καλωδιωση crossover 3 δρομων

Reaction score
26
Θα ήθελα τη βοηθειά σας για την σωστή καλωδίωση ενός crossover.
εχω μπερδεψει τα καλώδια. Είναι από παλιο ηχείο της condor έχει πηνια της audax.

Attachments

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.430
Προσπάθησε να βγάλεις καλύτερο το κύκλωμα. Δεν μπορεί για παράδειγμα το tweeter να έχει πυκνωτή στα άκρα του. Δες καλύτερα το σημείο 7.
Τα μόνα σίγουρα είναι η είσοδος του κυκλώματος διαχωρισμού και η σύνδεση του woofer.

Reaction score
26
Προσπάθησε να βγάλεις καλύτερο το κύκλωμα. Δεν μπορεί για παράδειγμα το tweeter να έχει πυκνωτή στα άκρα του. Δες καλύτερα το σημείο 7.
Τα μόνα σίγουρα είναι η είσοδος του κυκλώματος διαχωρισμού και η σύνδεση του woofer.
[DOUBLEPOST=1525074772][/DOUBLEPOST]Το εχω σχεδιασει πολλες φορες για να το καταλαβω .θα το σχεδιασω παλι το απογευμα και θα το ανεβασω παλι.ευχαριστω.

Reaction score
26
20180430_205415.jpg
[DOUBLEPOST=1525113213][/DOUBLEPOST]Τα χρώματα είναι άσπρο 1 input -
κοκκινο 7 input +
κιτρινο 8 woofer +
γκρι 2 woofer -
κοκκινο 2 tweeter -
καφέ 4 tweeter +
άσπρο 4 midrange +
μαύρο 5 midrange -

Σωστά ή λάθος;

Last edited:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.430
View attachment 95537
[DOUBLEPOST=1525113213][/DOUBLEPOST]Τα χρώματα είναι άσπρο 1 input -
κοκκινο 7 input +
κιτρινο 8 woofer +
γκρι 2 woofer -
κοκκινο 2 tweeter -
καφέ 4 tweeter +
άσπρο 4 midrange +
μαύρο 5 midrange -

Σωστά ή λάθος;
Woofer και tweeter δείχνουν σωστά. Με το mid κάτι δεν μου αρέσει. Ποιο μοντέλο είναι?
Θόλου μεσαίο έχει;

Reaction score
26
Σωστά
Αν ναι τότε ήταν λάθος το mid στη θέση του twitter.
με τα μεγάφωνα πάνω μετράω 8,5 Οhm το mid 4 ohm , woofer 8 ohm , tweeter 8 ohm
[DOUBLEPOST=1525116150][/DOUBLEPOST]Ορίστε τα ηχεία και τα μεγάφωνα.Τα ηχεία είναι υπό επισκευη γιατί έπεσαν απο ύψος 2 μέτρα και ξεκόλλησε η μπάφλα μπρόστα και χάλασε όλο το χρώμα θέλουν βάψιμο.
20180430_221621.jpg
20180429_203427.jpg

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.430
Προφανώς τα αρχικά woofers καταστράφηκαν και μπήκαν αυτά τα πολύ νεότερα στη θέση τους.

Reaction score
26
Προφανώς τα αρχικά woofers καταστράφηκαν και μπήκαν αυτά τα πολύ νεότερα στη θέση τους.
Βασικα μετα απο τοσα χρονια τιποτα εκτος απο το crossover δεν ειναι τα δικα του.Ηταν ενα ηχειο της condor ls κατι και ηταν με υφασμα γυρω γυρω.Τα αγορασα το 92 μετχ. Με ολα σχεδον καμμενα.Δεν ηξερα τοτε αλλα δεν εβρισκα και τα ιδια.Για χρονια τα χρησιμοποιησα με διαφορα μεγαφωνα μετα εμειναν στο πατρικο .Και τωρα θα τα σουλουπωσω απλα θελω να βελτιωσω οσο με παιρνει τον ηχο.Βλεποντας και κανοντας.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.430
Βασικα μετα απο τοσα χρονια τιποτα εκτος απο το crossover δεν ειναι τα δικα του.Ηταν ενα ηχειο της condor ls κατι και ηταν με υφασμα γυρω γυρω.Τα αγορασα το 92 μετχ. Με ολα σχεδον καμμενα.Δεν ηξερα τοτε αλλα δεν εβρισκα και τα ιδια.Για χρονια τα χρησιμοποιησα με διαφορα μεγαφωνα μετα εμειναν στο πατρικο .Και τωρα θα τα σουλουπωσω απλα θελω να βελτιωσω οσο με παιρνει τον ηχο.Βλεποντας και κανοντας.
Είναι αδύνατον να χρησιμοποιήσεις διαφορετικά μεγάφωνα, από αυτά που αρχικά σχεδιάστηκε το ηχείο και να έχεις ένα, έστω, αξιοπρεπές αποτέλεσμα.
Η κάθε μονάδα θέλει δικό της κύκλωμα διαχωρισμού συχνοτήτων.
Τα έχουμε πει πάρα πολλές φορές στην εδώ κατηγορία.

Reaction score
26
Είναι αδύνατον να χρησιμοποιήσεις διαφορετικά μεγάφωνα, από αυτά που αρχικά σχεδιάστηκε το ηχείο και να έχεις ένα, έστω, αξιοπρεπές αποτέλεσμα.
Η κάθε μονάδα θέλει δικό της κύκλωμα διαχωρισμού συχνοτήτων.
Τα έχουμε πει πάρα πολλές φορές στην εδώ κατηγορία.
[DOUBLEPOST=1525242015][/DOUBLEPOST]Συμφωνω αλλα πως θα ξερω τι μεγαφωνα αφου και ο πρωτος ιδιοκτηκτης ειχε αλλαξει το mid και το tweeter.Κι εγω τοτε πηρα τα καμμενα και μου εδωσαν αντιστοιχα.

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.354
[DOUBLEPOST=1525242015][/DOUBLEPOST]
Συμφωνω αλλα πως θα ξερω τι μεγαφωνα αφου και ο πρωτος ιδιοκτηκτης ειχε αλλαξει το mid και το tweeter.Κι εγω τοτε πηρα τα καμμενα και μου εδωσαν αντιστοιχα.
Οκ.
Ο,τι και να κάνεις, μη δώσεις "σημαντικό" ποσό σε αυτά τα ηχεία, διότι, πχ ένα μικρό ενεργό JBL των 120€ δε θα το φτάσουν ποτέ.

Reaction score
26
Οκ.
Ο,τι και να κάνεις, μη δώσεις "σημαντικό" ποσό σε αυτά τα ηχεία, διότι, πχ ένα μικρό ενεργό JBL των 120€ δε θα το φτάσουν ποτέ.
Το ξερω δικιο εχεις. Ηχεια εχω κι αλλα απλα ηθελα λιγο να τα σουλουπωσω μονο και μονο επειδη ηταν τα πρωτα μου ηχεια .Θελω να βρω ενα mid πιο ταιριαστο.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.430
[DOUBLEPOST=1525242015][/DOUBLEPOST]
Συμφωνω αλλα πως θα ξερω τι μεγαφωνα αφου και ο πρωτος ιδιοκτηκτης ειχε αλλαξει το mid και το tweeter.Κι εγω τοτε πηρα τα καμμενα και μου εδωσαν αντιστοιχα.
Δώσε στοιχεία του ηχείου και θα ρωτήσω τον σχεδιαστή τους. Audax μονάδες φορούσαν στην πλειοψηφία τους.

Reaction score
26
100 ευρω παρακαλω
[DOUBLEPOST=1525249882][/DOUBLEPOST]
Δώσε στοιχεία του ηχείου και θα ρωτήσω τον σχεδιαστή τους. Audax μονάδες φορούσαν στην πλειοψηφία τους.
[DOUBLEPOST=1525250069][/DOUBLEPOST]Το προβλημα ειναι πως δεν εχω τα στοιχεια ισως βρω καμια προπολεμικη φωτο απο τα νιατα μου.ξερω πως ηταν condore 88 db 3 δρομων με δυο κομματια ξυλο λακα μαυρη πανω κατω και ηχαν ηχοπανο περασμενο σαν καλτσα γυρω γυρω.

Last edited:

Reaction score
26
[DOUBLEPOST=1525249882][/DOUBLEPOST]
[DOUBLEPOST=1525250069][/DOUBLEPOST]Το προβλημα ειναι πως δεν εχω τα στοιχεια ισως βρω καμια προπολεμικη φωτο απο τα νιατα μου.ξερω πως ηταν condore 88 db 3 δρομων με δυο κομματια ξυλο λακα μαυρη πανω κατω και ηχαν ηχοπανο περασμενο σαν καλτσα γυρω γυρω.
Εμοιαζαν με αυτα απλα αυτα ειναι kef concοrd και εχουν 2 8ιντσα και ενα tweeter εμενα ειχαν ενα tweeter ενα midrange χαρτινου
κωνου και ενα woofer audax 8 ohm 87 η 88 db.

Attachments

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.430
Το ηχείο σου είναι το μοντέλο 403Α. Το μεσαίο ήταν το audax HD-13 και το tweeter audax HD-100.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.959
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Klipschlascala_pro1988