Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;

D

Deleted member 23222

Guest
Με τα πενιχρά μέσα και με κουβάλημα από Ελλάδα...

Ένα ωραίο πουρεδάκι καπνιστής μελιτζάνας (η μελιτζάνα από Φιλεντέμ-εγγύηση!!), που γίνεται σε...10 λεπτά κυριολεκτικά!

IMG_0018.jpg

Κι ένα κομμάτι χοιρινό (πλάτη ) με δέρμα (Δανίας), όπου ψήθηκε με σχεδόν Καλαματιανή συνταγή για πέτσα τραγανή!!!!!
ΥΓ. Οι πατάτες (με τη φλούδα)...απλά λείπουν ,ενώ το μαύρο χρώμα, είναι από καπνιστή πάπρικα και μουστάρδα μελιού...

IMG_0012.jpg

Reaction score
1.657
Νησίδες.
Κομμάτια κρέατος που πλέουν σε ωκεανό ρυζιού πασπαλισμένο με δυόσμο και λοιπα μυρωδικά.
Στην προκειμένη,αρνάκι από γείτονα βοσκό. Γίνεται και με κότα ή κουνέλι (σπιτικό).
Η μαγκιά είναι να ψηθεί σε φούρνο με ξύλα.
Ναι, τρώγεται και το κεφάλι.

D

Deleted member 23222

Guest
Νησίδες.
Κομμάτια κρέατος που πλέουν σε ωκεανό ρυζιού πασπαλισμένο με δυόσμο και λοιπα μυρωδικά.
Στην προκειμένη,αρνάκι από γείτονα βοσκό. Γίνεται και με κότα ή κουνέλι (σπιτικό).
Η μαγκιά είναι να ψηθεί σε φούρνο με ξύλα.
Ναι, τρώγεται και το κεφάλι.

Έλα, πες συνοπτικά πως το κάνεις...?
Εύκολο δείχνει και...ακούγεται πεντανόστιμο!!

Reaction score
1.657
Έλα, πες συνοπτικά πως το κάνεις...?
Εύκολο δείχνει και...ακούγεται πεντανόστιμο!!
Όπως το 'πες, εύκολο.
Βράσιμο το κρεατάκι για να βγαλουμε ζουμάκι και ξάπλα όλα μαζί στο ταψί με φρεσκο κρεμμυδάκι και φρεσκο δυόσμο. Σάλτσα λίγη ίσα να χρωματιστεί το ρύζι και η κλασσικές αναλογίες ρυζιού και ζωμου 1:2,5. Αλατοπίπερα και φούρνο μέχρι να κανει κρούστα το ρύζι και να γίνει το κρέας.
Καλό κρέας, καλό ρύζι (καρολίνα απ΄τα Σέρρας) και καλός φουρνος.
bon appetit marydaughter

Reaction score
1.155
Να 'μαι κι εμενα, με μια μικρη σαλατουλα
View attachment 95817
Ρε oldy τι σαλατούλα μας λες τώρα;;; και το ταψί δίπλα με το παστίτσιο-μουσακά-σουφλέ, δεν ξέρω ακριβώς τι είναι, τι ρόλο παίζει ή μήπως είναι οφθαλμαπάτη;;;

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Βρε! μην βάζετε τέτοια! μας βλέπουν, και θα μας πάρει και τα σώβρακα, ο λεβέντης του 15αμελούς!!!!:roflmao:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.760
Ρε oldy τι σαλατούλα μας λες τώρα;;; και το ταψί δίπλα με το παστίτσιο-μουσακά-σουφλέ, δεν ξέρω ακριβώς τι είναι, τι ρόλο παίζει ή μήπως είναι οφθαλμαπάτη;;;
Ποιο ταψί;

Reaction score
15.469
Ε.ενταξει ειχα και λιγο παστιτσιο για συμπληρωμα ... :D

Reaction score
4.327
Ρε xfader πολύ μπριζολικό ξηγιέσαι ρε φίλε.... Πρέπει να ναι το αγαπημένο σου φαγητό ε; :drinks:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.848
Ρε xfader πολύ μπριζολικό ξηγιέσαι ρε φίλε.... Πρέπει να ναι το αγαπημένο σου φαγητό ε; :drinks:
Το κρέας είναι το νο1 φαγητό της επιλογής μου κι ας μην τρώω τόσο συχνά όσο παλιότερα.
Γενικά μου αρέσουν τα ψητά φαγητά. Μαγειρευτά, ζουμερά και μαμαδίσια τα αποφεύγω.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.927
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv