Το Βινύλιο "επέστρεψε" - Υπάρχει κάτι που να σας ενοχλεί στην όλη μπίζνα;

Status
Not open for further replies.
Reaction score
4.587
Άλλο βάρος έχει η κεφαλή στο εξοχικό δίπλα στη θάλασσα κι αλλο στο βουνό.
Όποιος μπορέσει να ρυθμίσει διαφορετικά ένα πικάπ στο επίπεδο της θάλασσας και διαφορετικά στα 1500μ είναι πολύ μεγάλος μάγκας.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Όποιος μπορέσει να ρυθμίσει διαφορετικά ένα πικάπ στο επίπεδο της θάλασσας και διαφορετικά στα 1500μ είναι πολύ μεγάλος μάγκας.
Η μονη αλλαγη που ισως χρειαστει σε ακραιες διαφορες θερμοκρασιας ειναι το βαρος αναγνωσης και αναλογα του σντισκειτινγκ.Εχει νακανει με το damping της σναρτησης λογω θερμοκρασιων και αυτες σε ακραιες περιπτωσεις και οχι με "υψομετρο"
[DOUBLEPOST=1528451484][/DOUBLEPOST]
Η μονη αλλαγη που ισως χρειαστει σε ακραιες διαφορες θερμοκρασιας ειναι το βαρος αναγνωσης και αναλογα του σντισκειτινγκ.Εχει νακανει με το damping της σναρτησης λογω θερμοκρασιων και αυτες σε ακραιες περιπτωσεις και οχι με "υψομετρο"
Το ιδιο ισχυει και με τις αναρτησεις των μεγαφωνων μονο που εκει δεν μπορεις να κανεις τιποτα..... μεχρι να αλλαξει η ......... εποχη :)

Reaction score
4.587
Σίγουρα συνθήκες πίεσης, θερμοκρασίας κι υγρασίας επηρεάζουν τον ήχο. Όσο πιο hi end είναι τόσο περισσότερο φαντάζομαι. Βέβαια ο θόρυβος του αστικού περιβάλλοντος έχει μακράν μεγαλύτερη επιρροή.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Σίγουρα συνθήκες πίεσης, θερμοκρασίας κι υγρασίας επηρεάζουν τον ήχο. Όσο πιο hi end είναι τόσο περισσότερο φαντάζομαι. Βέβαια ο θόρυβος του αστικού περιβάλλοντος έχει μακράν μεγαλύτερη επιρροή.
Οσον αφορα τις αναρτησεις κεφαλων και μεγαφωνων θα ελεγα οτι δεν ειναι κατ αναγκη τα πιο "high end" τα πιο ευαισθητα.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.608
Οσον αφορα τις αναρτησεις κεφαλων και μεγαφωνων θα ελεγα οτι δεν ειναι κατ αναγκη τα πιο "high end" τα πιο ευαισθητα.
- όντως υπάρχουν mc ειδικά μικρής ενδοτικότητας

ryk

Reaction score
925
Μεγάλωσα ακούγοντας βινύλιο και κασσέτες, οπότε μπορεί και να είμαι προκατειλημμένος.

Δεν θα έλεγα ότι το βινύλιο επέστρεψε, ούτε καν μέσα σε εισαγωγικά. Επειδή βρέθηκαν μερικοί τρελλοί εκεί και γουστάρουν, πάει να πει ότι επέστρεψε;;;
Από την άλλη δεν έφυγε και ποτέ -όχι εντελώς τουλάχιστον.
Αγόραζα και αγοράζω μεταχειρισμένα βινύλια αραιά και που. Οι τιμές σε αυτά που ψάχνω είναι χαμηλές, ακόμα και τα Usa copy που βρίσκω (ποιος θα αγοράσει σήμερα Elvis, Vincent, Ventures κτλ., γεμίζουμε δε γεμίζουμε ταξί!).

Βέβαια για να μη λέω ψέμματα, αγοράζω και καινούργια (που θα βρεις Dick Dale ας πούμε, ή ας πάρουμε τη surf σκηνή που έχει πολλά νέα ονόματα -και ελληνικά βέβαια). Επίσης επανακυκλοφορίες άλμπουμ που όταν είχαν βγει δεν τα είχα πάρει, οπότε σήμερα ή δεν βρίσκονται, ή είναι απλησίαστα.
Έχω πληρώσει βέβαια -για μερικά- τα μαλλιοκέφαλά μου, έχω φάει και κάτι φόλες...

Από την άλλη έχω σωρεία αρχείων μπου3, φλάκια κτλ. ατάκτως αποθηκευμένα, οπότε θέλει πολλά μεροκάματα να κάτσεις να στήσεις όλο το σύστημα. Έχω πάρει βέβαια raspberry 2 (και odroid c2) και κινέζικο dac και και και....Χρόνο μου βρίσκετε; Πουν΄τος τώρα που τονε θέλω;
Τον πρώτο καιρό που χάρηκα με τα αποκτήματα, έστησα ένα volumio. Ωραία φάση να χειρίζεσαι μέσω κινητού τη μουσική, αλλά πολύ άυλο ρε γμτ. Μετά βαρέθηκα, ήθελα να σηκωθώ και λίγο, να κάνω και γω κάτι ρε παιδί μου, έστω το καθάρισμα του δίσκου. Νέα μόδα τώρα, κάθε πλευρά του δίσκου περιέχει 2-3 κομμάτια μόνο, οπότε σήκω κάθε λίγο και λιγάκι να αλλάζεις πλευρά. Να το δείτε, δάκτυλος των ψηφιοφρίκουλων είναι!

Δεν θα εκφέρω άποψη ποιο είναι το καλύτερο, μου αρέσουν εξίσου και τα ψηφιακά και τα αναλογικά -με τα συν και πλην του καθενός. Στο κάτω-κάτω ενα χόμπυ είναι, μην μεγαλοποιούμε τα πράγματα, δεν παίζουμε/γράφουμε μουσική.
Όρεξη μόνο να υπάρχει.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.121
Κάποτε, πριν γίνω ισοπεδωτικός χαϊεντοφάγος, είχα δουλέψει τζαμάς. Ήταν -και είναι ακόμη, κατά περίπτωσιν- κοινή πρακτική το γράψιμο με διάλυμα στόκου επάνω σε φρεσκοπερασμένα γυαλιά. Έγραφα μονίμως Bebop a Lula Viva Gene Vincent, καθώς και Madness μαζί με το καπέλωμένο Μ.

s-l300.jpg

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.608
- παρακολουθώντας τις κατά καιρούς συζητήσεις περί αναλογικών , παρατηρώ πως οι φίλοι του βινυλίου είμαστε τελικά ποιό ανοιχτόμυαλοι από τους απαξιωτές του , μιάς και δεχόμαστε όλα τα φορμά και κάποιοι από εμάς μάλιστα συμφωνούμε ( και εγώ ) στην τεχνικώς αρτιότερη πλέον αναπαραγωγή του ψηφιακού , απλώς έχουμε τις προτιμήσεις μας

- επίσης ο φίλος του αναλογικού εκ των πραγμάτων συγκρίνει συχνότερα τα διάφορα φορμά , από αυτόν που ασχολείται πλέον με το ένα . . . το ίδιο μειονέκτημα φυσικά θα εξέφραζα και για κάποιον που ακούει μόνο αναλογικά

ryk

Reaction score
925
- παρακολουθώντας τις κατά καιρούς συζητήσεις περί αναλογικών , παρατηρώ πως οι φίλοι του βινυλίου είμαστε τελικά ποιό ανοιχτόμυαλοι από τους απαξιωτές του , μιάς και δεχόμαστε όλα τα φορμά και κάποιοι από εμάς μάλιστα συμφωνούμε ( και εγώ ) στην τεχνικώς αρτιότερη πλέον αναπαραγωγή του ψηφιακού , απλώς έχουμε τις προτιμήσεις μας

- επίσης ο φίλος του αναλογικού εκ των πραγμάτων συγκρίνει συχνότερα τα διάφορα φορμά , από αυτόν που ασχολείται πλέον με το ένα . . . το ίδιο μειονέκτημα φυσικά θα εξέφραζα και για κάποιον που ακούει μόνο αναλογικά
Το να έχεις δυνατότητα επιλογής είναι κεφαλαιώδες. Τώρα, το τι επιλογή θα κάνει ο καθένας μας είναι άλλο θέμα!:hi:
(ψυχοσύνθεσης, βιωμάτων, ευαισθησίας, χαρακτήρα κτλ.)

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
πουλαω σαμανθα φοξ...σφραγισμενη με παρθενοραφη
στα 20 ευρω
R-299984-1485608338-3773.jpeg.jpg

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.573
Τις αγγελίες σας στο κατάλληλο subforum κύριε, όχι εδώ.:p

Reaction score
33
Είναι φοβερό ακόμα και στην μουσική ψάχνουμε τι μας χωρίζει και όχι τι μας ενώνει...
Η μουσική είναι το μέσo για να ψυχαγωγείς τη ψυχή σου, τι σημασία έχει αν έρχεται από ένα βινύλιο ή ένα mp3...
Ακούτε άφοβα αδέλφια!!! όπως ο καθένας γουστάρει!!!!!

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
εγω παντως κανω πλακα
γιατι εχω κρατημενα καμμια 100ρια απο τα 3000 που ειχα καποτε........
κρυμενα για τα γεραματα μου
Με το εφαπαξ θα παρω ενα πικαπ.....
και θα ακουω τα νιατα μου και θα κλαιω......

Status
Not open for further replies.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.000
Members
38.525
Νεότερο μέλος
seos