Γυμναστική (crossfit)

D

deleted user 10898

Guest
argi μην τα μπερδεύεις.
ότι και να κανεις πρώτα καις το γλυκογόνο.
όταν καταναλωθεί ακολουθεί το λίπος.
απλες αρχες βιοχημείας.
αν βρεις τρόπο και κάψεις το γλυκογόνο γρήγορα ή δεν ξαναγεμίσεις τις αποθηκες του αποφεύγοντας υδατάνθρακες, οι καύσεις του λίπους αυξάνουν.
μαγικές ασκήσεις που καίνε λίπος πριν από το γλυκογόνο δυστυχώς δεν υπάρχουν. ουτε γιόγκα ούτε τίποτα.

Reaction score
745
Φιλε μου vet συμφωνω απολυτα μαζι σου εισαι 1000% σωστος.Καλη συνεχεια σε εσενα κα στην συζυγο σου.
Και επειδη εσυ θα το καταλαβεις οπως λεει και ο μεγαλος Mat fraser ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΔΙΚΗΣΗ....

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
εννοηται πρωτα καις γλυκογονο....αλλα δεν καις μονο γλυκογονο....και δεν καις μονο στην αρχη....συνεχιζεις και κανεις καυσεις (μπορει μικροτερες) αλλα και και μετα....βασικα ενεργοποιεις τον μεταβολισμο σου
Μεταβολισμος = αναβολισμος και καταβολισμος......
Αν θες κατι αυτος ειναι φιλος εδω και 28 χρονια......
Με την διατροφη ασχολουμαι αρκετα χρονια και γνωριζω τι ειναι τσις και τρανς απο το 93.....
Περα απο το οτι νομιζω το σωμα μας ειναι το καλυτερο για να αποδεικνυει το κανει τι πανω του.....
Ζωτικο πως διαχειριζομαστε την κορτιζολη........
Μαγικες ασκησεις εννοηται δεν υπαρχουν
απλα υπαρχουν ασκησεις που καινε περισοτερο ποσοστο λιπους ανα καμενων θερμιδων
(το να βαλω πινακακια δεν μου λεει κατι γιατι προτιμω να δει καποιος πως δουλευει το σωμα του σε σχεση με αλλων ειδων προπονησεις)

210 4912 662 μιχαλης τσιλιμιγκακης
http://www.biblionet.gr/author/96908/Μιχάλης_Χρ._Τσιλιμιγκάκης

αντιπρόεδρος του Ελληνικού Ερευνητικού Ινστιτούτου Επιστημονικής Διατροφής Αθλητών.

Reaction score
745
Παιδες μην μπερδευεσται.Ειναι αναλογα τι θελεις να κανεις.Το μυστικο ειναι να προλαβεις το μυικο καταβολισμο.Αυτο συμβαινει οταν δεν υπαρχουν αρκετα αποθεματα γλυκογονου με αποτελεσμα κατα τη διαρκεια της ασκησης να τελειωνουν κ μετα ο οργανισμος για να ανταπεξελθει να τραβα γλυκογονο απο τους μυς.Κατι που δεν το θελουμε με τιποτα.Τοτε ειναι η ωρα που αρχιζει ο μυικος καταβολισμος.Αυτο υπαρχει τροπος να το αποφυγεις με τη σωστη τροφη πριν το γυμναστηριο ωστε να εχουμε αρκετα αποθεματα για ολη τη διαρκεια της ασκησης.Οταν τελειωσουμε την ασκηση για 40 λεπτα μετα υπαρχει το λεγομενο αναβολικο παραθυρο και ειναι απο τα πιο σημαντικα γευματα του αθλητη.Και ναι εννοειται οτι μετα το γυμναστηριο και για πολλη ωρα συνεχιζεις να κανεις καυσεις λογω της εναεροβιας ασκησης κατι που δεν το πετυχαινεις μονο με το τρεξιμο.

D

deleted user 10898

Guest
περίπου τζιμ.
ο καταβολισμός αρχίζει όταν τελειώνει το γλυκογόνο των μυών.
αν συνεχίσεις την άσκηση κινητοποιούνται τα αποθεματα λίπους και αρχίζει και ο καταβολισμός των πρωτεινων. (για αυτό τα bcaa είναι της μόδας κατά την διάρκεια της άσκησης σε περίοδο νηστείας.)

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
τζιμ να διαβαζεις και να μεταφερεις χωρις να εχεις δοκιμασει κατι ειναι απλα θεωρια.....
Τοσο απλα.....
ξεκινα με τον να δοκιμασεις και μετα το μισαωρο.....δηλαδη μετα το μισαωρο ο οργανισμος παευει να εχει αναγκη να καλυψει οτι εκαψε ?
Οχι βεβαια......
ο οργανισμος καιει οτι βρει αν δεν βρει ικανοποιητικο επιπεδο γλυκογονου
και τα αμινοξεα μποροιυν να δωσουν ενεργεια οπως και οι καφεινες - κρεατινες - και τοσα αλλα.
Οσο το να προλαβεις το μυικο καταβολισμο (οπως ειπες) μιλας για σφιχτες ετσι ?
γιατι αυτοι μονο κοιτανε να φορτωσουν μυικα κιλα το σωμα τους.....αντε και κανς μπασκετμπολιστας - ρανγκμπι πλειερ
Απο εκει και μετα οπως ξανα ειπες
ειναι τι θελει να κανει κανεις.....οποτε να προτεινεις γυμναστηριακη -σφικτικη προσφορα
δεν καλυπτει ολο το φασμα....
Οι δρομεις ποδηλατες σοβαροι τριαθλητες κοιτανε να μειωσουν βαρος....
Περισοτερη ισχυη σε λιγοτερο βαρος που ειχε πει και ο αλεξανδρος....
Πινω συμπληρωματα 30 χρονια.....και εχοντας πιει μονο οτι πουλανε καταστηματα (νομιμα)
και εχοντας μιλησει με σοβαρους διαιτολογους ..κααλαβα οτι τοι σωμα συμπεριφερεται σαν χημειο..΄αναλογα με τα ερεθισματα και το τι του βαζεις μεσα αντιδρα και αναλογα.....φτανει να το καταλαβεις....
Ας πουμε οταν ανεβει η ορμονη του αγχους ......μπορει να την κατεβασεις ανεβαζοντας την αδρεναλινη...(δεν σου λεω πως - με τι την ανεβαζεις) - ψαχτο.....
Τελος οι θεωριες του προχθες - αλλαχτηκαν με αυτες του χθες.....που αλλαχτηκαν με αυτες του σημερα.....
Πριν 30 χρονια θεωρουσαν την κρεατινη απαγορευμενο συμπληρωμα ( ενα συμπλεγμα 3 αμινοξεων)
και σημερα τρεχει κανονικα ,...και αλλαζοντας μορφη δεν κρατα νερα στο σωμα ....ειναι λιγοτερο τοξικη.....
Η καρνιτινη που <ζουσε> στην θεωρια πλεον ζει στην πραξη........
Στην διατροφη πολλα αλλαζουν μερα με την μερα....και τα παντα ξεκινουν απο ερευενες στο εργαστηριο
και καταληγουν να αλλαζουν στην πραξη........
Πιο απαιτητικο σε διατροφη που εκανα (λογο πολλων ωρων την μερα) ηταν το 3θλο......
Τελος κραταμε μια πισινη και σεβομαστε το σωμα μας.....μετα απο μια ηλικια που σαραβαλιαζει ....
ερχεται ο λογαριασμος στο το του εχουμε κανει.....
Αν βαλεις και οτι σαραβαλιαζει .....μειωνεται η αυξητικη....κολλονο......αστα......

Reaction score
745
Δεν διαφωνω.Γι αυτο γραφω αναλογα τι θελεις να κανεις.Κατι που σημαινει αν εισαι σε φαση υποθερμιδικης διατροφης η ογκου.Τα βασικα αμινοξεα ομως λευκινη ισολευκινη βαλινη και γλουταμινη ειναι απαραιτητα για καποιον που πραγματικα γυμναζεται και δεν κοροιδευει τον εαυτο του.

D

deleted user 10898

Guest
ας μην πάμε σε τεχνικά για διατροφή.
θα ανοίξω νέο νήμα για paleo vs vegan.

Reaction score
745
Ο οργανισμος οχι μονο καιει οτι βρει αλλα κανει κ αλλα πραγματα.Μιλησα για εναεροβια οτι κανει παραπανω δουλεια απο οτι το τρεξιμο.π.χ crossfit.στο χασιμο λοιπους δυναμης και αντοχης.Απ οτι καταλαβα μιλαμε για δυναμικα αθληματα κα οχι μονο τρεξιμο.Α!!προτιμω να ειμαι παντα χαρουμενος ωστε να μην ανεβαζω κορτιζολη και να τη αποθηκευω σε λοιπος αν και αυτο ειναι λιγο παθολογικο.Πιστεψε με κ εγω εχω δοκιμασει αρκετα συμπληρωματα και διατροφες κ παντα κατι κερδιζα και αυτη τη ωρα αυτο κανω...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
,παμε πισω στην γυμναστικη
Το σωμα (οπως και στην διατροφη) χτιζει <μηνμες>
γιαυτο και εδω και πολλα χρονια ειναι <μοδα> να αλλαζεις ερεθισματα.....
Οτι και αν κανεις......(σχεδον) ......
ετσι βλεπεις καλυτερα αποτελεσματα γιατι το σωμα δεν δουλευει σε ενα μοτιβο....<κοιμαται> σε αυτο
Οπως η καλυτερη πολεμικη τεχνη ειναι η μεικτη ...
Καπως ετσι πρεπει να ασχολησαι τακτικα (οσο για τον καθενα) και με αλλα αθληματα
ξυπνα σωμα και νου.........
Εννοηται μου λειπει το ποδηλατο τρελλα....γιαυτο και το εδωσα ....γιατι θα πηγαινα για πλακα σουνιο....
και μετα για να ισιωσουν τα ποδια ....θα ηθελα 3-4 μερες........
Ακομα (σχεδον ενας χρονος αποχης ποδηλατου) τα ποδια μου ειναι σφικτα...(2κεφαλοι) ....βεβαια και το υπτιο βοηθησε.....
Η αισθηση οτι σφιγκει ενας μυς -συνδεσμος ειναι κατι που ο νους αισθανεται οτι κατι γινεται.....
Σιγουρα κατι γινεται.....σιγουρα κατι χανεται.......
ειμαστε νεοι οσο ειναι η σπονδυλικη μας στηλη ευκαμπτη λεμε στην γιογκα........

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
Δλδ η αεροβια ασκηση καταναλωνει γλυκογονο?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
το πρωτο <καυσιμο> ειναι το γλυκογονο
το γλυκογονο υαπρχει γυρω απο τα εσωτερικα οργανα , και σε μια διαιτα ειναι το πρωτο και ευκολο που <φευγει>
Σαν καυσιμο τωρα δεν υπαρχει μονο το γλυκογονο...υπαρχουν καμποσα στοιχεια που υπαρχουν ή μπορουμε να βαλουμε σαν καυσιμο....οι μεικτοι υδατανθρακες ,,,ειναι ενα Must πριν - κατα την δαιρκεια- μετα......
Οπως και τα αλατα πριν και κατα την διαρκεια υποτονικο ..και μετα υπερτονικο.....
Αναλογα παντα με το ειδος της προπονησης....
οι σφικτες βαζουν stack απο ειδη αμινοξεων......και χιλια αλλα πραματα......
Τελος το 3θλο στερνη αγαπη οριν την επσιτροφη στην γιογκα ειναι κατι το εξαιρετικο.....
Αλλα θελει πολλα λεφτα πολυ χρονο,,,,και αφοσιωση.......
και απο την στιγμη που ζουμε σε ενα τοπο με αφεντικα τσιφλικαδες
Στο 3θλο δυσκολα θα δεις την χαρα που σου αξιζει.....
Απο 3θλητες ξερω τους περισοτερους......
στην καλυτερη να παρεις ενα ρολοι...παπουτσια...και κανα συμπληρωμα- ρουχαλακι.....
Τα λεφτα που θα χαλασεις δεν θα τα παρεις...ουτε μπορεις να ασχοληθεις σε τοπ επιπεδο.....
Δυστυχως ενα Lab στο εξωτερικο για να σε κουραρει ενα μηνα θελει 1300 ευρω......
Το κουβαλα ποδηλατο.......συντηρηση εξοπλισμου.....κατι καινουργιο...τοι κανει σχεδον απαγορευτικο.
Σε οτι αγωνα ετρεξα εξω (σε μια και μονο πολη) ετρεξα με δανεικο ποδηλατο......
Αξιζει γενικα καποιος να κανει νερακι και καπακι ποδηλατο....ας μην ειναι αγωνας....η εμπειρια μοναδικη....

Reaction score
42
Καλησπέρα,

τι λέτε γι'αυτό:
το ακολούθησα και έχω χάσει 7 κιλά σε 6 μήνες!! από τις 12 το μεσημέρι έως τις 8 το βράδυ τρώω ότι θέλω, αλλά όχι υπερβολές!

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
11.316
Χθες το απόγευμα είχα την πρώτη μου εικόνα περί crossfit.
Έξω από ένα γυμναστήριο που περίμενα.
Η πλάκα είναι ότι κάνει η γυναίκα μου το τελευταίο εξάμηνο αλλά δεν μπήκα καν στο κόπο να δω τι είναι αυτό το πράμα.

Από αυτά που είδα και ό,τι πήρε το μάτι μου.
Είναι μόνο για έμπειρους αθλητές. Αρχάριοι μόνο με ατομικό προπονητή.
Σε ένα τμήμα σχεδόν 10 ατόμων, που κλεφτοκοιτούσα όταν περίμενα, οι 10 θα γίνουν πελάτες του Dimifoot.
Γόνατο θα είναι; Μέση θα είναι; Πελατάκια θα γίνουν.

Reaction score
745
Το παραπάνω βίντεο με συγχωρείται αλλά λεει παπαρολογιες.Τη διατροφή την προσαρμόζουμε ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ανθρώπου.Αν θέλεις να χάσεις κιλα θα χάσεις αφου ρε φίλε είναι καθαρή δίαιτα αυτα που λεει κ όχι σωστή διατροφή.Αν εγώ εκανα κατι τέτοιο θα παθαινα υπερκόπωση, ραβδομοιωλυση.Ουτε να κλάσω θα είχα δύναμη σορυ κιόλας.Οταν κάνω κάτι τέτοιο θα πάω κ στο Άγιο Όρος.Πλακα στη πλάκα άκουγε το βίντεο η γυναίκα μου χωρίς να τον δει καν κ μου λέει παπάς είναι κύριος.Χαχα.Εχει κ χιλιάδες οπαδούς.Απο την άλλη η γιαγιά μου που κάνει αυτό ακριβώς έχει φτάσει 91 ετών.Η γιαγιά όμως φίλε μου δεν κάνει crossfit.

Reaction score
2.053
Καλησπέρα,

τι λέτε γι'αυτό:
το ακολούθησα και έχω χάσει 7 κιλά σε 6 μήνες!! από τις 12 το μεσημέρι έως τις 8 το βράδυ τρώω ότι θέλω, αλλά όχι υπερβολές!
Μπουρδες.

Η φαση αφομειωσης της τροφης δεν ειναι σε καμια περίπτωση φαση καταβολισμου. Αυτό είμαι μεγάλη χοντράδα, μη το πω αλλιως, και δειχνει οτι ο ανθρωπος δεν εχει ιδεα τι λεει. Για να εισαι σε φαση καταβολισμου πρεπει να εχεις καταναλώσει όλο το γλυκογόνο που υπάρχει στο σώμα σου.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.993
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas