να υπαρχει υποστηριξη και firmware..

Γιατι αλλιως κανεις δεηση στο μανιτου και διαβαζεις κατι thread με χιλιαδες απαντησεις να βρεις λυση , η δοκιμασεις ενα καρο κινεζιες με περιεργα ονοματα μπας και..

Δςν ξερω για το oppo,δεν ειχα ποτε αλλα αν ειναι να βγαλεις πιο ευκολα γκομενα την Σκαρλετ απο το να δεις netflix με ελληνικους υποτιτλους πχ,να το βρασω το plug και play

Kαι ο υπολογιστης ειναι plug και play με ενα power dvd ultra ενα splash pro..Oυτε εξωτερικα φιλτρα , ουτε madvr,ουτε svp , ουτε lav,ουτε τιποτα.

Reaction score
6.237
Nαι μεν αλλα.Αρκει να υπαρχει υποστηριξη και firmware..

Γιατι αλλιως κανεις δεηση στο μανιτου και διαβαζεις κατι thread με χιλιαδες απαντησεις να βρεις λυση , η δοκιμασεις ενα καρο κινεζιες με περιεργα ονοματα μπας και..

Δςν ξερω για το oppo,δεν ειχα ποτε αλλα αν ειναι να βγαλεις πιο ευκολα γκομενα την Σκαρλετ απο το να δεις netflix με ελληνικους υποτιτλους πχ,να το βρασω το plug και play

Kαι ο υπολογιστης ειναι plug και play με ενα power dvd ultra ενα splash pro..Oυτε εξωτερικα φιλτρα , ουτε madvr,ουτε svp , ουτε lav,ουτε τιποτα.
Θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω ως προς το σκελος του υπολογιστη. Δεν ειναι plug and play. Ειναι ενα πολυεργαλειο το οποιο οταν προσπαθουμε να το αντιμετωπισουμε ως plug and play σιγουρα θα μεινουμε δυσαρεστημενοι οπως τα παιδια παραπανω. Ο υπολογιστης προυποθετει ενα βασικο υποβαθρο γνωσεων για να ειναι ευχαριστος στη χρηση. Οταν γινει ενα update και χαθουν οι προηγουμενες ρυθμισεις πρεπει να τις ξαναφτιαξεις και πρεπει να ξερεις πως. Αν στο εχει σεταρει καποιος το μηχανημα και μολις γινει το update χανεις τη μπαλα ειναι λογικο να ξενερωνεις.

Reaction score
1.213
Kαλα μην το κανουμε και κυπριακο.4,5 φιλτρα ειναι και μερικοι οδηγοι που κυκλοφορουν στο ιντερνετ.Δεν τραβαει ? Δεν τον παιζεις full τις ρυθμισεις τον madvr και τραβαει πχ.
[DOUBLEPOST=1523481456][/DOUBLEPOST]Εδω ξεψαχνιζουν το νετ για costum firmware και εχουν αποκτησει μεταπτυχιακο στα τελωνειακα ,στο mpc θα κολλησουν ? :D

D

Deleted member 35

Guest
Δε μπέρδεψα κάτι. Αυτή τη στιγμή έχω πάνω στο PC μου 5 δίσκους. 1 συστήματος μηχανικό που ορισμένες φορές βογγάει όταν έχω ανοιχτές κάποιες εφαρμογές. 1 για χαμάλη που επίσης βογγάει όταν η VDSL οργιάζει και θέλω να δω κάτι από εκεί. Και 3 δίσκους μουσικής. Ο ένας από αυτούς είναι σχετικά παλιός και αργός αν και γυρίζει στις 7200 στροφές. Δε λέω να βάλω τη μουσική ή το κατέβασμα σε SSD αλλά το σύστημα ναι. Τώρα έχω πάνω από 1 TB εφαρμογές και παιχνίδια. Αν βάλεις το Witcher 3 μόνο του πιάνει πάνω από 50GB. Και έχω πολλά παιχνίδια.

Με ένα ρημάδι NAS και ένα καλό player γλιτώνεις το χαμαλίκι του υπολογιστή. Δε σε απασχολεί αν εκείνη τη στιιγμή η MS αποφασίσει να κάνει αναβάθμιση ή ο Chrome και το AV. Το μόνο που σε νοιάζει είναι το NAS να είναι αξιοπρεπές και η ταχύτητα του δικτύου αρκετή. Για να μην αρχίσω να μιλάω και για το ASIO και τα προβλήματα που προκαλεί στα video.

Όσο για τη 1080 που ανέφερα πιο πάνω δε λέω ότι αγοράστηκε μόνο για βίντεο. Αλλά μου κάθεται κάπως η κορυφαία κάρτα της αγοράς και να έχει θέματα αναπαραγωγής. Κάπου χωλαίνει το πράγμα.

Αν και φανατικός κομπιουτεράς θέλω την ανεξαρτησία μου. Μιλάω πάντα για Windows. Αν είχα Mac ίσως να τα έλεγα διαφορετικά. Αλλά τώρα όχι.

Ήδη έχω μπει σε διαδικασία αναζήτησης NAS και ψάχνομαι με το FreeNAS και το OpenMediaVault μήπως και φτιάξω ένα μόνος μου.

Reaction score
6.237
Kαλα μην το κανουμε και κυπριακο.4,5 φιλτρα ειναι και μερικοι οδηγοι που κυκλοφορουν στο ιντερνετ.Δεν τραβαει ? Δεν τον παιζεις full τις ρυθμισεις τον madvr και τραβαει πχ.
[DOUBLEPOST=1523481456][/DOUBLEPOST]Εδω ξεψαχνιζουν το νετ για costum firmware και εχουν αποκτησει μεταπτυχιακο στα τελωνειακα ,στο mpc θα κολλησουν ? :D
Διαβασε λιγο τα σχολια απο την αρχη του θρεντ και θα καταλαβεις τι ακριβως εννωω.

Reaction score
1.213
Eτσι και αλλιως αυτος που εχει pc αποκλεiεται να μην εχει και media player απο περιεργεια η καβατζα και αυτος που εχει media player-s- αναγκαστικα θα εχει και pc και πιθανοτατα blu ray player.To vfm ειναι υποκειμενικο.Αλλος ας πουμε δινει 1000 για smartphone και του ..πεφτει κατω η του το κλεβουν.Εγω ας πουμε δεν το καταλαβαινω αυτο :D

Reaction score
6.237
Δε μπέρδεψα κάτι. Αυτή τη στιγμή έχω πάνω στο PC μου 5 δίσκους. 1 συστήματος μηχανικό που ορισμένες φορές βογγάει όταν έχω ανοιχτές κάποιες εφαρμογές. 1 για χαμάλη που επίσης βογγάει όταν η VDSL οργιάζει και θέλω να δω κάτι από εκεί. Και 3 δίσκους μουσικής. Ο ένας από αυτούς είναι σχετικά παλιός και αργός αν και γυρίζει στις 7200 στροφές. Δε λέω να βάλω τη μουσική ή το κατέβασμα σε SSD αλλά το σύστημα ναι. Τώρα έχω πάνω από 1 TB εφαρμογές και παιχνίδια. Αν βάλεις το Witcher 3 μόνο του πιάνει πάνω από 50GB. Και έχω πολλά παιχνίδια.

Με ένα ρημάδι NAS και ένα καλό player γλιτώνεις το χαμαλίκι του υπολογιστή. Δε σε απασχολεί αν εκείνη τη στιιγμή η MS αποφασίσει να κάνει αναβάθμιση ή ο Chrome και το AV. Το μόνο που σε νοιάζει είναι το NAS να είναι αξιοπρεπές και η ταχύτητα του δικτύου αρκετή. Για να μην αρχίσω να μιλάω και για το ASIO και τα προβλήματα που προκαλεί στα video.

Όσο για τη 1080 που ανέφερα πιο πάνω δε λέω ότι αγοράστηκε μόνο για βίντεο. Αλλά μου κάθεται κάπως η κορυφαία κάρτα της αγοράς και να έχει θέματα αναπαραγωγής. Κάπου χωλαίνει το πράγμα.

Αν και φανατικός κομπιουτεράς θέλω την ανεξαρτησία μου. Μιλάω πάντα για Windows. Αν είχα Mac ίσως να τα έλεγα διαφορετικά. Αλλά τώρα όχι.

Ήδη έχω μπει σε διαδικασία αναζήτησης NAS και ψάχνομαι με το FreeNAS και το OpenMediaVault μήπως και φτιάξω ένα μόνος μου.
Προβληματα αναπαραγωγης δεν εχω αντιμετωπισει. Μαλιστα η χρηση της καρτας απο το mad vr δε ξεπερνα το 10%. Για το λειτουργικο καλα κανεις και θες ssd και μαλιστα κατα προτιμηση m.2 και σε pcie. Ram με 16 gb εισαι κομπλε (αν παιζεις σε 4κ παιχνιδια σαν το witcher 3 θες τοσο τουλαχιστον και εγω θα προτεινα 32gb ειδικα με τα θεματα που εχει η denuvo με τη ραμ στα νεα games). Απο εκει και περα αυτο το pc δε θα εχει θεμα ποτε μα ποτε οτι και να του βαλεις.
[DOUBLEPOST=1523482494][/DOUBLEPOST]
Eτσι και αλλιως αυτος που εχει pc αποκλεiεται να μην εχει και media player απο περιεργεια η καβατζα και αυτος που εχει media player-s- αναγκαστικα θα εχει και pc και πιθανοτατα blu ray player.To vfm ειναι υποκειμενικο.Αλλος ας πουμε δινει 1000 για smartphone και του ..πεφτει κατω η του το κλεβουν.Εγω ας πουμε δεν το καταλαβαινω αυτο :D
Εγω εχω 2 pc και ενα λαπτοπ για καβατζα. Media player η streamer μονο σε φορουμ εχω δει και δεν ειχα ποτε την περιεργεια να αγορασω ☺

Reaction score
1.213
Ποσο κανει το oppo ? Kανα 400-500 ? Για πλακα το εχει αυτο το ποσο ενας αναβαθμισιαρης pc ας ..Ποσο κανει το ακριβο ? Κανα χιλιαρικο ? Για πλακα θα τα δωσει ενας αναβαθμησιαρης dac-pcas

Reaction score
6.237
Ποσο κανει το oppo ? Kανα 400-500 ? Για πλακα το εχει αυτο το ποσο ενας αναβαθμισιαρης pc ας ..Ποσο κανει το ακριβο ? Κανα χιλιαρικο ? Για πλακα θα τα δωσει ενας αναβαθμησιαρης dac-pcas
800 κανει το 803 kai 2000 το 805. Δε μου περασε ποτε απο το μυαλο να δωσω τοσα για player. Καλυτερα να παρω μια δευτερη 1080 να τις κανω sli η ακομα πιο ρεαλιστικα αυτα τα λεφτα θα τα ριξω στη 2080 μολις βγει.

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.095
Members
38.528
Νεότερο μέλος
Nikos67