καλωδιωση crossover 3 δρομων

Reaction score
26
Το ηχείο σου είναι το μοντέλο 403Α. Το μεσαίο ήταν το audax HD-13 και το tweeter audax HD-100.
Ευχαριστω για την πληροφορια ηταν πολυ σημαντικη μπορεις να μου πεις και για το woofer.και αν υπαρχει στην ελλαδα σημειο πωλησης για τα audax.

Reaction score
26
Ευχαριστω για την πληροφορια ηταν πολυ σημαντικη μπορεις να μου πεις και για το woofer.και αν υπαρχει στην ελλαδα σημειο πωλησης για τα audax.
Εψαξα λιγο και βρηκα αγγελεια σε χρυση ευκαιρια με αυτα τα μεγαφωνα.Την βγαζει στο google αλλα δεν υπαρχει πια.βρηκα τα χαρακτηριστηκα τους βεβαια υπαρχουν παρεμφερη μοντελα και μοντελα αντικαταστασης .

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.430
Η Audax εδώ και πολλά χρόνια έχει πάψει να δίνει μεγάφωνα σε ιδιώτες.

Κάποια που έχουν βγει ως αντικαταστάτες δεν είναι ότι καλύτερο και κοντά στα αρχικά μεγάφωνα.
Είχα μια σχετική εμπειρία με ένα tweeter της πριν δυο χρόνια.

Reaction score
26

Κάποια που έχουν βγει ως αντικαταστάτες δεν είναι ότι καλύτερο και κοντά στα αρχικά μεγάφωνα.
.
Ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθεια. Τουλάχιστον να βρώ μεγάφωνα με χαρακτηριστικα παραπλήσια γιατί τότε που αγόρασα τα ηχεία δεν είχα γνώσεις ,δεν υπήρχαν forum κ.τ.λ. για να ρωτήσω πήγα σε μερικά μαγαζιά στο κέντρο και ότι μου έδωσαν ημούν μόνο 12 χρονών .Και τα μεγάφωνα που τότε πήρα δεν τα έχω ,ήταν άκυρα τελείως ,αυτά που έχω τώρα είναι από διάφορες απόπειρες να τα μαζέψω λίγο.Θα κοιτάξω για sica η visaton.To mid είναι σχετικά δύσκολο.

Reaction score
26

Απογοήτευση δεν υπάρχει τίποτα και η αγγελεια που βρήκα είχε ακριβώς αυτά τα μεγάφωνα στις 4
Απριλίου και κατέβηκε.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.430
Απογοήτευση δεν υπάρχει τίποτα και η αγγελεια που βρήκα είχε ακριβώς αυτά τα μεγάφωνα στις 4
Απριλίου και κατέβηκε.
Είπα στον ιδιοκτήτη και σχεδιαστή της Condore να κοιτάξει στην αποθήκη του μπας και υπάρχει κάτι...

Ούτε να το σκέφτεσαι να πας από Audax σε Visaton ή Spica.

Reaction score
26
Είπα στον ιδιοκτήτη και σχεδιαστή της Condore να κοιτάξει στην αποθήκη του μπας και υπάρχει κάτι...

Ούτε να το σκέφτεσαι να πας από Audax σε Visaton ή Spica.
[DOUBLEPOST=1525327987][/DOUBLEPOST]Ευχαριστω και παλι.Σκεφτηκα αυτα επειδη δεν μπορω να βρω και κατι αλλο .Θα περιμενω νεα.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.430
Το woofer του ηχείου σου ήταν το Audax HIF-20

Reaction score
26
Απο οσο θυμαμαι το woofer ηταν λιγο διαφορετικο ηταν με κωνο στη μεση.καπως ετσι
Δεν ψωνιζω απο ebay δυστυχος εχει και τα tweeter και τα μιντ
Απο οσο θυμαμαι το woofer ηταν λιγο διαφορετικο ηταν με κωνο στη μεση.καπως ετσι
τελευταια ελπιδα ειναι ο φιλος σου μηπως εχει κανενα μεγαφωνο.Ευχαριστω και παλι

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.430
Ενα απο αυτα μοιαζει εμενα εχει διπλους ολους του πυκνωτες.
Τρεις συνολικά πυκνωτές έχει το κροσόβερ σου, απλά αποτελούνται από δύο κομμάτια ο καθένας.
Εν σειρά λογίζεται ο μισός πυκνωτής συνολικά, ενώ παράλληλα αθροίζεται η χωρητικότητα τους.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.430

Αρχικά αλλάζεις θέσεις στο πηνίο L3 με τον πυκνωτή από τους δύο 3,3 παράλληλα.
Το + του μεσαίου σου είναι το σημείο 4 και το - το κοινό σημείο 2 (γη).
Το + του tweeter σου είναι το σημείο 5 και το - το σημείο 4.

Reaction score
26

[DOUBLEPOST=1525628383][/DOUBLEPOST] View attachment 95991

[DOUBLEPOST=1525628642][/DOUBLEPOST]εμενα το έχει αναποδα και τωρα τα έχω συνδέση έτσι.Αλλιώς βγάζει μεσαιες το tweeter

Attachments

Last edited:

Reaction score
26
Τρεις συνολικά πυκνωτές έχει το κροσόβερ σου, απλά αποτελούνται από δύο κομμάτια ο καθένας.
Εν σειρά λογίζεται ο μισός πυκνωτής συνολικά, ενώ παράλληλα αθροίζεται η χωρητικότητα τους.
Οι πυκνωτες ειναι 2x2.2 μf 63v παραλληλα αρα 1.1μf
2x15 μf 63 v παραλληλα αρα 7.5 μf
Και 2x15 μf σε σειρα αρα 30μf

Με λιγο ψαξιμο βρηκα στα 160ν και 250v στα 63v δεν βρησκω.Περιπου 75 ευρω και για τα δυο cross πιο οικονομικα δεν υπαρχουν;

Reaction score
1.155
Οι πυκνωτες ειναι 2x2.2 μf 63v παραλληλα αρα 1.1μf
2x15 μf 63 v παραλληλα αρα 7.5 μf
Και 2x15 μf σε σειρα αρα 30μf

Με λιγο ψαξιμο βρηκα στα 160ν και 250v στα 63v δεν βρησκω.Περιπου 75 ευρω και για τα δυο cross πιο οικονομικα δεν υπαρχουν;
Πυκνωτές σε παράλληλη σύνδεση προσθέτουν (πολλαπλασιάζουν) τη χωρητικότητά τους, επομένως έχεις 2Χ2.2μF=4.4μF ενώ αντίθετα συνδεμένοι σε σειρά την διαιρούν.

Reaction score
26
Σωστα μπερδευτικα με τις αντιστασεις αρα εχω 4.4 μf και 30μf και 7.5 μf αν δε βρησκω στα 63 ν τι να παρω;

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.430
Οι 2,2 που βρίσκονται? Μήπως εννοείς 3,3?

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.956
Members
38.522
Νεότερο μέλος
Stearsa