Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;

Μηνύματα
5.983
Reaction score
15.469
IMG_20180513_130207.jpg

κριτικες και συμβουλες μονο απο τον Μελίδης Μιχάλης παρακαλω ...
επισης
μηπως ο Kotsidis John πρεπει να μπαναριστει απ' αυτο το νημα λογω αθεμιτου ανταγωνισμου ?
με τσι θεσσαλονικιους τα 'βαλα σημερο ...
:drinks:
 



Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Μηνύματα
31.111
Reaction score
30.699
View attachment 96547
κριτικες και συμβουλες μονο απο τον Μελίδης Μιχάλης παρακαλω ...
επισης
μηπως ο Kotsidis John πρεπει να μπαναριστει απ' αυτο το νημα λογω αθεμιτου ανταγωνισμου ?
με τσι θεσσαλονικιους τα 'βαλα σημερο ...
:drinks:
Υποθέτω ότι είναι κότσια. Σωστά;
Το ψήσιμο δείχνει να είναι σωστό, κρίνοντας και από το κρέας που ξεκόλλησε από το κόκκαλο.
Η ύπαρξη ζωμού στο ταψί συνηγορεί επίσης σ΄αυτό.
Οι πατάτες είναι πολύ άσπρες, οπότε υποθέτουμε ότι είναι από το φλας, η είναι αυτή η ποικιλία που είναι κάτασπρες και δεν λένε να ροδίσουν, ή ήθελαν κι άλλο ψήσιμο, όπως παρατήρησε κι ο έτερος σεφ της φαρμακολογίας.
 

Μηνύματα
5.983
Reaction score
15.469
Υποθέτω ότι είναι κότσια. Σωστά;
Το ψήσιμο δείχνει να είναι σωστό, κρίνοντας και από το κρέας που ξεκόλλησε από το κόκκαλο.
Η ύπαρξη ζωμού στο ταψί συνηγορεί επίσης σ΄αυτό.
Οι πατάτες είναι πολύ άσπρες, οπότε υποθέτουμε ότι είναι από το φλας, η είναι αυτή η ποικιλία που είναι κάτασπρες και δεν λένε να ροδίσουν, ή ήθελαν κι άλλο ψήσιμο, όπως παρατήρησε κι ο έτερος σεφ της φαρμακολογίας.
Σωστα,
λοιπον,
κοτσια βεβαια, τα οποια ψηθηκανε στους 220 c γιατι βιαζομουνα- για 2,5 ωρες - το κρεας μια χαρα οπως λες ομως ο χονδρος ή τι ειναι τελος παντων αυτο που δινει την ιδιαιτερη γευση στο κοτσι ,δεν ελιωσε πληρως ... οποτε και η γευση τελικα του φαγητου θα 'φτασε -ας πουμε- στο 60% αυτου που θα 'πρεπε να 'ναι ...
η φωτο ειναι προς το τελος οποτε ναι, οι πατατες ειναι μισοψημενες - ειναι ομως και αιγυπτου ... κατασπρες ! και τελικα οχι και τοσο νοστιμες ... ισως δε κανουνε για φουρνο ή δεν ξερω να τσι δουλευω ...
:drinks:
 

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Μηνύματα
31.111
Reaction score
30.699
Κάποια στιγμή ήθελα να κάνω μια καλή τηγανιά πατάτες για να φάμε δύο άτομα.
Είχα μόνο δύο πατάτες, οπότε πήγα και πήρα κι άλλες, αλλά άλλη μάρκα - ποικιλία.
Έκοψα και έβαλα στην φριτέζα τις δύο πατάτες που είχα και άλλες δύο από τις νέες.
Οι μισές έφτασαν σχεδόν να καούν και οι άλλες μισές ήταν ακόμη κάτασπρες σαν άψητες.
Δεν είναι όλες για τηγάνι ή για φούρνο.
 

Μηνύματα
4.364
Reaction score
4.237
προσωπικα πιστευω οτι οι πατατες ναξου ειναι για τηγανισμα και αυτες του νευροκοπιου ειναι για φαγητα στον φουρνο :)
 


xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
39.845
Reaction score
97.843
Κάποια στιγμή ήθελα να κάνω μια καλή τηγανιά πατάτες για να φάμε δύο άτομα.
Είχα μόνο δύο πατάτες, οπότε πήγα και πήρα κι άλλες, αλλά άλλη μάρκα - ποικιλία.
Έκοψα και έβαλα στην φριτέζα τις δύο πατάτες που είχα και άλλες δύο από τις νέες.
Οι μισές έφτασαν σχεδόν να καούν και οι άλλες μισές ήταν ακόμη κάτασπρες σαν άψητες.
Δεν είναι όλες για τηγάνι ή για φούρνο.
Όταν οι πατάτες έχουν μικρή υγρασία και υψηλή περιεκτικότητα σε άμυλο κάνουν για τηγανητές αλλά δεν ενδείκνυνται για διαφορετικά μαγειρέματα που απαιτούν να μην διαλύονται και να κρατάνε το σχήμα που τις έχουμε κόψει. Όταν έχουν μικρότερη περιεκτικότητα σε άμυλο, άρα και μεγαλύτερο ποσοστό νερού, δεν κάνουν για τηγάνι αλλά είναι κατάλληλες για άλλες χρήσεις. Υπάρχουν κι αυτές που βρίσκονται στη μέση και κάνουν για όλες τις χρήσεις, εκτός κι αν είμαστε κατά της μετριότητας και δεν κάνουν για ...τίποτα. :D

Οι πατάτες της ελληνικής αγοράς έχουν μεγάλες διακυμάνσεις ακόμα και μέσα στην ίδια ποικιλία κι αυτό γιατί δεν ξέρουμε πόσο παλιές είναι. Όσο μένουν αποθηκευμένες αλλάζει η σύστασή τους μέσω χημικών ενώσεων, μεταβάλλονται τα σάκχαρα, πρασινίζουν, φυτρώνουν.

Αυτές της Νάξου, αν είναι φρέσκες, έχουν πράγματι την καλύτερη απόδοση στο τηγάνι.


Κοιτάξτε πώς αναλύουν το θέμα "πατάτα" στις ΗΠΑ για να καταλάβετε πόσο "μπροστά" είμαστε: link
 



Μηνύματα
5.983
Reaction score
15.469
αλλά άλλη μάρκα - ποικιλία.
οι πατατες ναξου ειναι για τηγανισμα και αυτες του νευροκοπιου ειναι για φαγητα στον φουρνο
Σπουντα για τηγανι - κενεμπεκ για φουρνο , μου 'χε πει ενας μεσσαριτης μια φορα (ή μηπως ειναι αναποδα ?).Ετσι κι αλλιως δε ξερω να τσι ξεχωρισω ...
Βιτελο τονατο.
Ομιλειτε την ελληνικη δια να συνεννοουμεθα παρακαλω ... :D
 





Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Μηνύματα
31.111
Reaction score
30.699
Κάποια στιγμή ήθελα να κάνω μια καλή τηγανιά πατάτες για να φάμε δύο άτομα.
Είχα μόνο δύο πατάτες, οπότε πήγα και πήρα κι άλλες, αλλά άλλη μάρκα - ποικιλία.
Έκοψα και έβαλα στην φριτέζα τις δύο πατάτες που είχα και άλλες δύο από τις νέες.
Οι μισές έφτασαν σχεδόν να καούν και οι άλλες μισές ήταν ακόμη κάτασπρες σαν άψητες.
Δεν είναι όλες για τηγάνι ή για φούρνο.
Βρήκα και μια φωτο από τις πατάτες που λέγαμε.

patates.jpg


Ίδιο μέγεθος, ίδιος χρόνος ψησίματος.
Όταν βγήκαν όλες από την φριτέζα, οι καφέ που ήταν λες και κάηκαν ήταν ακόμη μαλακές και οι άσπρες ήταν πιο τραγανές.
Άγνωσται αι βουλαί της πατάτας.
 

Μηνύματα
2.576
Reaction score
4.327
Γι' αυτό τις βάζουμε στο τηγάνι Μιχάλη και τις βγάζουμε μία μία με το πιρούνι.... :p
 




Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.913
Μηνύματα
3.034.032
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv
Top