Direct drive vs belt drive

Reaction score
1.019
καλησπερα σας κυριοι!!!

Μιας και εχω ξεμεινει απο πηγη , καθως διαλύθηκε το συστημα μου εχω μπει στο ψαξιμο για καινουριο
πικαπ.Εδω να πω οτι κυριως ακουω βυνιλιο οχι οτι παιζει καλυτερα απο ψιφιακο( αυτο συζητήθηκε στο αλλο thread :rolleyes: ) αλλα εχω αρκετους δισκους , οι μουσικες που ακουω τις βρισκω σε παλιες κοπιες οσο σηκωνει η τσεπη μου το τελωνειο πλεον , και ακομα και οι καλλιτεχνες που ακολουθω βγαζουν τις μουσικες σε βυνιλιο
, μερικες φορες και σε vintage εξοπλισμο.
Οποτε μια που θα κανω την αγορα και μιας που δεν αλλαζω συχνα εξοπλισμο το ψαχνω λιγο ωστε να παρω οτι καλυτερο μπορω απο τα ρημαδια τα αυλακια.
Αφηνω απο εξω βραχιονα -κεφαλη.μιλαω μονο για πλατω προς το παρον.

Στο θεμα μας τωρα,σορυ αν εχει ξανασυζητηθει αλλα βλεπω πολλους υποστηρικτες των direct drive προσπαθω να καταλαβω τα συν και τα πλην της καθε σχολης.
Με το φτωχο μου μυαλο καταλαβαινω οτι οδηγοντας το πλατερ απευθειας προφανως βγαζει καποιο θορυβο,ετσι δεν ειναι?αλλιως γιατι στην απεναντι σχολη προσπαθουν αν γινεται να εχουν το μοτερ και χωριστα απο το πλατο? Υπαρχουν μετρησεις?

Και αν θελετε μετα μιλαμε και για μαζας vs αναρτησης:D.
Θελω την εμπειρια και την γνωμη σας γιατι μπορεις να βρεθεις απο jc verdier μεχρι σε EMT,αρκετα διαφορετικα νομιζω σαν πλατο.

Για πειτε.....

A

AKARL

Guest
Μιας και εχω ξεμεινει απο πηγη , καθως διαλύθηκε το συστημα μου εχω μπει στο ψαξιμο για καινουριο πικαπ.
Αφτό:

https://petertyson.co.uk/index.php/technics-sl-1200gr.html

https://www.ortonsaudiovisual.com/index.php/technics-sl1200greb-s-turntable.html?ref=pricespy

Η, αν περισσεύουν λ7, αφτό:

https://petertyson.co.uk/index.php/technics-sl-1200g.html

https://www.sevenoakssoundandvision...table.aspx?utm_source=PriceSpy&utm_medium=cpc

Τέλος, αν περισσεύουν πολλά λ7, ένα από αφτά:

http://www.garrard501.com/garrard501.html

http://www.garrard501.com/garrard601.html

Reaction score
660
Η γνώμη μου με 2 χιλιάρικα παίρνεις ένα αξιοπρεπές καινούριο και δεν ασχολείσαι με μεταχειρισμένους κροκόδειλους που έχουν βάλει 100 ειδήμονες τα χέρια τους . φρέσκο θα είναι και εγγύση θα χει και θα ξέρεις πως παίζει απείραχτο και θα το ευχαριστηθείς σίγουρα

Reaction score
1.019
Η γνώμη μου με 2 χιλιάρικα παίρνεις ένα αξιοπρεπές καινούριο και δεν ασχολείσαι με μεταχειρισμένους κροκόδειλους που έχουν βάλει 100 ειδήμονες τα χέρια τους . φρέσκο θα είναι και εγγύση θα χει και θα ξέρεις πως παίζει απείραχτο και θα το ευχαριστηθείς σίγουρα
δεν εχεις αδικο αλλα δεν εχω προβλημα και με τα παλια...πριν ειχα 15 χρονων και βαλε kuzma stabi δεν ειχα θεμα κανενα!
Σιγουρα το καινουριο μυριζει φρεσκαδουρα χαχα...
[DOUBLEPOST=1523603270][/DOUBLEPOST]
Κλασσική ομορφιά:

View attachment 94294
Το κλασσικο ειναι μεγαλη κουβεντα...
Εχει γινει χαμος με τα πικαπ,υπαρχουν τοσες πολλες υλοποιήσεις και προσωπικα θεωρω οτι γυριζουν στην ουσια γύρω απο
τον εαυτο τους,περα απο τα ''εξωτικα υλικα " και καλα... δεν νομιζω οτι εχουν αλλαξει πολλα εδω και πολλα χρονια..
Που θελω να καταληξω, οτι συμφωνω μαζι σου και σιγουρα θα παω σε κατι κλασσικο,δεν εχεις και το ανχος της αλλαγης!
Δεν ειναι ψιφιακο που προχωρα η τεχνολογια.
Ετσι για να παρουμε και ματι ...χεχεχε

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.459
Εχει γινει χαμος με τα πικαπ,υπαρχουν τοσες πολλες υλοποιήσεις και προσωπικα θεωρω οτι γυριζουν στην ουσια γύρω απο
τον εαυτο τους,περα απο τα ''εξωτικα υλικα " και καλα...
Έχεις απόλυτο δίκιο. ;)

Κατά βάση γυρίζουν γύρω γύρω κυνηγώντας την ουρά τους, για ένα πεπαλαιωμένο μέσο αναπαραγωγής μουσικής, που αντικειμενικά χαρακτηρίζεται από "μετριοάθλιες" επιδόσεις, με δήθεν στόχο την υπερυψηλή πιστότητα αναπαραγωγής, κάτι εκ των προτέρων ανέφικτο από το μέσο αυτό.

Απλώς γίνεται σπατάλη εξωτικών υλικών και ανθρωπίνων πόρων επί μηχανολογικής κατασκευής, χωρίς λόγο και αιτία, συντηρώντας με νύχια και με δόντια κάποια έσοδα στην βιομηχανία της μουσικής, τα οποία κατά βάση συντηρούνται από το πλήθος που αγοράζει φτηνοπικάπ της κακιάς ώρας από τα πάμπλικ και νομίζει ότι ανακάλυψε το ιερό δισκοπότηρο της ηχητικής απόλαυσης. Τραγωδία..

Τες πα, στο δια ταύτα, το χόμπι του βινυλίου έχει σαφώς μια απόλαυση και ιδίως όσοι έχουν ήδη μια σημαντική δισκοθήκη, χρειάζονται ένα πικάπ να στριφογυρίζει τους μαύρους δίσκους τους. Οι επιλογές είναι πολλές, άλλες προσφέρουν εμφάνιση (ξύλα γυαλιστερά, πλέξι γκλας κλπ) κι είναι και το μκ2, που προσφέρει στιβαρή κατασκευή, σοβαρές μετρήσιμες επιδόσεις και κλασική ομορφιά. Κάθε επιλογή έχει το κοινό της. ;)

Reaction score
660
Εγώ αυτό που ξέρω είναι πως το μεταχειρισμένο είναι αλλιώς και το καινούριο είναι αλλιώς , ισχύει και αλλού

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.103
Εγώ αυτό που ξέρω είναι πως το μεταχειρισμένο είναι αλλιώς και το καινούριο είναι αλλιώς , ισχύει και αλλού
...αλλ' αντιστρόφως. Μη δε μπορώ, μη η μαμά μου, μη θα με μελανιάσεις, μη θα πονέσω...

Reaction score
30.455
Ναι, αλλά είναι πολλλλλλλλλά τα View attachment 94359 Άρη...

Συμφωνώ..είναι πολλά για Technics..
Να ΄ταν τουλάχιστον από εκείνα τα ωραία που έχουν πλεξιγκλασσένια πλάττερς στο μέγεθος ενός κεφαλιού γραβιέρας ,να το καταλάβω.:p:p:p

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.459
Ναι, βέβαια.
Το έσκισε το θέμα μηχανικά, έτσι, για το γαμώτο.

Βόου εντ φλάτερ 0.015, νισάφι..

".. the SP-10R to achieve the World’s highest level S/N.", δηλαδή...πόσο; 70 ντιμπί; :p

Τες πα, κάπως έτσι κλείνει "τεχνικά" το θέμα της μηχανικής ανάγνωσης, διότι το αντίπαλο δέος αποτελεί η οπτική ανάγνωση του βινυλίου, που δεν μπορεί να είναι υποδεέστερη της μηχανικής..

Όμως, στην πραγματικότητα, αυτό δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Πικάπ είναι, δίσκους παίζει, είναι θέμα χαβαλέ περισσότερο, και ίσως και γούστου του διακοσμητή του σπιτιού, όποιος κι αν έχει αναλάβει αυτό το ρόλο. ;)

Reaction score
30.455

A

AKARL

Guest
Να ΄ταν τουλάχιστον από εκείνα τα ωραία που έχουν πλεξιγκλασσένια πλάττερς στο μέγεθος ενός κεφαλιού γραβιέρας ,να το καταλάβω.
Έχεις καλό γούστο Χαρούgλη! :king: :rofl:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • loggeo
    Projectors

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.991
Members