Γυμναστική (crossfit)

Reaction score
745
Πολυ ωραιο θέμα ανοίξατε.Ειμαι φανατικός του κέρατα με το συγκεκριμένο άθλημα.Κανω δυναμικά αθλήματα από μπεμπης.Εχω καταστρέψει 2 σπονδυλους,Ναι γουστάρω κανω τα πάντα σχεδόν με πόνους,Ναι γουστάρω,αν βάλω κατω πιτσιρικά για ένα Μέρφυ θα τον πιω το αίμα σίγουρα.Λοιπον Τώρα το crossfit είναι για όλες τις ηλικίες όποιος μιλά για τραυματισμούς λεει μαλακιες.Υπαρχουν σοβαρές σχολές με Πολλά προγράμματα για όλους τους τύπους ανθρώπων.Αν θέλεις να ασχοληθείς κάντο.Δεν είναι μόδα είναι ένα βήμα παραπέρα.
ΥΓ: Τους τραυματισμούς τους απόκτησα από αλλά αθλήματα.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Το τραυματισμοι σηκωνει πολυ κουβεντα ?
φταιει το αθλημα ?
φταιει ο χρηστης ?
φταιει αυτος που επιτηρει τον χρηστη ?
Αναλογικα με τα μελη τι ποσοστο τραυματισμων υπαρχουν ?
Ποσο σοβαροι ?
Ποσο λαμβανει υποψιν του καποιος οταν ξεκινα οτιδηποτε με πιθανους τραυματισμους ?
Ποσο αποτρεπτικοι μπορει να ειναι οι τραυματισμοι ?
Σε χωρους κροσφιτ , σε προσεχει καποιος να εκτελεσεις Μια<κινηση> μεχρι να την κανεις σωστα....
μετα σιγα σιγα εισαι μονος σου........εκει ελοχευει ο τραυματισμος....
η λαχταρα για ζορισμα μπορει να σε τραυματισει........δεν το θες.....σε βρισκει....
Δεν μπορει ενας χωρος (εχω στο απεναντι τετραγωνο)
να εχει 10 αθλουμενους και αλλους 10 να τους επιβλεπουν - βοηθανε - προσεχουν σε καθε επικινδυνη εκτελεση............
Στην βαρης κοντα στην ευελπιδων εχει ακομα ενα σοβαροτατο χωρο....οπως και στο ελληνικο...ισως τον καλυτερο στην ελλαδα....
Προσωπικα δεν εχω δει ατομα ανω των 50 να κανουν κροσφιτ.....
καπου εκει το μυαλο πηζει.....και αλλαζει ο τροπος σκεψης.........

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
91.357
Φταει και ο γυμναζόμενος που συχνά δεν αποδέχεται τα όρια του αλλά κυρίως ο προπονητής που δεν τα επιβάλλει.

Και οπως ειπώθηκε προηγουμένως, εμείς κλέφτες θα γίνουμε;

Reaction score
745
Γεια οσους υποστηριζουν οτι ειναι μονο μοδα διαφωνω.Πριν μια 20ετια και οταν καποιοι τρεχαμε στους δρομους ο κλασικος ελληναρας εκραζε απο την καφετερια κ ελεγε κοιτα το μ@λ@κα τι κανει.Τα τελευταια χρονια εχει στηθει μια βιομηχανια γυρω απο το τρεξιμο με αγωνες σχεδον καθε εβδομαδα καινουργια προιοντα αθλητικα που αν εχετε προσεξει τα περισσοτερα αφορουν γυναικες.
Γιατι αραγε...Προσωπικα ειμαι υπερ γιατι εκανε πολλους ανθρωπους να σηκωθουν απο τους καναπεδες και να ξεκινησουν ενα πιο υγιεινο τροπο ζωης.Σημερα το τρεξιμο δεν το κραζει κανενας.Το crossfit ειναι ακομα στα πρωτα του βηματα.Ναι ειναι λιγο ποιο σκληροπυρηνικο αν εσυ το βεβαια το θελεις.Αλλα ενσωματωνει πολλα αθληματα απο βαρη τρεξιμο αρση βαρων μεχρι και κολυμβηση.Σε μερικα χρονια θα ειναι νουμερο ενα αθλημα.Το μεγαλο του μειονεκτημα ειναι οτι εχει ακομη ακριβη συνδρομη.Οσα περισσοτερα ξεφυτρωσουν τοσο μεγαλυτερος ανταγωνισμος θα υπαρξει.Και δεν ειναι μοδα αμα ηταν μοδα θα καναμε ολοι....

Last edited:

Reaction score
228
Εγώ κάνω crossfit (ή cross cage ή κυκλική προπόνηση αν προτιμάτε) 3 χρόνια τώρα. Κανένα πρόβλημα αν προσέχεις.
Το πρόγραμμα γενικά έχει αερόβιο, ιμάντες TRX, κοιλιακούς, κάμψεις μπάρα με βάρη, πάγκο πιέσεις κλπ κλπ.
Αν προσέχεις και δεν την δεις Ρόκι, δεν έχεις πρόβλημα. Υπάρχει πάντα και ο γυμναστής για να σου δείξει το σωστό τρόπο. Πιστεύω από την εμεπιρία μου ότι φταίει ο χρήστης όχι το είδος της γυμναστικής.
Πάντως το σημαντικότερο είναι να μη βαρεθείς γι' αυτό και είναι απαραίτητο να υπάρχει ποικιλία.

melina

Cargo 200
Reaction score
45.537
Εγώ κάνω crossfit (ή cross cage ή κυκλική προπόνηση αν προτιμάτε) 3 χρόνια τώρα. Κανένα πρόβλημα αν προσέχεις.
Το πρόγραμμα γενικά έχει αερόβιο, ιμάντες TRX, κοιλιακούς, κάμψεις μπάρα με βάρη, πάγκο πιέσεις κλπ κλπ.
Αν προσέχεις και δεν την δεις Ρόκι, δεν έχεις πρόβλημα. Υπάρχει πάντα και ο γυμναστής για να σου δείξει το σωστό τρόπο. Πιστεύω από την εμεπιρία μου ότι φταίει ο χρήστης όχι το είδος της γυμναστικής.
Πάντως το σημαντικότερο είναι να μη βαρεθείς γι' αυτό και είναι απαραίτητο να υπάρχει ποικιλία.
Αμέτσι φτιάχνονται τα κορμιά. :p

Reaction score
707
Αντί να κάνουν έλξεις χτυπιούνται σαν τα ψάρια. xaxa

Όταν το ίδιο το άθλημα σε αναγκάζει να κάνεις μια άσκηση γρήγορα με minimum effort λογικό είναι η σωστή φόρμα να πάει περίπατο. Και όταν κάνεις λάθος τις ασκήσεις εκεί έρχεται ο τραυματισμός.

Reaction score
745
Οι συγκεκριμένο λέξεις λέγονται butterfly και γίνονται με αυτόν τον τροπή γιατί κυνηγάς χρόνο. Αν τις κάνεις σωστά δεν έχει πρόβλημα και πίστεψε με πρέπει να έχεις χτίσει απίστευτο καρδιοαναπνευστικο για να το ακολουθήσεις. Πάντα στην γυμναστική ελοχευουν κινδυνοι αλλιώσει ας μπούμε σε καμιά γυαλλα.Με το ίδιο σκεπτικό να σταματήσουν οι αγώνες Iron man μην πάθουμε καμιά ραβδομυολυση.Επίσης κ οι μαραθώνιοι στο βουνό γιατί έχει κραδασμόυς στη μέση. Καλύτερα να πάμε να γυμναστούμε στο διάστημα που έχει μηδενίκες τριβες γιατι κάποιος δάσκαλος είπε είναι λάθος.

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
Τεσπα, ωραια ολα αυτα αλλα κανε ενα καλοσχεδιασμενο αεροβιο με αυξομειωση εντασης και βαρη προοδευτικα οσο πιο πολλα κιλα μπορεις σε 12 επαναληψεις σε μεγαλες μυικες ομαδες, απεφυγε τους κραδασμους και σε 3 μηνες θα εισαι μεταμορφωμενος.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.042
Members
38.524
Νεότερο μέλος
dieccast